+2 oy
213 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (248 puan) tarafından
Kizlar biz ev almayi düsunüyorz artık kiradan kurtulup kendi evime cıkmak istiyorum Allahin izniyle ama elimizdeki yetmiyor. Eşim sen uzülme annemden para alacağim dedi. Kayinvalidemin bi evi vardi satti. Aslinda bizim kirada bi evimiz var orayi yatirimlik almisik satip uzrini denkleyip burdan cikacağız. Bende esime dedimki annenden para alacaksin ama abinlere haksızlık olmayacak mı hani tek evladı sen değilsin. 

Kayniarinda evi var kayinbbam onlara kredi cekmisti destek olmustu kaynimda ona hepsini olmasa bile bi kismini odemisti. Ben bu mevzuyu kendi ablamla konustum bana dediki kayninları ne karistiriyorsun sen alacağına bak bende dedimki ama kaynanam bize 450 bin tl gibi bi para verecek kaynima haksizlik değil mi kimsenin hakkına girmek istemem onlarinda evi iyi değil depodan bozma buz gibi bi evleri var. Ablam öyle diyince kendimi ***** gibi hissettim. Sizin kayinvalideniz birikimini bir oğluna verse ev almasi icin yani siz kötü hissetmezmisiniz?

11 Cevaplar

0 oy
önce (1,848 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Parayı alırım evimi alırım ama hak geçmeyecek kadarını geri öderim. Onunla da abime destek olsun abim de daha iyi bir evde otursun diye. 
önce (248 puan) tarafından
Bende eşime öyle dedim
-Reklam-
+1 oy
önce (3,174 puan) tarafından
Ben kendi yağımda kavrulalım kafamız rahat olsun düşüncesindeyim. Başka çocuğuna verdiğine takmayız hatta görümceme destek olmadıkları için içten içe kızarım ama bize verilse illaki lafı olur diye düşünüyorum bu yüzden istemem. Eşit şekilde yardımcı olması veya elindeki parayı paylaştırması daha mantıklı. Kendi evladım olsa öyle yapardım annem de eline para geçince öyle yapar hep. 
Canimsin simdiye kadar bes kurus almadik inan alsak krediylede alıriz ama helal değil bulaşmak istemiyoruz
önce (3,174 puan) tarafından
Tabi ki bulaşmayın canım Rabbim uzak etsin. Ben kendi aile dinamiğimize göre söylüyorum işte bir de kimseye güven olmuyor maalesef sonradan başa kakmasa bile imalar beni çok rahatsız ediyor. Mesela Ben de evlerinde oturuyorum herkes yedi sene oturmuş yedi sene dolduktan sonra biri laf ettiği an çıkarız diye planlıyoruz. Hatta bir ara bişey olmuştu çıkacaktık yani eşim kendilerine de söylemişti çıkmayın dediler kaldık bi daha konu açılmadı
Ama bir anne olarak düşününce elimde varsa çocuklarıma verirdim gocunmadan. Durum ne gerektiriyorsa ya paylaştırarak ya sırayla.
+1 oy
önce (729 puan) tarafından
450 bin TL'yi bölüşerek versin, haksızlık yani. Ve bunun lafını da yaparlar. Gene sen daha iyi tanıyorsun 
0 oy
önce (3,119 puan) tarafından
Kötü hissetmem öyle böyle herkese yardım etmişler ilerde onlarda ev almak isterlerse yine yardim ederler diye düşünüyorum. Veriyorsa kaçırma 
0 oy
önce (2,586 puan) tarafından
Oncelikle hakkaniyetli olduğun icin tebrik ediyorum. Zamaninda kayninada destek cikmislar, bubyuzden kabul edilebilir bence baska yol yoksa. Ya da borc olarak alip geri odeme niyetiyle alabilirsiniz. Boylece sorun olmaz, elinize gectikce geri odersiniz. 
Evet ev aldiklarinda yardim edildi onlara şöyleki bize burda oturun diye ev verdiler kira verdigimiz icin rahatca aldigimiz evin kredisini ödedik kaynim kirada kaldi bi süre evine cikti onunda kredisine destek ciktilar birde eşim kaynimdan daha fazla kazaniyor diye kaynimin üzerine daha cok duştuler  daha sonra bizim oturdugumuz evi satti kayinvalidem parayi 3e bölelim bi kismini sen al bi kismini abim bi kismini ben alayim bizi krediye bulastırma haramdır dedi eşim ama kayinvalidem vermedi parayi bankaya atti para pul oldu
0 oy
önce (241 puan) tarafından
Bizde adet şöyledir ilk geline ne takılırsa ikinciye aynisi takilir. Bir evlada ne yardım yapılırsa diğerine onun karşılığı mal yada sermaye verilir. Denklestirirsiniz. Hak gelmez.
0 oy
önce (4,251 puan) tarafından
Suan size gerekse alin, ayni sekilde kayniniz gibi bi kismini geri odersiniz. Sonucta onlarda aldiklarinin tamamini odememis, vermediklerinde sizin hakkiniz var. Boyle yaparsaniz esitlenmis olur.
0 oy
önce (19,489 puan) tarafından
Sen haklısın. Ablan bencilce düşünüyor. Kayınvaliden vermek istiyorsa sırayla alın evlerinizi. Siz evinizi aldıktan sonra kayinvalidene geri ödeyin gerekli miktarı. Diğer kaynina da ev alınsın onların da birikimi varsa
Birikimleri yok bu konuda gecen gun kayinpederim eltime dediki kizim kocan ek isede gidiyir hic mi atmiyorsunuz kenara..biz ise surekli biriktiririz elime biraz para gecsin hemen altin alir koyarim bende evden calisiyorum dikis nakis yapiyorum
önce (19,489 puan) tarafından
Onların biriktirmemesi kendi tercihleri. Ben olayı tam net anlamadım. Ama şöyle olmasi lazım. Size yapılan iyiliğin diğer çocuğa da yapılması gerekir ama bugün ama yarın. Yani onların birikimi yoksa siz evinizi alin. Kayinvalidemler geri istemezlerse demek ki kendilerine güveniyorlar ki istemiyorlar. Şimdilik borç olarak veririz derlerse de geri ödersiniz.
0 oy
önce (399 puan) tarafından
Kaynanan sonra laf yapmayacaksa al ama lafını yapan insanlarsa hiç bulaşma , bide eşin daha iyi bilir kaynın ne düşünür diye , bu tarz konular aile içinde aşırı sorun oluyor, sen o bir şey demez diyorsun ama bir anda kalkıp laf yapıyorlar hiç laf yapmaz dediğin insanlar en azından ev alacaksan kafan rahat olsun huzur içinde otur , evet sana o parayı al kaynından sanane derler , hak geçer gecmez Allah bilir , ama ilerde lafı yapılınca aile içinde çok büyük sorunlar çıkıyor 
Lafını yaparlarsa esimle kotü olurlar orasi apayri bi mevzu hic belli olmaz haklisin
0 oy
önce (5,171 puan) tarafından
Anne veya babanın üzerine olan herşeyde bütün evlatların hakkı vardır,yani sadece size ait olmuyor 
0 oy
önce (3,393 puan) tarafından
Böyle ince düşünmem güzel. Annemde abime 50.000€ hediye verdi ev alması için bize bir kuruş yok (3 kız) bana sorsan haksızlık vereceksen hepsine eşit ya hiç  

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 69 göst.
2 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Alca (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 141 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nihal.34 (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,083 göst.
0 oy
28 cevap 597 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,855 puan) tarafından soruldu