+2 oy
133 göst.
önce Diğer kategorisinde (35 puan) tarafından
Annem bebeğimi zor uyutmama , uykusu gelip de aglama krizlerine girmesine, gözünden uyku aktığı halde etrafa ilgi ve merakından uyuyamamasina şaşırıyor. Sizi doyurur besiginizde biraz sallardim hemen uyurdunuz diyor. Ben ve bebeğimde tuhaflık mi var. Neden böyle? Ya da biz nasıl o kadar uysaldik bebekken? Bir de böyle kıyas yapması bana kendimi eksik hissettiriyor

12 Cevaplar

+3 oy
önce (2,432 puan) tarafından
Kafana takılacak bir durum değil ki bunu herkes söyler canım, bazen biz bile demiyor muyuz işte biz eskiden böyle değildik sokakta oynar eve gelir uyurduk hiçbir şeyimiz yoktu ama mutluyduk şimdiki çocukları memnun etmek kolay değil diye..annenin dediği de buna benzer durum 
-Reklam-
+2 oy
önce (7,450 puan) tarafından

Benim bebegimde uykuya direnir . Tanıdığım çoğu bebek çocuk öyle. 

Eski yaşananlar unutuluyor. 

+2 oy
önce (1,718 puan) tarafından
Biz 6 kardeşiz annemde bana şaşırır. Ve aynı yorumu yaparmış valla cnm haklilarda  aslında.  Bak 6 cocuk diyorum. Evde o kadar iş var. Yemek temizlik camasir vs. Çocuklar uslu olmasa nasıl yapacakmis.  Ve annem de kalabalık akrabalarla yaşamamış. Evde yalnızmis.  Benim halime bak . Evde resmen 2 aydır yemek yok. Perişan haldeyim. Kızım 4 yaşında.  bebeğim 2 aylık. Sanırım folik asitlerden oluyor böyle. 
+2 oy
önce (4,748 puan) tarafından
E bunu bütün anneler diyor benim oğlum hiç uykh problemi yaşamadı kendi kendine uyuyan bir bebekti gaz sancısı falan bilmem annem ona rağmen siz çok akıllı bebektiniz sizi doyurur yikardim yatirirdim uyurdunuz der :)
+2 oy
önce (498 puan) tarafından
Kendini eksik hissetme canım normal eskiler hep söyler bu lafı. Kuşak farkı var etrafta uyaran fazlalığı var hayet normal bebeklerimizin böyle olması :)
+1 oy
önce (450 puan) tarafından
Annem de kardeşimle benim bebeğim için ben bunlar gibi bebek görmedim eskiden böyle değildi diyor. Haklı da en küçük kardeşimle aramda 15 yaş var annemden çok ben baktım o da böyle değildi
+1 oy
önce (109 puan) tarafından
Canım bu çok normal aslında gerçekten eskiden bizler daha uysalmisiz. En son annem bana geldiğinde bu ne böyle benim kızım oyuncaklarıyla bı köşede oynar ben işimi yapardım senin oğlun iki kişide olsa insana bişey yaptırmıyor diye söylenip saydiriyordu (tabi dalga geçerek).

Ama şu var mesela şimdi oğlum 15 aylık olacak ve malesef yürürken illaki tutunmak istiyor cesareti gelmedi bı turlu onu mesela çevrem laf yapıyor veya işte sen mi acaba şöyle böyle yapıyorsun diye eleştiriyorlar bu mesela benim de sinirime dokunuyor :D 
+1 oy
önce (7,714 puan) tarafından
Bütün anneler bu duruma şaşırıyor biz 8 kardeşiz benim iki kızım var sakin daha çocuk düşünme diyor benim böyle çocuklarım durdan sustan anlamasaydi bu kadar yapmazdım şimdiki çocuklar bir değişik diyor bende anneme katılıyorum ama kaynanama gelince mevzu size çocuk bakmaya ne var çamaşır mi yıkıyor sunuz bez mi diye kucumsuyor ama başı agriyinca cocuklarin sesindan amaan Allah yardımcın olsun diyor (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) 
+1 oy
önce (1,333 puan) tarafından
Hiç takılıp üzülecek bir konu değil inanki her bebek bir değil benim de etrafımda o kadar kıyas yapan insan var ki ben hep aynı cümleyi kuruyorum her bebek bir değil o öyle diye benim çocuğum da öyle olmak zorunda değil madem çok uslu çocuk doğuruyorsun bir tane daha doğur tekrar büyüt ama benim çocuğumu kimseyle kıyaslama diyorum geçiyorum çünkü her bebek kendine özeldir eskiler bebeklerini çok kucaklarına alamazdı çocuk da öğrenilmiş çaresizliğe alışırdı yani ne kadar ağlasam da annem gelmeyecek diye bilir mecbur uslu dururlardı ama biz anneler her ihtiyacını karşılıyoruz yani duyusal fiziksel olarak hep yanındayız e çocuk da böyle olunca anneye nazlanmak istiyor ki en çok hakkı da bu zaten kendini kötü hissetme ve sevgiyle öpüp kokla bebeğini kulağını herkese tıka 
+1 oy
önce (5,499 puan) tarafından
Evet eskiler hep bu sekil kiyaslama yaparlar. Bosver takilma. Onla bizi buyutememisler. Hayatta kalmamizi saglamislar. 
+1 oy
önce (1,853 puan) tarafından
Canım ben iki cocugum için bile diyorum. Biri yatağa koyar koymaz uyurdu. İkincisi tam tersi ağlak bir bebek diye. Eksik hissedecek bir şey yok canim. Benim iki çocuğum bile birbirinden çok farklı yani. Bütün akrabalar yorum yapar bu sana benzemiş , diğeri hiç benzemiyor falan .
+1 oy
önce (11,833 puan) tarafından
Canım eskiden çocuklarin 40 gün gözleri kapalı olurmuş

.şimdi yeni doganlar bunsekilde.jenarasyon bu kafaya takma.hepimizinki o şekilde 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 329 göst.
0 oy
7 cevap 200 göst.
20 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 375 göst.
4 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 132 göst.
24 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kaplan2020 (3 puan) tarafından soruldu