+2 oy
714 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (252 puan) tarafından
Selamun aleyküm kızlar dün akşam makarna yapmıştım acılı şalgamıda çok severim bir bardak da şalgam içtim bı kaç saat sonra benim başım çok şiddetli ağrımaya başladı yatağı serdim o zamn böyle sallana sallana yürüdüm dedim ya Tansiyon ya şekerim yükseldi şekerimi ölçtüm normaldi Tansiyonum da 16 çıktı sonra titremeye başladım böyle tutamıyorum kendimi kulaklarım sanki patlıcak gözlerim kalp gibi atıyordu beynim daha hareket etmeden inanılmaz şekilde ağrıyordu cocukalr uyudu için bide buz gibi rezil olmasınlar diye hastaneye gidemedim belki 5 dkkaya bir idrara kalktım o kadar da su icmemistim aslında nasıl kalktım bende bilmiyorum o kadar zor kalktım yürüyünce beynim sallanıyordu tuvalete gitmeden altıma kaçırdım hemde sayısız defa belki bir 8 9 defa çok iyi hatırlıyorum altıma kaçırdım da uyumuyordum tuvalete yetişemiyordum ayakta duracak halim yoktu tuvalete de zor girmiştim hayatımda ilk defa böyle bu kadar kötü oldum sizce randevu alim doktora gitsem mi yada doktorun çağırdı zamn mı gitsem aranızda Tansiyon hastası olup böyle olan var mı çok pişman oldum şalgam içtiğimede  de yemek yedimede 

18 Cevaplar

+4 oy
(4,181 puan) tarafından
Tansiyon hastası olan biri ne cesaretle şalgam içer ki. Bunu doktora desen kızar sana. O an hastaneye gitmen lazımdı. Randevu alıp git ama tuzu hayatından çıkar tansiyon basit bir hastalık değildir 
(252 puan) tarafından
Tansiyon hastası oldumu çok olmadı öğreneli çok haklısın gerçekten canım çok istedi nefsimi yenmeliydim canım istedi diye canımdan olacaktım bende doktora gitmeyi düşünüyorum
(4,181 puan) tarafından
Evet nefsini yenmelisin tansiyon beyin kanamasına yol açar veya beyine hasar verir. Kesinlikle git düşünme.
(252 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Beni benden daha çok düşünen bir kardeşim düşünme git dedin yerde gülümsedim mutlu oldum Allah'ım razı olsun inşallah gidecem ☺️❤️❤️❤️❤️
(4,181 puan) tarafından
Ne demek canim, düşün kendini bir de çocuklarını düşün onlar için git ❤️❤️
(252 puan) tarafından
Gidecem Allah'ın izniyle inşallah ❤️❤️❤️❤️
-Reklam-
+1 oy
(29,187 puan) tarafından

Yemekle alakalı olduğunu sanmıyorum fakat gizli tansiyon olabilir ihmal etmeyin

(252 puan) tarafından
Tansiyon şeker var zaten şalgam makarna da yeyince tansiyonum yükseldi ölecem dedim heralde o kadar kötü oldum
(29,187 puan) tarafından
Varmış ama bak dikkat et
(252 puan) tarafından
Aynen var çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah güzel kardeşim
+1 oy
(4,820 puan) tarafından
Bence geç bile kaldın. Ölmeyi mi bekliyorsun? Biran önce gitmelisin 
(4,820 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun ama ambulans çağırsaydın keşke
(252 puan) tarafından
Çocuklar uyuyor ben hastaneye gidersem eve nasıl gelecem dolmuş da yok o an aklıma o geldi ambulansda müşahede ediyorlar mı peki çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah
(4,820 puan) tarafından
İlk müdahale ambulansta yapılıyor gerek görülürse hastaneye götürülür
(252 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim iyiki söylediniz aklımda bulunsun inşallah bidaha olmaz
(4,820 puan) tarafından
Rica ederim ❤️
+1 oy
(1,372 puan) tarafından
Sık idrara çıkma şeker diye biliyorum sanki. 
(252 puan) tarafından
Şeker tansiyon hastasıyım zaten tansiyonum yükseldi Tansiyon yüksek olunca sık sık idrara çıkıyorsun canım şeker de aynı şekilde idrara sık çıkıyorsun
+1 oy
tarafından
Çok geçmiş olsun canım aman ihmal etme Rabbım korusun hemen git 
(252 puan) tarafından
Gidecem abla inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah
+1 oy
(2,096 puan) tarafından
Rabbim şifa versin doktora git bian önce 
(252 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim amin inşallah Allah razı olsun öyle yapacam inşallah
+1 oy
(352 puan) tarafından
Şalgam zaten tuzlu o yükseltmiştir. Keşke aynı dakika gitseydin Allah korusun beyin kanaması yapar. 
(252 puan) tarafından
Biraz araştırdım evet yükseltiyormus yüksek oranda tuz oldu için çok olmadı Tansiyon hastası oldumu öğreneli gece oldu için o an çok çaresiz hissettim çocuklar da uyudu için
0 oy
(5,517 puan) tarafından
Sen Yarın Druna git acil olarak canım. Geçmiş olsun 
(252 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah bende gitmeyi düşünüyorum önce bir randevu almaya çalışacam sıra beklememek için bakalım inşallah vardır
0 oy
(3,473 puan) tarafından
Muhakkak git canım dikkat et kendine 
(252 puan) tarafından
Bende gitmek istiyorum altıma da kaçırdım da pskolojimen de kötü oldum yazarken de utandım çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah
0 oy
(961 puan) tarafından
Annem bu belirtilerle çift taraflı beyin kanaması geçirdi tansiyon şakaya gelmez onun beyin kanamasını anlamadılar ilçe Hastanesi'nde dalga geçmişler hatta tuzluğu mu yuttun bu tansiyon değerleri ne diye annemde böyle altına kaçırma kafasını ve ensesini tutamama başlayınca anlamışlar lütfen geç olmadan acile başvurun en azından bir tomografi çeksinler 
(252 puan) tarafından
Ayy yorumunuzu okununca daha da korkmaya başladım eşime dedim titiyorum başım ağrıyor üssüttün ondan dedi uykuluydu geçiştirdi ama dedim herlade ölecem ölümü bekledim o an tuavjete sallana sallana gittim ve klozete oturamadim af edersin özür dilerim üzerimdeki picamayi bile çıkarmadım gidecem çok kötü oldum çünkü çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah düşünüyorum Tansiyon altına kaçırma ne alaka demek ki tansiyon hastaları oluyormuş böyle
(961 puan) tarafından
Tansiyon direk beyin işlevini etkiliyor hiç öyle düşünmeyin bütün vücudunuz etkilenir hiç ihmal etmeyin Allah muhafaza
(252 puan) tarafından
Allah korusun inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah pek bilgim yok tansiyon hakkında hasta olalı da çok olmadı canım çok istedi için içtim ama bidaha ağzıma sürmem
0 oy
(1,920 puan) tarafından
1 küçük bir  sise alıp kaç gunde bitiriyorum onu hergun bikac yudum ki tansiyon hastası degilim salgam baya tuz var kaya tuzuyla yapılıyor nasil içebildin
tarafından
Ben de düşün üç bardak içtim bir hafta içersinde ve vücudum +4 kilo ödem tuttu
(252 puan) tarafından
Eşim kendine almış 1 litre bende Makarna kuru yemim dedim yanında içtim içmez olaydım sürekli aldımız ictimiz bişey değil ama canım çok istedi normalde de çok severim eşimde bayadir almıyordu ben içemiyorum diye kendi de içmiyor canım istemesin diye bayadir icmiyon bir bardaktan bişey olmaz dedi ölecektim o an öleceme inandım gerçekten
(1,920 puan) tarafından
Tansiyon tehlike beynine pıhtı falan attirir
(252 puan) tarafından
Ayy Allah korusun bu kadar kötü oldunu bilmiyordum araştırdıkça üzülüyorum çünkü
0 oy
tarafından
Aşırı su kaybetti vücudun şuan lütfen hastaneye git
(252 puan) tarafından
Fiş polikliniğe ordaki sekreterden alıyorum randevu alamadim zamanlar
tarafından
Aaa hiç bilmiyordum
(252 puan) tarafından
Özellikle erken saate gidersen randevulu gibi hemen fiş alırsın sistemde ismin çıkıyor doktor çağırıyor çokta sıra beklemiyorsun
tarafından
Her yerde bu sistem yok galiba yâ
(252 puan) tarafından
Bilmiyorum ama bizim Burdaki tüm hastanelerde var
0 oy
(179 puan) tarafından
Evet canım tansiyon aynen öyle yapar bazı insanları 16'da etkiler bazılarını 20 de etkiler Allah korusun beyine de pıhtı atabilir çok dikkatli ol ilaçlarını düzenli kullan ve bir daha lütfen şalgam içme
(252 puan) tarafından
Benimki 16 olunca çok etkileniyorum ilaçlarımı kullanıyorum içmiycem uzun süreden sonra dün içmiştim çok pişman oldum çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah
0 oy
(2,647 puan) tarafından
Cok gecmis olsun
(252 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah
0 oy
(4,552 puan) tarafından
Durduğun kabahat direk hastaneye git gülüm yazık sana iki tane evladın da var 
(4,552 puan) tarafından
Evet ismimi değiştirdim canısı bide Allah razı olsun inşallah gülüm şuan daha iyisindir inşallah
(252 puan) tarafından
Amin kardeşim cümlemizden inşallah daha iyiyim şükür 1 aydır da  normal gribiz  ilaçlar bitti hala iylesemedik cocukalrdan bana benden onalra döngü şeklinde devam ediyor bunada şükür çok şükür halimize
(4,552 puan) tarafından
Bizde korona olduk sanırım canısı ve tekrardan size geçmiş olsun inşallah ❤️
(252 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun Rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah çok teşekkür ederiz sağolasın kardeşim ☺️❤️
(4,552 puan) tarafından
Rica ederim canısı bide amin amin amin ❤️
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Kendi kendine iyileşemeyeceğine göre tabiki gitmelisin 
(252 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım
0 oy
(13,201 puan) tarafından
Yüksek tansiyon beyin kanamasına sebep olabilir tehlikelidir. Dikkat et beslenmene 
(252 puan) tarafından
Şeker var Tansiyon var insan şaşıyor ne yesin şekerli olmuyor tuzlu olmuyor hiçbir zamn Rabbime isyan etmedim Etmemde çok şükür her halimize dikkat  etmeye çalışıyorum çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah güzel kardeşim
0 oy
(152 puan) tarafından
Cnm vok çişe cıktım demişdinnn sekerin varmı ? Bence senin şekerin yükselmiş kulak vınlsması bas dönmedi tansiyonunu yükseltmiş ama birsey yemişsiniz ki seker var belki sende cünkü sekerdede aynı cok çiş idrar cıkma v.b göz de kalp gibi atış titreme evine seker aleti. Al bence senin dedigin yazdın seyler seker 300 gibi gelirdi veriyor
(252 puan) tarafından
Şekerim var normalde çok çıkarım evet bir yatağa bir tuvalete aşırı aşırı hiçbirinde de yetişemedim şeker aletim var ölçtüm toktum 114 çıktı yüksek değil tansiyonum yüksekti ama tansiyon yükseldi zmanda idrar çok sık oluyormuş bende bilmiyordum hem şeker hem Tansiyon var makarna ve şalgam yediklerim ikiside yaramıyor malesef

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 303 göst.
0 oy
2 cevap 39 göst.
0 oy
1 cevap 27 göst.

409,789 soru

12,319,908 cevap

38,931 kullanıcı

Kategoriler

...