+1 oy
468 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından
Kızlar merhaba iki gündür doğum yapmışım ve hiç sütüm yok bebeğim aç mamada içmiyor lütfen söyleyin ne yapmam lazım sütümün olması için çok üzülüyoruz aç ve hiç durmuyor uyumuyor da size şuan çok ihtiyacım var kızlar lütfen denediğiniz ve memnun kaldığınız ne varsa söyleyin hemen deniyeceğim 

40 Cevaplar

0 oy
önce (341 puan) tarafından
Ilk once stres yapma sutum yok yetmıyor dersen beynın oyle algılıyor süt üretmıyor yoksada var dceksn kendıne bulgur su kahvaltıda yedıgımız helva bende cok süt yapmşti birde dnleneceksn bak snra dzelir
-Reklam-
0 oy
önce (697 puan) tarafından
Benim ablamın sütü 1 hafta sonra geldi o süre içerisinde çay kaşığıyla mama vererek besledik bebeği sonra sütü geldi o şekilde devam etti
0 oy
önce (1,105 puan) tarafından
Emzirmeye calis bol bol. Emzirdikten sonra sağım yap. Eğer pompan varsa ve çift tarafliysa 20 dk sağım yap 10 dk dinlen 15 dk sağım yap 10 dk dinlen sonra 10 dk sağım yap bitti. Ama sunuda unutma bebekler pompaya göre 10 kat daha fazla vakumlayip emermis. Yani sağım yaptığında az gelirse moralin bozulmasın. Şu an yapacağın en iyi şey emzirmek. Memeyi calistirdikca gelecektir. 
0 oy
önce (1,530 puan) tarafından
SagliKla buyusun bebeginiz. Hergun guzel bir kahvalti yapmaliisniz. Eger ekstrem bir  durum yok jse  haslanmis yumurta yesillikler tahin pekmez peynir zeytin  avokado  badem ceviz findik yemelisiniz. Mutlaka ara ogun ve ogle yemegi  aksam yemegi de besleyici olmali. E bebekten alt icecrk alabilirsiniz veya bestlak damla satiiyor e bebekte. Bir de bence sut gelsede gelmese de sut ihtiyacinin beyine ulasmasi gerekiyor . Bunun icinde once emzirmek sonra da sagma makinesi ile sagmak gerekiyor ilk etapta ne kadr sut geldigi onemli degil ama uyku moralin iyi olmasi duzgun beslenme ile sut artmaya baslar. 

Yine de mama takviye yapacak olursaniz  biz oglumda sma comfort kullanmsitik gaz onleyici bir mama idi. Suan oglum 2.5 yasinda optipro 3 kullaniyoruz.
0 oy
önce (114 puan) tarafından
Üzülme canım uzulursn stres yaparsan tabiki sutunngelmez ve yeni doğum yapmişsin normal bı 10 güne kadarda gelmeye bilir sen sürekli süt yapan yiyecekler yiyeceksin tabiki yemenede dikkat ettki bebek rahatsızlanmasın ve sureklinemzir o boş çeke çeke de sutunngelir
0 oy
önce (235 puan) tarafından
Stres yapma eczaneden bestlak damla al günde 3 defa 20 damla kullan dut bol bol dut yagda kavurup ye hurma hoşaf duş al msaj yap gögüsleeine üzerine havluyu yıka sıcak suyla koy üstüne inşallah gelir sütün ama stres yapna yaparsan hıc gelmez uykunu felnda al 
0 oy
önce (13,105 puan) tarafından
Göğsüne sıcak havlu koy canım kompres yap. Mama değişin,aventin ya da Dr bowns un biberonunu deneyin
0 oy
önce (19,498 puan) tarafından
Dostum benim ilk dogumumdan haftalar önce geldi sütüm. Buna rağmen doğumdan sonra emzirdigim zaman bebeğim çok ağladı. Hemşireye söyledim. Mama verdi. Çocuk sustu. Açmış meğer. Sen önce emzir sonra mama ver ama siringayla falan. Biberonla değil. Bol bol emzir. Gelir sütun. Bak belki benim gibi sütun vardır ama o anlık yetmiyor olabilir. Başka mama markası deneyin isterseniz bir de 
0 oy
önce (7,456 puan) tarafından

Başka mama deneyebilirsiniz 

0 oy
önce (1,642 puan) tarafından
Kesinlikle tavsiyem eds sistemi. İnternetten bakın. Hem sütünüz gelir hem bebek emer. E bebekte var.
0 oy
önce (91 puan) tarafından
Bebelac içiyor genellikle bebekler bide bunu deneyin şekeri düşer bebenin sarılık artar hemen bı şekilde karnını doyurun
0 oy
önce (3,255 puan) tarafından
İlk olarak uyku düzenin olmalı 

Stresten uzak durmalisin 

Vücudunun dinlenmesi lazım 

Bol su ic 

Bol bol yeşillik ye 

Özellikle marul

Bulgur pilavı ayran yeşil sogan 

Rezene ve papatya çayı 

Bi de duş alırken saçlarını göğsünün ucuna doğru masaj yap 

Uyarıcı hormonu uyandır kuzu 
0 oy
önce (151 puan) tarafından
Canım ne yaptın şu an geliyor mu hiç mi gelmedi mi elinle uyar ya da bebek gelmese de sürekli memen de dursun emsin uyardıkça yavaş yavaş gelmeye başlar o 
0 oy
önce (1,619 puan) tarafından
Bestlak damla kullan, bana fayda etmişti. 
0 oy
önce (3,981 puan) tarafından
Bestlak damla günde 3 sefer, günde en az 3 lt su, dinlenemiyorsan biraz daha dinlenmeye çalış uyu yani, sık sık duş al, üzüm incir kayısı kaynat kaynat iç, bir de sütün geleceğine çoğalacağına inan. Ben bunları yapmıştım.
0 oy
önce (677 puan) tarafından
Hoşaf suyu ve yıkanmak bende seceryan da hemen sit gelmez ılık duş sonra hoşaf suyu sonra ver memeyi annesi
0 oy
önce (8,083 puan) tarafından
Eğer hastanede imkan varsa göğüslerini pompayla bir iki kere sağmanı öneririm. O zaman memeler beyne iletim yapıyormuş bebek doğdu diye. Hatta fazlaya da kaçma.  Daha çok bebek süt istiyor diye daha fazla süt salgılıyormuş. En etkili yöntem bence kesinlikle bu 
0 oy
önce (65 puan) tarafından
Benim de öyleydi 5 gün gelmedi sütüm eve geldim duş aldım bol bol şu iç ve beslak damla al kulan gerçekten işe yarıyor ve dinlen
0 oy
önce (9,677 puan) tarafından
Rahatla bebegını sev askla bak sukret gelir sutun 
0 oy
önce (267 puan) tarafından
Baklava çok süt yapardı bende bol bol da şu iç .

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 143 göst.
1 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Esmaa (979 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 393 göst.
28 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 180 göst.
30 Haziran 2021 Diğer kategorisinde yigitinannesi0 (1,301 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 248 göst.
18 Mart 2021 Diğer kategorisinde Mahir efemmm (41 puan) tarafından soruldu

408,419 soru

12,270,611 cevap

37,579 kullanıcı

Kategoriler

...