0 oy
105 göst.
Diğer kategorisinde (197 puan) tarafından
ben 7 haftalık olarak düşük yaptım geçen hafta şimdi  ben lohusami sayiliyorum yani ibadet açısından soruyorum 40 gün boyunca ibadet edemeyecek miyim kimine soruyorum sayilmiyorsum kimi diyor sayiliyorsun  biri bana açıklama yapsın lütfen kanamam da durdu şuan tekrar gelirmi bilmiyorum zamanla anlarim ama bilen biri soylesin bana 

6 Cevaplar

+1 oy
(5,495 puan) tarafından

En İyi Cevap

Nur ay posta davet ediliyorsun cnm :) 

tarafından
Hanefilere ve Hanbelilere göre; el, ayak veya parmak gibi organları belirmiş olan bir bebek düşüren kadından gelen kan, nifas (lohusalık) kanıdır. El ve ayak gibi organlar belirmeden meydana gelmiş düşükten sonra görülen kan, istihaza (özür) kanıdır. (bk. Merğinani, el-Hidaye, I, 226; İbn Kudame, el-Muğni, I, 431)

Şafiilere ve Malikilere göre ise her durumdaki düşük, lohusalık sebebidir (Remli, Nihayetü’l-muhtac, I, 212; Desuki, Haşiye, I, 174-175)
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Ben kanamam bittikten sonra başladım namazımı kılmaya yanlışım varsa daha iyi bilen birileri beni de seni de aydınlatır hayrına 
(197 puan) tarafından
Valla çok iyi olur normalde doğum sonrası zaten 40 gün kilinmiyor kanama duruyor sonra ara ara lekelenmeler oluyo ama buda doğum yapmış gibi mi oluyor nasıl oluyo hiç bilmiyorum her kafadan farklli ses çıkıyor hangisine inancami bilmiyorum inşallah bilen biri çıkar
+1 oy
(105 puan) tarafından
Canlı doğum yapsan da, ölüm doğum yapsan da ortada bi doğum yapma durumu var, yani lohusasın. Ama lohusalık illa 40 gün sürecek, 40 gün boyunca ibadetten uzak duracaksın diye bi emir yok. Adet gibi düşün, adet kanaman kesildiğinde nasıl ibadetine geri dönüyosan, doğum sonrası kanaman kesildiğinde de ibadete dönebilirsin
(197 puan) tarafından
Ama normalde doğum sonrası o 40gun süreçte kadın ibadetten muaf diye biliyorum acaba kendini  toparlayabilmesi icinmi öyle sonuçta zor bı süreçten geçmiş oluyo
(105 puan) tarafından
Kanama devam ettiği sürece muaf bacım, kanama 5. günde kesilsin, 5. günde ibadete geri dönersin, 3. günde kesilsin 3. günde dönersin, 40 gün kesilmez, 40 gün dönmezsin. Üst sınır 40, alt sınır yok
(197 puan) tarafından
Anladım canm sağol yorumun icin
0 oy
tarafından
Kanaman bittikten sonra namaz kılabilirsin. 

Geçmiş olsun 
(197 puan) tarafından
Teşekkür ederim şuan kanamam bitti ara ara gelirmi bilmiyorum çünkü normalde doğum sonrası 40 gün ilk haftaları kanama bitiyo ara ara lekelenmeler oluyo yada adet gibi bazen 2 3 gün kanama oluyo buda öyle olurmu bilmiyorum çoğu kişi ya kılabilirsin yada kilamazsin diyo kime inancami bilmiyorum
0 oy
(18,166 puan) tarafından
Kanama tamamen bittikten sonra ibadetlerine başlayabilirsin canım 
(197 puan) tarafından
Anladım teşekkürler ederim
0 oy
(5,495 puan) tarafından
Yanlış mı doğru mu bilmem benim kanamam bitti namaz kılmaya  ve oruc tutmaya başladım kırkım bitmeden 
(197 puan) tarafından
Bende yanlismi dogrusujh bilmedigimden bilen biribe sormak istedim ee şimdi kanamam durdu ibadete devam etsem gunahami girerim etmesem gunahami girerim bilemiyorum iste
(5,495 puan) tarafından
Nur ay sor yada alaskaya mesaj net bilgi verirler cnm ama kanama yoksa ibadet edebilirsin bence
(197 puan) tarafından
Tamam teşekkürler sorayim
tarafından
Evet canım yukarıdaki bir yoruma da yazdım benim doğru olan şu an kanamam da bitmiş elhamdülillah gusül abdesti alıp ibadetlerine başlayabilirsin Allah'ın izniyle. Rabbim evladınız ile ahirette karşılaştırsın. Sabrun cemil nasib eylesin ❤️

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 472 göst.
14 Mart 2021 Diğer kategorisinde Arzumm (1,297 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.
4 Mart 2021 Diğer kategorisinde & Madamcoco & (2,198 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 154 göst.
0 oy
11 cevap 300 göst.
15 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu