+2 oy
403 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (17 puan) tarafından
Erkek bebek için yumurtlama günü birlikte olur erkek olur mu gerçekten 

16 Cevaplar

+7 oy
(3,058 puan) tarafından
Canım yumurta kostümü ile s.eks yaparsan erkek oluyormuş. Kesin bilgi. 

Kalp kırmayayım diyorum ama bazen zor. 
(17 puan) tarafından
Böyle saçmalayacaksanız cevap vermeden boşuna ellinizi yormayabilirsiniz. Bir oğlu olan 2. Kız ister bir kızı olan 2. Oğlan ister. Olağan üstü bir soru değil insan her iki mehveyide ister ve gayet normal bir durum. Son araştırmalar öyle söylüyor. Uygulayıp gerçekten olan varmı diye sordum. Çok normal bir durum
(3,058 puan) tarafından
Hurafe ve had aşmak bu. Allah sana 10 kız evlat nasip ettiyse istersen amuda kalk yine oğlun olmaz. Üzücü girişimler.
(17 puan) tarafından
Hurafe insanın uydurduğudur ama tıp uydurmaz. İlla kesin bile demiyor ama ihtimali yüksek tutuyor. Yıllarca okuyup yıllarca bunun üstünde duran doktorlar bilimler söylüyor.
(4,604 puan) tarafından
Siz niye kalp kırmaya meyillisinizki kadın bilmiyorki soruyor bu kadar irite edici yoruma ne gerek var lakin kalp kırmakda günah :)
(3,106 puan) tarafından
Cidden bazen sırf yorum yapmak için yorum yapmayın.. ya hayır konuşun ya susun. Dalga gecilecek bir konu değil.
(17 puan) tarafından
Saçını tıpta bilimde ağıtmış insanların söylediği ihtimalle yok diyorlar. Zaten bilim kesin demiyor ama ihtimalin yüksek olduğunu söylüyor ama arkadaş sadece yorum yapmak için saçmalamış. Kalp kırarmış gitsin saçını tıpta ağıtsın sonra gelsin kalp kırsın
tarafından
bi dakika tipta kartlar yeniden dagitiliyor yav bunu erkek belirler
(3,058 puan) tarafından
Sırf yorum yapmak için yorum yapmak ne demek?
Cinsiyeti baba belirler. Babadan hangi kromozom giderse cinsiyet ona göre oluşur. Ay bugün yumurtlama günü gönder gelsin bir Y kromozomu da bu fukaranın da oğlu olsun mu diyecek sperm... Bu tarz dayanaksız sallamaların tuttuğunu gören doktorlar elbette bu konuya oynarlar. Ekmek çok çünkü.
Kimseyle alay etmiyorum, bildiğim bir konuda insanların tuhaf varsayımlarına şaşırıyorum. Tıbbın cinsiyete müdahalesi artık mümkün, çok isteyen yurt dışında meyve alır gibi kız veya erkek embriyo oluşturabilir. Hurafelere zaman da enerji de harcamayın, Allah insanı iddiasından vurur.
Haydi selametle.
(1,031 puan) tarafından
+ kadın haklı yalniz
(4,604 puan) tarafından
Ben haksız demedim uslubü saygısızca :)
(17 puan) tarafından
Özellikle bir doktora gidip tedavi uygulamıyorum ekmek yesin, zaten belli bir adamın söylediği bir durumda değil araştırılmış yüzlerce kadının üstünde deneylenmiş ve ihtimali yüksek olduğunu söylüyorlar. Lütfen oku Araştır. Saçınımı ağıttın yoksa yıllarca bunun üstünde mi durdun hangi bilgine dayanarak söylüyorsun , senden rica ediyorum gerçek kaynaklara gir bak araştır. Buraya fikir tartışmasına girmek için soru sormadım deneyen ve tutturan varmı yok mu diye yazdım. Denemediysen cevap bile verme.
tarafından
bana bu konuyla ilgili bi referans ve tez ornek verir misin ben de okumak istiyorum
(17 puan) tarafından
Aşağa gidip yorumları okuyabilirsiniz. Yumurtlama günü beraberlik olan ve erkek olan bir kaç kişi yazmış yani ihtimalin be kadar yüksek olduğunu anlarsınız
(3,058 puan) tarafından
Çok şükür ki denemedim :)
Övünmek için ya da kendimi odağa koymak için demiyorum ama karşındakine sallamadan önce dikkatli olman için bilgi veriyorum. Ben Fen Lisesi mezunuyum ve yakın arkadaşlarımın çoğu doktor.
İyi akşamlar.
tarafından
referans olarak asagidaki yorumu mu baz alicam
(3,058 puan) tarafından
@bendemistim boşver kuzum öyle bir inanç açığı var ki sen sabaha kadar 1000 doktorun anti tezini sunsan ikna olmaz, çünkü cinsiyeti belirleyeceğine inanmak istiyor. Erkek çocuğuna öyle motive olmuş ki doğru yanlış her bilgiye tutunacak durumda. Öyle ki bu hurafeleri uyduran kişilerin de saçlarını ak, sabaha kadar laboratuvarda çalışan insanlar olarak düşlüyor. Allah aydınlık versin tez zamanda.
(1,237 puan) tarafından
Yani aslında bu biraz ihtilaflı bi konu. Bazı doktorlar yumurtlama öncesi birliktelikten kız çocuk doğma ihtimali yüksek diyor ama bazıları bunu kabul etmiyor. Spermlerin vajinal ortamda 3 güne kadar yaşayabildiği de bilinen bir gerçek ama uzak bi ihtimal. O yüzden bu kadar tartışmaya gerek yok bence. Zaten erkek çocuk/ kız çocuk ihtimali 51/49 gibi bir oran
(1,237 puan) tarafından
Zaten son çalışmalar gösteriyor ki yumurta sperm konusunda seçici davranıyor. Yani eskiden bilindiği gibi yumurtaya ilk ulaşan sperm değil, yumurtanın izin verdiği ilk sperm içeri giriyor
(1,237 puan) tarafından
O yüzden yumurtlama öncesi-sırasında cinsiyet ayarlayabilme düşüncesi bana biraz uzak. Bu arada uzman sayılmam ama biyolog olduğumu söyleyebilirim.
(17 puan) tarafından
Kesin cinsiyet olur bilgisi yok zaten sadece ihtimali yüzde 2 artırıyor. Sadece deneyen birileri varmı diye sordum. Kızı olan erkek çocuk ister erkek çocuğu olan kız evlat ister. Anormallik bir durum değil ebeveynlerin istediği cinsiyetteki bir evlada, bu devirde çok çocuk bakmak çok zor insan bi kızı bi oğlu olsun ister. Her iki meyveden tatmak ister tabi.
(3,058 puan) tarafından
Ben çocuğuma tadılacak bir meyve gözüyle bakmıyorum. Dünyaya değer katacak bir can gözüyle bakıyorum. Böyle bakarsanız kız erkek fark etmez dersiniz. Çocuğunuzun cinsiyeti size haz vermemeli, onun erdemleri ve dünyaya ailenize katacağı güzellikler, hayırlar haz vermeli. İnsanlar, özellikle de anne adayı kadınlar bu kafaya gelmediği sürece bu cinsiyetçiler çok ekmek yer.
(421 puan) tarafından
Ay kesinlikle öyle bir çocuk gözüyle bakmak başka bir erkek evlat kafası almış gidiyor bu kadar bilgilisn araştırmışsn dene gör o zaman ne diye bu kadar ısrarla tıpta böyle şöyle diye konuşuyorsn diye sorarlar
(17 puan) tarafından
Sanada yaz diyen olamadı. Deneyen varmı dedim deneyenler yazar, insanın moralini nasıl bozayım kafasındasın sende
(421 puan) tarafından
Post aciyorsan önüme gelene yazarım biraz beynini gelirtir
(17 puan) tarafından
Bilgisi olmayan kimse yazmasın bi zahmet.
(17 puan) tarafından
Bilgi almak için yazdım boş beyinli birilerinin fikirlerini degil
-Reklam-
+4 oy
(421 puan) tarafından
Ayyy çok az saçma şey gördüm yani ne alaka biraz mantık 
(17 puan) tarafından
Tamam canım sen doktorlara felan gitme. Ömürlerini tıpa adayan yıllarca okuyan bilim söylüyor bunu, senin gibi araştırmadan soruşturmadan söylemiyorlar. X yavaş ama danayıklı y hızlı ama çabuk ölüyor, bu nedenle yumurtlama günü beraberlik olursa y hızlı olduğu için yumrtanında çatladıgı için ihtimal yüksek. İstersen saçmalamadan Araştır sonra fikrini yazarsın. Yada saçını tıpta ağıt sonra fikrini yaz, sosyal medyadan fışkıran kişisin belli
+3 oy
(11,927 puan) tarafından
Canım kızı erkeği yani cinsiyeti baba belirler.o an hangi sperm güçlü ise o tutar.yumurtlama gününü takip ile birliktelik gebelik şansını arttırır sadece.erkek yada kız kromozomu babadan geçer.o da cenabı hakkın takdiridir.
(17 puan) tarafından
Tabiki öyle. Ama kızım var birde oğlan olursa artık çocuk düşünmeyiz. Sadece her iki meyvelide ister insan tabi. Erkek çocuğu olan kız. Kızı olan erkek ister. Bu devirde çok çocuk büyütmek zor maddi olarak değil sadece dış dünyanın kötü insanları için zor. Son araştırmalar yumurtlama günü beraberlik erkek bebeğin şansını artırırmış, acaba deneyen varmı diye sordum☺️
(11,927 puan) tarafından
Vallaha cano benim bir kızım bir oğlum var ama yalan mi diyim hep sürpriz oldu benim çocuklar.o yüzden yumurtlama gunumuydu hangi gündü bilmiyorum :D
(17 puan) tarafından
Rabbim bağışlasın inşallah
(11,927 puan) tarafından
Amin cumlemizinkini
+3 oy
(1,449 puan) tarafından
Bebegi buldum da cinsiyet kaldı 
(17 puan) tarafından
Keşke biraz güzel düşünsen, Rabbim isteyen herkese nasip etsin öncelikle. Ama bir kızı olan 2. Erkek ister. İlki erkek olan 2. Kız ister. İnsan her iki meyveyi ister ve bu gayet normal bir şey. Son araştırmalarda böyle bir durumum ihtimalini yükselttiği söyleniyor danışmış normal
(1,449 puan) tarafından
Ben hep güzel düşündüm düşünüyorum dua ediyorum
+3 oy
(29,541 puan) tarafından

Rabbim ol derse olur fazla boş seyler düşünüyorsunuz yanlış bakış açısı 

(17 puan) tarafından
Tıpın son araştırmalara göre öyle ama kesin bir bilgi değil tabi ki. Ama ihtimali yüksek diyorlar
+2 oy
(14,090 puan) tarafından
belki ihtimal yüzde 1 artar ama kesin diye bir şey yok
+2 oy
(8,256 puan) tarafından
Yumurtlamadan sonra oldu kız
+2 oy
(2,422 puan) tarafından
Bence alakasız o zaman herkes bu şekilde cinsiyet belirlerdi 
(17 puan) tarafından
Son araştırmalar ihtimali yüksek olduğunu söylediler. Yumurtlama 3 gün canlı kalıyormuş y kromozunu hızlı olduğu için yumurtlama günü beraberlik olursa daha hızlı ulaşacağı için erkek bebek şansını artırıyor x kromozunı yavaş ama dayanıklıymış 7 gün canlı kalabiliyormuş. Yumurtlamadan önce beraberlik olan yumurta çatlagana kadar y kromozomlar ölüp x kromozon ulaşıyormuş. Böyle bir bilgi okudum. Ve deneyip tutturan varmı diye merak ettim. Kızım var bi oğlumda olsa bir daha çocuk düşünmezdim tabi öncelik saglık. Ama bir oğlum olsaydı 2. Kız isterdim
+2 oy
(1,890 puan) tarafından
Kesin bir kanıt yok ihtimal daha yüksek sadece
+2 oy
(310 puan) tarafından
Ben yumurtlamadan bir gün önce değerlendirdim canım daha cinsiyeti bilmiyorum tabi gönlümüzdeki olur inşallah 
(17 puan) tarafından
Yumurta çatlağana kadar y koromozonlar ölmemişse daha hızlı olduğu için tutunmuştur ama. Yumurta çatlamamışsa y ölünce x dayanıklı ve yavaş olduğu için tutunmuşur. Rabbim öncelikle sağlıklı sonra gönlünüzden geçeni nasip etsin inşallah
(310 puan) tarafından
Canım yani benim yumurtaligimda kasığımda ağrı olur afedersin akıntım çok olur tam o anda yaptık zaten nasip artık
(17 puan) tarafından
Rabbim gönlünüze göre versin inşallah
(310 puan) tarafından
Amin inşallah canım
+2 oy
(6,123 puan) tarafından
Suan 8 haftalik hamileyim sağlıklı hayırlı evlat diliyorum  sürpriz  bir hamilelik oldu 3.5 yaşında oğlum var 13 14 haftada bakicaz hayırlısı ne ise o olsun  ama cinsiyeti  baba belirliyor  dedigin  gibi olsa herkes öyle kız erkek yapar ben inanmıyorum o tarz şeylere 
(17 puan) tarafından
Bilimin tıpın yıllarca üstünde durduğu bir durum. Kesin bir bilgi değil tabi ama ihtimali yüksek tutuyor sadece. Çünkü y koromozonu hızlı ama hemen ölen olduğu için yumurtlama gününde yumurta çatladıgı için o gün beraberlik olursa y hızlı olduğu için çabuk ulaşıp tutunur. Ama yumurtlamadan önce beraberlik olan kişiler x koromozunu yavaş ama dayanaklı olduğu için yumurta çatlayana kadar ulaşır ve x tutunur. Son araştırmalar öyle söylüyor. Rabbim hayırlısını nasip etsin önce
+2 oy
(407 puan) tarafından
Hayırlısı ne ise o olsun, benimki de ilk kızdı evet gönül 2.erkek diye geçiriyor ama özellikle erkek olsun diye düşünmedim. 2.kız olacağını öğrendik şuan iyiki kız olmış diyorum 2 kızım var birbirine ömür boyu arkadaş dost kardeş. Erkek kız da öyle ama yinede erkeğe erkek kardeş kızada kız kardeş çok güzel oluyo. 3.yü düşünmüyorum Rabbim kızçelerime ömür versin şuan kızı erkeği kalmadı zaten. Senin için de Rabbim neyi hayırlı görüyorsa o olsun yola öyle çık derim
(17 puan) tarafından
Rabbim uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah  Rabbim karşılarına doğru insanlar dostluklar çıkarsın inşallah
+1 oy
(385 puan) tarafından
Bilinçli olan bişey değildi benimki , ayda bir kere birliktelik olmuştu oda yumurtlama döneminin en verimli gününe denk geliyor. Yani adetten sonra 15. günde birliktelikte oğlum olmuştu. Kesinliği var mı bilmiyorum ama söyleniyor böyle bişey . Adete yakınsa kız olma ihtimali artıyor uzaksa erkek . 
(17 puan) tarafından
Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin inşallah. Bilimde yüzde yüz demiyor ama ihtimali yüksek tutuyor. Sizde tutmuş Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
+1 oy
(2,599 puan) tarafından
Bende öyle bir bilgi okudum ne kadar doğru bilmiyorum

Ama Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah canım
+1 oy
(1,031 puan) tarafından
Bacım madem bilim adamları söylüyor bunları o zaman niye teyit amaçlı burda soruyorsun? 
(17 puan) tarafından
Deneyen ve tutturan var mı acaba, diye merak ettim. Zaten yüzde yüzlük bir durum değil sadece şansı artırır
(1,031 puan) tarafından
Ben gebe kalmak için yumurtlama gününu degerlendirmistim ve bebem erkek. Tabii yumurtlama ile ilgisi var mı bilemem.
(17 puan) tarafından
İşte zaten öncelik rabbimin isteidği ama ihtimalide yüksekmiş, Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(3,729 puan) tarafından
Kesin diye bir şey yok. Ama erkek bebek spermi kıza göre daha hızlı hareket edermiş kız olan da daha ağır. Mesela ben sadece yumurtlama günü ilişkiye girdim o ay evde yoktum. Oğlum oldu. Ama kesinlik yok
(17 puan) tarafından
Tabi kesin demiyorlar sadece ihtimalin yüksek olduğunu söylüyorlar. Rabbim sağlıkla büyümeyi nasip etsin inşallah

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 354 göst.
+1 oy
26 cevap 745 göst.
6 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 226 göst.
13 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esma elif (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 80 göst.
27 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Melisaaaaaaaaa (1 puan) tarafından soruldu

413,272 soru

12,443,057 cevap

46,057 kullanıcı

Kategoriler

...