+6 oy
450 göst.
önce Muhabbet & Sohbet (App) kategorisinde (12 puan) tarafından

image

Selaaam!
Düşünsene, dünyaya bir daha gelme şansın olsa, hangi cinsiyetle gelmek isterdin? Kadın mı, erkek mi? Yoksa başka bir tercih mi?

Kadın olmak hem muhteşem hem de zorluklarla dolu, bunu hepimiz biliyoruz. Peki ya erkek olmanın avantajları ve zorlukları?

Hadi düşünelim:

• Kadın olarak dünyaya gelip yeniden bu gücü hissetmek mi?
  • Yoksa erkek olarak farklı bir deneyim yaşamak mı?

Yorumlara yaz! Bu kararını neden seçtiğini de paylaşmayı unutma! Hadi bakalım, merakla bekliyorum!

23 Cevaplar

+7 oy
önce (1,118 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kadın olarak yaratmış Allah. Bir kere daha dünyaya gelmek yok. Allah dilerse yine gelsem ki böyle bir şey yok Allâh diledi oldu diyelim Allah ne derse ne hüküm verirse hakkımda o. Dilerse küçük bir solucan olarak yaratsin her şeyin bir faidesi var neticede.

Erkeklerin de kendine göre yükü ağır, kadınların da kendine göre yükü ağır. Kimisi der bir kedi olsam ohh ekmek elden su gölden bütün gün yatsam yuvarlansam fakat hakikat şudur ki dertsiz hiç bir canlı yoktur. Bu özendiğimiz kedinin dahi kim bilir ne kadar travmaları vardır. 
Dünyada taş olmak daha az acı verici olsa gerek. Kadınlara, erkeklere, çocuklara ve hayvanlara tecavüzün ve ticaretin olduğu bir dünya çok da çekilir değil o yüzden tekrar gelmek istemem.
önce (3,192 puan) tarafından
Ablacım 2.yorumunda birden ters şeyler yazmışsın :)))
Onu yapıyorum arada çünkü düşünürken yazarken onlarda geliyor aklıma ister istemez
-Reklam-
+5 oy
önce tarafından

Keşke hiç dünyaya gelmeseydim :D

önce tarafından
Yaa çok geçmiş olsun canım Rabbım acil şifalar versin inşallah
önce (628 puan) tarafından
Hahaha bu ben :D
önce (151 puan) tarafından
Sağol canım ❤️
önce tarafından
Gamzoş ☺☺❤
önce (628 puan) tarafından
(⁠。⁠♡⁠‿⁠♡⁠。⁠)
+3 oy
önce (8,665 puan) tarafından
Erkek olup calışmak ya kadın olunca ailen calışma çocuk var der eşin desen tm calış ama çocuklar der 
+3 oy
önce (1,167 puan) tarafından

Tekrar kadın olarak ama daha iyi bi coğrafyada dünyaya gelmek isterdim..<3

+3 oy
önce (17,948 puan) tarafından
Kadın olmak anne olmak çok güzel bir deneyim yeniden dünyaya gelecek olsam kadın olmayı tercih ederdim ama eşimle bir kaç günlüğüne yer değiştirip onu da denemek isterdim
+3 oy
önce (4,089 puan) tarafından

Ben kaldığım yerden devam ederdim :D

+3 oy
önce (3,238 puan) tarafından
Ben kadın olmayı bedenimi benliğimi seviyorum tekrar boyle bir şansım olsa yine kadın olmayı seçerim
+3 oy
önce (4,003 puan) tarafından

Kadın olmayı isterdim çünkü kadın olmak büyük bir nimet zor olsa da anneliği çok güzel :angel:

+3 oy
önce (3,192 puan) tarafından

Tabiii ki tartışmasız kadın olarak gelmek isterdim. 

Çünkü evlat kadar güzel, tatlı bir insan ufağını, dünyaya getirmeye sebebiz. elhamdulillah <3

Başka zenginlik aranır mı? 

+3 oy
önce (13,584 puan) tarafından
Erkek olarak dünyaya gelmek isterdim.

Bir çok erkek para kazanmakla erkek, baba olduğunu düşünüyor 

Kadınların istediği saatte istediği yerde olamama gibi bi problemleri var. Giyim konusu desen öyle.

Bizim ülkemizde kadınlar maalesef ki hizmetçi olarak görünüyor.

"Bi doğuran sen değilsin. Bi is yapan sen değilsin, veya evde olan sensin elbette sen yapcan ben mi yapcam?" Gibi gereksiz psikolojik baskılara maruz kalıyorlar.
+3 oy
önce (9,933 puan) tarafından

Kesinlikle eşim gibi prenses bir erkek olmak isterdim l. Adam sürekli yorgun sürekli uykusuz sürekli mağdur. Okul bende ödevler bende dil terapistleri bende ödevler bende üstüne misafir ağırlamak ev işi yemek çocukla oynamak. Yetmiyor hamile kalıp aylarca kusma bulantı üstüne doğum sancıları emzirmesi herşey bende. Ya perdeyi bile ben asıyorum. 

Ben çok Tezcanliyim o ise aşırı aşırı uyuşuk ağır hareket ediyor bazen böyle alıp duvardan duvara vurasim geliyor. 

Üstüne yine memnun değil söyleniyor musum:angry:

+2 oy
önce tarafından
Ben tekrar kadın olarak gelmeyi tercih ederdim
+2 oy
önce (4,724 puan) tarafından
Ya erkek olursun ya kadın. Başka bir tercih var mı :))

Ben yine kadın olarak gelmek isterdim e
+2 oy
önce (373 puan) tarafından
Kadın olarak gelmek isterdim çok şanslıyım böyle detaylı düşünebilen herşeyi en ince ayrıntısına kadar görebilen ve her türlü zorlukta ayakta kalabilen bir Varlık oldugum için özelliklede türk kadını olmak zor ata erkeil bir toplumuz..
+2 oy
önce (1,114 puan) tarafından
Tekrar kadın olarak gelmek isterdim erkek olmak çok sıkıcı hiçbir şeyden anlamıyorlar defalarca bir konuda uyarmamız gerekiyor :)) 
+1 oy
önce (1,902 puan) tarafından
Gelmişim daha  kaçış yok balım☺️☺️
+1 oy
önce (449 puan) tarafından

Benim için fark etmez ama kadın olarak olacaksa daha zengin yada mesleğimi bir şekilde elime almış güçlü bir kadın olmak isterdim. 

Erkek olarak gelmek istemezdim çok duygusalim çabuk kanardım...
+1 oy
önce (3,297 puan) tarafından
Yine kadin olarak gelmek isterdim 

Cunku bu dünyada en güzel duygu anne olmak bence 
+1 oy
önce (124 puan) tarafından

Şimdi direk erkek olarak derim ama her erkeğe göre de değişir aslında :)) kimi erkek var dışarda çalışıyor evinde eşine yardımcı oluyor kadınlar kadar bakımlı veya :D öyle bir erkek için de hayat zor olur :D mesela bu internette çoğalan temizlik hastası erkekleri görünce suanki halimden memnunum :D 

Kadınlar için de öyle hem dışarda çalışan hem çocuğuna bakan eve gelip işini yapan onun içinde hayat zor :) 
O zaman geriye bir nesne olmak kalıyor hayvanların durumu da malum çünkü :( 
Kitap okumayı seven biri olarak kitap olabilirim. Severim kokusunu hem insanlar okurken sakinlesiyor falan. Kitap okunan ortamlar daha sakin huzurlu oluyor :D 
önce (800 puan) tarafından
Konu dışı ama ne güzel nick ya :D
önce (124 puan) tarafından
Hahahhahha dimi ya :D tamda nickimin kafasındayim artık canım o yüzden direk aklıma geldi böyle bı nick :))
+1 oy
önce (2,327 puan) tarafından
Eğer yine Türkiye de olacaksam erkek olarak doğmak isterdim çünkü doğduğu an itibariyle erkek daha üstün tutuluyor istediği saatte istediği yerde oluyor çalışıyor okuyor evet kizda yapabiliyor yerine göre ama erkege daha çok hak veriliyor 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 369 göst.
+3 oy
26 cevap 349 göst.
9 saat önce Muhabbet & Sohbet (App) kategorisinde Adet Takibim (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 407 göst.
+1 oy
4 cevap 71 göst.
1 gün önce Muhabbet & Sohbet (App) kategorisinde Adet Takibim (12 puan) tarafından soruldu

408,507 soru

12,274,421 cevap

37,694 kullanıcı

Kategoriler

...