+2 oy
103 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (11,847 puan) tarafından
Kızlar yaklasik 6 aydır bu lanet olası şey ile uğraşıyorum.bir gece aniden başladı.ne olduğunu ne tetiklediğini hiç bir şekilde anlamadım.oylece oturuken oldu.ilk çok fenaydi acillik oldum.hatta panik atak diyip iğne vurduklarinda gecistirdiler diye düşündüm.evet kalbimde de problem varmış orası bir gerçek ama bu tarz spazim yada kriz geçirtecek bir durum değilmis. Şimdi evet geldiğini anlıyorum doktorumun tavsiye ettiği gibi nefes tekniği vs kullanıyorum eskisi gibi olmuyorum ama yildim artık.surekli bu gün de mi atak gelecek diye korkuyla yaşıyorum.bunu atlatan yenen var mı? Psikiyatrik hap kullanamıyorum çünkü kalp ritim bozuklugum var.konusarak destek alıyorum.faydasini elbet ki gördüm acillik olmuyorum geçeceğini kabul ediyorum ve ogretilenleri yapıyorum.bol bol dua okuyorum inşirah okuyorum kalem suresi okuyorum salavat getiriyorum ama kurtulamiyorum.

6 Cevaplar

0 oy
önce (901 puan) tarafından
Kayınvalidem 4 defa panik atak tedavisi gördü ve atlattı. Ama psikotik ilaçlar kullanarak. Sadece terapi tamamen geçmesine yardımcı olur mu bilmiyorum açıkcası. Ablam 2 yıldan fazladır bu durumla boğuşuyor. Ölüm ve depremler tetikledi. O da psikotik ilaç kullanıyor hemde mümkün olan en yüksek dozda. 2 farklı ilacı var. Bazen ona rağmen geliyor. Ama ben tamamen bilinçaltı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Birde yaşadığı çevre çok etkiliyor. Bence sen tetikleyiciyi bulup, olayın köküne inmelisin. Çünkü ilaç kullanamıyorsan terapi ile durumu bulup kendi içinde çözmelisin. Yaşamadım ama çok kötü bişey olduğunu bizzat gördüm. Allah inşallah sana da ablama da yardım etsin de bu lanet hastalıktan kurtulun.
önce (11,847 puan) tarafından
Çok çok kötü birşey.rabbim dusmanima vermesin.kas katı oluyor vücudun atak geçirirken ve iki gün et kesiği oluyor her yanin
önce (901 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun sen ve senin gibi bütün panik atak hastalarına. İnşallah çabucak kurtulursun
-Reklam-
0 oy
önce (1,120 puan) tarafından
Strestten hep 2 gün önce gece panik atak geçirdim düşün 3 sene falan önce geçirmiştim en son. Bacaklarım tir tir titreti istemsiz nasıl kaslar seyiriyor. 
Aynen öyle nefes darlığı ağız kuruluğu bütün kasların agrimasi titreme bende hepsi oluyor
önce (1,120 puan) tarafından
Tetikleyen şeyi bilirsindir illâ
Gerçekten bilmiyorum
0 oy
önce (229 puan) tarafından
Geçmiş olsun bende de ritim bozukluğu var panik atak için ilaç kullanıyorum 
Bilmiyorum neden vermiyor benim doktorum
önce (229 puan) tarafından
Tekrar sor canım vermesi lazım ritim bozukluğu olanlar sadece grip ilacı kullanamıyor
0 oy
önce (246 puan) tarafından
Tam olarak belirtileriniz nedir Ben de doğumdan sonra kalbimde çarpıntı tarzı şeyler olmaya başladı kaç tane kardiyolojiye gittim bir cevap alamadım Bendeki de panik atak mı değil mi bilmiyorum belirtileri nasıl Nasıl oluyor Aslında doğumdan sonra bir şeyim yoktu ama bir ay sonra başladı Ben de bu kalp çarpıntı toplama tarzı şeyler gebelik zehirlenmesi olmuşum Tansiyonum yükselmişti Acaba dedim onlar mı beni etkiledi Yani bilmiyorum tam olarak ne
Birden bayılacak gibi oluyorum ağzım kuruyor.kalbim çıkacakmış gibi atıyor.nefes darlığı ellerde titreme bazı kaslarda kasılıp keskin agri
0 oy
önce (661 puan) tarafından
Geçmiş olsun bendede oluyordu 6 ay öncesine kadar, bende hem psikolog hemde terapi aldım bir süre tedavi oldum . Şuanda daha iyiyim. 
Darısı başıma inşallah
0 oy
önce (2,570 puan) tarafından
Öncelikle çok sıkıntılı konularda olmuyorum zaten gurbetteyim öğle darlayacak akraba filan yok  Kur'an sayesinde hiç ilaçsız atlattım elhamdülillah hergun düzenli okuyorum ve namazlarına dikkat ediyorum uzun uzun kılıyorum doktor tedavisi yok demişti bana ama çok şükür bu sene hiç olmadım rabbim şifa versin 
Amin .o kadar kurtulmak istiyorum ki
önce (2,570 puan) tarafından
Önce bunu kabullenme iyiyim de kendine mutlaka ufakta olsa birşey yap mesala mutfağı topla de bugün bunu başardım dışarı çık ekmek al mesala de ekmek almayı başardım ve kendini strese sokacak durumlardan uzaklaş
Onları yapıyorum canım zaten . sadece arada sebebini anlamadığım anda fena oluyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 150 göst.
0 oy
3 cevap 120 göst.
0 oy
4 cevap 96 göst.
26 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ysmnynr (381 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 120 göst.

408,508 soru

12,274,506 cevap

37,698 kullanıcı

Kategoriler

...