0 oy
170 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7 puan) tarafından
Sağlık ocağındaki hemşireler aşı yaptıklarında ödenekleri artıyormu mesela aşı başına ücret fazlalığı gibi bir durum mu var hemşireler aşı konusunda çok baskınlar yaptırın aşıdan zarar gelmez falan diye bir kesimde yaptırmayın diyor hemşireler acaba ücret aliyornu aşı yaptırdığımız da onu merak ediyorum 

7 Cevaplar

+3 oy
önce (433 puan) tarafından
Almıyorlar öyle şey mi olur toplum saglığı için aşı gerekli 
Anladım
önce (94 puan) tarafından
Alıyorlarmis bence bilginiz yok sizin
Nereye alıyorlar ya saçma sapan şeyleri nerden duyuyorsunuz öyle olsa ben bilirdim
önce (3,086 puan) tarafından
Burda bi arkadaş paylaşmuştı takip ettiği hastaların %80 ini aşılatmak zorundaymış .
önce (12,636 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
sağlık ocağı giderlerini hepsini doktorlar, hemşireler cebinden ödüyor. elektrik faturası, kira gibi şeyleri. hastalarının takibini yapmak zorundalar bakanlık bastırıyor. bir gebe, gebeliği sağlık ocağına bildirmezse bakanlık siz işinizi yapmıyorsunuz herhalde diyor. ı yğzden zırt pırt arayıp çağırırlar. aşılar için de. bu çocuğu niye alışamadınız diye hemşireye doktora hesap soruyor bakanlık
-Reklam-
+1 oy
önce (1,657 puan) tarafından
Hayır yapılan aşılar karşılığında herhangi bir ücret almıyorlar
+1 oy
önce (767 puan) tarafından
Aile hekimliğinin kirası faturaları ebeler ve aile hekimleri tarafından karşılanıyor bunu biliyor musunuz, evet asi için ek ödenek daha önce yapıldı ama aile hekimleri itiraz etti artık yapılmıyor. İnsanlar görevi icabı sizi bilgilendiriyor, arasa suç aramasa suç. Tabi ki ısrar edecek çünkü işi o. Eve dediğiniz asi takvimi gebelik takvimi bunları takip eder. Zamanında yapmaması demek işini doğru yapamadığını demek. İşi için yapıyor yani. Devlet belirli bir ödenek veriyor ama bu kira ve faturalar için. İnsanlarda bunu nasıl karalasak asi karsitligini nasıl yayariz diye uyduruyorlar. Maymun geni veriliyor diyen var otizm diyen var. Kaynaklarda akraba evliliğinde sorun yoktur diyen Alişan yildiran, hiç birnuzmanligi olmayan asi hakkında yorum bile yapması için bir yetkinliği olmayan Oytun erbaş, Canan Karatay gibi tip dunyasinin güldüğü insanlar .. böyle komplo teorilerine gelmeyin. Aşı karşıtlığı fenomen bir algı şuan. Şuan biri çıksa asi günah dese yuzbinler hiç sorgulamadan asi yaptirmaz. Din üzerinden gelinen bu boykotlar komik ve sadece kandirilmaya müsait insanların inanacağı şeyler bence 
önce (7 puan) tarafından
Bilmediğim için soruyorum ayrıca ücret alsa niye ücret alıyor diye kafa tutmuyorum farkındaysanız nazikçe Birsey sordum alırlar haklarıdır almasınlar diyen yok teşekkürler bilgilendirdiginiz icin
+1 oy
önce (1,359 puan) tarafından
Hemşireler de saglik eğitimi aldıkları için aşının önemini biliyorlar o yüzden teşvik ediyorlar. Agzi olan aşı çok zararlı dediği için insanlar da ne yapsın ısrar ediyorlar
+1 oy
önce (19,525 puan) tarafından
Aliyolarsa da almiyolarsa da bu onların görevi. Ve dedikleri gibi aşıdan zarar gelmez. Çocuk aşılarını korona qsilari gibi düşünme. Yıllardır birçok salgın hastalığın önüne aşılar sayesinde geçildi.  Koronadan önce en çok can alan hastalık su cicegiymis. Yanlış hatırlamıyorsam 750 000 kişinin ölümüne sebep olmuş. Ama aşılar sayesinde şimdi şu çiçeğinden ölen duymuyoruz Allah'a şükür. Ve sağlık ocağındaki hemsiremiz bize aşılar çocukken değil asıl buyuuince daha çok işe yarıyor. Çünkü bı örneğin şu cicegini büyüdüğü zaman geçiren hastalar çok daha ağır atlatıyor. Kalıcı hasarlar bile bırakabiliyor. Kısırlık gibi demişti bana. 
önce (10 puan) tarafından
Peki aşı olduğu halde su çiçeğini ağır geçiren anlattıklarının hepsi palavra hastalığı çıkaran onlar aşıyı bulan onlar
Ben bu durumda demek ki asi olmasa daha ağır geçirecekmis diye dusunurum. Anlattıklarım palavra değil. Bilimsel gerçekler. Sen inanmayabilirsin. Ama uslubun hoş olmamis
İşte böyle korku pompaladiklari için insanlar aşıya tapiyo keşke biraz arastirsaniz aşının içeriklerini
Aynen tapacak başka bişey bulamadık aşıya tapiyoruz.  Sen arastirmissin âlim olmuşsun baksana. Bizim araştırmamız eksik kalsın
İyi kalsın bakalım devam böyle
+1 oy
önce (246 puan) tarafından
Ay inanki bende dün sabah bunu düşünüyordum aynı böyle içimden geçiriyordum herhalde bir ek ödemesi varki bu kadar baskı yapıyorlar hatta google soracaktım sonra aman neyse dedim :)
0 oy
önce (3,153 puan) tarafından
Artmıyor maaşları sağlik ocağı doktor ve hemşireleri kayıtlı hastaya göre ek ilave ücret alıyorlar sen aşı yaptırsanda yaptırmasandan o aile hekime kayıtlı olduğun için ilave ücret alıyorlar aşıyla hiçbir alakası yok

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 103 göst.
0 oy
19 cevap 685 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 630 göst.
12 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (669 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde BURHAN ALTINTOP (19,525 puan) tarafından soruldu

408,507 soru

12,274,355 cevap

37,688 kullanıcı

Kategoriler

...