+2 oy
227 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,097 puan) tarafından
Hanımlar merhaba, 

Yarın kaynanamlar yemeğe gelecek kaynım, görüşmeler falan ama ne yapacağıma henüz karar veremedim. 

Yardımcı olur musunuz? 

Tavuk suyu mu yapsam mercimek çorbası mı? 

Karnıyarık yapacağım yanına pilav

Salata, ayran, turşu, havuç tarator düşündüm

Çay yanına da;

Islak kek, peynirli ve patatesli milföy börek , bir de sigara böreği düşündüm. 

Çorba hangisi daha iyi gider sizce? 

Menü yeterli mi ne ekleyip ne çıkarabilirim? 

13 Cevaplar

+1 oy
(1,090 puan) tarafından
Mercımek çorbası 

Karnıyarık pılav

Bır tane ara sıcak olsun yine sofrada ıclı köfte  olur ayeıyetten sulu bır yemek olur börek bir çeşit yap tarator yerıne daha ferahlatıcı haydarı tarzı birey yap 

Islak kek ıdeal 

Turşu ve salata da olur 

Bence hoşaf ta yakısır
(1,097 puan) tarafından
Sağol canım
(1,097 puan) tarafından
Sulu köfte yemeği ağır gelir mi peki onu yapsam
(1,090 puan) tarafından
Sulu köfte yapma çünkü karnıyarık kıymalı ya sulu köfteye gerek yok onun yerine nohut olur etli kuru fasülye olur etli ya da bir sebze yemeği olur
(1,097 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
(1,090 puan) tarafından
Ya da mercimek çorbası yerine tavuk çorbası veya başka bir çorba yap yanına etli kuru fasülye veya nohut yaparsan mercimekli birlikte gaz yapmasın rica ederim çiçeğim ne demek
(1,097 puan) tarafından
Tamam canım :)
-Reklam-
+1 oy
(89 puan) tarafından
Cennet çorbası yaptınız mı hiç? Çok yakışırdı 
(1,097 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Deneyeceğim bu tarifi
(1,858 puan) tarafından
Okudum ve yapmaya gidiyorum ilk defa yapicam
(89 puan) tarafından
Mısır unu azcık tepeleme olsun. Afiyet olsun.
(1,858 puan) tarafından
Biraz az olmuş olabilir kaynıyor artık. Mısır ununu çok kavurmalı mi kavurmayınca çiğ kokar mı? Kizim kucağımdaydi çok kavurmadim
(89 puan) tarafından
Ben hepsini koyup kavuruyorum genelde dibe yapışmaya meğğilli iyice kavuruyorum yanmadan suyunu ekliyorum
+1 oy
(604 puan) tarafından
Çayın yanına börekler bence çok fazla yemekten sonra o kadar şey yenmez. Bir çeşit tatlı çerez falan bence yeter
(1,097 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3,190 puan) tarafından
Menü güzelde yemekten sonra çayın yanına börek ve milföy ağır olur. Sadece kek yeter bence yada şerbetli tatli yapabilirsin tek çeşit 
(1,097 puan) tarafından
Olabilir canım
0 oy
(1,711 puan) tarafından
Mercimek çorbası olsun bence, yanına bir yemek daha eklenebilir tavuk ızgara yaptırabilirsiniz 2 kilo kadar.

Bir de iki çeşit böreğe gerek yok ikisinden biri olsun ama yemek yanında olsun çay yanına yemek sonrası börek gitmez tatli ve kuruyemiş koyarsın güzel olur.

Tatlı olarak Kıbrıs tatlısı ya da haşhaşlı Portakallı revani gibi bir tatlı daha güzel olur bence şimdiden afiyet olsun 
(89 puan) tarafından
Karnıyarık yanına ızgara gitmez bence
(1,711 puan) tarafından
İkisi de kuru mu olur sence bilemedim böyle güzel olur gibi geldi bana tabağa bi Karnıyarık bir kaç tavuk ve pilav ile ortaya da börek Salata tarator Turşu fena gelmiyor kulağima :)
0 oy
(6,953 puan) tarafından
Mercimek çorbası güzel olur bence ya da tavuk suyuna şehriye çorbası tarhana çorbası da olabilir 

Ya milföy ya da sigara böreği yap ikiside börek sonuçta diğerleri bence iyi afiyet olsun kolay gelsin 
(1,429 puan) tarafından
Kendim yorum yazacağım yere senin yoruma cevap verdim canım o yüzden düzeltiyorum yorumu ☺️
(6,953 puan) tarafından
Olsun canım olabilir arada karışıyor :)
0 oy
(1,429 puan) tarafından
Mercimek çorbası, karnıyarık, pilav güzel canım börek çay yanına değil de sofraya ara sıcak gibi daha iyi olur. Havuç tarator da meze olarak iyi, bir de salata ve içecekler yeterli
(1,097 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(4,396 puan) tarafından
Menun guzel  fakat zaten yemekli misafir çay yanina islak kek yeterli olur bnce borekleri ara sicak olarak masaya ekleyebilirsin daha iyi olur cay yanina yenilmez diye dusunuyorum
(1,097 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(7,182 puan) tarafından
Çay ile yemek arası uzun değilse çay menün çok ağır olmuş yemek üstü o kadar hamur işi yenmez bir tatlı yeterli bence yemektede meze türünü artırabilirsin 
(1,097 puan) tarafından
Uzun değil canım
0 oy
(4,382 puan) tarafından
Mercimek bence bide börekleri çay yanına değil yemek yanına koysan daha güzel olur sanki 
(1,097 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,589 puan) tarafından
 Ence mercimek corbasi yapabilirsiniz. Tavuk var ise  firinda tavuk  olabilir et  veya patlican yemeyenler var ise. Ben olsa borekleri yemek masasina koyarim. Havuc tarator salata tursuu iyi bence. Cayin  yanina da islak kek ve kuruyemis koyulabilir
0 oy
(232 puan) tarafından

Karnıyarık 

Kuru fasulye 

Pilav 

Salata 

Turşu 

Börek 

Ayran yada kola 

Tatlıda islak kek yeterli biraz cekirdek yada cerez alabilirsin 

Böreği yemeğin yanında oraya servis yapmalısın bence 

Çorba olarakta mercimek olur eğer faulye yapmayacaksan