+5 oy
952 göst.
önce Diğer kategorisinde (511 puan) tarafından
Benim ki verdiğini de bir şekilde geri alır:)) ama kendi kartım var o da zaten 2 bin limiti onu da zaten eksik gedik çocuklara gider genelde veriyor para vermiyor değil ama mesela dışarı çıksak sende var mıydı der bende veririm ben sana vercem der benimde öyle huyum değil istemem biriktirmek istiyorum ama pek mümkün olmuyor:) 

Birde bir iki arkadaşım eşinin cebinden öyle büyük değilde küçük küçük para alyormuş ne var onda BEN'im kocaman değil mi diyor bu konuda ne düşünüyorsunuz bana yanliş geliyor ya anlasa çok utanırım bir ikincisi de haram olmuyor mu izinsiz alınıyor bini Bereketi kalır mı ki o maaşın evin yapan var merak ettim ;) 

58 Cevaplar

+10 oy
önce (688 puan) tarafından
Harçlık hoş bir tabir değil bence. Benim de kredi kartım var. Neye ihtiacim varsa alirim. Ayrıca o arkadaşlar da çok ayıp ediyorlarmış. Kocalari vermiyor muymus? 
önce (511 puan) tarafından
Bilmem öyle dediler... Nesi yanliş anlamadım
Yanlış demedim zaten, bana göre hoş bir tabir değil dedim:) yetişkin insanlarız , harçlık deyince insanın aklına direkt çocuk geliyor. Sana göre doğrudur olabilir.
önce (789 puan) tarafından
Bence de harçlık kelimesi yanlış bir tabir. Eşim bütün parasını bana verir . Benden ister ben ona harçlık veriyorum o zaman :D haha
Sjsjsjs kız çok komik oluyor böyle
Evet biraz komik oluyor :))))
-Reklam-
+6 oy
önce (1,729 puan) tarafından
Eğer eşi para vermiyorsa kadın eşinin cebinden gizlice ihtiyacı kadar alabilir çünkü o parada onunda hakkı var
Valla bende 6 yıllık evliyim daha 1 lira almadım
önce (1,729 puan) tarafından
Seninki veriyormuş kiminin kocası hiç vermiyor parka çıkınca çocuğuna su alacak parası olmayabiliyor bu gibi durumlar için az miktar para almaları hakları bence
+6 oy
önce (2,724 puan) tarafından
Hayatta izinsiz cebinden para almam ,bütün maaşını bana veriyor neye ihtiyacım varsa onu alıyorum 
önce (4,063 puan) tarafından
Bütün parayı size verdiği için cebinden alacak parası kalmıyor zaten :))
önce (2,724 puan) tarafından
Aynen:)))) ama vermesede, yinede izinsiz almam söylerim öyle alırım
+5 oy
önce (675 puan) tarafından
Kocam bana değil ben kocamz harçlık veriyorm kartı bende verdiğim parayı da bir şekilde çıkartıyorum ekmek al şunu al bunu al diye ☺️
+5 oy
önce (4,672 puan) tarafından

1. Harçlık değil bence kocanın verdiği 

Eşim bana sormaz hiç kendi gider bırakır çekmeceye yada cüzdanıma hesabıma da atar sürekli. Maaşını aldığı gibi atar hesabıma. Çok zor durumda kalmadığı sürece hesap ödetmez

2. Konu başlı başına yanlış. Son derece yanlış hemde. O zaman kocası da alsın yüzüğünü yada bileziğini habersiz bozsun, ne var karım değil mi desin?? Bence hırsızlık oluyor bu başka bir açıklaması yok. Elhamdülillah 6.seneye girdik daha bir gün elimi cebine uzatmadım 
+4 oy
önce (4,248 puan) tarafından

Verdiği parayı hiç geri istemedi  istese de vermem :D

+3 oy
önce (8 puan) tarafından
Cüzdanının içi kaç bilmelidir onu bile bilmem asla bakmam kurcalama. Ama paran varmı sorusuna asla var demem. Geride tövbe vermem yokki derim :) 
Aynen paran var mı dese bende yok diyorum ama istemem asla utanıyom kaldı ki cebine giriyim
önce (8 puan) tarafından
Yok kız isterim niye istemiyim. Yoksa nasıl biriktiricam. :)
+3 oy
önce (2,184 puan) tarafından
İstiyorum dışarı cikicam bırak diye ne kadar diyo şunu edicem bunu edicem ona göre bırak diyorum bırakıyor yanında nakit yoksa kartıma atıyor cebinden para almam cüzdanı eline veririm kendisi çıkarıp verir ben çıkarmam kendisi hoşlanmaz o durumdan o yüzden pazar olsun yada dışarı cikicam verdiği para kalırsa onu köşe atarım birikiyor mu desen birikmiyo çünkü ben harcıyorum o para orda duramaz sjsjs haa benden para isteyince verdigimin 5 katını alırım bunu bile bile alıyor benden sksjsj 
Valla helal olsun sana bende keşke alabilsem öyle :)
önce (2,184 puan) tarafından
Bu iside yeni çözdüm ben sjsjs çocuktan giriyorum kendisinden çıkıyorum böylelikle vermek zorunda kalıyor sjsj
+3 oy
önce (3,119 puan) tarafından
Haftalık 1200  TL verir kredi kartımda var bitince cüzdan dan istediğin kadar al der alırım ne kadar alırsam söylemem evin her ihtiyacını market pazar süt su hepsini ben alırım eşim sadece ekmek ve çarşıdan bir şey alınacaksa alır 
+3 oy
önce (330 puan) tarafından
Asla eşimin cebinden izinsiz para almadım almayı da doğru bulmuyorum...eşim verir para genelde de senin gibi geri alır :D 
Valla bende 6 yıl oldu hiç almadım yanliş geliyo bana da... Geri alır ama bişey de de gözümü koymaz o ayrı ama bende para kalınca adam rahat etmiyor sanki:)
önce (330 puan) tarafından
Aslında çogunlukla nerdeyse bütün parasını bana verir kendine harçlık ayırır çünkü onda durursa para çok harcıyo arabaya yakıt almak için falan ister sonra da genelde bende pek biriktiremem zaten 3 çocukla anca yetiyor çünkü :)
+3 oy
önce (3,893 puan) tarafından
Eğer o arkadaşlarinin kocaları para vermiyorsa evin gelir giderleri ile ilgilenmiyorsa ve aileyi aç bırakıyorsa o zaman cebinden alabilir ama onun haricinde alması hiçte hoş değil, benim eşim bana verir al biriktir bende öyle yapmaya çalışıyorum
Valla vermediğini düşünmüyorum ama bi şeylerden kısıyorda ondan mı alıyorlar onu da bilmem.. Bende 6 yıl oldu daha bir lirasını almadım
önce (3,893 puan) tarafından
Hmm anladım o zaman susma hakkımı kullanacağım çünkü işin aslını görmediğimiz için yorum yapmak yakışı kalmaz
+3 oy
önce tarafından
Bi evim icinde gizli sakli varsa her turlu bereketi kacar benim esim benden gizli bi kere birikim yapmis burnundan getirdim sen benden gizli nasil yaparsin diye sen olsan me hissedersin cebinden alma konusunda caiz gorulen durumlar var o da soyleki kadinin cocuklarinin ve evin ihtiyaclarini igdermedigi halde esine para vermiyosa sadece ihriyaci kadarino cebindwn izinsiz de alinabilir diye fetva duydum ne kadar dogru bilmiyorum ben haram diye biliyodum sonucta gizli yani ha hem evinin ihtiyacıni giderirken kadin gidip kocasinin cevinden para alsa caiz degildir burasi kesin 
Aynen bana da yanlış geliyo onlarada da dedim de pek takmadılar çok şükür daha lira almadım izinsiz Allah öyle şeylere düşürmesin
önce tarafından
Amin ecmain canim Allah hanimlara da erkeklere de akil fikir ihsan eylesin InsaAllah erkeklere ailelerini ihticani gidermede kolaylik ve comertlik kadinlara da elindekiyle yetinme sukretme ve israf etmemeyi nasip etsin hepsi goz tokluguna cikiyo Rabbim hepmizin gozunu topraga girmeden doyursun
+3 oy
önce (952 puan) tarafından
Harçlık kelimesi çok ayıp gibi geliyor bana çocuğuna versin harçlık  o arkadaşların da eşlerının cebinden para almıyor para çalıyor masumlaştırmayalım 
Ya ne diyilir bacıö hediye mı :) yani onları bileceği şey ben uyardım çok şükür daha 1 lirasına bile dokunmadım gizli saklı zaten orda yanliş geldiğini belirttim masumlaştırmadım asla
önce (952 puan) tarafından
Haytım sen zâten harçlık almayı normal görüyorsunuz ben kendi fikrimi söyledim hediye de değil eşek gibi de verecek harcşok6 ne yaa ben çocuk muyum babam sanki bırde utanmadan normalmıs gibi cevap da veriyor ezık kadın sevmem senı de sevmedim gıt para cal
önce (1,268 puan) tarafından
Cigdem6565 kesinlikle haklısın.
+2 oy
önce (12,533 puan) tarafından
Valla hiç öyle sıkıntılarım yok şükür. Maaş bana yatıyo. Harcamalar herşey bende
Ya öyle günlük harcama değil sana özgü bir birikim gibi düşün yoksa eşime bir elbise istesem 3 tane alır birşey eksik desem fazla fazla alır o başka
Tamam işte kalan parada birikiyor işte. Çalışıp maaş alıp harcıyorumda kalanı biriktiriyorum hesabımda gibi :)
önce (987 puan) tarafından
Kocanın maaşı sana nasıl yatıyor kız anlamadım:)
Eşim gemide çalışıyor canım yabancı şirket o yüzden istediği hesaba yatabiliyor. Onun maaşıda direk bana yatıyo :)
+2 oy
önce (11,177 puan) tarafından
Verirken bir sürü laf söylüyor verdiğinin kıymeti kalmıyor zaten bana öyle yüklü bir miktar asla vermez en fazla verdiği 500 olur 
O da kötü ya insanın harcayası gelmez
önce (11,177 puan) tarafından
Mecbur canım
+2 oy
önce (3,329 puan) tarafından
Bazı kocalar aşırı cimri. Kadın ihtiyacını bile alamıyor. Bana göre ihtiyacı kadar olsa alabilir. He hiç güzel durum değil ama mecbur bırakanlar utansın. Bir diğeri de yani genelde paranın yeri bellidir ne istersem karışmaz. Kartından da alışveriş yaparım öyle canım 
Yani orasını Allah bilir tabi.. Maşallah Allah bozmasın canım
+2 oy
önce (1,093 puan) tarafından

1 buçuk yıl olacak birlikte yaşayalı 1 gün bile eşimin cebine elimi atmış değilim. Cebinden bir şey istese bile pantolonunu veya montunu veririm kendi çıkarır. Eşimde asla çantama dokunmuş değildir. Sevmiyorum,  eşimde sevmiyor. Harçlık konusuna gelince bana al bu aylık veya haftalik harçlık olsun demez fakat al dediğimi alır, manav, market alışverişine birlikte gider geliriz. İlk defa bu ay sana 1.000 tl verecem git kendine bir şeyler al dedi :wassat:

O 1000 lira ile ne yaparım bilmiyorum :D
+2 oy
önce (516 puan) tarafından
Vala benim verir hiç harcamam biri kimde  yapmam o yapıyor lazm şeylerde alıyor benımde 2 çocuk eskisi kadar harcama yapmıyorm onlara harcıyoruz  beraber para sıkıntısı yok aramızda çok şükür
+2 oy
önce (17,239 puan) tarafından
Pek para istemem eşimden. Köyde olduğum için harcayacak yer yok. İlçeye gidincede zaten eşim alıyor ne alınacaksa. Bakkala falan çıkacağım zaman eşime söyler öyle alırım izinsiz asla almam. 

Para biriktirmeye gelince. Öyle fazla para harcayan biri değilim. Elime para geçince belki aylarca kalır cüzdanda. Birikince ya çeyrek ya gram alırım. Nakit bırakmam 
+2 oy
eşinin cebinden habersiz alıyorsa haram diye duymuştum.

İlgili sorular

0 oy
58 cevap 1,100 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
58 cevap 1,163 göst.
26 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,473 puan) tarafından soruldu
0 oy
71 cevap 1,451 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 847 göst.
24 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,530 cevap

37,506 kullanıcı

Kategoriler

...