+2 oy
533 göst.
önce Diğer kategorisinde (819 puan) tarafından
Kızlar nasip olursa kızım olucak. Bilenler bilir, neyse biz kızımıza isim bulduk emzikli isim yaptirdik. Eşimde çok memnun isminden. Her neyse son 1 aydır kayinpederim annesinin isminin konulmasını istiyor. Israrla yani, beni manipüle ediyor resmen. İşte hatirimiz yokmu falan. (Oğluma kayinpederin ismini vermiştik) Hatırı olmasa onu da koyarmiydim? Allah'tan eşim bana destek o diyor ne istersen onu köy çocuğa. Ama istediğim ismi koydum mu lafını edecekler. Napicam bilmiyorum. Ben isim bulmadan önce deselerdi sıkıntı değil, ama isim bulmuşum bir kere ve doğuma surda 3 hafta falan kalmış. Sınırim bozuldu sabah sabah. Akıl verin ne yapayım. 

36 Cevaplar

+1 oy
önce (1,382 puan) tarafından
Hiç strese girme sen ne istersen o olucak yüz bulmuş astarını istiyorlar besbelli asla taviz verme çocuk senin ve istediğin ismi koymak en çok senin hakkın 9 ay sen taşıdın karnında kayınpederin değil 
önce (819 puan) tarafından
Aynen o yüzden kimseyi dinlemicem
Dinleme bacım yoksa ben gibi büyük pişmanlık yaşarsın hiç gerek yok
Demi can sikmaya gerek yok
Aynen öyle canım
-Reklam-
+1 oy
önce (96 puan) tarafından
İlk çocuğa farklı isim verseniz.o kadar şımarmayacaklardı.
İşte astarini istiyecegini bilsem asla koymazdim
+1 oy
önce (3,096 puan) tarafından
Benimkilerde bir iki söylendi 2 3 gün tavır yaptılar isimi koyduk nüfus cüzdanı çıktı sonra unuttular. Sessiz kal hiç seslenme ve yoluna bak eşin arkandysa hele .

Anası nerdeyse mezardan çıkıp gelecek hala isminin peşinemi düşmüş kayınpeder in
Hiç birşey demiyorum ne olur ne olmaz ama tavrim belli kimse de umrumda değil. Bana çok hayırları dokunmadı bunu istemeye hakları yok
+1 oy
önce (783 puan) tarafından
Doğum yaptığın anda git kimliğini çıkar hiç biseyde diyemezler. Bir daha gidemezdim falan dersin kimlik için. Kafan rahat olur 
Ay aman ne derse desin ömür boyu kullanacak sonuçta o çocuk o ismi
+1 oy
önce (398 puan) tarafından
Güzel bir dille bunu kabul edemeyecegını söyle. Oglumuza senin adını verdik canı gönülden biz sevıyrouz seni hatrın elbette var ama bize bu isimde ısrar etmekte geç kaldın biz ismini seçtik emzik bile yaptırdıkk hem ben bu ismi çok seviyorum annesi olarak kızımın da ismini ben seçtim kullanmak istıyroum gönül koyma de.
Ah ah söyledim anlamiyorlar
+1 oy
önce (1,657 puan) tarafından
Abi yemin ediyorum anlamıyorum bu yaşlıları ya hacı kendi çocuklarına isimlerini koymuşsun yeter ama yok daha almamış hevesini torunlarında adını o koyacak gerçekten yetoo :/// hayatım yüz verme bir defa yapmışsın gönlünü yeter öpsün başına koysun bide onların yanında da sakın deme biz isim bulmadan önce söyleseydiniz neyse diye senin yine izin vereceğini düşünüp manipülasyona devam edecek yıldırma politikası bu konu açıldığı zaman de ki birincisinde sizin gönlünüzü yaptık sıra bizim gönülde yeter onlar ne söylerse duyma sana da yazık 
Duymuyorum valla susuyorum kendi kendine konusuyor
önce (1,657 puan) tarafından
Ohh iyi yapıyosun o düşünsün dursun büyük deyip saygı duymaktan da soğutuyolar insanı
+1 oy
önce (1,648 puan) tarafından
Acaba bu sorunu kaç yüzyıl da aşarız. Boşver ya alışırlar. İsim belli deyin geçin. Benim kızımın adını da beğenmediler laf ettiler de kulak bile asmam. Umurumda değil. Tabi beğenmeyen Bi onlar..onun dışında hep iyi yorum alıyorum gençlerden iş arkadaslarimdan 
Demi yeni nesil ismi bide Kur'an da geçen isim koymak istedim ama yok illa şerife koyacak
+1 oy
önce (1,331 puan) tarafından
Eşimin tarafı hamileligimi duyunca erkek olursa Ali (kayınpederim) koyun demişlerdi. Bende ölen insanın adını koymam deyip susturmuştum. Belki sende böyle diyerek ima verebilirsin ondan sonra susabilir. Hem ne güzel emziklik fln da yaptirmissin. Duvar, kapı süsü, isimli zıbın takımı fln yaptır bence o zaman daha garanti olabilir.
Söyledim ölü birinin ismi koymak iyi değil demiştim ama anlamıyor. Emzik falan yaptırdım her yerde paylaştım. Bana diyor kimlikte belli olur. Kimliği çıkartıp kapak edicem
önce (1,331 puan) tarafından
İsme eşin ile sen razıysan sıkıntı yok
+1 oy
önce (958 puan) tarafından
İnşallah kendi istediğiniz ismi koyarsınız bana denseki senle ömür boyu konuşmam adımı bilmem şunun adını koy derim işim olmaz istersen diğer dünyada da küs banane.Ya Allah aşkına kayınpederinin anasının ismi ne alaka ... Önce söylense koyardım demisiniz ay hiç işim olmaz kaynanan doğursun ona koysun o bebek senin Allah aşkına bulduğunuz ismi koyun 
Aynen öyle yapacağım asla dedikleri ismi koymicam
+1 oy
önce (51,382 puan) tarafından
zorlamayin oglanin adinida mahkeme karariyla degistiririm derim 
Eşim buna müsaade etmez
+1 oy
önce (3,447 puan) tarafından
Onlar hakkını kullanmış daha ne istiyorlar sanki onlara doğuruyon siz bence isim konusunu açmayın 
Ben zaten açmıyorum gidip gelip onlar açıyor.
+1 oy
önce (161 puan) tarafından
Kayinpederin nereli yada bnm kocamin ailesimi sorunlu diyordum bendede ayno durum bide bnmko  kaynibabamin annesi diyor oglumun yani kayibabamin ismini koyucaksn diyip durdu 9 ay cinnet gecirdim erken dogum yaptim onlar yuzunden tek sebep bu degl cok sebep var neyse kimseye bakma derm herkez oglumun ismini koyucakxdiye nam salmos bnde herseyi yaptirdim hyr bu olucak bn 9 ay tasiyorum bnm dedigim olcak smdide yine hamileyim cinsiyet belli degl kiz olursa babannesi yine bnm ismimi koyucaksn diyip bni bunalıma sokarsa napicam blmiyorm bn bakiyorm onca cocugu dururken napicam bnde blmiyorm 
Antalya Elmalı canım
+1 oy
önce (369 puan) tarafından
Bence sen ipleri çoktan vermişsin bak biz iki gelin eltim önce doğurdu kızı oldu kaynana ismi verildi zorla ben istediğimi sonra yine kızım oldu teklif edildi kayınpederimşn annesinin ismi kabul etmedim eltimin oğlu oldu zorla kayınpeder ismi yine konuldu taviz vermeyecektin
Ben gene taviz vermiyorum. Çok istiyorsa ya evlatlık alsin yada gitsin çocuk yapsın. Ben katmayacam
+1 oy
önce (13,603 puan) tarafından
Duymayacaksin canım. Hatır da neymiş onlar için mi getiriyorsun dünyaya? Birine adını vermişsin zaten her işe burunlarını sokmasınlar şu büyükler de ya 

Senin yerine ben sinir oldum bak burda
Sen gel bide bana sor
önce (13,603 puan) tarafından
Esin arkandaysa kapa kulaklarını konuşsunlar dursunlar bosver
+1 oy
önce (801 puan) tarafından
Benim kocam da hep buyuklerin ismini koymak istiyor hic sevmedigim bi adamin ismini cocuguma niye koyayim nasil ikna edicem bilmiyorum hic istemiyorum ne babamin ismi ne kayinpederin ismi
Allah yardımcın olsun. Benimki arkamda da işte ne bileyim
0 oy
önce (17,979 puan) tarafından
Hatrın ilk çocuğa kadardı de kendi de yapmış vakti zamanında çocuk onlara koysaymış anasının babasının adını hiçte moralini bozma daha da keyiflen Geri adım atarsan daha da üzerine gelirler 
Aynen hatri vardı ilk ismini koydum bunda koymam kusura bakmasın yani

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 388 göst.
0 oy
2 cevap 124 göst.
0 oy
14 cevap 448 göst.
0 oy
2 cevap 226 göst.

408,630 soru