+1 oy
228 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (931 puan) tarafından

1 saatlik tokluk şekerim 250 olmuş, su içmek iyi geliyormuş bildiğiniz etkili bı yöntem varmı şekeri düşürmek için 11 haftaalik gebeyim 

image

12 Cevaplar

+3 oy
(1,759 puan) tarafından
Yemekten sonra hemen harekete başlamak gerekiyor onu biliyorum. Şimdi de hareket et etkisi olabilir 
(931 puan) tarafından
Yürüyüşe çıktım yarım saat sonra tekrar olccem
-Reklam-
+2 oy
(337 puan) tarafından
Ne yediniz bu kadar çok şekeriniz çıktı ekmek makarna pilav bunlardan uzak durmanız gerekiyor Ben her yemekten sonra yarım saat yürüyüş yapıyordum bol su içiyordum ve en önemlisi yemeğimden sonra yoğurt yiyordum
önce (931 puan) tarafından
Alerji testi yaptirdinizmi yemediginiz besinler için, ben oğluma ek gıda verirken karpuz domates mercimekten şüphelenmistim, vermedim de gidesiye kadar hepsini yaptırdım alerjisi çıkmadı hiçbirine güneştede kizariyordu çok fazla.
Mustelanın sampuanini ve nemlendiricisi çok iyi aklınızda bulunsun
önce (337 puan) tarafından
Hayır henüz test yaptırmadım benim diğer kızım da çoklu besin alerjisi vardı Doktor genetik demişti zaten evet klasik şeyler de alerji çıkmıyor Sadece süt yumurta ceviz fındık fıstık tarzı şeylerde alerji çıkıyor
Rabbim kolaylık bol sabır versin, benimde olabilir o zamn gıda alerjisi genetik oluyor sanırım
önce (337 puan) tarafından
Evet genetik her cocukta devam ediyor malesef
önce (4,201 puan) tarafından
Hanımlar bişey sormak istiyorum alerjisi olduğunu ne zaman ve nasıl anladınız
+2 oy
(11,919 puan) tarafından
Ben gebelik şekeri hiç yasamadim aksine benim de düşüklük vardı.seker yüklemesi ile şekerim 110 olmuştu ama benim bir tanidigim geçirdi gebelik şekeri.vallahi zeytini sayıyla yiyordu.
(931 puan) tarafından
Keşke düşük olsaydı çok zormuş gerçekten
+2 oy
(5,078 puan) tarafından

Şeker

Tatlı ❌

Hamurişi ❌

Patates ❌

Kaşar ❌

Havuç❌ 

Beyaz ekmek ❌ 

Makarna ❌ 

Pirinç ❌ 

Stres ❌❌❌

15 20 dakika yürüyüş 

En az 2 litre su ✅ 

Az sık beslenme ✅

Ara öğün yapmak ✅

önce (5,078 puan) tarafından
14 yıllık hemşire olarak ayrıca 9 ay gestasyonel diyabetle arkadaş endokrının kapısında yatan  bir gebe olarak  yazmıştım tabii ki nete göre de davranabiliriz geçmiş olsun ❤️
Teşekkür ederim bilgileriniz için nette yazanlarin hepsi doğru değilmiş demekki, doktora gittiğimde daha net uygularım diyeti.
önce (1,759 puan) tarafından
Bir de menemen ekmek olmadan doyurmuyor maalesef. O yüzden tahıl grubu ya da yoğurtlu sebze salataları yeşillik salatalar ile menüyü zenginleştirmek gerekiyor ki doygunluk sağlayalım
önce (1,759 puan) tarafından
Ha bide yağlı şeyler de şekeri yükseltiyor kaşar da o yüzden. Mesela yumurtayı haşladiginda daha iyi tavada yaparsan o da şekeri yükseltiyor
önce (5,078 puan) tarafından
Kilonuza bebeğinizin durumuna glukoz seviyenize göre diyetisyen ayarlama yapacaktır sağlıcakla kalın
+1 oy
(171 puan) tarafından
Hamilelikte bir de şekerle uğraşmak gerçekten çok yorucu olabiliyor.Tarçınlı süt içerdim şekerimi dengelemesi için 
(931 puan) tarafından
Evet çok zormuş canının istedigini yiyememek
+1 oy
(115 puan) tarafından
Diyet yapıyor musun canım? Bu şekeri düşürmek için asla ama asla beyaz un-ekmek, makarna, pirinç, havuç, bezelye, mısır tüketmeyen gerek. Çok az miktarda olsa dahi yememen lazım. Ayrıca gebelik olduğu için günde sadece bir porsiyon meyve yani bir adet meyve ye melisin. İkincisi yasak. Kuruyemiş de altı yedi fındık ya da fıstık dört ceviz, yedi sekiz tane leblebi. Bunların sayısının da dışına çıkmamalısın. Çok dikkat et csnım. Etmezsen yükselir ve maalesef ünsilin başlanır en iyi ihtimal. Sadece şu içmek tek başına çözüm değil. 
(931 puan) tarafından
Çok mu yuksek bı rakam, açlık şekerim 108 çıktı sabh.
Gebeliğin erken haftasında ne gibi bı riski var şekerin yüksek çıkmasının.

İğneden korkmuyorum, kan sulandırıcı kullanıyorum ama ilacda kullanmak istemiyorum. Çok dikkat etmek gerekiyor demekki ve gerçekten çok zor
+1 oy
(757 puan) tarafından
Çokk yüksek çıkmış. Yediklerinize çok dikkat edin. Ve miktarlarınada. Un, şeker tamamen yasak. Kepek unu ve tam buğday ile yapılan ekmek ve makarnalar var, yiyebilirsiniz. Esmer pirinç tüketebilirsiniz. Meyveler sağlıklıdır ama maalesef şekeri yükseltir. O yüzden meyve yiyecekseniz yemek öğününü az yemeli ya da yemek ve meyve arasını saat olarak uzun tutmalısınız. 

Diyet uyhukamalısınız. Yoksa sürekli yüksek çıkarsa insüline başlatırlar. Hamilelikte şeker erken doğuma sebep olabilir. 
(931 puan) tarafından
Ben yediğim hiç bi yemeği yiyemiyorum istahsizm, biraz kuru gıda besleniyorum bı süredir, bu yüzden mi yukseldi bilmiyorum. Kan pıhtılaşmamdan dolayı 2 bebeğimi kaybettim anne karnında oğlumu da iğne ve hapla doğurdum, doğdu gıda alerjisi vardı 1 sene diyettim.
yine kullanıyorum kan sulandırıcı
önce (757 puan) tarafından
Anlıyorum sizi, zor bir süreç.
Dengeli beslenmeye dikkat edin ki yiyecekler şekerinizi ayarlayabilsin. Ve bol bol su için.
Bende pıhtılaşma yoktu ama kan sulandırıcı kullandım her gebelikte.
Allah razı olsun ilgilenip yazdığınız için dikkat edicem
önce (757 puan) tarafından
Rica ederim, sağlıkla gelsin yavrunuz.
Amin cümlemizin ki inşallah
+1 oy
(1,413 puan) tarafından
Limonlu su hemen dusuruyordu benim 250 çok fazla yalnız ya hep mi boyle
(1,413 puan) tarafından
Diyet yaparak da sonuclar bu sekildeyse insülin kullanmaya hızlı bir şekilde başlayin çünkü bunlar çok yüksek degerler sizi de kötü etkiliyormus zaten yakin bir zamanda kontrolünüz yoksa siz gidin

Gebelik döneminde diyet yapmak evet zor ama bir sistemi oturtursaniz çok daha rahat geçiyor inanın. Ben dogum yapalı 6 ay oldu diyetime hala devam ediyorum 6 ayda 20 kilo verdim sütüm de hep oldu.
(931 puan) tarafından
1 haftaya kontrolüm var diyet yapmadım hiç dün gece öğrendim sekerimin olduğunu, dikkat edicem bundan sonra daha önce de emzirirken diyet yaptm oğlumun gıda alerjisi vardı. İnsan çok zorlanıyor gerçekten ama mecbur alışıyorsun bı süreden sonra zaten
(1,413 puan) tarafından
Aslında bu öyle bir diyet değil bu çok daha kolay mesela örnek bir menü yazayım fikir olsun ben çok böyle örnek menü aramıştım hamileyken

Sabah
Salatalık
Domates
Aysberg
2 yumurta mutlaka
Biraz peynir mutlaka
2 dilim kepekli ekmek (60gr)
( ben bazen peynirli yumurta yapıyordum bazen Menemen bazen 2 dilim ekmek hakkımı peynirli tost yaparak kullaniyordum)
Bir kaç zeytin

Öğleden sonra
1 porsiyon meyve
Yanına mutlaka ya yogurt ya peynir sut olmuyor sütün içinde de bir miktar seker var

Akşam
Çorba mümkünse sebze çorbası
Mutlaka protein
Sebze yemeği (taze fasulye/ karnabahar/brokoli/lahana hepsi olabilir)
Mutlaka yogurt
60 gr karbonhidrat olabilir( kepekli ekmek/ makarna/pilav bulgur pilavı biraz daha fazla olabilir o sekeri az etkiliyor) ben bu karbonhidrat kısmını hiç yemedim akşam yemeğinde
Bol salata

Diyelim acıktık ne yapalım salatalık domates gibi sebze sınırsız yiyebiliriz ben biber yiyordum tuzlayıp.

3 öğün mutlaka yogurt ya da peynir olmali o çok güzel dengeliyor

Diyete çok sadık kalırsan haftada bir kaçamak günü olabilir dondurma gibi ama eğer şekerini çok etkiliyorsa o da yasak
Çok teşekkür ederim :) yapicam bu listeyi öğle yemeği yok mu ? Bitter çikolata bı sıkıntı yaparmi acaba ?

Makarna sıkıntı yapmazmi bugün mantı bu kadar yükseltti sekerimi, 107 çıktı şimdi şekerim normal mi bu peki
önce (1,413 puan) tarafından
Ay evet öğlen yemeği de vardı akşam yemeği ile aynı ama ben hep geç uyandığım için o öğünü atliyordum unutmuşum:))

2 saat sonraki en fazla 130 olabiliyordu yani su an şekeriniz normal makarna da 60 gr olabiliyor o da işte 2 yemek kaşığı falan oluyor yani tadımlık yanında bol sebze bol yogurt tuketirseniz dengeliyor.
0 oy
(10,032 puan) tarafından
Rabbime düşmanıma vermesin bende geçirdim gebelik şekerini. Sadece yürüyüş düşürüyor ben evin içinde kaç tur atardım 15 dakika boyunca turlardim düşerdi 
(931 puan) tarafından
Malesefki çok zor bu tür diyetler, oğlum alerjik bebekti onu emzirirkende 1 sene boyunca süt ve süt ürünleri, yumurta et yiyemedim hiç
(10,032 puan) tarafından
Rabbim yardımcımix olsun annelik çok zor heleki böyle araya sağlık sorunları girince 2 kat güçlü olmak zorundasın
(931 puan) tarafından
Amin sağolasın zor bı sürec
0 oy
önce (612 puan) tarafından
Yavrum ne yedikten sonra çıktı bu sonuç. Müthiş yüksek 
Yoğurtlu mantı yemiştim :) iyiyim şuan
 Çok belirtim olmadi baş ağrım ve bı ağırlık çöktü bu kadar yüksek beklemiyordum
önce (612 puan) tarafından
Canım yani mantı. Çok normal. Hamur işi yok. Pilav yok. Makarna yok. Ekmek yok. Meyve yok. Tatlı yok. Karbonhidrat şekerden daha çok yükseltiyor. Diyet yapamıyorsan git insülin yazdır. Böyle olmaz.
Doktor diyet yazmadı ki henüz, yeni çıktı şekerim bunu farkettmem bile çok iyi belirtim yok çünkü, tam buğday ekmeğine geçtim.
0 oy
önce (2,577 puan) tarafından
Yoğurt ye bir kade çok yüksek şeker 
Teşekkür ederim
0 oy
önce (1,705 puan) tarafından
Canım şekerden anlayan bi diyetisyene git  gercekten cok faydasini gorceksin .

Ben tecrubelerimi aktarayim

Yedigin besinleri en az işlenmis seklinde yemen gerekiyor. Akşam salatasina limon ve havuç katma. Hatta mümkünse salata degil sögüş sebze ye yedigin her seyin yaninda.

Sabah kahvaltilarinda yağ ve tuzdan uzak dur. Peynirin az tuzlu olmasi lazim. Zeytin tüketmesen iyi olur illa yiceksen 3-5 tuzsuz olsun. 

Ara ögünlerinde meyve  gibi seylerin yaninda protein tüket. Yogurt ayran kefir süt gibi

Akşam yemeklerin protein agirlikli olsun. Sebze yemegi yesen bile yanina ek sögüş sebze ve et tavuk balık gibi seyler ye. Bunlr yine az yağlı ve az tuzlu az baharatlı olsun.

Kuru meyve ,kavrulmuş kuruyemiş , muz gibi cok sekerli meyveleri kısıtlı ye. 

Bide son kural akşam yemeginde bana doktor şey demisti. Ya corba ya pilav makarna vs. ya ekmek yiceksin. Azat azar hepsinden yemek yok demisti. 

Hamurdan beyaz undan uzak dur 
Pilav makarna yemiyorum kesinlikle, öğlen bulgur pilavı yedim 1 tokluk şekerim 145 çıktı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 53 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Elifaras (2,424 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
0 oy
10 cevap 277 göst.
0 oy
4 cevap 64 göst.

409,311 soru

12,302,030 cevap