0 oy
368 göst.
Diğer kategorisinde (166 puan) tarafından

Yarım kilo 500g pekmez aldım poşette tarttı adam sonra eve geldim 480grmlık şişeye boşalttım tam dolmadı. Bukadarda olmaz

image

16 Cevaplar

+7 oy
(738 puan) tarafından
Hayır pekmezin yoğunluğundan dolayı pekmez tartıda daha ağır basar.  Çünkü litre ile kg aynı şey değil. O yüzden adam kg olarak satmış ise bile litre olarak daha az olur. 
(738 puan) tarafından
Bu arada şişenin üstünde yazan grama takılma. O icindekinin grami
(5,503 puan) tarafından
Bilgi ne güzel şey :)
(738 puan) tarafından
Teşekkür ederim efenim, bilmukabele:)
-Reklam-
+2 oy
(281 puan) tarafından
20 gr için mi bu paylasim
(917 puan) tarafından
0.5 gram da olsa haktır parasını 20 gram fazla ödemiş sonucta
(166 puan) tarafından
Evet  bacım
(47 puan) tarafından
Tam dolmadı diyor . Ayrıca pekmez pahalı 20 gramı 10 kaşık pekmez demek neden sorun yapmasın ki . 5 kuruş eksik olsa o pekmezi vermezler ama kendileri eksik koyunca sorun yapılsın istemezler.  Her konuda adaletli olun . Kendinize yapılana da başkasına yaptığınıza da .
(166 puan) tarafından
Evet  bacım parayı çöpten bulmuyoruz.
(166 puan) tarafından
Sağol anlayışınız için.  Evet pekmezin kilosu 300tl  sonuçta parayı çöpten almadık
(166 puan) tarafından
Mesele hileli esnaftan bidaha alışveriş yapmamamdr
(13,007 puan) tarafından
bu fark litre ile kg farkından.
sıvılar litre ile ölçülür, kavanoz da yarım litre(hacim) ölçüsünde yarım kilo değil. bir tek 1 litre su 1 kg gelir. onun dışındaki sıvılarda farklıdır.
marketten 5kg yağ almıyorsunuz 5litre yağ alıyorsunuz
(166 puan) tarafından
Tm teşekkürler
+1 oy
(5,001 puan) tarafından
Pekmez ağır basar cnm biz 1 litrelik siseye çekeriz ama bi kiloyu rahat geçer hatta bir bucugu bulur 5 litrelik bidon da sattığımız yarım olur ama 5 kilo olur
(166 puan) tarafından
Bilemedimki şimdi
+1 oy
(994 puan) tarafından
kg ve litre hesabı farklıdır zaten. 1 litre 1 kilo olmaz. belki öyle bi durumdur. sen de önce şişenin darasını alıp varsa mutfak terazisinde tartabilirsin istersen
(5,001 puan) tarafından
TM olarak dediğin gibi cnm yorumda da yazdım evet öyle biz de satıyoruz pekmez mesela 5kilo isteyene 5 litrelik bidona koyarız ama yarım olur
+1 oy
(3,467 puan) tarafından
Pekmezin yoğunluğu farklıdır böyle kavanozla ölçemezsin ki emin olmadan günahını alma
(166 puan) tarafından
Haklısın bilmiyordum . B
+1 oy
(190 puan) tarafından
Canim pekmez ağır basıyor litre ile kg farklı bende her sene pekmez alırım görümcemden köyde kendileri yapiyolar ve ben 2 kkg istiyorum bana iki buçuk ltrelik kola şişesinin dolusu getiriyor ama pekmez tartinca iki kilo halbuki şişe 2.5 kg Luk oyuzden koyduğum kaplar dolmuyo diye eksik sanma bence doğru tartmistir 
(166 puan) tarafından
Tm teşekür ederim bian esnafçı hile yapıyor sandım bidaha gitmicektim
(190 puan) tarafından
Rica ederim ☺️
+1 oy
(13,007 puan) tarafından
sıvılar kilo ile değil litre ile satılır. o kavanoz yarım litredir yarım kilo değil 
0 oy
(4,018 puan) tarafından
Poşet bu kadar eder mi şişenin darası da içindedir 
0 oy
(917 puan) tarafından
Hakka girmenin azı çoğu olmaz hakka girmis
0 oy
(7,106 puan) tarafından
Kg ve lt farkından dolayıdır o bir kg pekmez 1 lt gelmez zaten çünkü pekmez yoğun 
0 oy
(341 puan) tarafından
O kavonoz farklı bişeyin kavonozu günahını alma kimsenin pekmez agır basar mesela ben 2.5 kilo pekmez aldım 2.5 su bidonunu doldurmadı 
0 oy
(4,267 puan) tarafından
Yok canım doğrudur. Pekmez ağır gelir çünkü yoğunluğundan dolayı. Diğer sıvılar gibi değil 
0 oy
(13,176 puan) tarafından
Yarım litre olabilir mi gr değil de. Yoğunluk var bir de. Normal yani. 1 kg bal alırız her sene memleketten yarım litre kavanozu ancak doldurur
0 oy
(2,055 puan) tarafından
Yanlış düşünüyorsun 

5 kg kavanoz 7 kilo pekmez vardır.
0 oy
tarafından
Ahaha koskoca adamlar Twitter'da aynı böyle senin gibi 4 litre yağ için kuduruyor.

Hem poşetle niye aliyon pekmezi sen cam kavanoz sağlıktır yâ hû 
0 oy
(5,344 puan) tarafından
Litreyle kg ayni degil canim pekmez yogun tartida agir olur. Adam senin hakkina degilde sen adamin hakkna girdin suan:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 246 göst.
21 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde 26032020 (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 783 göst.
13 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 485 göst.
+1 oy
3 cevap 196 göst.
11 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu