+11 oy
1,245 göst.
Diğer kategorisinde (997 puan) tarafından

Herkes buraya 2. Çocukla alakalı bir sürü post açıyor :). Olmalı mı ? Olmamalı mı ? … Benim gözümden olmaması gerektiğinin nedenleri şunlar :

- Öncelikle ilk sırada kesinlikle mental olarak 2. Çocuğa kendimi hazır hissetmiyorum . Tekrardan bebek büyütmek bana eziyetmiş gibi psikolojik baskıymış gibi geliyor . 

- ikinci olarak hayallerim yarım kaldı ve 26 yaşında olmama rağmen çok yaşlanmış hissediyorum ruhen … Ömrümü bebek bakmaya adamak istemiyorum . 

-Ailemden ayrı yaşıyorum. Gurbetteyim burada kimsem yok. Eşim çok destekçi bir eş sorumluluklarını bilir ama o yalnızlık psikolojisi beni çok etkiliyor . Yaşayanlarda bilir her ne kadar baba faktörü olsa da anneye daha çok sorumluluk düşüyor . Çünkü eş çalışıyor bütün gün yalnız kalıyorsunuz . 

- Oğlumu en iyi şekilde en iyi yerlerde okutup eğitimini tamamlatmak istiyorum . Kurslara göndermek istiyorum hobilerine de yetişmek istiyorum bunu   iki çocukla yapamam hele 3 asla :D . Ülkenin durumu malum … 

-Artık istediğim gibi banyomu yapıyorum kahvemi içiyorum uyuyorum akşam kendime vakit ayırıyorum oğlum uyanık olsa da dahi beni etkilemiyor Nadir durumlarda bunlar olmuyor ama artık nadir kaldı . 

- Az çocuk sesi benim için her zaman daha iyi kuzenlerim var mesela kavga ediyorlar hiç beynim götürmüyor o sesi :S 

-yemeğimi yapıyorum temizliğimi  yapıyorum Oğlumla yapıyorum hatta Gün içinde rahatım babası eve gelince keyfime diyecek yok :D 

-kardeşin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum hayırlısı da var hayırsızı da :D 

Yani unuttuğum şeyler vardır elbet kendi açımdan bilemiyorum bunlar önemli şeyler benim için oldu ki hani yanlışlıkla diyorsunuz ya :D olursa gözüm başım üstüne Allah ın verdiği cana sahip çıkarım her zaman . Şu an bir düzenim var oğlum 2 yaşına geldi . Konuşuyor anlıyor geziyoruz ediyoruz her şeyi baştan yaşamaya hiç niyetim yok :D 

47 Cevaplar

0 oy
(2,468 puan) tarafından
Çok iyi yazmışsın hatta sanki ben yazmışım gibi hissettim benimki daha 15 aylık daha senin kadar rahat etmiyorum ama yine çok şükür ve aynı şekilde gurbette tek başıma çok zorlandım bir çocuk getirdim şimdi yaslanmisim bel fıtığı var ellerimde sinir sıkışması çıktı çocuğuma yetmeye çalışıyorum gerisi de aynı şekilde ilerde olursa başım gözüm üstüne olmasa Rabbim oğlumu bana bağışlasın yeter 
(997 puan) tarafından
Bende o aylarda rahat değildim inan geçiyor :)
(2,468 puan) tarafından
İlk zamanlar geçtiyse şimdi de geçer ya ilk doğduğunda çok kötüydum şimdi daha yeni toparlıyorum çok şükür
-Reklam-
0 oy
(1,170 puan) tarafından
Bende annelik hissini yaşadım, mutluyum kendimi kızıma adamak istiyorum. Dediğin gibi onun hobileri, zevkleri, isteklerine yetişmek, yardımcı olmak istiyorum. Mesela 3 yaşı yasinda İngilizce kursuna , 5 yasinda baleye göndermek istiyorum gibi. Eğer kizim 4 yasindayken hamile kalırsam okuluna , ekstra istediği şeylere kafa yaramayacagım vs. Bende istemiyorum ama eşim dinlemiyor. Çünkü bir yerden sonrada kendim için çabalamak istiyorum. Şimdi ilk hayalim bir araba almak. Ama çalışamadığım için hayalim erteleniyor. 2026 da kpss den yeterli puan alıp atanmak. 
(997 puan) tarafından
Bende üniversitemi bitirip ülke ülke gezmek istiyorum oğlumla kocamla yaşım olmuş 26 2. Çocuk yapsam 30 lara merdiven valla düşününce yok diyorum hem psikolojim de 2. Kaldırmaz
0 oy
(761 puan) tarafından
Ben ilk çocuğuma hamileyken ikinciyi planlıyodum ya bi kız bi oğlan hayalim var ahahhahaha  2 cocuga bakarım ben ya  inşaallah nasip olur 
(997 puan) tarafından
Sen bakabileceğini düşünüyorsun bak yapabilirsin ❤️
0 oy
tarafından
Sen tamam da,eşin ne diyor bu duruma sonuçta iki kişilik bi olay;)
(997 puan) tarafından
Eşimde bana saygı duymak zorunda benim bedenim benim kararım
0 oy
(434 puan) tarafından
Bence asıl önemli olan ilk sıradaki, kişi kendini tanımalı, diğer türlü çocuklar ihmal ediliyor ve bu şekilde eksik kalıyorlar
(434 puan) tarafından
Benim evimde televizyon, tablet yok, telefon da vermiyorum sadece arada kendi fotoğraf ve videolarına bakıyor ve bu şekilde büyütmek gerçekten çok zor
(434 puan) tarafından
Maddi olarak, mental olarak, destek olacak kişi olarak yeterliyiz ama bu şartlardan biri ya da birkacj olmasaydı kesinlikle kalkışmazdım, 3. Ye yetemem kendimi biliyorum ve inşallah kaza maza olmaz
(997 puan) tarafından
Benim evimde tv var izliyor oğlum ama gelişimi gayet normal hani saatlerce tv başına oturtmuyorum ben resimde yaparız etkinlikte yaparız oyun da oynarız dışarı da çıkarız bunlar hep günlük yaptiğimiz şeyler ama ben de telefon vermiyorum kesinlikle karşıyım
Ben maddi olarak yeterli olmamda manevi olarak 2. Bir çocuğa annelik yapabileceğimi pek düşünemiyorum :) inşallah Rabbim herkesin gönlüne göre versin
(434 puan) tarafından
Amin inşallah, hayırlı akşamlar diliyorum
(997 puan) tarafından
İyi akşamlar
0 oy
(1,473 puan) tarafından
Neden 2. Çocuk düşünmüyorum. Aslında istiyordm doktorum izin verir mi bilmiyorum ama. Eğer yaparsam hastalığım nuksedebilir o yüzden düşünmüyorum. Bi kizm. Var Rabbım bana da onada sağlıklı ömürler versin 
(997 puan) tarafından
Amin canım amin Rabbim ikinizi birbirinize bağışlasın ❤️
0 oy
(51,542 puan) tarafından
2 kardesiz oyle boyle buyudukte buyuyunce faydasi olmuyorsa kardes gerekli değil iki zor zamanimda yanimda durmadi şuan gözümde yok 

bana tek cocuk yetiyor Allah acisini gostermesin tam geliyor rahata erdim 

tekrar hamilelik dogum emzir ek gida hele tuvalet eğitim okul seruveni amann kafasi kaldiran yapsin on tane 
(997 puan) tarafından
Amin amin bana da tek oğlum yetiyor Allah üzüm sağlıklı ömürler versin acısını göstermesin benim hiç kafa kaldırmaz :D

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 565 göst.
30 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 233 göst.
4 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Canannnn.1 (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 648 göst.
0 oy
8 cevap 190 göst.

409,603 soru