+2 oy
1,073 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,251 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Oğlum 3 yaşında. Bugüne kadar sadece ben nasıl geldim sizin hayatınıza dışında hiçbir sorusu olmadı. Olmalı mıydı? Sizin çocuklarınız soruyor mu?

Zorunlu Düzenleme :
Hanımlar sorduğum sorunun ne benim zekâmla alakası var ne de entelektüel seviyemle. Az daha zorlasanız IQ testi soracaksınız cık cık cık :)
Bilen vardır belki ama bilmeyenler için bahsedeyim, ben oğlumu elimden geldiğince izole yetiştiriyorum. 38 aylık ekran bilmez, evimizde TV yok, AVM'ye bu aya kadar 3 kez gitti çünkü AVM ortamının uyaranı çok fazla bu yüzden uzak tutuyorum elimden geldiğince. Düşünün artık :) Dini ve manevi hassasiyetleri yüksek bir arkadaşımın oğlumla yaşıt kızı dudaktan öpme ile ilgili bir şeyler anlatınca kendimden şüphe ettim. Oğlumdan değil. Bu kadar dini bütün, hassasiyeti yüksek bir dostumun kızı bile bunları biliyorsa bu konuların yaşı artık iyice düştü mü dedim. Acaba ben mi fazla soyut yetiştiriyorum diye kendime yüklendim. Mevzu bu. 

35 Cevaplar

+1 oy
önce (6,714 puan) tarafından
3 yaşındaki çocuk nasıl bu cümleyi kursun  benim kızımda 3 yaşına girmek üzere hiç böyle bişey sormadı ilginç gercekten
önce (2,251 puan) tarafından
Oğlum çatır çatır konuşur çok şükür ama hiç bu konuları duymamıştım. Arkadaşın kızında sıkıntı var  gibi maalesef :(
önce (6,714 puan) tarafından
Benim kızımda çatır çatır konuşuyor ama hiç böyle bişey demedi sormadı da
-Reklam-
+1 oy
önce (1,336 puan) tarafından
Yani sormaması gerekiyor bence ysni benim yeğenim 3 yaşındaydı kızım doğduğunda o zaman bile sormadı sadece sezeryan yerimi merak ederdi o kadar 
+1 oy
önce (349 puan) tarafından
Açıkcası kendimden örnek vericem ben 8 yaşına kadar beni hurma agacının dalında bulduklarına inanıyordum sonra da cennetten allah yolladı dedilerdi :D
+1 oy
önce (709 puan) tarafından
Kadın iyi ki bir soru sordu:( 
Sorma ya, IQ testi isteyecekler az kaldı :)
önce (709 puan) tarafından
Bir de bazılarına anlattığın halde seni anlamamakta ısrar ediyorlar.
Kendileri bilir kimseye kendimi kanıtlamak zorunda değilim.
Ben oğlumu biraz soyut yetiştiriyorum gibi geliyor bana. Oturup da bir çizgi film izlemiş değil. AVMye 3 kez girdi bu yaşına kadar çünkü ışıklı, uyaranlı AVM ortamını sağlıksız buluyorum. Elimden geldiğince steril ama bilgili bir çocuk yetiştirmeye çalışıyorum. Arkadaşım da dini ve manevi hassasiyetleri olan biri, çarşafa girmeyi falan düşünüyor, onun kızı bile dudaktan öpme ile ilgili sohbet ediyorsa ben mi çok geri bırakıyorum oğlumu diye düşündüm. Bundan ibaret :)
+1 oy
önce (17,916 puan) tarafından
Benim oğlum sadece beni sen doğdun diyor onu da ben söyledim diye geçen ay üç yaşına girdi normalde 4 5 yaşında nasıl oldumu veya cinsiyet farkını algılar diye biliyorum 
+1 oy
önce (383 puan) tarafından
Iyı de bu cınsellık sorusu değil ki çocuk için. 3 yasındaki bir çocuk yine böyle bir sorgulamaya girecek kapasitede değildir. 3 yaş bebektir
+1 oy
önce (4,178 puan) tarafından
Benim kizim direkl sormadı ama eski resimlere baktığımız zaman ben neden bu resimde yokum nerdeyim ben diye sorduğu çok oldu.Karnimdaydin heyecanla senin büyüyüp aramıza katilmani bekliyorduk o zaman dedim her sorduğunda artık bu resimde karnındaydim dimi anne diyerek cevabı onaylatma aşamasındaki ilerliyoruz..
+1 oy
önce (4,694 puan) tarafından

Benim oğlumda üç yaşında, hiç bu tür sorular sormuyor. Sıradan günlük sorular dışında öyle kafa karıştırıcı sorular sormaz. Bana arkadaşının kızı normal gelmedi açıkçası. 3 yaşında daha nasıl bilip konuşur ki böyle bir konuyu :unsure:

+1 oy
önce (4,097 puan) tarafından
Oğlum 3.5 yaşında TV de izler telefon da alır çokça da gezeriz ama bir kez olsun böyle bir soru sormadı bize. Sorması garip geldi bana açıkcası.
0 oy
önce (1,114 puan) tarafından
Ben tebrik etmek için geldim :)) bu yaşa kadar nasıl ekran vermedin ve koruyabildin valla hayret ettim eli öpülecek kadın :)  ben yapamadım şahsen beceremedim 
Biliyor aslında ama o da bağımlı yapamıyor :( uyandığı gibi ilk iş tv açmak ve eşim vurdum duymaz bir babada değil ama bu konuda öyle tartıştık defalarca olmuyo bende kendimce evde olmadığında bol bol konuşuyorum temizlik yapıyoruz birlikte ev işlerini yapıyoruz ki aklı tv gitmesin boyama yaptırıyorum 27 aylık renkleri şekilleri 15 e kadar sayıları alfabeden birçok harfi biliyor 3 kelime konuşuyor bazen 4 yani yapabildiğim bu maalesef kendimi sürekli suçluyorum duruyorum yapamadım diye insanın çocuğu hep bir yerde vicdan azabı oluyor bir yerde yapamadıklarından dolayı
Yok yok sen elinden gelenin fazlasını bile yapmışsın. Bağımlı bir eş varsa önce onu düzeltmek lazım ona da yazık çünkü. Şu an senin ekran düşkünü 2 çocuğun var resmen :( Eşine sigara örneğini versen? Ekrana maruz kalması sigaraya maruz kalması gibi bir şeymiş desen?
Söyleyeceğim canım inşallah işe yarar birde kardeş geliyor şimdi ikiside tv bağımlısı olsun istemiyorum
Oooy, Allah bağışlasın ikisini de. İnşallah yolunuz kolay ve ferah olur. Eşin bahsettiğin gibiyse bence merhametle yaklaşırsa anlayacaktır
Allah razı olsun :))  hepimizin yavrusunu inşallah ❤️ Eşim çok iyi bir baba ve eş umarım bu konuda da anlayış gösterir teşekkür ederim ❤️
0 oy
önce (3,603 puan) tarafından
Canım normalde sormamasi gerekiyor ama mesela ben kızıma özel bolgelerini gösterip benden başka kimse dokunamaz dokunursa çığlık at ben yanında yokken kimse sana dokunamaz dudaktan hiç kimse opemez yasak ve benzeri bu tarz şeylerden bassediyorsan evet benim kızım bunları bilir bence bilmelide
0 oy
önce (1,291 puan) tarafından
Diyelim sordu açık açık anlatacak mısın? 
Neyi mesela?
0 oy
önce (3,229 puan) tarafından
Suan kizim 3 bucuk yasinda yani cinsellikle ilgili hic bir sey bilmez abisi var 7 yasinda ikisinin kardes iliskisini hep gozetim altinda tutuyorum dovusmekten oynamiyorlar tabide yani nornal olan sizin cocugunuz obur kiz cocugunun opusmeyi bilmesine sasirdim 7 yasindaki oglumdan duymadim hic 
0 oy
önce (13,567 puan) tarafından
Yani canım bilmiyorum cinsellikten anlayacaklarini sanmıyorum benim kızım şuan 32 aylık dudaktan öpmeyi de bilmez başka şeyi de. Tv telefon elbette bakıyor ama sorgulamadi hiç. Mahremiyeti de kendi içgüdüsel olarak sanırım biliyor üst değiştirirken veya Wc de benden başka kimseyi istemiyor eşimden bile çekinmeye başladı yani o sekilde
0 oy
önce (6,957 puan) tarafından
Kızım 4 buçuk yaşında bu tarz sorusu hiç olmadı sadece bir kere ben sizin düğününüzde nerdeydim neden resimde yokum dedi anlattık kapandı dudaktan öpmenin vs yanlış olduğunu mahremiyet eğitiminden dolayı biliyor çocuk bu tarz bişeylere şahit olmazsa o kadar küçük yaşta bileceği şeyler olduğunu düşünmüyorum 
Ben de artık böyle düşünüyorum. Dün kısa süreli bir afallama yaşadım acaba steril çocuk yetiştirme konusunu abarttım mı diye ama yolum doğruymuş.
Hemen hemen bende aynı tarzda yetiştirdim erkek olan eve girmez asla o derece hatta ☺️ zamana göre korumacılığı artırırken izole oluyorlar mecburen ama ben bir zararını görmedim aynen devam
Okula başlayana kadar iyi bakalım okula başladığında neler tecrübe edeceğiz :) Ben kendi neslimin ebeveynliğinden çok korkuyorum. Onların doyumsuz, sınır bilmez yetiştirdiği çocuklar bizim evlatlarımıza zorbalık edecek diye çok korkuyorum.
Şuan kreşe gidiyor benimki ama seçici bir çocuk o konuda şanslıyım öğretmenide diyor herkese yaklaşmayan sınırlarını belli eden bir çocuk diye elhamdülillah büyük sorunlar yaşamadık henüz ama dediğin gibi çok değişik yetiştirilmiş ve umursanmayan çocuklar var

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 72 göst.
0 oy
10 cevap 209 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 269 göst.
3 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 522 göst.
23 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,432 puan) tarafından soruldu