+2 oy
1,073 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,251 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Oğlum 3 yaşında. Bugüne kadar sadece ben nasıl geldim sizin hayatınıza dışında hiçbir sorusu olmadı. Olmalı mıydı? Sizin çocuklarınız soruyor mu?

Zorunlu Düzenleme :
Hanımlar sorduğum sorunun ne benim zekâmla alakası var ne de entelektüel seviyemle. Az daha zorlasanız IQ testi soracaksınız cık cık cık :)
Bilen vardır belki ama bilmeyenler için bahsedeyim, ben oğlumu elimden geldiğince izole yetiştiriyorum. 38 aylık ekran bilmez, evimizde TV yok, AVM'ye bu aya kadar 3 kez gitti çünkü AVM ortamının uyaranı çok fazla bu yüzden uzak tutuyorum elimden geldiğince. Düşünün artık :) Dini ve manevi hassasiyetleri yüksek bir arkadaşımın oğlumla yaşıt kızı dudaktan öpme ile ilgili bir şeyler anlatınca kendimden şüphe ettim. Oğlumdan değil. Bu kadar dini bütün, hassasiyeti yüksek bir dostumun kızı bile bunları biliyorsa bu konuların yaşı artık iyice düştü mü dedim. Acaba ben mi fazla soyut yetiştiriyorum diye kendime yüklendim. Mevzu bu. 

35 Cevaplar

+3 oy
önce (2,251 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kızçeler öncelikle yanıtlar için sağ olun es geçmeyi de tercih edebilirdiniz :)

Arkadaşımın kızı oğlumla aynı yaşta ve dudaktan öpme ile ilgili bir şey anlatıyordu. Oğlum anlamadı çok şükür ki. Acaba bu kızın biliyor olması mı normal diye düşündüm bir an. Yoksa elbette oğlumdan bu konuları sormasını beklemiyorum. Akranları ne durumda diye post açtım. Hepsi bu.

Herkese tatlı rüyalar, keyifli geceleriniz olsun <3

-Reklam-
+9 oy
önce (4,068 puan) tarafından
Bu yaştaki çocuklarda bu sorular neden olsun, gelişimi için çıldırmış gibi ebeveynler. Nasıl soru sormalı nasıl hareket etmesi gerekiyor. Çocukları bi salalım, bu yaştaki çocukların cinsellikle ilgili bir şey soracaksa, kötü bir şeye maruz kalmıştır. Aksi olamaz, bu yaştaki çocuk sizin düşüncenizdeki gibi sorular soramaz
önce (675 puan) tarafından
ya konudan bagimsiz su "kaldi ki " baglaci gercekten inanilmaz itici kisisel algilamayin ama buradakiler kullanmaya bayiliyorlar bilgili ve entelektüel gorunme adina ama gercekten irite edici
Ben herhangi bir şekilde "görünme" çabasında değilim. İhtiyacım yok. Konumum, kapasitem belli. Kendime kondurmayacağım bir kelime de deyim de kullanmam.
önce (4,068 puan) tarafından
Her cümleye kullanılmıyor ama yeri gelince de herkes kullanmalı. Siz itici buluyorsunuz diye bağlaçları kullanmayalım mı? Kaldı ki yazım yanlışı, de da ayrımı cümle tamamlayıcı bağlaçlar buraya has değil benim için her zaman dikkat ederim. Acele bir işim varsa bile mutlaka her kelimeyi doğru yazmalıyım. Entelektüel görünmek için değil dil bilgisine önem veririm. Sevgiler. ♥️
indigo sana demedim ki sen kullanmis misin bakmadkm bile
dil bilgisine onem vermek ayri bi konu ona zaten otomatik olarak dikkat ediyoruz yani sonucta . zaten kisisel algilamayin bunu kaldi ki baglaci gorunce boyle tuylerim diken diken oluyor bu mesela "yapdi etdi " gibi yazanlar icin de gecerli yine sizin icin soylemiyorum ama burada bakiyorum cok cahilce bi savunma yapmis ve kaldi ki baglaci kullanmis allahim diyorum sabir yani sacma ama benimki de boyle bi takinti iste sadece yazmak istedim.zamaninizi aldim sorry sevgiler ❤️
+9 oy
önce (793 puan) tarafından
Yaa seni seviyorum biliyorsun ama bu soruyu senin sorman biraz şaşırttı canım ya 
önce (789 puan) tarafından
bende şaşırdım tanımıyorum ama böyle soru sormadıği için çocuğumu yargılamam
Gayet açıkladın İdilT. Ben oğlumu biraz soyut yetiştiriyorum galiba. 38 aylık ekran bilmez. AVMye 3 kere gitmiştir. Bahsettiğim arkadaş da dini ve manevi hassasiyetleri yüksek biri. Çarşafa girmeyi falan düşünüyor. Onun kızı bile dudaktan öpme ile ilgili bir şeyler diyorsa oğlumu fazla mı izole bıraktım diye düşündüm. Hepsi bu. Çocuğumu neden yargılayayım, onda bir noksan veya fazla varsa sorumlusu ben ve babasıyızdır. Yargı bize olmalı.
Ben çocuğunu yargılandığını düşünmüyorum siz bir ebeveyn olarak belirli çizgilerde çocuğunuzu yetiştiriyorsunuz ve başka çocukların bazı davranışları konuşmaları da size çocuğunuzun yeterli olup olmadığını düşündürebilir bu gayet normal bende de oluyor ha ben oğlum ekran da izler dışarı da çıkar gelişimini sağolsun burada filiz ablacım var onunla takip ediyorum o bu konulara bilinçli bir kadın ama benim de aklımda çocuğuma karşı belirli sorularım oluyor bu anormal bir durum değil mesela sen postunda 3 yaşında ki kız çocuğunun dudaktan öpme meselesini anlatsaydın ben senin oğlunu değil karşıda ki kız çocuğunun bunları nasıl bildiğini maneviyatı yüksek olan bir ailenin çocuğunun nasıl bu şekilde yetiştiğini sorgulardım ve sorguladım açıkçası . Senin oğlun gayet normal bir bebek hiç endişe etme ve kimsenin çocuğunu nasıl yetiştirdiği hakkında da kimseye ahkam kesmem yargılamam asla ebeveynler zaten çocukları için en doğrusunu yapmaya gayret gösterir ama sorgulanacak şeyleri de aklımda sorgularım
Ve dediğim gibi tekrar ediyorum seni seviyorum biliyorsun kalbini kırmak istemedim kendimi açıkladığımı düşünüyorum
Eksik olma canım benim, hiç kırılmadım ve önerilerini dikkate alarak düzenleme yaptım :) Sabah postu görenler ön yargılı olmasın diye :)
+6 oy
önce (29,056 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Sormamasi normal sorunca çocuk birşeyler görmüş olmaliki merak etsin yani 

+4 oy
önce (3,459 puan) tarafından

Bu ayın sonunda 3 yaşını dolduracak benim oğlum da. Hiç öyle bişey sormadı , sorgulamadı. Daha erken değil mi ya? :) yani o kadar küçük yaşa düştü mü sorgulama ben geride kalmışım:) sadece annemin karnında büyüdüm, doktor amca ordan çıkardı diyor bizimki:)

Bence de sormamalı ama arkadaşın kızı aynı yaşta her haltı biliyor. Kız olduğu için mi diye düşündüm :)
önce (3,459 puan) tarafından
Yaaa kızlar uyanık oluyor erkek çocuklarına göre gelişimlerini hep daha erken götürüyorlar ondan bence:)
+4 oy
önce (5,499 puan) tarafından
Benim kizim 38 aylik. Bugune kadar hic sorgulamadi. 
Sormaması normal diye biliyorum ben de. Arkadaşın kızı her haltı biliyor be oğlumla yaşıt o yüzden şaşırdım.
önce (5,499 puan) tarafından
Bende normal diye biliyorum. Daha erken. 3 yasinda her halti bilmesi normal degil.
+4 oy
önce (739 puan) tarafından
Kızım 4 yaşında sadece 1 defa sordu hiç hiç ilgisini bile çekmiyor böyle konular. O da banyoda sezeryan dikişimi görünce ne diye sordu onun dışında bidaha konu açmadı hiç 
Bizimki de öyle. Hiç bir uzuv sorusu olmadı. Sormaması gerekir bence de.
Kızım varken kolay kolay eşimin yanında bile oturmam hani aynı koltukta otururum ama dibine dibine girmem mesafeye çok dikkat ediyorum. Senin oğlun da normal canım ama arkadaşının kızı hiç normal gelmedi bana 2 yaş için. Çocuk birşeylere şahit olmuş olabilir
Muhtemelen. Ekrana maruz kalıyor. Öpüşme sahnesi izlemiş olabilir. Dudaktan öpme ile ilgili bir şey anlatıyordu hemen konuyu değiştirdim. Annesine bahsetmem şart o zaman.
Aaa evet maalesef şuan ekranda her pislik var. Belkide anne ve babasını görmüştür canım bu nesil çok fena
+4 oy
önce (1,569 puan) tarafından
3 yaşındaki cocuk daha yaşadıgının  farkında mı ki de böyle soru aklına gelsin daha bebek yaaaa yani cok ilginç sorunuz  :D  ben böyle soruları 8-9 yaşlarında düşündüğümü hatırlıyorum 
Sorması lazım demiyorum. Sormaması beklenir bence de. Ama sormaması bir yandan da bu bilgileri başka birinden öğreniyor anlamına gelebilir.
+4 oy
önce (642 puan) tarafından
Kızım 3 yaş ve sadece kardeşinin karnımdan çıktığını biliyor. Özel olarak hiç bununla alakalı sorusu olmadı. 
Eğer farklı bir durum varsa çok kötü. Ki sadece sohbeti bile olmuşsa kötü. Öğrenme yaşları zaten gelecek, kendi merak edip sormalı. Şaşırdım doğrusu. O kadar çocuk gördüm ama bu yaş grubunda bu tür sorular duymadım.
Kreşe de gidiyor belki orada birileri anlattı bilmiyorum. Oğlum gitmiyor okula. Okulda da bu konuların konuşulması normal mi onu da bilmiyorum.
Yurtdışında olsa normal derdim çünkü burada rahatlar ama Tr de bu yaşa indiğini sanmıyorum. Çocuğun kendi çevresiyle alakalı bence.
önce (1,269 puan) tarafından
çizgi filmlerde dudaktan öpmek gösteriliyor.Bizim zamanımızda bile vardı.Şimdi de var
Biraz daha büyük çocuklar için olan çizgi filmlerde var. Küçük yaş grubunda denk gelmedim.
+4 oy
önce (860 puan) tarafından
Kızım 7 yaşında bugüne kadar böyle bir merakı olmadı 2 ay önce kardeşi olana kadar. Oda bildiğinden değil sanmıyorum konuşulanları duyup anne kardeşim nasıl geldi yarana bakabilirniyim dedi. Kardeşin nasıl geldiğinin peşinde değil yaramı merak ediyordu. Nasıl acı çektiğimi merak ediyordu. Sürekli görmek istiyorum anne deyip duruyordu. Unuttu sormadı bir daha 
Allah esirgesin hepsinden off hepsi de çok kötü ihtimaller
İşte bu sebepten dolayı kızımın bu dönemde herkes ile oyun arkadaşı olmasına karşıyım seçiyorum binamızda çok terbiyeli bir kız var oynarsa ona izin veriyorum onunla vakit geçiriyorum her ortama girmiyorum özellikle erkek kuzenlerinin olduğu ortama girmiyorum bu dönemi bu şekilde sağlıklı bir şekilde atlatacamiza inanıyoruz. Bu yaşta herşeyi bilmesinler merak etmesinler o kadar terbiye ahlaklı bir şekilde büyüttüm ki küfür asla kullanamaz köpek dahi demez yasaklı kelime der
Amin aminnnm
Aslında bu arkadaşım da oldukça dikkatli bir ebeveyndir. Dini ve manevi hassasiyetleri yüksek bir aile. İkinci çocukları oldu plansız bir şekilde. Ondan sonra zorlandılar epey. Kızına ekran izletir oldu mecburen. Sanırım kız da YouTube'da falan saçma sapan şeylere denk geldi :(
Kessin büyük ihtimalle çocuk kanallarının içinde cinsel içerikli reklamların ne işi var ahhh şu RTÜK
+4 oy
önce (1,156 puan) tarafından
6 yaş kızım daha bugüne kadar o soruyu sormadı valla.. 
Sormasın da bir süre :) Sağlıklı olan buymuş zaten sormaması. Arkadaşın kızı ile aynı yaştalar kız her haltı biliyor o yüzden endişe etmiştim
önce (1,156 puan) tarafından
Bi an kızımda mı sorun var dedim sağol canım :)
+3 oy
önce (2,726 puan) tarafından
Oğlum 6 yaşında yeni yeni böyle sorular sormaya başladı 
Normali buymuş. Arkadaşın kızı ile aynı yaştalar kız her şeyi biliyor. Anormallik ondaymış
+3 oy
önce (235 puan) tarafından
Sen çok zeki bir kadındın. Senin gibi birinden böyle bir soru hatta kaygı mı diyeyim beklemiyordum
Zeka başka bir şey ki. Bu konuda kaygı duymak için yüksek zekaya gerek yok kaldı ki zeki de değilim bence.
Arkadaşımın kızı oğlumla aynı yaşta ve dudaktan öpme ile ilgili bir şey anlatıyordu, oğlum değil öpüşmeyi bilmek pipisinin yerini zor bulur. Normali hangisi emin olamadım. Bu zeka eksikliği değil bence :)
+3 oy
önce (811 puan) tarafından
Oğlum 4 yaşında babasıyla resmimizi görünce soruyor anne ben nerdeydim burda diye :) 

Şimdi de ben karnındaaydim demi anne der, 3 yaş için erken bence ya
önce (1,178 puan) tarafından
Benmkide kızıyor niye ben yokum diye
+2 oy
önce (1,880 puan) tarafından

Benim kızım 7 yasidna öyle bı şey sormadı daha :angel:

+2 oy
önce (3,339 puan) tarafından
Gayet normal 3 yaş küçük ya benim kızım 3 yaşında hala bebek benim gözümde,  öyle bir şey sorsa kendimi suçlarım yanlış bir şey mi duydu gördü diye

O kızın soruları normal değil asıl terbiyesiz demek ki bir şeyler duymuş görmüş 
Yok terbiyesiz değil de muhtemelen ihmal edildi ve bir şeyler izlerken kötü sahnelere denk geldi. Arkadaşım dini ve manevi hassasiyetleri yüksek biri, çarşafa girmeyi falan düşünüyor. Bu şekilde asla yetiştirmez kızını. Ama plansız bir şekilde ikinciye hamile kaldı doğumdan sonra toparlayamadı ve kızına TV telefon izletir oldu :(
önce (3,339 puan) tarafından
Bende veriyorum kızıma açıkçası ama ne izledigine dikkat ediyorum  
O kız da muhtemelen yanlış bir şeyler izledi O yüzden
+2 oy
önce (1,178 puan) tarafından
Sınırsız ve kontrolsuz TV tablet video olursa öğreniyorlar 3 yaş da daha küçük canım 5 yasında benm oğlum 4 ay sonra hiç sormaz öyle şeyler 
+1 oy
önce (789 puan) tarafından
3 buçuk yaşında kızım var böyle bişey duymadım sorunuzu okurkende değişik geldi arkadaşınızın aile yapısında sorun var herhalde o yaştaki çocuk anca anne baban görüyordur ya da telefon verip başından atan annelerdendir yoksa 3 yaş bebesi böyle bişeyi nerden bilsin 
Aslında aile yapıları oldukça iyiydi. Dini ve manevi hassasiyetleri oldukça yüksek bir aile. İkinci çocukları oldu plansız bir şekilde. Ondan sonra biraz sarsıldılar dengelemekte. Kızına ekran izletir oldu mecburen. Sanırım kız da değişik değişik şeylere denk geldi video izlerken falan.
+1 oy
önce (4,730 puan) tarafından
Kızım 7 yaşına girecek oğlum 5 yaşında hiç böyle soruları olmadı 
+1 oy
önce tarafından
3 yaşında ki çocuk ne anlasin da ne sorsun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 72 göst.
0 oy
10 cevap 209 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu