0 oy
116 göst.
önce İnternet & Teknoloji kategorisinde (810 puan) tarafından
İyi geceler kızlar, bı karar aldım oğluma TV acmiyorum hiç 4 gün oluyor ilk gün çok istedi bı gün sonra o kadar istemedi, dün kendisi buldu baktı bile diyemem ona da, babaannesine çıkınca bakmış biraz da cumartesi günü.

Önceden sürekli bakardı TV ye 3 aydır telefon vermiyorum çok nadir misafirlikte hiç durmazsa verdim.

TV de bırakınca ne gibi olumlu geri dönüşler alırım bilgisi olan yazabilirmi mı ? 

4 yaşını doldurdu oğlum sizinkiler günlük ne kadar bakıyorlar ?

7 Cevaplar

0 oy
önce (642 puan) tarafından
3 yaşına kadar sakıncalı degilmiydi TV ya 
önce (810 puan) tarafından
Benimki 3 yaşına kadar pek bakmadı zaten hareketli ve yaramazdı
4 yaşında ya canım hala tehlikeli mi o yüzden böyle yorum yaptim
Daha çok hırçınlasiyor oğlum ve oyuncaklarıyla oynamıyor boya resim yapmayı hiç sevmiyor bunlara daha çok yönelmesini istiyorum
Anladım inşallah istediğin gibi olur
-Reklam-
0 oy
önce (792 puan) tarafından
Ne gibi bir olumsuz dönüş aldın ki böyle yapma ihtiyacı duydun 
Başka hiç bişey açtırmıyordu, çizgi film beğenmez eziyet ederdi sürekli
0 oy
önce (1,137 puan) tarafından
Bizim bugün 6. Günümüz bitti. Ama tamamen sıfır ekran. Tv yi bile uyurken açıyoruz. Şimdilik bir gelişme yok. Daha erken tabi bakacaz artık :) 
Bende oğlum uyuyunca açıyorum artk, kaç yaşında ne gibi olumsuz davranışlar gördün :)
önce (1,137 puan) tarafından
Kızım 2.5 yaşında konuşmasında geri kaldığı için kesmeye karar verdim
0 oy
önce (12,532 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ama ikiside izledi maşallah ikiside çok erken konuştular. Herşeyi bilirler sayı sayma renkler şekiller falan çok erken öğrendiler. Şimdi kızım 2 yaş oğlan 4.5 olacak İngilizce hayvanları renkleri 10a kadar kız oğlan daha fazla sayıyo falan. Oğlum kreşede gidiyo bu arada ve H.sonu jimnastige. Çok boşlamıyorum yani ama izliyorlar yani
Başka aktiviteleri varmış seninkilerin maşallah, benimki boya resim yapmayı sevmiyor ama1 haftadır daha eğitici şeyler yapıyoruz artk.
 Kreşe gitmesi için 2 haftaa uğraştım ama istemiyor çocuk psikiyatriyle görüşüp tekrar deniycem 2. Dönem yada seneye nasip olursa
önce (12,532 puan) tarafından
Bu arada bildiklerini ben öğrettim canım evde kreşe giderken bu saydıklarımı biliyordu yani. Küçük olan 2 yaşında oda biliyor. Benimkide boya yapmayı sevmezdi yapamaz sinirlenir bırakırdı sonra alıştı şimdi çok güzel yapıyo. İstemeyen çocuk çok zor ya inşallah alışır
0 oy
önce (689 puan) tarafından
Kızım 2.5 yaşında günde bir saat izler onun dışında hiç telefon vermedim. Kızım gelişim açısından sondan çok ilerde diye düşünüyorum.Ama TV birakinca olumlu dönüş almamanin imkanı yok. Sen böyle devam et derim.
Evet 4 günde bile etkisini gösterdi zaten
0 oy
önce (13,565 puan) tarafından
Tamamen ekranı kısıtlamak değilde ne izlediğine bağlı bence eğitici öğretici şeyler çok faydalı diye düşünüyorum 
Evimde internetim yok, bugün dedesigile gidince YouTube girmiş biraz kızdım bakmamasıni söyledim.

Çok zor bıraktırdım telefonu, babamlarda da sadece yarım saat YouTube kids açıyordum çok isteyince
0 oy
önce (1,337 puan) tarafından
İnanırmısın etrafımda TV izlemeyen tek çocuk bile yok ve hiç iyi dönüşleri de yok maalesef ben kızımı ekransız büyütmeye çalışıyorum arada çok nadir bakıyor ama hep oyun odaklı yani oyun istiyor umarım güzel dönüşler alırsınız
Benim çevremde öyle ve izletme dusuncesindeler eşimin ailesi bile, teşekkür ederim inşallah
önce (1,337 puan) tarafından
Brnim eşimin ailesi de öyle kızıma TV izleyerek kucaklarına alıyorlar bende TV izleyip tüm algısını kaybedeceğine kucağınıza almayın diyorum TV kapatıyorum yapacak bişey yok umarım sizler güzel bir dönüş alırsınız inşallah
Amin inşallah sağolasın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 34 göst.
0 oy
17 cevap 216 göst.
0 oy
3 cevap 42 göst.
1 gün önce İnternet & Teknoloji kategorisinde Hello1234 (1,111 puan) tarafından soruldu

408,435 soru

12,271,359 cevap

37,600 kullanıcı

Kategoriler

...