0 oy
85 göst.
önce Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından
Hanımlar kapanali 6 ay oldu namazlarına başladım fakat ben namazlarına başlamasına başladım ama olmuyor hep kaza kılıyorum 2 tane çocuğum var biri 3 yaşında diğeri ise 1 yaşında 1 yanındakini ne zaman uyutup namaza başlasam namazın ortasında hep uyanır ama sürekli bu böyle mesela namaz kılmayim gerçekten uyanmaz neden anlamiyorum sabah namazida a buna dair normalde uyanmaz ama ne zaman kalsam sabah namazına ortasında uyanıyor bu namazlarına hepsinde geçerli artık hevesinde kalmıyor gece uyuduklarunda saat 10da falan hepsinin kazasunin yapiyorum tabi yine uyaniyirlar ama eşim olunca onlara bakiyor neden böyle oluyor anlamıyorum değişik gerçekten

3 Cevaplar

+1 oy
önce (1,126 puan) tarafından
Uyumadiklarinda niye kilmiyorsun ki canım kucukte degiller bence benm küçük kızım da ben namazdayken çok ilgilenir benle ama bişey olmaz ki 
Şeytan vesvese veriyor bence namaz kilacagin vakit onlarida getir aynı odaya kendilerine zarar verebilcek şeyleri ortadan kaldır kapıyı kapat cnm önlerine bişey koy onlar yerken sende kıl ben hep öyle yapıyorum yada telefondan çizgi flim aciyorim önlerine koyuyorum onlar izlerken kılıyorum kuranimida okuyorum aynı şekil benmde biri 4 yaşında biri 2.5 ikiside kız sureklide kavga ediyorlar
önce (3,214 puan) tarafından
Bence de çok vesvese olmuş canım yorumlarına baktım da. Sabretmeye devam et namazsız hayatın bir anlamı olmadığını unutma. Hepimiz bazı zamanlar çeşitli sebeplerle sınanıyoruz zorlanıyoruz. Bazen ortada elle tutulur bir sebep yokken bile vesvese oluyor senin çocuklarla zorlanman çok normal. Namazı hayatınızın bir parçası haline getirmeye çalış çocukların görmesi de iyi oluyor örnek alıyor tesbihleri zikirleri sesli söyleyince ezberler zamanla. Sadece yaşayarak öğrendiğini görmek çok güzel bir his.
Aynen cicikus bende kılana kadar ne zorluklar çekiyorum varya görmen lazım yazmamı arkadan yüzümün üstüne atıyorlar önümü goremiyorum tam önümde durup namaz kılmaya çalışıyorlar kaç dakika beklediğim oluyor onları seccadeyi altımdan çekiyorlar daha neler neler peygamber efendimizin torunlarida namazdayken ilgilenirmis hep peygamber efendimizle bir sıkıntı olmaz yani namazda
Ben de hep onu düşünüp sabretmeye çalışıyorum. Rabbim hepimize kolaylaştırsın
Amin canm♥️
-Reklam-
0 oy
önce (4,237 puan) tarafından
"imtihan olmadan cennete gireceğinizi mi sandınız " diyor rabbimiz canım. İllaki zorluklar olacak illaki alıkoyan durumlar olacak ama sen inat edeceksin çabalayacaksın. Ve elinden geldiğince kaçırmadan kılmaya çalışacaksın. Bak gör rabbim o zaman sana nasıl yardım ediyor. Olablir çocuktur ağlar ama ağlamaktan da çatlamaz yatsı namazı bile en fazla 15 dakika sürüyor mesela ... ( Ağladığında büyük olanın gidip zrar vermesinden korkuyorsan küçüğün yattığı odayı kendine zarar veremeyecek şekilde düzenleyip kilitleyebilirsin ki sen selam verip namazı bitirene kadar hem içerde kendine zarar veremesin hem de  büyük yanına girip zarar veremesin) 

Benim de 3 tane çocuğum var ama elhamdülillah çok nadir kazaya kalır. Her şeyi düzenli ve zamanında yaparsan da işlerin düzene girer.   Allahım ona layık kul efendimize layık ümmet olabilmeyi bizlere nasip etsin. İbadetin az ama devamlı olanı makbuldür. Sen çabalamaya dikkat edip ,düzenli ,geçirmeden kılmaya gayret et inşAllah gerisi gelir
önce (25 puan) tarafından
Ne güzel bir yorum yaptınız gerçekten oturup ağladığım bile oluyor sadece 2 3 dk neden olmuyor diye oturup aglamisligim olmuştur mesela bu sabah namazında uyandım abdesti aldım küçüğü uyandı kerevat vaktine girmesinde 5 dk kala uyudu namazı kıldım bir şekilde ama o zaman kadar sürekli dönüp durdu şimdi uyanmıyor bile gerçekten imtihan ediyor ama inanki sabrım kalmıyor böyle olunca sakinkesmeye çalışıyorum bir şekilde
0 oy

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم

* أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ* {1} 

* وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ* {2}

* الَّذِي أَنقَضَ ظَهْرَكَ* {3}

* وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ* {4}

فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً* {5}

إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً* {6} 

* فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ* {7} 

وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ* {8}

1- Biz senin için (mutluluğun) göğsünü açmadık mı?

2- Sen den yükünü indirmedik mi?

3- O senin sırtını ezen yükü.

4- Senin şanını yüceltmedik mi?

5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

6- Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

7- O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.

8-Ancak Rabbine yönel.

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 116 göst.
+14 oy
46 cevap 1,656 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 39 göst.
0 oy
2 cevap 39 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (39 puan) tarafından soruldu