+2 oy
227 göst.
önce Diğer kategorisinde (417 puan) tarafından
Annemin tavırlarına sinirlerim bozuluyor ister istemez kafayı çok takıyorum yeni evliyim bana eski halısını verdi ev yerleştirirken kendi üstüne kaç tane halı aldı en basit olay bu mesela bir kaç ay idare ettim sonra kendime halı kestirdim orda ögrendim ki kardeşime almış evlenirken benim salonum komple açık ve koyu gri bana verdiği halı kahve rengi çok zoruma gidiyor orda dedim bari bunu sen al dedim oralı olmadı bir yıl oldu evlenelim gelmiş gidelim halı kestirelim diyo istemiyorum dedim kestirmiştim kendim serdim ama biraz küçük geldi gözüme kafayı çok takmıştım o sıra öyle olunca hiç yaptıralım demedi ama şimdi gelmiş kestirelim diyo zaten salonuma verdiği eski halıyıda eşim istemiyor biraz toparlanalım alalım geri verelim çıkma halıyı diyo en basiti lohusa gecelik aldık kardeşime gitti aldı kendisi bana oralı olmadı bile ben dedim ona gelince herşeyi yapıyorsun bana neden böyle yapıyorsun tamam ihtiyacım yok ama bende istiyorum ki annem benim içinde bişey yapsın ben onlara 7 yıl tüm maaşımı verdim içimi dökmek istedim çok bunaldım

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,842 puan) tarafından
İnsan evlat ayırabilir mi bilmiyorum. Şartlar farklı olabilir. Kardeşine alırken durumu daha iyi olabilir.  Anne kafası eşitlikten yana mı olur yoksa kimin durumu daha kötüyse ona yardım edeyim derdine mi düşer bilemiyorum ama seni anlıyorum. Benim de annem erkek kardeşimin borcu için sürekli benden para istedi, kredi çek dedi. Bir gün patladım artık. Anne oğlun için beni yakıyorsun dedim ama annem hepimizi sevdi. Annem o küçük, sen başının çaresine bakarsın sen güçlüsün derdi. Seni çok iyi anlıyorum o yuzden
önce (417 puan) tarafından
Şarflarını evlenirken hiç zorlamadık herşeyi eşim kendi yaptı bir tek halı ve avizeyi bize bıraktı avizeleri ben kendim aldım alacagı 4 parça halıydı sadece düğünde takılan hiç bişeyi almadık kendisi bir zincir taktı onuda geri aldı şartı zor olsa evindeki eski halıları verip kendisine yeni neden alıyor ben kendime eşya alırken kendinede tost makinesi elektrik süpürgesi hamur yoğurma mak bile aldırdı üstelik bende yok mesela hamur yoğurma mak ben ödeyemedim işten ayrılmak zorunda kaldım tek bir altın aldım ordada senin borcunu ödeyemem diye laf ede ede verdi artık patladım en sonunda
Canım senin durum cok farklıymış. Sana verdiği kadar değer ver sen de
Çok zoruma gidiyor ama durup durup aklıma geliyor salonum gri perdelerine kadar zaten herşeyi eşim aldı halım kahveli beyazlı oda üzülme yenisini alırım çikma halısını geri veririm diyo ama elimde değil zaten cebinden bir tl çıkmadı bir halı alıp gelemedi bebeğime süs bakıyorum 30. Haftadayım hiç oralı olmuyor kayınvalidemler hep ben alırım ben yaparım diyo tamam ihtiyacım yok durumum iyi çok şükür şimdi istesem halıyıda değiştiririm herşeyi alırım ama oda yapsın yemeğe gelirken yiyorda neden ufakta olsa bişey yapmıyor
insani bir de rezil ediyorlar. Kimseye laf vermeye gerek yok. Mesela ben de bebeğime hediye almıştım eşime babamlar yolladı demiştim laf olmasın kaynanamlar onun ailesi ne yapmış demesin diye :(
Bende ufak tefek şeylere öyle yapıyordum ama sonra baktım ki artık benimde param yok işten ayrıldım eşimin parasıylada yapınca çok belli oluyor yüzüme yüzüme laf etmiyorda ailesi arada soruyor kardeşine ne aldı ne taktı falan diye tazminat aldım işten ayrılınca içinden para bile istediler ama eşimin tarafı üstüne para koyup koluma bilezik yaptı ben kuyumcudayken babam arıyor bana şu kadar yollasana diyor mesela rencide oluyorum öyle olunca
-Reklam-
+1 oy
önce (399 puan) tarafından
Malesef benimde annem öyle diğer evli kız kardeşime karşı çok farklı bana karşı çok farklı ama ona en çok iyiliği dokunan benim , yine de değerimiz bilinmiyor, bu yüzden kavga ettim onlara gelince en ince detayına kadar düşünür her şeyi bana gelince sıra istediği gibi yapar benim adıma karar verir , hamileyken abim ile alakalı doğruları pat pat söyledim ama annem canım oğlum bitane oğlum abim onları evine almıyor hala annem arar sesli mesaj atar , bende söyledim, hamile halimle resmen beni evden kovdu bir dünya laf söyledi bana , o gün doktora gitmiştim bide bebek aşağıda erken doğum riski var demişti düşün, Allah'a havale etmek daha iyi , ama ben de herkese gerektiği gibi davranıyorum annem bile olsa asla lafımı da eksik etmem eşsek değilim ya
O kadar haklısın ki bende hastayım benim son aylarım ve zorlanıyorum ne bir yardım ediyor ne bişey kayınvalidem elinden geleni yapıyor kezza eşimde öyle izin alıp iki ay benimle geçiremez çünkü işten kovulur ama annemin öyle pek bir işi yok haftada 2 gün o gelse 2 gün kayınvalidem hallederim ama gelmiyor kuzenimi örnek gösteriyor ben diyorum ki onun rahatsızlığı yok işini rahat hallediyor aynı durumda değiliz ama anlamıyor işte
Bende bebeğim bir yaşında, üç aylık hamileyim, pertim çıkıyor zaten her yerim ağrıyor yine olsun diyorum hem Kendi evimi hem annemin evini temizliyorum onlar kalabalık bide kendi evimde o kadar yorulmuyorum yine yaranamadım , yine aradı akşam gel sabah diyor ama o kadar kötüyim ki gitmezsem küser gidersem nasıl olucam düşük riskim var bide biliyorlar, o yüzden her şeyi Allah'a emanet ediyorum, bazen o kadar düşünüyorum ki ama cevap yok , Allah'a şükür babam erkek kardeşim kız kardeşim annem gibi değiller daha düşünceli onlar , çünkü iyi iken hep diğer kız kardeşimi eve çağırırdi yerlerdi içerler di, şimdi annem hasta kız kardeşim gelmiyor oraya aramıyor bile bide anneme yakın oturuyor , söyleyince de ben kötü ortalık karıştıran oluyorum
Yok gerçekten anlayan yok insan düşünüyor annem bana bunu yapıyorsa el ne yapmaz diye öyle değil mi hadi sana acımıyor bebeğedemi acımıyor
Malesef bazen bazı insanlar kendi dışında kimseyi düşünmüyor ne yaparsak yapalım
Çok doğru
+1 oy
önce (1,342 puan) tarafından
Birinden bir şey beklememeyi öğrenince hayat çok daha kolay oluyor. 

Annemden babamdan kardeşimden kaynanamdan bir iğne bile beklemediğim için kime ne yaptıkları umurumda olmuyor. Sormuyorum merak etmiyorum öğrenirsem de kafama takmıyorum. Halim yok mu olmasın o zaman ayağıma terlik giyerim yine de istemem ha aldım diyelim annemden hiç sormam başkasına yeni mi aldın bana eskiyi mi verdin ben aldım kabul ettim sonucta. 
Ben onlara yaptığımın karşılığını istiyorum sadece hepsi bu
Onlar size söz verdiler mi karşılığını vereceğiz diye?
Siz bunda hakli olabilirsiniz ama onlar böyle bir söz vermediyse yapacak bir şey yok
Bize bu yaptıkların sen evlenirken sana dönecek dediler evlendim ve boş
Benim annem de 12 yaşında daha çocukken ise girmiş 21 yaşına kadar maaşını babasına vermiş evlenirken bir tencere bile alıp vermemişler oğullarına da her şeyi feda etmişler galiba bu hep böyle oluyor annem yıllarca bunun tramvasini taşıdı ne zamanki annesiyle babasıyla görüşmeyi sadece selamlaşmaya taşıdı o zaman rahatladı size tavsiyem çok üzülüyorsaniz daha az görüşün çünkü evin huzurunu da bozuyor
Gerçekten görüşmeyi azaltmak daha mantıklı şimdi evimde herşeyin olsa bile insan emeklerinin karşılığını küçükte olsa bekliyor anneni o kadar iyi anlıyorum ki bende 19 yaşında başladım onun öncesinde staj yapardım 2 yıl kadar ufak bir maaşım vardı onu bile paylaşırdım ama insan karşılık ne sevgi ne bişey görmeyince çok üzülüyor şimdi eşim diyor ne istiyorsan alalım üzülme ama ben ondan değil öbürlerinden istiyorum
Annem 5 yıldır falan antidepresan kullaniyor tavsiyem ilaçlık olmadan önce bu durumdan vazgeçin ve onları böyle kabul edin
Bende gebeyim tam başlandı gebe olunca bırakıldı
+1 oy
önce (2,481 puan) tarafından
Buyuk abim evlendi kiz kacirdi diye bi yatak oda aldilar altin falan taktilar tamam ama herseyini dort dortluk yapmadilar ben evlendim sadece evdeki ceyiz baska hic bisj yapilmadi bilezik altin takilmadi.ama kucuk abim evlendi adan z'ye herseyini aldilar yaptilar ve borcsuz oturttular suan mesela ev yapiyo diye de 500bin tl para verdiler buyuk abime ve bana hic bisi yapilmadi ve buyuk abimin yuvasi dagildi belki buyuk abime yapsaydilar boyle duruma dusmucekti.bende allaha sukur kendimi gecindirebiliyorm rabbm kimseye muhtac etmiyor ana insan vok zoruna gidiyor ya.nebilim bi beklenti icine giriyor insan mesela benm annem o vok tuttugu gelininden ve oglundan yemedgi darbe kalmadi en son bana aglayarak anlattugndada uzulme ama siz evlat ayirdiniz abimle benm gunahimi cekiyorsnz dahada boyle devam edersnz cekiceksinzde dedim.annem pisman keske boyle yapmasaydik diye.ben cocuguma onlar yuzunden erken dogum yaptm ve cok agladim rabbmde simdj annemle babami cok ustun tuttuklari evlatlariyla siniyor.seni cok iyi anliyorm ama allaha havale et rabbim kimsenin yanina birakmiyor emin ol
Gerçekten öyle benim arabamı altımdan alıp kardeşimin eşine veriyorlardı sonra kardeşim doğum yaparken onun ailesi benim ailemi bende dahil dövmeye kalktılar psikolojik tedavi görüyorlar şimdi gram üzülmüyorum valla hak ettiler ben hasta yatarken bana aldık diye gezdikleri arabayı satıp kamyon aldı şimdi 5 krş kazanamıyor hiç acımıyorum hakkımı yemeselerdi

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 579 göst.
12 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ...... (863 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,030 göst.
24 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (3,244 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 290 göst.
0 oy
21 cevap 906 göst.
22 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde indigo (2,201 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,613 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...