+4 oy
568 göst.
Diğer kategorisinde (2,785 puan) tarafından

Bugün çenem düştü üçüncü post sanırım :)

Okuyamayanlar, okumasına fırsat verilmeyenler ya da yanlış bölümü olduğunu düşünenler. Soru sizlere. Farz edin ki lise son sınıfız, aklınız bugünkü akıl ama. Yarın üniversite tercihlerinin son günü. Türkiye de bugünkü Türkiye değil, iş bulmak daha kolay ve hayat daha ucuz. Öğrenci dostu bir ülke. İlk 3 tercihinize hangi bölümü yazardınız?

Ben makine mühendisiyim. Şimdiki aklımla ilk 3 şöyle olurdu:

1. Matematik Öğretmenliği (Sosyetenin matematikçisi olmak için :P)

2. Endüstri mühendisliği (Çalışma alanı daha geniş olduğu için)

3. İç mimarlık (Minimalizmi yaşam tarzı haline getirmek için :))

Siz neler yazardınız? 

27 Cevaplar

0 oy
(362 puan) tarafından
Arkeoloji (Taştan, topraktan çıkan yaşanmışlıklar, gizemli şeyler çok hoşuma gider.) 

Tarih (Tarihini bilmeyen gününü anlamdıramaz) 

Hukuk(üniversitede hukuk dersleri de görmüştükKeşke hukuk okusaydım demiştim) 
(2,785 puan) tarafından
Üçü de hiç başarılı olamadığım ve olamayacağım dersler :)) Kısmet olur inşallah ♥️
(362 puan) tarafından
Mühendis için ilk ikisi sıkıcı olabilir ama hukuk da güzel ya. Kitaplardan başın kalkmaz:)
(2,785 puan) tarafından
Ablam avukat, zerre kadar ilgimi çekmiyor onun kitapları da işleri de :) Bir havası var evet ama telefonu asla susmaz köy muhtarı bile dara düşünce ablamı arar avukat hanım şöyle bir şey var diye :))) Ben gelemem sanırım bu kadar çeneye :)
-Reklam-
0 oy
(937 puan) tarafından
Ben yine mezun olduğum bölümü yazardım ilkine. O kadar severek okudum ve çalıştım ki, benim için iş gibi değildi. İkinci bir tercih olarak da Fransız dili ve edebiyatı okumak isterdim. Türkçe dublaj izlediğim filmlerin ve  türkçe çeviri okuduğum kitapların orjinallerini bilmek, o duyguları betimlelemleri direkt olarak almak harika bir duygu. Fransızca gerçekten çok zengin bir dil. 
(2,785 puan) tarafından
Bölüm neydi lisans
(937 puan) tarafından
Radyo mezunuyum. Prodüksiyonda çalıştım.
0 oy
(18,406 puan) tarafından
Öğretmenim sağlık sorunlarım olmasa polis olmak isterdim öğretmenlikte de branş değiştirmek sanırım 
(2,785 puan) tarafından
Çok kıymetli meslek, gel gör ki değeri düşsün diye sistemi talan ettiler. Branş ne şu an?
0 oy
(731 puan) tarafından
Ne yazık ki okumama izin verilmedi çok başarılıydım öğretmenlerim  çok üzülüyordu okuyamadığım için yani ellerinden gelen çabayı da sarfetiler ama olmadı o zaman da hayalinde inşaat mühendisliği vardı bugünkü seçim hakkım olsaydı gene inşaat mühendisliği yapmak isterdim ikinci planda ise doktorluk vardı
0 oy
(2,102 puan) tarafından
İlköğretim matematik öğretmeniyim. Mesleki tatmin diye bir şey cok zor. Eczacılık için uğraşırdim. Zamanında 23,bin sıralamaya gelmemişti, keşke bir yıl daha deneseydim.
0 oy
(5,064 puan) tarafından
Eğer yeteneklerim ve kapasitem bugünki gibi olacaksa 

1 coğrafya öğretmeni 

2 edebiyat öğretmeni 

3 İngilizce öğretmeni 

Ama kapasitem değişip matematik yeteneğim olacaksa kesinlikle 

1 tıp 

2 inşaat teknikeri ya da mühendisi 

3 pilotluk
(2,785 puan) tarafından
Tıp bana aşırı eziyetli geliyor. İnşaat da hiç heves ettiğin gibi değil inan. Çok zorlu şartlarda çalışıyorsun. Yurt içinde iş bulmak zor, yurt dışı da Irak, Gürcistan, Pakistan...
0 oy
(66 puan) tarafından
Edebiyat öğretmeniyim ama simdi olsa okul öncesi ya da çocuk gelişimi okumak isterdim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
15 Ağustos 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Suskun50 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 61 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde UmAYElcin (197 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 110 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Tugce12. (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 86 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Birkucukbebis (308 puan) tarafından soruldu

410,991 soru

12,368,393 cevap

42,208 kullanıcı