+5 oy
404 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (249 puan) tarafından
İki kızım var ikisinin de maşallahı var ayrı ayrı. Birbirlerine gelince canavar oluyorlar asla anlaşamıyorlar. Vurma itmeye pek izin vermiyorum ikisine de yükseliyorum bu sefer tartışıyorlar . Laflar havada uçuşuyor. Paylaşım nerdeyse sıfır . Bir eşyadan mecbur iki alıyorum. Okul yoksa sabahtan başlıyor kavga . Karisayim mi karışmayım mi bilmiyorum. Evde sürekli bir kaos tartışma bunaldım . Yaşları 7 ve 3 sözler 14-15 . Bazen gülüyorum ettiği laflara ama olmuyor ne yapmalı ?

15 Cevaplar

+6 oy
(19,822 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ben 7 çocuk büyütmüş bir annenin sayfasında şöyle okumuştum. Mesela 2 çocuğu kavga etti birbirlerine vurdular. Çocuklar vurmak yok demek gerek diyordu. Oğlum neden kardeşine vurdun kızım neden kardeşinin eşyasını aldın , sen abisin böyle yapılmaz diyerek değil direkt olayın kendisini yasaklayarak iki tarafa da eşit mesafede durmak gerek minvalinde biseyler yazmıştı.
(249 puan) tarafından
Bende iki tarafın da haklı haksız durumunu tam bilmediği için ayırıyormus gibi görünmemeye çalışıyorum. İhtiyacımız bu bilgiler aslında .
(19,822 puan) tarafından
Kadının Instagram sayfasını ekliyorum. İncelemek isteyen olur belki

https://www.instagram.com/aysedisci_cocukegitimi?igsh=NzdtNHFob3k2YTU2
-Reklam-
+5 oy
(991 puan) tarafından
büyük konu. şu kadarcık bilgiyle buradan akıl vermemiz bence doğru olmaz. eğer sürekli olan kaostan rahatsızsanız aile sosyaldeki ya da halk sağlığı merkezindeki psikologlardan ücretsiz profesyonel destek alabilirsiniz
(249 puan) tarafından
Aslında psikologluk bir durum gibi gelmiyor. Kardeş kavgaları yıllardır değişmiyor. Küçüklükte saç baş birbirlerine giren çocuklar büyüdü kanka oldu. Tabi yinede rahatsız ediyor bu durum . Ne yapacağımı bilmiyorum. Nasıl davranmalı haklı haksızlık durumlarda ne yapmalı . Burda çocuğu büyük anneler de var illaki bişey derler diye düşündüm . Fikrin için  teşekkür ederim bencede küçük bir konu değil :)
(991 puan) tarafından
psikologluk durum demek çok ağır durumlar demek değil zaten ki :) hassas olan çocuğun gelişimi için önemli olan her durumda profesyonel destek almanın anlamlı olduğunu düşünüyorum ben. bazen basit gördüğümüz bir durum onun hayatı için önemli olabiliyor o yüzden dedim. yoksa durumunuz herkesin yaşadığı bir şey :) benim bebeklerim küçük ama kendi çocukluğumda annem bunu şöyle çözüyordu; kavga halinde haklı haksız bakmaksızın ablamla bana aynı cezayı veriyordu ve bizi anneme karşı takım olmaya yönlendiriyordu. örneğin koltuktan inmeme cezası verip gidiyordu biz de annemden gizli inmek için birbirimize destek oluyorduk. bu gibi her durumda bizi birleştirip kendisini karşıya koyuyordu. ikimizin rakip olmamıza izin vermiyordu. oyunlarda da mesela hadi siz bi takım ben bi takım kim daha çabuk yapacak falan gibi yönlendiriyordu. ödev yaparken birimizin ödevi bitmeyince ikimizde odadan çıkamazdık gibi gibi. bu yöntem ne kadar doğru bilmiyorum
(249 puan) tarafından
Bence çok mantıklı annenizin yöntemi. Bende tek çocuğum o yürütme yeteneği yok konuya uzağım yani . Ama istiyorum ki büyüdüklerinde annem beni ezdi ayırdı öbürünü kayirdi diyen olmasın . Psikolog konusunda büyüğüm için destek aldığımız bir konu var , okul alanında gelişimi ileride . Yinede çocuk tabi . Bu konu destek alacağım bişey gibi gelmemişti yoksa dediğiniz doğru .
(991 puan) tarafından
ama ne yaparsan yap bence kavgalar bitmeyecek. biz yan yanayken hala maksimum 1 hafta huzurlu geçiniyor sonra birbirimizi yemeye başlıyoruz ama en çok da birbirimizi seviyoruz. küçükken de öyleydi. bıkar istemezdik birbirimizi ama bi yere giderse de özler dönsün isterdik. kardeşlik tuhaf bişey biraz.
+4 oy
(3,024 puan) tarafından
Benimki tek çocuk o yuzden fikrim yok ama ikinci daha küçük olduğu için anlasamiyolar bence. Şöyle bi 5 yaşına gelince sorun kalmaz bence 
(187 puan) tarafından
Benimkinin biri 8 biri 5 3 senedir yasiyorum halen çözülmedi düzelmedi aksine dahada artti
(3,024 puan) tarafından
O zaman tek cocuktan devam :)
(249 puan) tarafından
Sorun kalmaması büyük umut benim için :)
(187 puan) tarafından
Yani bana kalırsa kardeş kaosu yaşamamak için iki ve üç çocuk arasını baya açmak gerek diye düşünüyorum
+2 oy
(12,209 puan) tarafından

Hepimiz böyleydik ablamizla kardeşimizle büyüdükçe değişecek bence dert etme :)

(249 puan) tarafından
Düğün gününe kavga edenleri duymuştum  :) Büyüdükleri zaman düzeltirler bu huylarını inşallah. Koca koca kardeşlerin anlaşamadığı çocuklarımin olması benide üzer. Birbirlerine emanetler netice de
(12,209 puan) tarafından
Tabi öyle ablamla hep saç baş kavga ederdik öyle kavga ederdik ki asla ayiramazlardi şimdi can ciğeriz degisiir merak etme :)
(51,542 puan) tarafından
abim benden 1 yas büyük hala ederiz kavga
(12,209 puan) tarafından
Hahah :D biz etmiyoruz artık akillandik:)
(51,542 puan) tarafından
biz akillanamiyoruz yarim saatten fazla iyi yanyana duramiyoruz hemen didisiyoruz oda büyüdük koca kazik olduk diye yarim saat yoksa her andi☺️
+1 oy
(187 puan) tarafından
Benimde biri 8 biri 5 inan bende 3 senedir aynı durumu hatta gittikçe artan sorunu yaşıyorum sanki birbirlerine düşman gibiler büyük kiskanmaz küçük kiskanligindan kuduruyor abisini ikisde erkek okadar zor buyuyolar ki hatta onlarmi beni buyutuyo benmi bilemiyorum
(249 puan) tarafından
Bizdede küçük biraz karıştırıyor . Kıskançlık ve karışma isteği en çok onda büyükten biraz beklenti içindeyim sen daha çok anlıyorsun diyorum ama oda çocuk tabi . Yaşları büyüdükçe bende zorlaştığını fark ediyorum. Hem yorucu oluyor hemde ileride de aynı olurlar diye bir endişe . Ama görüyorum ki her evde var bu konu .
(187 puan) tarafından
Malesef öyle büyüğüm çok anlayışlı kardeşine koyamıyor ama herşeyden mahrum kalıyor yavrum çünkü küçük elinden herşeyi almak istiyor yada aldığınin aynısı kendisinde olsun istiyor oraya yatmasin benyaticam diyo daha neler neler yani oyuzden bence iki ve üç çocuk aralar baya açık olmalı kardeş kaosu olmaması için aman Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin bizlere bağışlasın inşallah napalim başa gelen çekilir bence şuan yaşadıklarımiz tatlı şeyler şuan zor gelsede ilerde bu sesleri kavgaları gülüşleri aglayislari hepsini yaşlanınca herkes kendi yuvasına çekilince özleyeceğiz
+1 oy
(5,406 puan) tarafından
Benimkiler de 6 ve 4 yaşında ikiside erkek laftan çok vurma itme oluyor dozuna gore karisiyorum. Büyüğe o senin kardeşin daha küçük anlamıyor diyorum ama biraz boyu uzun olsa abisini döver. Kucugede o senin abin vuramazsin saygili olacaksin diyorum suan idare ediyoruz onemli olan mudahale sirasinda eşit davranabilmek
(249 puan) tarafından
Bende hep eşit davranmaktan yanayım ama haklı haksizi ayırmak lazım mı bilmiyorum. Büyüdüklerinde demesinler annem seni tuttu beni ezdi diye . Yada kardeş ayrımcılıği yaptığımı düşünmesinler .
+1 oy
(658 puan) tarafından
Gecen bir vıdeo gordum instgramda kedi kavgası bende wp den paylaştım bizim evin halleri diye herkes yorum yapmış bizde de durum aynı diye bence cok cocugu olanlar sana akıl veremez kelin ilacı olsa kafasına sürer hahahsh bak bunu yazarken bile 13 yaşındaki kızım ve 10 yaşındaki oğlum kavga ediyor sebebte ne biliyor musun 3 yaşındaki kardeşlerini paylaşamıyorlar o diyo ben oynıcam diğeri diyo ben külliyen yalan tabi kavgaya bahane arıyorlar şuan bile pat küt sesleri geliyor son uyarı hakları kaldı kevgiri alıp gidicem birazdan hajshjs
(249 puan) tarafından
Valla çoğunluk burda da bizde de durum aynı demiş :D
+1 oy
(5,112 puan) tarafından
Benm kız kardeşmke sğrekli kavga ederdm saçbaşa rahat liseye gıdene kadar hatta en son 18bfalamdım şimdi 5 kardeşiz en iyi bix anlaşırız :F
(249 puan) tarafından
Çok söylüyorlar ya ,düğün günü kavga ettik diyen var . Sebep neymiş evlenen evden bir gömlek fazla almış  :D
+1 oy
(722 puan) tarafından
Evin kuralları var.İttirmek,vurmak,bağırmak, bir diğerinin eşyasını izinsiz almak yok.Kurallar kesin .yok sen büyüksün o küçük o bilmiyor vs iltimas yk.Anlaşmazlık yaşanırsa kim çizgi aşıyorsa o uyarılır.Küçüğüm izinsiz ablasının eşyasını alsa ağlıyor diye vermem. bana gelip söylese izin alıyorsun abladan ondan sonra derim.Eğer ki bağırıyorlar ya da birbirlerine vuruyorlar eşya veya oyuncak için önce kesin ve net bir şekilde kuralları hatırlatır ıyuncak veya eşya kime aitse ona verilir.Diğerine sarılıp güzel konuşup anlartklır.İkisine de aynı şeyleri yaparım biri büyük diğeri küçük diye duruma ve zamana göre iltimas geçmem.Zamanla kişiye yönelik olmadığını,davranışın yanlış olduğunu anlayıp değişikliğe gidiyorlar.Benimkiler şuan küçük ama bu şekilde ilerde de işe yarayacağını düşünüyorum.Ortak eşya ve oyuncaklarda ise;ilk kim aldıysa o kullanır diğeri ise ya izin isteyip alır ya da kardeşi bırakana kadar beklemek zorunda.Elinden zorla almak yk.Bu da bir kuralımız.
(249 puan) tarafından
Benimde kurallarim var ama birinin yaşı herşeyi anlamaya yada işine gelmeyeni anlamaya çok müsait değil. Evinizin kuralları çok ideal .
(722 puan) tarafından
Biri 5 diğeri 2 yaşında iki kızım var.Sizinkiler kaç yaşında?
+1 oy
(10,257 puan) tarafından
Yaşlar 7 ve 3 sözler 14-15 dediğin yerde bittim :D 

Allahım şimdi ki neslin sıpaları bi ayrı fena oluyor ya :) benim 1 yaş oğlum 5 yaş kızm var onlar bile şimdiden anlaşamıyorlar :) 
(249 puan) tarafından
Yaş farkları hemen hemen aynı benimkilerle . Umarım eviniz bizimkine benzemez . Çünkü burdan hiç memnun değilim  :D
(10,257 puan) tarafından
Evet yaşları aynı :) kızım 4 yaşını 3 ay geçmişti oğlum doğduğunda. Inşallah benzemez :)
+1 oy
(11,461 puan) tarafından

Benim kızların biri 4 biri 20 aylık. 4 yaşında olan baya tartışıyor 20 aylık olan onun taklitini yapıyor konuşamıyor ama bi hareketi var lololololo diyor :D şimdilik çözüm bulamadım

(249 puan) tarafından
Zaten küçüklerin bir tahrik olayı da var  kizsan olmuyor kizmasan gönül razı değil  :D
+1 oy
(6,732 puan) tarafından
Bu postu açmamla oğlumun kızıma tokat atması bir oldu.
(249 puan) tarafından
Aahhhaaahaa kelin ilacı diyorsun:)
(658 puan) tarafından
Puajjwjwjw
(6,732 puan) tarafından
Maalesef:))
0 oy
(919 puan) tarafından

İki oğlum var kavga ettikleri zaman niçin kavga ettiklerini soruyorum mevzunun ne olduğunu soruyom çözüm öneriyorum o çözümü yapıyorlar çok zivanadan ciktiklarinda bagiriyom tabi:D

(249 puan) tarafından
Bunuda deneyeceğim bana fikirle gelin  :D
0 oy
(46 puan) tarafından
Çocuk büyüdüğü evde yetişkinleri model alır ve taklit eder. Küçük bir kız çocuğu oyuncak bebeğine annesinin ona davrandığı gibi davranır. Siz kızkardeş ya da yakın kadın akrabalarımız la ilişkilerinizde nasıl tutum içindesiniz. Sert uyarı ya da yasak çözüm olmaz. Örnek olmak gerekir
0 oy
(51,542 puan) tarafından
hadi 7 yinanladim da 3 yasindaki ne buluyor kavga icin de konuşuyor küçük cadi☺️☺️☺️

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 418 göst.
0 oy
16 cevap 350 göst.
21 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ozgis--9 (10 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 348 göst.

409,601 soru

12,313,577 cevap

38,782 kullanıcı

Kategoriler