+2 oy
92 göst.
Diğer kategorisinde (39 puan) tarafından
Benim yaşım 34. 3 yaşında akıllı ama yaramaz bir oğlum var. Bundan 1 ay önce arkadaşım aradı. Bir iş yeri açtiklarini gelip orada çalışıp calisamayacagimi sordu. Diş protez labaratuari bahsettiği yer. İlk önce normalden bir tık daha düşük maaş vereceklerini ve biraz getir götür işleri yapacağımı ama işi de ogreteceklerini öğrendikçe de maaşın da Artacagini bu getir götürün de kalkacağını soyledi. Hatta ikinci bir labaratuar acacaklarmis. Oraya geçeriz seninle felan dedi. Kabul ettim. Biraz birseyelr öğrendim de. Ortamları çok güzel. Ama getir götür işleri iyice artmaya başladı oyleki bugün toplasan 1 saat oturmamisimdir. Sürekli yürümek ve dolmuslarda geçti günüm. Başka birkaç sıkıntı da oluyor bikac gündür. Canımda bayaa sıkıldı. Şu saat oldu ben daha evime varamadım 9 a anca varirim. Siz olsanız birseyelr öğrenip meslek adına katlanır misiniz bunlara yoksa değmez mi dersiniz? Arada kaldım. Tek bildiğim çok ama çok yoruldugum ve buna pek degmedigi...

5 Cevaplar

+1 oy
(801 puan) tarafından
Bence hatayı baştan yapmışsın. Arkadaşının yanında çalışmak başlı başına bir hata. Hem maaşın az hem saat kaç oldu evde değilsin daha? 
(39 puan) tarafından
Evet tam 12 saat oldu evden çıkalı.
-Reklam-
0 oy
(1,824 puan) tarafından
Dedikleri gibi ileride başka pozisyon vaad ediyorlarsa gelip geçici bir durumsa ve çok çok az da para vermiyorlarsa idare edilebilir.  Su an iş bulmak çok zor ve senin de başka alternatifin yoksa idare edebilirsin..Her işin kendine göre zorluğu var. Şimdi bana sorsan akşama kadar 200 öğrenci ile muhatap olmak mı minibüsle bir yere gidip gelmek mi Bi düşünürüm kolaylığı zorluğu noktasında 
(39 puan) tarafından
Sadece minibüs olsa iyi. Ama üçte ikisi de yürümek. Öyle kisa mesafeler de değil yarım saat sürüyor gitmek gelmek 1 saat ve 4 sefer attığım oluyor. Tabanlarim patladı eminim. Ama dediğin gibi kolay iş de yok.
0 oy
(2,769 puan) tarafından
Güzel soru. 

Can sıkıcı hususlar konuşulup tolere edilecekse ve çalışma saatleri aşağı çekilecekse bir şans daha verilebilir. Yoksa evim evim güzel evim derdim ben :) 
(39 puan) tarafından
Hep aynı saatler olmuyo tabi ama oldumu da ardı arkası kesilmiyor. Birşeyler ustustune geliyorr iste. Haklısın konuşmak en iyisi sanırım
(2,769 puan) tarafından
Aynen konuş bence de. Ben de doğum izninden sonra çok gerildim, nasıl olacak nasıl bakacağım bebeğim daha çok küçük ücretsiz izne mi çıksam diyordum kara kara. Gittim konuştum müdürlerimle, 1 yaşına kadar evden çalış dediler. Yüksek de bir zam verdiler artık bebeğin oldu diye. Allah razı olsun onlardan diyorum her gün :) Konuşmasam istifa bile ederdim.
0 oy
tarafından
Bence bacım o iş olmaz ...

Bebeğin daha 3 yaşında adapte olma süreçleri ve yaşı gereği kendine onun saatlerine Uygun yani daha az mesai saati içeren eve  yakın anlayışlı bir iş bulmanı tavsiye ederim

Burası Gebze ve Dericiler organize sanayiye tosb ve Gebze organize sanayi buradan 750 tane fabrika ve 500'e yakın atölye var bu dediklerim burada rahatlıkla bulunuyor ama senin nerede yaşadığını bilmediğim için bulursan iyi olur
(39 puan) tarafından
Pek mümkün değil. Şehire de yakin oturmuyorum zaten. Annemde kalıyor oğlum ben otobüs dolmuşla gidip geliyorum. Çocuğum Daha küçük diye çalışmayı düşünmüyordum ama öyle teklif gelince değerlendirmek istedik belki iyi olur diye de ...
(244 puan) tarafından
Kesinlikle orası çok çok geniş her şekilde iş bulunabilir bende çoğu deposunda çalıştım
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Eğer gerçekten işi öğrenip rahatlayacağına inanıyorsan bu güveni sana veriyorlarsa katlanmaya değer ama böyle devam ederse sıkıntı maddi durumunuzu bilmiyorum ama beş kuruş için çocuğundan uzak kalmaya değmez ve eve gelincede bir sürü için vardır eminim. Dediğim gibi sonuç alacaksan değer bunu konuşman lazım 
(39 puan) tarafından
Haklısın en iyisi konuşmak. Ben de değip degmeyecegine karar veremiyorum işte. Aslını istersen de okadar çok kosturuyorumki öğrenmeye vakit de kalmıyor pek. Kalsa da yorgunluktan halim hevesim verimliliğin kalmiyo.
(1,525 puan) tarafından
Durumun iyiyse hiç yıpratma kendinide çocuğunuda canım o zaman ben anne olmadan önce hep çalışıp ayaklarımın üzerinde durayım güçlü olayım derdim ama çocuk olunca istiyorumki hep ona vaktimi harcayayım eşin destekçinse durumun iyiyse boşver

İlgili sorular

+1 oy
46 cevap 967 göst.
15 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 964 göst.
31 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Mormenekse (1,402 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,281 göst.
0 oy
8 cevap 265 göst.

410,761 soru