0 oy
134 göst.
önce Diğer kategorisinde (677 puan) tarafından
Ya kızlar dün bir post açmıştım oğlum geceleri çok terliyor diye şimdide ateşli 38 parol verdim. Biz yazdan beridir 17 kuru antibiyotik bitirdik kulak enfeksiyonu boğaz enfeksiyonu okula gidiyordu bıraktı şehir değişikliğinden dolayı doktor crp sine bakıyor normal tam bitiyor diyorum 10 gün geçiyor bir daha sizde de böyle mi bu kadar sık hasta olması normal mi. Şimdi doktora gitsem yine antibiyotik verecek 18. Kutu olacak Allah beterinden korusun bunun bir çaresi  çözümü yok mudur ya hastalanmayancocul var orda ballı karışım var onu da zar zor ağlaya ağlaya bir kaç kez verdim ama yok başka önerisi olan var mı 

10 Cevaplar

0 oy
önce (180 puan) tarafından
Bukadar cok antıbıyotık ıyı degıl yanlız ben sana söylim .. sürekli hastalanmasıda bana suphelı geldı ozele falan goturup durumu anlatın cok gecmıs olsun Allah korusun 
önce (677 puan) tarafından
Sormayın ya hep özele gidiyorum çözüm yok doktorşara yalvarıyorum resmen antibiyotik vermeyin diye
-Reklam-
0 oy
önce (2,573 puan) tarafından
Bir tencereye su doldur icind bir iki damla nane yağı damlat kaynasın etrafa yayılsın iyice buharı biz bu şekilde atlattık 
Küöük bebeğim car onu etkiler mi acaba
0 oy
önce (3,460 puan) tarafından
Allah şifa versin çok fazla antibiyotik kullanmışsınız ya üzüldüm. Bi çocuk doktoruna gittiniz mi alerji bölümüne falan ya da normal olmayan bişeyler var belli ki. 
Gittim hepsi ilaç verip gönderiyor
0 oy
önce (696 puan) tarafından
Aynı durumu ben geçen yaşadım oğlum yeni 2 yaşına girmişti sürekli ateşli hastalık geçirirdi crp tavan yapardı ateşi 40 dereceye çıkardı bizde çok antibiyotik kullandık ayda 2 kere bile ateşleniyordu 5er taneden 4 kere iğne antibiyotik kullandı oğlumda bademcik ve geniz eti vardı bademcik tutunca kana enfeksiyon karışırdı crp demekte kan enfeksiyonu demekmiş zaten çok zorlu bir süreçten geçtik bi de yenidoğan bebeğim vardı doktor bağışıklığı düşük demişti yemek yemezdi oğlum o yüzden de sık hasta olurdu yemek düzeniyle alakalı olabilir mi böyle bir durumda mecbur antibiyotik tedavisi oluyor ama çok fazlası da zarar veriyor çocuğa bir yeri yaparken diğer yeri yıpratıyor resmen bağışıklık bölümü var hastanelerde ben götürmeyi düşündüm ama götüremedim bi götürüp göstersen faydası olur belki 
Benimde 3 aylık bir bebeğim daha var yani ben çözemedim nasıl geçecek bu durum şimdi yine gideceğim antibiyotik verecekler kullansam bir türlü kullanmasam başka türlü
önce (696 puan) tarafından
Çok iyi anlıyorum seni canım araştırıp alanında uzman bir doktora göstersen peki bazı doktorlar baştan savma ilaç yazıp gönderiyor düzelmiyor çocukta normal olarak belki hastalık geçmiyordur da antibiyotik hafifletiyordur sonra tekrar ağırlaşıyordur
0 oy
önce (10 puan) tarafından
Aşı yaptırmayı bırakırsan çocuk iyileşir 
İlk oğlumda iki yaşına kadar yaptırdım çocuk sürekli hastaydı hergun öksürük krizlerine giriyordu tıkanıyordu nefes alamıyordu sürekli hastane köşelerinde geçti ama şimdi ikinci oğluma yaptırmıyorum çok şükür bin şükür maşallah sapasağlam ikisi arasında dağlar kadar fark var insanlar artık uyanmali bazı şeyleri sorgulamanın vakti geldi de geçiyor
Nature ne verisinden bahsediyorsun mesajlara bakar mısın ben yaşadıklarımı biliyorum veri meri umrumda degil
önce (573 puan) tarafından
Ne verisinden mi bahsediyorum. BİLİMSEL verilerden, tıp uğruna adanmış ömürlerden, yılllar süren çaba emek ve çalışmalardan bahsediyorum. Yukarıda da söyledim her çocuk aynı değildir. İki kardeş de aynı değildir. Diğer çocuğunun hayatıyla kumar oynamışsın. Avrupa'da olsan çocuğu senden alırlar. Sen ne çektiğini kendin biliyorsan otur kendi çocuklarının hayatıyla ilgilen. Milletinkine salça olma. Yazdığın cevaplar full aşı postları. Aşı aktivisti misin nesin bilmiyorum ama yaşadığın akıl tutulmasının yankılarını kendi hayatının sınırları içinde tut. Bana daha bir tane makale bir tane araştırma göstermeden karnımın oğlu böyle yok elimin kızı şöyle diye mahalle günü derlemeleriyle gelme. Nokta. İyi geceler.
Sende çok bilimsel konusmussun peki bu kadar çocuğun hasta olması otizm olması ve hastalıklarin artması aşıya bağlı değil yani sen aşıyı savunmaya devam et bende bu şekilde insanları uyandırmaya devam edicem
önce (573 puan) tarafından
Aklımı deliricem aklımı :D
0 oy
önce (75 puan) tarafından
Ah ah aynı şeyi cekiyorz her ay başı ateşlenir iğne yemeden iyileşmez iğne antibiyotikler 
Aşı yaptırıyor musun öyleyse biraz araştır çocuğu hasta eden aşılar
Vala bnde ne ypcami bilmiyorum her ateslendiginde mutka iğne ilaç iğne ilaç ama çocuk doktoruna götürmedim hiç bu hep acilden giriyorduk randovu alıp götürcem bikeresinde özele götürdüm geniz eti bademcik var dedi o yüzden sürekli ateşlenir dedi
Yani eski aşılarını yaptırdım onun harici aşı yaptırmadım çocuğum 4,5 yaşında
Asi derken ne aşilari bu
Çocukluk aşılarindan bahsediyorum gurmeanne eğer imkan varsa hacamat yaptir oğluna korkar ama başka nasıl etkisi gider araştırmak lazim
0 oy
önce (4,186 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
kulak enfeksiyonu ağırlıklı olarak sümük sivisinin kulağa dolması ile oluyor geniz akıntısı da sümük zaten yukarıdan aşağıya doğru

Cocuklarda burun kulak boğaz arasi mesafe çok yakın haliyle burun ile ilgili bir sorun oldumu hastalıklar çabuk tetikleniyor

Sana tavsiyem 

1. Kesinlikle yüksek yastıkta yatir.Yulsek yastıkta yatırınca o akinti oluşan rampadan dolayı direk aşağı iniyor.

2. Tavsiyem madem özele götürüyorsun sabit bir kbb ve pediatri Dr seç ve sürekli yani doktorlara götür acayip fark eder.

3. Dr ile konus çocuğun vitamin değerlerine detaylı baktir.

D vitamini düzenli kullan., Zinco surup kullanabilirsin çinko iceriklidir bağışıklık güçlendirir duzen kullanamazsanız max 1 ay ama etkili vücutta birikme yapıyor 1 şişeden fazl kullandirmiyorlar 

4.uyku düzeni beslenme ve özelikle sivi alımı su içmesine dikkat et.

5.Burnunu temiz ve açık tutmaya bak dişlerini düzenli fırçalasin sağlık ağızdan başlar bu dedigimi sakın unutmayın.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar 

Geçmiş olsun.
önce (4,186 puan) tarafından
Aklıma gelmişken bunkadarnilac kullanımına antibiyotik direnci oluşmuş olma ihtimali çok yüksek ilaç biriminsonrasi her zaman kontrole gotur.Durum hafifledigi için bitti sanıyor olabilirsin
Teşekkür ederim
0 oy
önce (781 puan) tarafından
Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmak hiçbir işe yaramıyor ama her doktor önlem amaçlı veriyor virüs kaynaklı mi diye bakmaya uğraşmak istemediği için. Çocuğunuza her hasta olduğunda ( soğuk algınlığı, boğaz kızarıklığı vs ) antibiyotik kullanırsanız bağışıklığı baskilarsiniz çocuk hasta olmaya devam eder kroniklesir. Acil olarak probiyotik başlanmalı bence bir doktora da danışın bu konu için. Bağışıklığı için özellikle. Sonrasında beslenmyle, karadut özü va gibi doğal besinlerle bagisikligi arttirmaniz lazım. Wbc her yüksek çıktığında kan tahlilinde antibiyotik kullanmanıza gerek yok. Çocuklarda öksürmek doğaldır hastalığı attığı solunum yoluyla uzaklaştırdığı anlamına gelir, oysaki çoğu doktor öksürük denince antibiyotik veriyor. Kızım 13 aylık hiç ağrı kesici antibiyotik vs kullanmadım. 4 kez verdi doktorunuz hiç birini yszdirmadim vermeyin dedim. Viral enfeksiyonlarda Doktorlar da biliyor kullanılmamasını gerektiğini ama önlem için veriyorlar. Böyle bir durumda ufak bir suruntu vererek virüs kaynaklı mi ogrenebilirsiniz. Bakteri kaynaklı olanlarda sadece antibiyotik kullanmalısınız. Çok fazla kullanılmış. Karaciğerden tutunda bir çok organa çok ciddi zararları var. Tek bir doktor mu verdi bu kadarını. Takipli bir doktor bu kadar sık vermez çünkü 
Bir çoğunu tek bir doktor verdi ama diğer 5 ini başka doktorlar şehir değiştirdik
Viral enfeksiyon varsa artık kullanmayın yani grip soğuk algınlığı solunum yolu vs gibi. Çok baskilamissiniz. Biraz daha doğal şeylerle iyileştirin burnunu sürekli açın hava nemlendirici kullanmayın hastayken virüsleri cogaltirsiniz, öksürük durumlarında mudahele etmeyin burnunu açın yeterli. Karadut özü kullanın günlük, doktora danışıp probiyotik başlayın. Evdede kendiniz tarhana kefir gibi probiyotik içeren şeyleri beslenmesine entegre edin, çok geçmiş olsun
Karadut özünü nerden alabilirim
Ben bazen zuhraana bazende weefood marka alıyorum internetten, file markette de satılıyor birde organik pazarlar aktarlarda da bulunur
0 oy
ah ah  aynı benim çocuğum  tam iyleeti dedigim an bi bakiyorum ki yine hasta bende yazdan beri o kdr ilac o kdr antibiyotik veriyorum ki Grrcejten artik sayamiyorum halada hasta halada iyi degil Bide benimkinjn geniz eti var oda aşırı  derecede zorluyor O kdr iyi anliyorum ki seni 
0 oy
önce (410 puan) tarafından
Kızım on yaşında ama oda küçükken hep hasta olurdu dediğin gibi, bademcik yapısı büyük dedi doktor o yüzden ufacık bir soğuktan rüzgardan hasta olur demişti ve öyle oluyordu , antibiyotik içmeden asla iylesmezdi , bazen antibiyotik vermiyordum geçer diye ama çok kötü bir duruma geliyordu mecbur veriyordum, mesela hiç bir şeyi yoktu uyuyur uyanıyor hasta ateş içinde büyüdü biraz iyi ama soğuk olunca yine bir kaç kere hastalanıyor kış aylarında 
Sizede çok geçmiş olsun böyle 10 15 kutu içiyor muydu mesela
önce (410 puan) tarafından
Yani her seferinde antibiyotik içiyordu evde artık yedek saklıyordum , bir keresinde gece yarısı gidip kız arkadaşımdan alıp eve gelmiştim, çok içti kızım , Bademcik olunca hemen enfeksiyon kapıyor bide direk ateş,

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 15 göst.
0 oy
4 cevap 90 göst.
0 oy
6 cevap 177 göst.
7 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (802 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 46 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Melis87 (161 puan) tarafından soruldu

408,531 soru

12,275,361 cevap

37,727 kullanıcı

Kategoriler

...