+2 oy
583 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (282 puan) tarafından
Kızlar esımın ailesiyle aram yok neyse esım bundan dolayı lımonı davranmadı yalnız kayınbabamın zeytin tarlası var benimde eltiminde 2 küçük çocuğu var görümcelerım üni mezunu neyse ben beş yıllık evliyim bende üni mezunuyum esım ve kaynım  sulama parası verir kayınbabama onun karşılığı olarak zeytin ve zeytinyağı verirler yalnız geçen sene az cıktı az verdiler esıımde maddi destekte bulunmayınca iki Pet kadar verdiler bu sene ben kendim gittiğim kendime yesıl zeytin topladım geçenlerde esıme sey dedım bu sene cok cıkar yag bize biraz fazla verirler diye git çalış tarlada versinler dedi neyse diretmedi ailesiyle aram bozuk esım bir gün onları tarlaya bırakmaya gitti gidş o gidiş geldi akşamına kavga cıkardı sende eltinde gelip yerdeki toplıcanız yerken iyi ama dedi bende ne işim var benim iki küçük cocygum var annenler bir gün bakamadı bile yok cocuklarşa gitceniz dedi bu ocak ayında bende rezillik çıkarıyor diye evet dedim geçtim ama kabul etmicemi bildiği için 7 gündür benle konuşmuyor yemek yemiyor evde geçenlerde çay koydum önüne içmedi evde durmuyor annesinden duruyor her bos vaktinde sonra kahveye gidiyor sadece duş ve uyku için kullanıyor evi belki önceki postumu görenler olabilir 41 fetih okuyorum düzelsin diye ama annesi kardeşleri her seye karışıyor hele büyük görümce Allah onu bildiği gibi yapsın ama en büyük suç esımın hep o yüz veriyor neyse ben kararlıyım gitmek zorunda değilim işçi bile parasıyla gitmiyor zor bir iş eşimin böyle yapması beni çileden cıkartsada ses etmiyorum her sey onların istediği gibi olamaz sizce kararımda haklıyım arkasında durayım konuşmazsa konuşmasın 

16 Cevaplar

+6 oy
(7,773 puan) tarafından
Evet kararında haklısın yapmak zorunda değilsin bu kış günü iki çocukla. Eşinin önce evlatlarını sonra seni sonra kendi ailesini düşünmesi lazım. Sessiz kalma tepkili ol yalnız bu konunun üni mezunu olmakla ne alakası var anlayamadım. Artık herkes üni mezunu kimi tarlada çalışıyor kimi inşaatta. Mezun olan bu işleri yapmamalı gibi anlam çıkardım yazdığından. 
(282 puan) tarafından
Hayır sorun su asla öyle düşünmüyorum bilirsin iki kucak coxugu olan biri memuriyet bile zor yapar her anlamda mental olarak cok zor bekar olsam neyse ama bir gün gittim hobi amaçlı yesıl zeytin için geldim görümce kaynanayı yemiş cocugu durmuyor niye gitti diye
-Reklam-
+3 oy
(1,159 puan) tarafından
Birincisi anlattıklarının üniversite mezunu olmakla alakası ne onu anlamadım. İkincisi gidip yardım etmiyorsan (ki haklısın 2 çocukla gidilmez) o zaman verecekleri yağın peşine de düşme. Hiç yok farzet. Eşine gelince sana ders vermeye çalışıyor yakında pes eder. Takmıyor gibi davran 
(282 puan) tarafından
Düşmüyorum tüküreyim kalsın esım calımsaya karsı bir adamdı ama artık beni desteklemeye başlamıştı kpss konusunda neyse ben iki cocukla memuriyet bile zor bilirsiniz annesinizdir yüksek ihtimal birde tarlaya gidecek bacım bu cok eski zamanda kalmadı mı benim babaannem zamanında
+2 oy
(798 puan) tarafından
Ye iç keyfine bak hiç hizmet falan etme kocana çay niye koyuyonki anası koysun şimdi takma hiç çileden çıktığını görürse mutlu olur esin 
(282 puan) tarafından
Ay aynen fark ediyorum içi içini yiyor saçlarını yoluyor otururken dalıyor derin derin düşünüyor gece yatarken acıklı sarkı acıp dalmaya calısıyor
(798 puan) tarafından
Ay yemin ederim sinir oldum yazsam varya bı sürü yazarım seni görmeye o hiç görme
(282 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum
+2 oy
(436 puan) tarafından
Ben kocanın bir haftadır senle konuşmamasına sebep bulamadım. Tavşan mıydı neydi daha küsmüş dağın haberi yok gibi bir şey neye trip atıyor bu adam? Benim de eşim abisi gittı toplamaya işçi de tuttular. Sen nıye gidiyormuşsun
(282 puan) tarafından
Kız diyorum ya buradaki gelinler gidiyormuş bende dedim benim mesleğim var gitmem ben onu bile yapmıyorum cocuklarım küçük esjjme dedim benim adıma konuşma ve karar verme ortamda da öyle dedi bir ara ses etmedim kaynana desen zaten Allah onu neyse kuranlı namazlı agzım
+1 oy
(1,162 puan) tarafından
Bir oğlum olursa ileride bende böyle bir kaynana olur muyum? Çok sorguluyorum kendimi. 

Çocukların perişan olur, gitmesen daha iyi. Senin yerine eşin gitsin çalışsın. Sadece sen yemiyorsun sonuç olarak. 
(282 puan) tarafından
Kız evlerine klima bile aldı pazar bile yapıyor onlar için ac gözlüler iki gram yağ için benim huzurumu kaçırıyorlar
+1 oy
(128 puan) tarafından
sanırım yıldırmaya çalışıyor sizi onlardan akılda almış belli Allah kolaylık versin hatasını fark etsin inşallah
(282 puan) tarafından
Evet sımdı esım diyordur ben ona böyle ceza verdim diye ciğerlerini biliyoruö ben onların hoşuna gidiyordur ama Allah büyük Allaha havale ettim
+1 oy
(14,638 puan) tarafından
 nasıl duruyor 7 gündür konuşmadan 

Kararının arkasında dur bende 
(14,638 puan) tarafından
Gelip giden davranışları var galiba
İyi sabrediyorsun valla

Kaç yaşında
(282 puan) tarafından
En trajikomik olanda o 30 a merdiven dayad...
(14,638 puan) tarafından
Yaşı da varmış baya Bazı erkekler büyümüyor demek ki :0
(282 puan) tarafından
Milletin kocası buyudukce evine bağlanır bizimki kopuyor a  gitmiş yine acıklı müzik açıp uyumaya calısıyor dipnot üzgünken uykuya dalamaz ve sarkı acar :D
(14,638 puan) tarafından
Yüzüne bakıp gülerdim ben olsam acısın kendi halime diye :)
+1 oy
(339 puan) tarafından
Bende zamanında tarlaya yardıma giderek salaklık ettim.ne iş olsa koştum sonra ne mi oldu kaç kez geldin tarlaya oldu ne yaptın sanki dediler.kocan çok vefalıysa kendi gitsin.hiç umursama bile 
(282 puan) tarafından
Ben dedim esım asla tarlayı sevmez bir kere gitmişliği yok şimdi acıyacagıtuttu ailesine ki eşim elime geçse satarım dedi babasına sattırmaya calıst araba almak için...
+1 oy
(807 puan) tarafından
Yerlerden zeytin toplamak için diplomanı eline almadın sonuçta. Taktir ettim kesinlikle kabul etme 
(282 puan) tarafından
Evet işçi almışlar bedava kendilerine ya
(807 puan) tarafından
☺️☺️ enayi arıyorlar
+1 oy
(975 puan) tarafından
Eşin gitsin haklisin sen 
(282 puan) tarafından
Kendi için beni harcıyor hayatta sevmez bacım enayi var tabi
(975 puan) tarafından
Sende gitme boşver
+1 oy
(2,102 puan) tarafından
Aman yağ değil mi vermezse vermesin. Alsın eşin parayla. Neyin hesabını yapıyorlar . Ölüp gidince ne götürecekler peşinde. Hepsi çocuklara torunlara kalacak. Arkalarından rahmet yerine başka bir şey okunacak. Ne değişik insanlar. Benim kaynanamlarinda var zeytin bahçesi . 6 yıllık evliyiz 1 kez gitmedim toplamaya. Çocuktan önce söylediler gitmem ben toplayamam dedim. Çocuk olunca söylemediler tabi.
(282 puan) tarafından
Evet ben bunlara bir konuda tavır koydum ya eşimle aramı bozmaya claıstılar olduda esım uydu bunlara hatta bir ara görümce bana iki çocuğun var büyüyünce belki toplarsınız demıstı ama o zamana 3. Cocuk olur falan siz hiç gelmezsiniz toplamaya demişti kendi sorup kendi cevapladı yani birde bu cocuklar anasınıfına gidecek eltımın oğlu gidiyor mesela öğlen kim alacak kim getirecek bu cocuk eve etkinlik getiriyor hocaları veriyor kim yaptıracak zeytine giden biri aksam kafasını kaldıramaz
+1 oy
(207 puan) tarafından
Yorumlarınızın birinde görümcen babasına bir pet vereceksin diyormuş öyle yazmışsın o bir pet yağa bile tenezzül etmem vermesinler yağ falan o ne öyle görgüsüzlük rezillik git durumun iyiyse başka yerden al yağ daha çok kudursunlar kararından da dönme sakın madem anacık babacık olacaklar ne diye evlenip kızların başını yakıyorlar bekarkende anayı babayı tanımazlar evlenince kıymete biniyor değişikler boşver valla ye iç gez yağ da vermesinler 
(207 puan) tarafından
Boşver canım hiç karşısına geçip laf anlatma huzursuzluk çıkmasın zor ama napıcan boş boş gelsin gitsin madem yaptığını da yemiyor içmiyor yapma çocuklarına kendine yap gitsin annesinin yanına çok zor ama işte çocuklar için huzursuzluk çıkarmayacaksın kavga etmeyeceksin zaten konuşmuyormuş sende konuşma illa ki konuşacak yani ömür boyu böyle gidecek değil
(282 puan) tarafından
Bende onu bekliyorum bakalım senle aynı dusuncedeyim
(207 puan) tarafından
Sen sıkma canını herşey olacağına varır bol bol dua et çocuklarına yansıtmamaya çalış önceliğin hep onlar olsun kendini de ihmal etme ye iç gez rabbim eşine hidayet akıl fikir versin yüzünü sana yuvasına çevirsin inşallah
(282 puan) tarafından
Evet 41 fetih yapmaya calısıyorum beşinci gün olacak inşallah alırım dileğimi
(207 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(895 puan) tarafından
Zorbaya bak sen valla vermsinler de gitmede git paranla al zor alıyor resmsn
(282 puan) tarafından
Ay yemem ne var ölmem sanki esom tarla olmasa mecbur marketten alacak
(895 puan) tarafından
Aynen şöyle bana vermesinler benide çağırmasınlar verdikleri ped şişe yaptiklarina bak benim eşim geçen yıl üç teneke aldı oh mis kimseye minnet etmiyorum tben verdim aksine millete
(282 puan) tarafından
Ay bunlar paraya tapıyor ki eşim beni hep kandırdı cocuk dogur seni şuraya buraya götürcem diye ben adamdan tatil beklerken o bana ne sunuyor bes yıldır evliyim parka bile sayılı götürüyor o da zorla maddi desen para bile vermiyor
(895 puan) tarafından
Va lla Allah yardımcın olsun
(282 puan) tarafından
Allah yardım ediyor bi şekilde aslında eskiden ay benle konuşmuyor diye ölüp bitirdim bende alıştım beni bu duruma alıstırdıı
0 oy
(423 puan) tarafından
Yardım etmediğin şey için neden yağ istiyorsun. Kaynanangil siz iki eltiye hizmetçi mi. Zeytin toplamak ne kadar zor onlar yapabiliyorsa sen de yaparsın eltin de. İkiniz de çocukları kaynanana bırakıp gidebilirsiniz. Ha diyorsan yağ istemem o zaman tamam haklsıın derim 
(282 puan) tarafından
Bir ara iyilik için yapıyordum gelince yesinler diye ama eşim asırı cımrı coxuklar da büyüdü her sey yiyor bize malzeme anca yetişiyor onlara yapınca resmen biz ac kalıyoruz birde ne kadar yaptıkca o kadar istiyorlar bak kötü niyetliler inan ki ben bunu dusundum bu olaydan önce ben kendi kafamda kurdum bunlar yoruluyordur bi akşam yemek yapayım ya ya cagırayım ya göndereyim ben bunları kurarken onlar bana cok kötülük yaptı içimden gelmedi iyilik içinden  gelmeyince anlamı olmuyor en zoruma giden ufak bir işim için iki bebem bunlara bıraktım görümceler kavga etmiş niye bıraktım biri ders calısıyor diye ki izin istedim de bıraktım sucu üstüme atmışlar esıme senin karın yüzünden kavga ettik demişler birde bunlara cocuk bırakıp zeytin mi toplıcam
(423 puan) tarafından
Şimdi hatırladım seni. Ama işte eşinin gözünde kötü olursun yapmasan da teklif et iyi niyetini belli et. Araya fitne girince toparlaması çok zor oluyor fırsat verme
(282 puan) tarafından
Hep ben toparladım yoruldum gerçekten ben ailesine her fırsatta yardım ettim kapılarının önüne kadar süpürdüm yine yaranamadım ben ağzımla kuş tutsam esime yaranamam gözüne gelmez ama hata yapmasam bile hatamı dağ gibi yaparlar bir söz vardı ya insanlar yaptığı kocaman günahları cuvala basar senin yaptığın yanlısı duvara asar o misal
önce (423 puan) tarafından
O zaman tavrını koru ama kavga etme ters davranma hiçbişey yokmuş gibi davran boşver. Benim de eşim öyleydi şimdi ben sorunları çok takmıyorum bakıyorum o da takmamayya başladı
önce (282 puan) tarafından
Benim tavrım net canım hiç bişey için ona söz vermedim tarlaları olduğunu Bile bilmiyordum nişanlanınca öğrendim ama esım benim adıma konusmus konuşamaz kimsenin buna hakkı yok tmm gorumxelerım de unı mezunu gidip topluyorlar ama tüm gelirler onların sonuçta onların babasının bizim cebimize bısey girmiyor bende hiç oralı değilim kuranımda namazımdayım bakma o burnunu havaya kaldırmış ama biliyorum içi içini yiyor geceleri hüzünlü müzik dinleyerek uyuyor
0 oy
(553 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım huzursuzluk zor oluyor istemez insan huzursuz da oluyor Rabbim huzurunuzu bozmasın inşallah daha önceki postuna da mesaj attım o da bildiğim çok güzel bir dua vardı sana gönderdim ama herhalde görmedin
(282 puan) tarafından
Hangisi canım tekrar söyler misin okumusumdur buyuk ihtimalle ama yine söylersen sevnirim
(282 puan) tarafından
A sen diyince baktım tekrar gördüm ama sana cevap yazmayı unutmuşum kafamdan yanıtlamısjm okudum onu dün simdi yine okudum canım cok teşekkür ederim sende işe yaradı mı acaba
(553 puan) tarafından
Ben de çok işe yarıyordu bazen kavga ediyorduk sonra ben bu duayı okuyunca gerçekten de çok büyük etkisini görüyordum sende de olur inşallah sürekli oku ve evine üfle Allah'ın izniyle huzurun  tekrar dönecek
(282 puan) tarafından
Sabah aksam dimi canım günde iki defa da olur dimi zaman dilimi onemli mi insallah
(553 puan) tarafından
Aynen inşallah Allah niyetini kabul etsin
0 oy
(656 puan) tarafından
Eşin sana laf edeceğine gitsin marketen alsın yagı...sende alıştırma onları bi alışırlarsa kurtulamazsın...madem üniversite mezunusun sende daha uygun işler baksana kendine....bunlara hizmetci olma ihtimali ile ugrasacagına...

Bizim gbi ***** olma ama ihtiyacın varsada bir işe gir calış
(282 puan) tarafından
Onu da dedım kpss olmasa bile özel hastanede calosırım bırak calısayım dedim daha da r sinir oldu sen insanların psikolojisini bozarsın dedi kendileri gibi sanıyorlar beni herhalde nsnsnsnsn

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 477 göst.
30 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mevlanaa (4,859 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 295 göst.
4 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayselaras (275 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 126 göst.
18 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Duruu12 (277 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 314 göst.