+1 oy
92 göst.
önce Diğer kategorisinde (330 puan) tarafından
Emzirme sırasında bir sızı hissedilirmiş bu bende olmuyo kaynanam yeterli sütün yok diyip duruyor bu sızıyı herkes hissetmek zorunda mı birinden emerken digerinden akması gerekiyormuş bunlar bende olmuyo süt yetersiz mi geliyo yani  bebegim de sürekli memede kalmak gögüslerimde çok yumşak beni mamaya teşvik ediyorlar 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (123 puan) tarafından
Kaç günlük ki benimde bir gogsum boş gibi az geliyor ve öyle akmıyor yani
önce (330 puan) tarafından
10 günlük oldu
önce (123 puan) tarafından
Daha çok yeni canm emzr bol bol gelir sutun
Ya sizde o sızlama hissi oluyor mu peki onu kafama çok taktımda
-Reklam-
+1 oy
önce (1,276 puan) tarafından
Kuzu daha yeni doğum yapmışsın göğüs hasasiyetin gectimi sizlama her zaman olmaz ki bendede arada oluyo benimde gogsum yumsacik emzirince doluyo sertleşiyor 
Benimki sadece geceleri mama takviyesi yapınca uzun uyuyo o zaman azcık sertleşiyor normalde afedersin çaput gibi
önce (1,276 puan) tarafından
Ver bişey olmaz en azından hem karnı aç kalmaz hemde sütun daha çok olur sık sık emzir emzirmeden önce göğsünü uyar bebisin bıraktıktan sonrada süt sağma makinen yada plastik olandan varsa sağ sagdikca cogaliyo benim son bir haftadır daha sütüm oldu dolu dolu emiyo bende mama verdim kaynanida takma hede geç
+1 oy
önce (2,451 puan) tarafından
Bebeğim 15 aylık bu sızıyı sadece son aylarda sol göğsümden hissediyorum. Herkes herşeyi bilir zaten kimse bilmem demez 
Ya gerçekten mi geçen eşimin nenesi bu çocuk doymuyo dedi bende ne belli dedim süt geldiği zaman sızı olur sende varmı dedi bende yok hiç bişey hissetöiyorum ben dedim vah yazıık dedi bana o günden beri kafama takılıyo elimle sıkınca süt çıkıyor yani hiç yok degil ama yetersiz mi acana diye kafama çok takmaya başlamıştım
önce (2,451 puan) tarafından
Sağlık ocağına kontrole gittiğimde ebe kilo boy ve kafa ölçüsüne bakıp bilgi veriyordu bana. İnternetten de araştırıyordum. İşte ilk ay bebeğin şu kadar kilo almasi gerekir ikinci ay şu kadar üçüncü ay şu kadar falan...ne sıklıkla emiyor ve kaç aylık bebeğin
+1 oy
önce (4,375 puan) tarafından
Yine etraftaki boş kalabalık ve yeni anneye söylenmemesi gereken boş sözler sana en gerçek sür arttırıcı şeyi söyleyeyim iyi morel mutluluk ve bol uyku yeme içme elbette etkiler ama stres mutsuzluk bunlar sütün düşmanı ee biri daha on günlük doğum yapmış kadına aa senin göğsün sızlamıyor aa emzirirken öteki göğsün bardaktan boşalan yağmur misali akmıyor derse tabiki o kadının sütü bundan etkilenir öncelikle bu söylemlere kulağını kapat kim ne derse desin önemli olan kontrollerde bebeğin yeteri miktarda kiloyu almış olmasıdır benim hiç bi zaman göğsümden sütler akmadı ha o sızlama hissi arada bi olurdu ama milletin dediği gibi birini emzirirken öteki göğsüm kendiliğinden boşalırdı bi biberon dolusu yok işte gece yatarken yatak sırılsıklam olurdu sütümden vs bunları hiç yaşamadım ama 2800 doğan oğlum 40 günlükken 4800 kg a ulaştı sana söylenen herşey söyleniyordu ama benim için önemli olan bebeğin kilo alıp almamış olmasıydı doktor bana iyi dedikçe öyle devam ettim sende öyle yap herkese kulağını kapat aman zayıf kalacak aman sütün yok diyenlere doktor yeteri kadar aldığını söylüyor der geçersin ha gerek oldu mu mama zehir değil tabiki bende meme reddi döneminde mamaya başvurdum ki o zaman bile doktor emdiği kadarı yeter kilo alımı durmuş değil demişti bana yine ama anne yüreği hiç emmediği için o süreçte mama da vermiştim içim rahat etsin diye ama senin şu anki önceliğin kilo alımı takibi yapmak sık sık emzir yarım saat bi saat deme ben öyle yapıyordum ilk zamanlar ve zayıf doğmasına rağmen o kadar kısa sürede iki kilo almış olmasını buna bağladım sağlıcakla büyüsün bebiş ❤️
Çok teşekkür ederim içime su serpildi resmen benim bebegimde düşük ağırlıklı dogdu 2900 endişe ediyordum çok rahatladım şimdi ❤️
önce (4,375 puan) tarafından
Rica ederim ne demek kadın kadına böyle destek böyle morel olsa boş söylemler olmasa hepimizin sütü şelale olurdu bebişlerimiz de birer küçük tosuncuk olurdu ☺️
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin şu an o tazecik mis gibi süt kokulu bol bol kucakla kokla emzir ilk çocuğun mu bilmiyorum ikinciyse zaten biliyosundur ama zaman çok hızlı geçiyor şu an en zor zamanları belki ama bi gün geliyor sen o kundaktaki süt kokulu halini emzirdiğin zamanları bile özlüyorsun ☺️❤️
+1 oy
önce (417 puan) tarafından
Kes sesini de kaynanana ayy sinir oluyorum sütün varmı yettimi yetmedi aç bu çocuk falan diyorlar ya bir strese sokmasalar foşur foşur gelecekte duramıyorlar asla merak etme herkeste o sızı olacak diye bişey yok bol bol su iç uyu ve duş al takviye istersende solgarın brewers yeast var onu kullanabilirsin 
Çokk teşekkür ederimmm kafamı karıştırıyorlar geçen saglık ocağındaki hemşire de kızdı neymiş kaynanam emzirirken gögüsleri dolarmış taşarmış çocukları da topak gibi olurmuş süt gelirse sızı olurmuş  birini emzirirken digerinden de aktarmış bende hiç biri yok diye sütün yok diyorlar
Zaten beslenmeyen bebek ağlar sarılık olur bu bir şekilde kendini belli eder ama öyle topak bebek yok fıskıran süt bu herkeste olacak diye birşey yok duyma ya susturabilirsen lafını çarp yada he de geç modunu düşürmesine izin verme süt stres yaptıkça azalır sen ne kadar rahat olursan o kadar iyi olur tabiki sütünde
Çok haklısın en iyisi duymamak ☺️❤️
Ya içimde kalmasın söylicem eşimin halası geçen bana anaa bilmeden sütsüz inegi almışız görüyor musun dedi  kendisinin de çocugu olmuyo bende en azından kısır inek degilim diyecektim geri insanlıgım el vermedi diyemedim
Ahlaksızlar öyle bişey denir mi ya cahiller sende kısırlığına laf söyleme herşey Allah'tan gelir ama o lafa nasıl tepki verdin
Hiç bir tepki vermedim sustum tabi ama içimden de o geçti de dedigin gibi allahın vergisi rabbimin gücüne gider diye hemde  benim için insan kalbi kırmak o kadar kolay degil sustum
Çok kötü insanlar gerçekten ben sinir oluyorum gebelik döneminde başliyorlar laf söylemeye okula gidene kadar devam ama ben azarlıyorum sinir oluyorum çünkü daha doğurmadan eşimin annesi başlayacak gibi oldu sütün gelir mi gelmezmı dedi bende azarladım çıtı çıkmıyor çok şükür hamileliğimin başında bir akraba ortamına girdim eşimin doğum şekline kadar laf uzattılar hepsinin agzının payını verdim sonra eşimin annesi anneme şikayet etti beni :D
0 oy
önce (111 puan) tarafından
Canım sen benim yaptığım gibi yapma ben yaptım sütüm iyice azaldı az geliyor bebeğim doymuyor benim kaynanam gilde bunu anlamiyoar sütüm iyice cekilde 10 ml sütüm resmen gelio dio emzir o gelir emziriyom genede pek gelmiyor o yüzden mama veriyorum seni strese koyan üzen kişilerden uzak dur stres çok süte engel oluyor senin herzaman  mutlu güler yuzlu stres için olmaman lazım ve sürekli pilav ye bulgur pilavı süt yapıyor pelok süt iç sürekli petibor bisküvileri çayla ye oda süt yapıyor çay da süt yapar her saat başı çay içsen bile yeter sana kimseyi dinleme takma ben herkezin dediklerini taktım taktım stres içinde oldum sütüm iyice kesildi mecburiyeten mama veriyorum ve halende laf söylerler bana mama verme göğsünü ver diom yani sutum yok göğsünü ver o doyar gogsunle dedim o yüzden Ogün açlıktan 5 saat ağladı mama bitmişti eşim de o dakka getiremedi genede laf anlamazlar 
0 oy
önce (1,096 puan) tarafından
Hayir sakın mama verme bu sebeplerden dolayı.  O sızıyı hissetmek zorunda değilsin. Şu anda emzirmiyorum yine o sizi var ara ara. Emzirmek ile alakalı bir durum değil. Ne kadar emzirip memeyi calistirirsan süt o kadar çok gelir. Hatta bebeğini emzirdikten sonra memeyi sağım yap iyice boşalt içini . 

Bende yetmiyor diye mama takviyesi yaptım.  Daha 4 buçuk aylık bebeğimi şu anda hiç emzirmiyorum ve çok pişmanım. Sende pişman olursun. Dinleme kaynanani. Ayrıca memenin sert olması süt var anlamına gelmiyor. Meme bir süre sonra çekiliyor süt gelmeye devam ediyor. 
0 oy
önce (99 puan) tarafından
Canım boş insanların laflarını takma sakın. Ben anlamıyorum aslında bu yoldan geçmiş insanlar neden daha çok destek olup daha iyi bilgilendirecekleri yerde hep insanı asagiya çekerler. 

Çocuk konusunda da böyle senin çocuğun bu ayda şu kadar kilo değil mi yok bunu yapmıyor mu? 

Her çocuk bir olmadigi gibi her annenin yaşadığı da aynı olmayabilir. Benim oğlum 15 aylık olacak hiç mama kullanmadım hala da emiyor şükür ve kilosu maşallah başından beri güzel gidiyor. Senin dediğin sızıdan benimde sürekli olmuyor ve üstelik göğüslerim taş gibi de olmuyor emziren bir anneye göre küçükler de. Bi de 15 ay boyunca bir kere durup dururken aktı düşün. Yani o zaman ben mama da kullanmadım ek gıda dönemine kadar benim çocuk aç gezdi :D 

Önemli olan doktorun çocuğun gelişimi ile dedikleri. Diğer insanlara çoğu zaman kulağını tıka sana tavsiyem :))

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 178 göst.
0 oy
5 cevap 106 göst.
21 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mizginhavin (1,096 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 26 göst.
5 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kokerem (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 293 göst.
16 Mart 2024 Diğer kategorisinde Azrainci (202 puan) tarafından soruldu

408,337 soru

12,267,629 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...