+1 oy
116 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (137 puan) tarafından
Kızlar kordon baglatsam suanlik çocuk düşünmüyorum oğlum daha 54 günlük eşim dio bir tane daha yapak birlikte buyusunler diye bende istemiyorum oğlum bı 7 8 yaşlarına gelirse dusunuyom işte sorumda su kordoari baglatsam ilerde çocuk istediğimde geri açma ve çocuk olma şansı var mı bir yerde kordon baglatmadan sonra daha çocuk olmuyor diordu ama pek bilmiyorum sizlere danışayım dedim

8 Cevaplar

+1 oy
önce (180 puan) tarafından
Bıdaha cocugun olmaz düşünme bıle oyle şeyi hap kullan 
Ben hep onu kullndım hatta Bı sorun yasamadım
önce (137 puan) tarafından
Olmazsa bı sağlık ocağına sorayim
Sor cnm ben kırkım gectıkten kullanmaya başlamıstım sağlık ocağı dedı hatta emziren sadece bunu kullanabılyo dıye
Bizim bura inşallah verir ya
Vermıyo gulum kndım aldım ben sadece ismini soluyo
-Reklam-
+1 oy
önce (3,159 puan) tarafından
Klips gibi birşey takıyorlarmış kordon lara sonra geri açılıyormuş gebe kalmak isteyince iki farklı bağlama şekli varmış sanırım kardeşim bağlattı doktor ona o şekilde birşey anlatmış tam olarak bilmiyorum bence bi doktorla görüş sana bir şekilde bilgi verir 
önce (4,376 puan) tarafından
Spiral o canım ama onla da hamile kalan oluyor düzenli kontrol ettirmen lazım yoksa eşimin teyzesi spiralle hamile kaldı kaymış
0 oy
önce (1,132 puan) tarafından
Bende ikinci çocuktan sonra baglatmayı düşünüyorum. Şu anda bebeğim 4 buçuk aylık. Elime para geçerse deri altı implant taktirmayi düşünüyorum korunmak için. 3 yıla kadar takılı kalıyor. Tüpleri bağlatinca bir daha hamile kalınamıyor. 
Ozaman olmaz hiç düşünmedim derdim baglatam ama eşim bı kızida olmasını istiyor oğlum. Büyüsün öyle getirmeyi dusunuyom iş spriall taktirmaya geldi sprialde kayma ihtimali felan var o yüzden bi yandan istemiyirum
Bende sprial taktırmak istemedim. Dediğin gibi kayıyor,  kırılıyor. Hiç gerek yok. Sprial kayıp hamile kalan var, bu sebeple riskli hamilelik geçiren var. Deri altı implant taktiracagim %99.9 koruyor. Emziren kadınlar için özel doğum kontrol ilacı kullandım ama düzenli bir saatte kullanamadigim için bıraktım.
O nasıl deri altı implanti
Koldan yapılıyor. Kola siprial gibi küçük bir metal parca takıyorlar galiba. Yanlış yönlendirmek istemem.
Koldan niye
0 oy
önce (3,298 puan) tarafından
Benim eski gorumcem baglatmisti 4. Çocuğu istediler 

Doktor riskli olduğunu soylemisti 

Masada kalabilirsin demişti 
0 oy
önce (1,167 puan) tarafından
Benim doktor geri açarız demişti ama ben güvenmedim bağlatmadım kendimiz korunalım dedim inşallah pişman olmam.. 
0 oy
önce (4,273 puan) tarafından
Kordon acilsa bile hamile kalma orani cok cok dusuk diye biliyorum. Eger baska cocuk dusunceniz varsa baglatmayi onermem o yuzden. Ayrica acmakta bi ameliyat bu kadar ameliyata gerek yok. Spiral kullanabilir ya da deri alti ilac ile korunabilirsiniz.
Deri altı ilaç nasıl birşey ilk kez duyuyom
önce (4,273 puan) tarafından
Kolun alt tarafina yerlestiriliyo dogum kontrol ilaci ama ozel yerler yapiyo diye biliyorum. Deri alti implant diye geciyo adi
0 oy
önce (3,030 puan) tarafından
Öyle bi saçmalık olur mu ameliyatla baglatmiolar mi kordonu. Spiral taktir benim 3 yıl takiliydi 2. Çocuk düşündüğüm için geçen cikarttim 
0 oy
önce (281 puan) tarafından
Çocuk düşünceniz varsa niye baglatmak istiyorsunuz ki? Bağlamak için ameliyat, açmak için tekrar ameliyat.. hem maddi zarar hem vücuda zarar,p duruk yere iki ameliyat. bir de açılsa da olmayabilir tüp bebeğe basvurursaniz daha büyük stres masraf... ne gerek var? Bu işlere harcayacağınız parayı deri alti implanta harcayın bence. Ya da hap veya spiral ile korunun.
Canım ya sorumu düzgün okumadın yada anlamadın diom ki eğer kordon baglarsam sonradan çocuk düşünsem olurmu olmazmi buradaki arkadaşlarda güzellikle olmadığını söylediler ve ben illerde çocuk düşündüğüm için bu işlemi yapamam anlayabildinmi simdi
önce (281 puan) tarafından
Yoo okudum ben de güzellikle kordon acilsa da olmayabilecegini ameliyat vs. bu riske gerek olmadığını anlattım. Yani yanlış ya da olumsuz kırıcı bir şey söylemedim canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 118 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sv tht (361 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 97 göst.
0 oy
24 cevap 305 göst.
0 oy
6 cevap 202 göst.

408,531 soru

12,275,384 cevap