+2 oy
443 göst.
önce Diğer kategorisinde (819 puan) tarafından
Kızlar nasip olursa kızım olucak. Bilenler bilir, neyse biz kızımıza isim bulduk emzikli isim yaptirdik. Eşimde çok memnun isminden. Her neyse son 1 aydır kayinpederim annesinin isminin konulmasını istiyor. Israrla yani, beni manipüle ediyor resmen. İşte hatirimiz yokmu falan. (Oğluma kayinpederin ismini vermiştik) Hatırı olmasa onu da koyarmiydim? Allah'tan eşim bana destek o diyor ne istersen onu köy çocuğa. Ama istediğim ismi koydum mu lafını edecekler. Napicam bilmiyorum. Ben isim bulmadan önce deselerdi sıkıntı değil, ama isim bulmuşum bir kere ve doğuma surda 3 hafta falan kalmış. Sınırim bozuldu sabah sabah. Akıl verin ne yapayım. 

36 Cevaplar

+9 oy
önce (1,145 puan) tarafından
Hatayı ilk çocukta onun ismini koyarak yapmışsınız simdi yüz verdin astarını istiyor durumu olmuş. Kesinlikle kabul etme bırak küsen küssün. Hiç sevmiyorum anne baba dışında isme müdahale edenleri. 
önce (819 puan) tarafından
Asla ve asla dedikleri isim olmayacak.
önce (958 puan) tarafından
Bu yoruma sonsuz artı ++++++++++
-Reklam-
+5 oy
önce (758 puan) tarafından
İpleri erkek çocuğuna kadar istedikleri ismi verecek kadar neden ellerine verdiniz?

Söyle dedeye gitsin hamile kalsın doğursun istediği ismi kendisi koysun 
İşte eşim 2 kardeş biri engelli yüzde yüz diğeri de eşim oda rica etti babamın adını benden başka verecek kimse yok falan bende kırmadım. Keşke kirsaydim itiraz etseydim
önce (758 puan) tarafından
Şimdide annesine mi döndü , hey Allah'ım ya
3. Çocuk olsun kayınpeder diyecek eski komşum Melahat hanım çok iyi bir kadındı ya da mümtaz bey bir keresinde bize köyden peynir getirtmisti onun adını koyun :)))) keşke ilk çocuğun adinida koymasaydiniz
Kız böyle olacağını bilsem koyar miyim. Allah'tan oğlumun iki ismi var. Ötekini diyorum ben :)
En güzeli:))
+2 oy
önce (4,195 puan) tarafından
Duyma görme lafinin ustune laf da söyleme bakarız de gitsin.esinle sectiginiz ismi koyun.3 gün konuşur sonra susar.
Ben bakarız bile demedim. Hiç bir şey demiyorum sadece susarak olmayacağını belli ediyorum
önce (4,195 puan) tarafından
Tamam işte aynen devam en iyisi
Aynen öyle bakalım napabilecekler
+2 oy
önce (135 puan) tarafından
Yav kim ne derse desin sen kararını vermişsin bebeğin kimliğini de eşin çıkartacak sanki onlar mi gidip zorla yazdiracaklar bırak sıkma canını sen doğumuna odaklan rahat geçsin stres yapma bunları düşünüp 
Elde değil ki zorluyor illaki kırma beni diyor falan
Boşver duymazdan gell sakın o öyle yapıyor diye boyun eğme ona en sevmedigim şey büyüklerin isminin çocuğa koyulması
Bende yarın babaanne anaanne olucam asla müdahale etmem ne isterse onu koysunlar
Doğru olan da bu zaten benim kaynanam da oğlum doğmadan önce sürekli bir isim fikri vermeye çalışırdı çok eskiden bu oğlu ölmüş bebekken onun adını ver der gibi devamlı anlatıyodu ben napayım sonraki oğullarına koysaydı madem o ismi banane yani ben niye senin ölmüş oğlunun ismini koyayım ki çocuğuma
+2 oy
önce (4,291 puan) tarafından
Sanki padisah soyuda tum sulalesinin ismini nesilden nesile aktarmak istiyolar. Bosver ne derse desin. Sen tasiyosun sen eziyetini cekiyosun mecbur degilsin.
Aynen bunu eşimde biliyor o yüzden arkamda
+1 oy
önce (3,339 puan) tarafından
Sende kayış pedere deki

Senin hatrin için koyduk senin ismini bunu bize bırak de
Bir dahaki zorbaliginda öyle yapicam ama bilerek eşimin olmadığı zamanda söylüyorlar ne tuhaf degilmi
önce (3,339 puan) tarafından
Tabikide resmen psikolojik baskı
+1 oy
önce (7,944 puan) tarafından
İstedikleri kadar laf etsinler umurumda olmaz benim.Keske en başta kayınpederin ismini koymasaydınız bu sefer o haddi kendilerinde bulamazlardı. 
İşte benim eşim tek çocuk sayılır. Rica etti benden tek torun verecek benim dedi bende kırmadım keşke kirsaydim valla
+1 oy
önce (13,075 puan) tarafından
İsteyen istediği kadar sıkıntı çıkarabilir. Kayınpeder ne mana çocukta hakkı ne? Anne ve baba dışında kimse karışamaz isim olayına. Ben taşıyayım benim etimle kanımla beslensin ama ismi onlar koysun yok öyle bir dünya. Çok istiyor ise kendi bir çocuk yapıp anasının adını koyabilir.
Ahahah güldürdün kız. Valla kıyamet de kopsa isim belli kızımın onlara göre hareket edemem. Neredeyse çocuk çıkacak bana dediklerine bak
önce (13,075 puan) tarafından
Canını sıktığına değmez. Hayırla doğur inşallah
+1 oy
önce (1,893 puan) tarafından
Birini koyduk yeter derdim buna karismayin 
Aynen doymuyor bir türlü
+1 oy
önce (6,017 puan) tarafından
cocugu esinle yaptin . neticede . koyduk zaten isim desin ilesin. hayir nolcak sanki madalya mi takilacak annesinin ismi konulu ca d
ismini koyun kimseye aciklama yapmak zorunda da degilainiz ki
Zaten konuşup konuşup kendine susuyor ben saygimi aşmak istemiyorum ama bir gün fena bozucam gerçekten sınırı aşıyorlar
e duymayin bence hic he deyip gecin. sonucta kimligi cikarmaya gidecek olan esin. esin illa zorla koyalim
diye direttirmiyrsa baskasi ne dese desin . dinleyip duymayin. dobvup sovecek halide yok koskoca adam. bebek dgunca torun sevgisine kendi anasinin adini bile unutur kendi adini da unutur heycandan:)
Aman sevmese de sevmesin zaten. Benim anam babam sever cocugumu
+1 oy
önce (1,030 puan) tarafından
Anne babanın en önemli görevi çocuğuna hayırlı bir isim vermektir diye geçiyor Kur’an-ı Kerim de yani ayeti kelimelerde büyükanne büyükbaba veya babaanne dede gibi şahsiyetlerin isim koyma yetkisi vardır diye bir şey demiyorlar sen dokuz ay karnında taşıyıp bir ömür kalbinde taşıyıp tüm yükünü tüm fedakarlığı sen yapıp da en güzel mertebeyi onlara bırakmam bence olmaz yani

Bir de senin istemediğin bir isim olursa o otomatik çocuğa yansıyor büyüklerin ellerinden öp Allah nasip ederse başka sefere de çünkü hani bir kere o şansı vermişsin bir daha gerek yok yani
Aynen hepi topu bı kızım olucak ona da şerife ismi koyamam yani
önce (1,030 puan) tarafından
Şerife değilde başka isim olsun belki de güzel isim olsun fark etmiyor zaten büyüktür deyip sayıp ismini vermişsiniz ikinciye de bırakın da yani kendin koy yapacak bir şey yok kayınpederin laf ederse dersin babacığım birinci de Allah razı olsun hani senin adını koyduk yani bunu da bize bıraktı
Israr ederse soylucem zaten baba hatrin olmasa senin ismini koymazdim dicem. Buna bız önceden karar verdik ismini bulduk nokta dicem
+1 oy
önce (2,008 puan) tarafından
Ben isim önerisi bile istemedim büyüklerden. Kayınvalidem de ismimi koyun dedi kayınvalidemin kardeşi de. Kendi doğurdum zannediyorlar sinir olmamak elde değil. Asla ne kendi ailem nede eşimin ailesinden büyük ismi koymam 
Bende asla koymayacam kıymet mi biliyorlar anacim
+1 oy
önce (1,697 puan) tarafından
Ayynı sorun bende var eşim annesinin ismini koymayı istiyor kızımıza daha onlar duymadı benim o ismi istemediğimi bakalım bizimkiler ne diyecek insanların buna karışmasına sinir oluyorum ben asla koymamayi düşünüyorum kırılan kırılır umrumda değil şuan tek meselem eşimi ikna edebilmek
Benim eşim bisey demiyor ama ona peşin peşin dedim. Onların dediği ismi koyarsan istediğim isimle zikrederim çocuğa dedim
+1 oy
önce (2,462 puan) tarafından
Kendi kızı var mı, varsa kızına koysaymis ya ne diye karışıyorlar şu isim işine anlamıyorum 
Malesef kızı yok iki oğlan var biri engelli yüzde yüz diğeri de kocam. Tek gelin benim malesef
önce (2,462 puan) tarafından
Anladım canım ama karışmaması gerekiyor boşver küserse küssün
Aynen umrumda bile değil
+1 oy
önce (2,597 puan) tarafından
Duymazdan gelin, küserse küssün
Öyle yapıyorum söylüyor söylüyor susuyor
+1 oy
önce (3,192 puan) tarafından
Taviz tavizi doğurur ismi belli bebeğin kayınpederin üzülüyor diye sende üzülüyorsun önceden deseydi  koyardım diyorsun olmaz sen böyle yaparsan daha sonra evin içinede karışır durur 
Kırmak istemiyorum ama zorladikca zorluyor eni sonu patlıcam kapaticam çenesini
önce (3,192 puan) tarafından
Burada devreye eşin girecek diyecek ki baba ilk cocuğa senin adını koyduk ikinciye bunu uygun gördük herkesin istediğini yerine getirmeye kalksak en az beş çocuk yapmamız lazım kırılma gücenme yok dokuz ay karnında taşıyıp zahmeti eşim çekecek doğduğu zamanda eşim bakacak bu ismi uygun görmüş onun hakkı eşimi hamile halinle üzmeyelim diyecek
İşte eşimin olmadığı an söylüyor bana
+1 oy
önce (7,531 puan) tarafından

Ayy gına geldi şu dede nine isimlerini koymaktan.  Bi rahat bıraksınlar gelinleri .....

Hiç deme ya cinnet geciricem
+1 oy
önce (30 puan) tarafından
Kesinlikle istediğin ismi koy tavrını koy işine baksın hayrdr ya dokuz ay kendimi taşıdı bide anasnin ismini. İstiyor oldu başak derdi varmydi acaba işte insanlık ediyoruz diyoruz ki adı olsun eyvallah dahada fazlasni istiyor koyma canım sakın hazırlığını ona göre yapmışsın 
Aynen koymayacam
Bence de kıymet filan bilmiyorlar daha da fazlasını istiyorlar bende de öyle yaptılar bak ben koymadım o yüzden benden nefret ediyorlar :))
Benden de nefret etsinler vallahi ya gına geldi artik
Eder zaten illaki içine oturur tek gelin senmisn ki herşeyde senin evlatlarinda isim konusnda karışıyorlar yorumlarda gördümde senin koyduğun isim daha guzel
+1 oy
önce (1,325 puan) tarafından
Boşver dinleme kendi istediğin isimde ısrar et isterlerse konuşmasinlar laf söylesinler zaten oğluna koymuşsun .. daha ne istiyorlar kızının ismi ne bu arada
Benimde aynısı başıma gelicek kızımı sevmezlerse sevmesinler. Niye anam babam demiyor şunun bunun ismini koyun diye
Şerife mi sesli güldüm :))))))Asel Hüma varken şerife nedir ya :)))))))))))))))) şerifelerden özür dilerim ama çok kaba.
önce (7,740 puan) tarafından
Asel isimli kişiler de çok yaramaz olurmuş
Ben asla koymam zaten başka isim yok anasinin danasinin ismini katayim kussunler benimle isterlerse
Kaynananız kendi doğurup beğendiği isimi koyabilir sonuçta:))
+1 oy
önce (7,740 puan) tarafından
Kız ikilem de kalman bile hata ne yapayım diye neden düşünüyorsun oğluna ismini vermişsin zaten abartmasın bir zahmet 
Valla artık lafını edicem dicem. Hatirin olmasa senin ismini ilk cocuguma katmazdim dicem

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 388 göst.
0 oy
2 cevap 124 göst.
0 oy
14 cevap 448 göst.
0 oy
2 cevap 226 göst.

408,625 soru

12,278,558 cevap

37,812 kullanıcı