+11 oy
1,245 göst.
Diğer kategorisinde (997 puan) tarafından

Herkes buraya 2. Çocukla alakalı bir sürü post açıyor :). Olmalı mı ? Olmamalı mı ? … Benim gözümden olmaması gerektiğinin nedenleri şunlar :

- Öncelikle ilk sırada kesinlikle mental olarak 2. Çocuğa kendimi hazır hissetmiyorum . Tekrardan bebek büyütmek bana eziyetmiş gibi psikolojik baskıymış gibi geliyor . 

- ikinci olarak hayallerim yarım kaldı ve 26 yaşında olmama rağmen çok yaşlanmış hissediyorum ruhen … Ömrümü bebek bakmaya adamak istemiyorum . 

-Ailemden ayrı yaşıyorum. Gurbetteyim burada kimsem yok. Eşim çok destekçi bir eş sorumluluklarını bilir ama o yalnızlık psikolojisi beni çok etkiliyor . Yaşayanlarda bilir her ne kadar baba faktörü olsa da anneye daha çok sorumluluk düşüyor . Çünkü eş çalışıyor bütün gün yalnız kalıyorsunuz . 

- Oğlumu en iyi şekilde en iyi yerlerde okutup eğitimini tamamlatmak istiyorum . Kurslara göndermek istiyorum hobilerine de yetişmek istiyorum bunu   iki çocukla yapamam hele 3 asla :D . Ülkenin durumu malum … 

-Artık istediğim gibi banyomu yapıyorum kahvemi içiyorum uyuyorum akşam kendime vakit ayırıyorum oğlum uyanık olsa da dahi beni etkilemiyor Nadir durumlarda bunlar olmuyor ama artık nadir kaldı . 

- Az çocuk sesi benim için her zaman daha iyi kuzenlerim var mesela kavga ediyorlar hiç beynim götürmüyor o sesi :S 

-yemeğimi yapıyorum temizliğimi  yapıyorum Oğlumla yapıyorum hatta Gün içinde rahatım babası eve gelince keyfime diyecek yok :D 

-kardeşin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum hayırlısı da var hayırsızı da :D 

Yani unuttuğum şeyler vardır elbet kendi açımdan bilemiyorum bunlar önemli şeyler benim için oldu ki hani yanlışlıkla diyorsunuz ya :D olursa gözüm başım üstüne Allah ın verdiği cana sahip çıkarım her zaman . Şu an bir düzenim var oğlum 2 yaşına geldi . Konuşuyor anlıyor geziyoruz ediyoruz her şeyi baştan yaşamaya hiç niyetim yok :D 

47 Cevaplar

+2 oy
(7,867 puan) tarafından

Haklısın :) inşallah oğlun ilerde bnm niye kardeşim yok demez . 

(997 puan) tarafından
Senin için yeterince yaşlandım kardeşe kalmadı derim :D diyeceğini düşünmüyorum kime sorsam iyi ki yok haklarımı kimseyle bölüşmek istemezdim diyor ki bence de öyle
(7,867 puan) tarafından
Okula gidince belli olur kardeş merakı.  Aman bosver :) bnmki de büyüsün hayatımı yasayacam inşallah:D
(997 puan) tarafından
Valla ben hayatı yaşamaya başladım ufaktan :D yaşamak güzelmiş djndnd
-Reklam-
+2 oy
(8,015 puan) tarafından
2. Çocuğu neden yapmalısın;Çünkü ben yandıysam sen neden yanmayasın  :D
(997 puan) tarafından
Hahhhh bu güzeldi nfndndn
(8,015 puan) tarafından
:)))))
+2 oy
tarafından
Erkeklere 1 cocuk bile Fazla
(997 puan) tarafından
Doğru
+2 oy
(13,174 puan) tarafından
O delilik hali anlık geliyor idil :) ben de ilk 4 sene çocuk diyenin ağzına kürekle vuracak kadar bıkkındım. Sonra Bi tane daha olsa mı dedim ve oldu.:) 3 hafta sonra tecrübe edeceğim bakalım tünelin ucu nereye çıkıyor ahahah:)
(997 puan) tarafından
Bir kere delilik yaptım bir tane daha bu bünyeye fazla hocam :D
(13,174 puan) tarafından
Sen yine büyük konuşma bebeğim:) yaşadım biliyorum:,)
(997 puan) tarafından
Herkes büyük konuşma demiş ama bu neden böyle algılanıyor anlamıyorum bir şeyi ya istersin ya istemezsin :D bende istemediğimi dile getiriyorum kendimi tanıyorum
(13,174 puan) tarafından
İdil'cim seni linçlemek gibi bir niyetim öncelikle asla yok ben senin gibiydim diyerek kendimden yola çıkıp yazdım yazdığımı. Açıkçası kimin ne yazdığına da bakmadım. Tabi ki istemeyebilirsin bu normal bir şey
+2 oy
(2,353 puan) tarafından
Birsey diyim mi kızım şuan 3 yaşında tuvaletine gider ellerini kendi yıkamaya başladı kiyafetlerinide seçiyor giyiyor evi topluyo  fena şekilde rahata erdim ve bu rahatligima çomak sokmak istemiyorum alıştım rahatlığa kısacası sjsjs ne bilem yeniden o acılar o stresler sonra bebek ağlaması neden ağlar niye ağlar ona yetiş buna yetiş çok büyük duruyor gözümde:D bize kafi tek çocuk eşim bile diyo gerek yok 2.ye zor bela büyüttük daha bidaha başa saramam sjsjs
(997 puan) tarafından
Akıllı adamın hali başka oluyor
(2,353 puan) tarafından
☺️☺️☺️
+2 oy
(29,179 puan) tarafından

Nasipten ötesi yok sen şimdi böyle dersin bir zaman sonra fikrin değişebilir.

Büyük konuşma sen yinede bu saydıklarıni ikinci cocuklada yaparsın inan en fazla bir kaçı eksik kalır.
Elbette zorluğu çok sorumlulugu çok ama kardeşten ötesi de yok yani Rabbim ümmetin gönlüne göre versin icindede bizlere
(997 puan) tarafından
Büyük konuşmuyorum hislerimi söylüyorum istemiyorum kardeş benim için olsa da olur olmasa da
(29,179 puan) tarafından
Zamanla fikrin değişir gibi hissediyorum bende hakkında hayırlısı olsun
+2 oy
(5,679 puan) tarafından
Evet gerçekten anlatıların çok doğru ve bu şartlara göre anca ama neden se benim düşüncem her çocuğun bir kardeşi olamalı ( BENCE) 

Tamam kardeşin hayırlısıda var hayırsızı da ama en azından ölüp gidikten sonra en azından o an içinde olsa iki kardeşin birbirine sarılması bile yeterli neden se ben böyle düşünüyorum 
(997 puan) tarafından
2. Çocuk yaparsam ikisinin de erken annesiz kalma olasılığı daha yüksek çünkü yeterince yaşlandım :D şakası bir yana annelik zor zanaat azizim ben de o yok :)
(5,679 puan) tarafından
Rabim yardımcın olsun kuzum annelik gerçekten çok zır ama kutsal bir görevdir ama karşılığındaki tabimin verdiği meyve tüm zorluğuna değiyor

27 gün önce doğum yaptım ve ilk oğlum 4,5 yaşında evet tamda rahat anımdaydım şuan evet uykusuz yorgunım ama bebeğimi kucağıma aldım mı öptüm mü bütün herşey bitip gidiyor
(997 puan) tarafından
Benim psikolojim kaldırmaz
(5,679 puan) tarafından
Hayırlısı kuzum
+1 oy
(3,024 puan) tarafından
Bi an postu ben yazdım sandim okudukça kendi düşüncelerimi gördüm ama ben yinede yapman etmem demiyorum. Nasıp diyorum konusu açılınca. Tabiki istemediğim için önlem alıyoruz ama yinede olursa Allah verirse yapacak bişey yok. Hakkımızda hayırlısı 
(997 puan) tarafından
Bende yazdım orada Allah verirse tabi yapacak bir şey yok ama ben bile isteye çocuk yapmam :)
+1 oy
(167 puan) tarafından

2.cocugu düşünmeyen tedbirli arkadaşlar sağlam korunma taktikleri verin bize, bizlerde 3.dusunmuyoruz çünkü :Dbirkez daha kazaya kurban gitmek istemiyorummm tek çocuklu kalmak istiyordum şuan 11 haftalık hamileyim üzgün değilim bebekleri çok severim ama bakımı vs gerçekten çok zor ve yıpratıcı buyudukcede sorunları artıyor her yaşın zorluğu başka 

(997 puan) tarafından
Spiral ve kondom mu kullandın
(997 puan) tarafından
Bana diyorsan eğer ben kendi fikirlerimi söyledim kimseye ikinci çocuk yapmadın demedim isteyen istediğini yapsın
(1,916 puan) tarafından
Evet canım şuan bakır ria kullaniyorum inşallah kazayla olmaz çünkü şuan depresyon ilacı kullanıyorum daha yeni toparladım biraz,İkinci kazayla olursa da Allah'ım beni biliyor en rahat zamanda olsun inşallah:)
(997 puan) tarafından
Spiral ve kondomla zor ama Allah verirse baş göz üstüne :)
(1,916 puan) tarafından
Ben sadece spiral inşallah kaza olmaz:)
+1 oy
(1,560 puan) tarafından
Sen akıllanmışsın ilk çocukla ben hala kızımın bebekken ne kadar rahat olduğumu düşünüp arada bir acaba diyorum sonra kızım bir tokat atıyor kendime geliyorum :D
(997 puan) tarafından
Hahaha bende çok gelgitliydim baktım rahat zamanlarım geliyor anaaaa yaşamak güzelmiş diyorum :D
(1,560 puan) tarafından
Ahahaha ben birde hala zor günler içindeyim uykusuzlukla baş edemiyorum ikinci olsa beraber oynarlar diyorum sonra kızım bişey yapıyor yok asla ikinci olmaz çekemem ben diyorum :D
(997 puan) tarafından
Yaa çekilir çekersin elbet oda evladın oluyor hani ama bile bile de çekmek istemiyorum :D
(1,560 puan) tarafından
Evet ya bile bile kendimizi ateşe atmış oluyoruz Bi nevi
+1 oy
(953 puan) tarafından
Bende aynı senin gibiyim şuan Kızım 33 aylık gurbetteyim yardım edenim yok ona rağmen ikinci çocuk istiyorum tabi şimdi değil kızım daha küçük biraz daha büyüsün sonra bence herkesin kardeşi olmalı Allah korusun anne baba ölüyor çocuk tek başına kalıyor bari bir kardeşi yoldaşı olsun
(997 puan) tarafından
Yoldaşı olacağı ne malum olmayacağı da malum değil ama yeterince yıprandım tek çocukla ikinci çok ağır olur :)
(953 puan) tarafından
Daha küçük zaten şuan canım ileride belki istersin
(997 puan) tarafından
Hiç sanmıyorum :D
+1 oy
(47 puan) tarafından
Demişsin ya şimdi rahatım şunu bunu yapabiliyorum diye 2. Çocuk olsaydı oda bu yaşlara gelince aynısı olacaktı. Genç olduğun için ileriyi görmek kalabalık olmak sana uzak geliyor düşünmüyorsun hadi bunu düşünmüyorsun ama tek çocuk kimi tanıdıysam hepsi bir kardeşi olmasını çok istemiştir. Oğlum 3 yaş kızım 3 aylık oğlum hala çok  yoruyor yani doğdıgı günden beri kızım asla beni yormuyor okadar mutluyum ki onunla iyiki var diyorum yani tek çocuğum olsaydı şuan ki durumumdan farkı olmayacaktı demem o ki her çocuk da bir olmuyor. Rabbim Nasip ederse 1 veya 2 evladım daha olsun kalabalık bir aile olmak istiyorum benim kardeşlerim olduğu için çok şanslıyım o yüzden onlar da çok kardeş olsun isterim. 
(997 puan) tarafından
Kalabalık bir aile istemiyorum mutlu bir aile istiyorum ve böyle mutluyum
+1 oy
(6,000 puan) tarafından
Hayrlsi olsun ama bebek dediginde buyup gidiyor cnm ya kmse ömrünü bebeğe adamiyor ki zaten üç dört sene sonra okula gdyorlar uykuları düzene gryor bir çocuğun bence bir kardeşi olmalı yine siz blrsiniz 
(997 puan) tarafından
Yok canım ya o evre çok yorucu
(6,000 puan) tarafından
Doğrudur ama şoyle düşün  bir işe gir çalis çok yorucu deglmi hep aynı şeyler mesela misafirin gelecek temizlik yapcan çok yorucu deglmi insan hayata yoruluyor zaten dünyada zaten rahatlık yok zaten zaman zalim bnce geçiyor yarın öbür gün basimizia.bisey gelse en azından tutuncak bir dali olur ben öyle düşünüyorum tabi evladinda hayrlisini sagliklisini istemek onemli
(997 puan) tarafından
Şu an tek oğlumla öyle rahatım ki doğurursam hem onun rahatı hem benim rahatım bozulacak o yüzden tel güzel :)
(6,000 puan) tarafından
Kız sen blrsin valaha ama.bem doğum yaptım 40 im yeni çikti hiç sorun yasamiyorim hata bugün bütün koltukları sildim yemek yaptım.bisey yokki bebek emzdryom gazını çıkaryorum uyiyor uyumazsa gözü açık bizi izliyor valaha sen blrsin bende öyle düşündüm hep ama bebek çok tatlı valaha bna zor zor dyorlardi psikolojim.bozulmustu.hicte.zor.degl.valaha al.yaza kadar büyücek gtcek:):) tabi sizin fikriniz
+1 oy
(298 puan) tarafından
Yanlış anlama canım tabi senin kararın saygı duyuyorum ama çocuğa karşı bakış açın bana çok yanlış geldi. Sanki yük olarak görüyormuşsun gibi anlaşılıyor anlattıklarından. Topluma ve insanlığa faydalı bir birey yetiştirmek elbette ki çok zor ama bir ibadet mahiyetinde görürsek seve seve yaparız.Kadinin ev işlerini yapması , çocukları ile ilgilenmesi çabalamasi büyük bir sevap.  Evlatlar dünya hayatının ziyneti süsüdür diyor Rabbimiz. Bı bakışları bile insana yetiyor. Çok seviyorum çocukları sağlık sorunlarım olmasa bı 5 tane dogururdum herhalde.
(997 puan) tarafından
Bir daha çocuk büyütmeyi ruhen ve bedenen kaldırabileceğimi düşünmüyorum oğlumu büyüttüm Allah a şükürler olsun o bana yeter benim tek süsüm olsun oğlum olsun . Ben de Dünya ya 1 kere geliyorum ve bunu ev hanımlığu yaparak veya çocuk büyüterek geçirmek istemiyorum
+1 oy
(761 puan) tarafından
Birinci çok sıkıntılı bi bebeklik geçirse de şu an 3 yaşında rahatladım ikinci de küçüklüğü biraz daha rahattı şu an 14 aylık ikinciyi isteyerek yaptım bazı sağlık problemlerim nedeniyle ilk tedaviyle oldu ikinci 2.3 sene içinde olursa rahat olur demişti doktor o yüzden hemen yapmak istedim tek çocuk bana göre daha zordu evet sorumluluk artıyor ama ben hiç bir şeyi çocuklarımdan önce tutmadım mesela ev temiz değil mi olsun baba gelince yaparız diyordum yemek mi yok bugün de bunla geçer diyordum şimdi ikisi de artık anlıyor bazı şeyleri ve ne yalan söyleyeyim sıkıntıları yok evde kendi başlarına oynarlar ben işimi bitirip beraber oysnaeım dışarı çıksam öyle ağlayıp huysuzluk yapmazlar çok nadir yaparlar belki yazın tatile gittik herkes aman iki çocukla ne anlayacaksın da gidiyorsun dedi küçük 8 aylıktı ama o kadar eğlendik ki kimseye ihtiyaç duymadık çocuk olmadan baş başa gidince sıkılıyorduk bazı şeylerden bu seneki tatilimiz şen şakraktı denize 5.10 dk giren biz denizden hiç çıkmadık çok güzel eğlendik bende ikinciye hamile olduğumu öğrenince isteyerek olmasına rağmen biraz korktum yetişebilir miyim diye ama ilk 3 ay biraz zorlasa da sonrası tadından yenmedi ben ilk çocuğuma tedavi görürken zaten inşallah kardeşi olur tek olmaz dedim hep çünkü kötü de olsa kardeş anne baba gidince tek dayanak kalıyor :₺
(997 puan) tarafından
Kesinlikle bak dediğin gibi herkesin yapısı farklı :)
(761 puan) tarafından
Bende 3.düşünmüyorum mesela maddi manevi anca yeterim diye düşünüyorum maddi olarak rahat rahat bol bol gezdirip yedirip içirip giydirmek istiyorum hiç bişeyleri eksik olmasın istiyorum o yüzden kendime güvenemiyorum bir çocuk ve iki çocuk farklı ben maddi durumumdan dolayı maddi anlamda sıkıntı yaşamadım birine ne yaptıysam ötekine de aynısını yaptım ama durumu olmaya olmaya 4.5 çocuk yapan bile var nasıl olsa büyür gelen rızkıyla gelir diye diye çok üzülüyorum
(997 puan) tarafından
Öyle olmuyor işte son cümlen yani . Bende 2. Yaparsam oğlumu kolejde okutamam her markete girdiğinde veya bir yere girdiğinde bir oyuncak bir kıyafet alamam şu an bunları yapabiliyorum oyun gruplarına götüremem
(761 puan) tarafından
Çok haklısın canım dediğim gibi ben ikisine yapıyorum her şeyi ama üçüncü olsa belki kısıtlanacaklar ilerisi nolscsk belli değil bir de dışarı artık o kadar korumasız ki 1 2 çocuğu düşünmek var 3 4 çocuğu düşünmek var hepsi ayrı ayrı kafa yorucu bi olay
(997 puan) tarafından
Rabbim herkesin gönlüne göre versin :)
0 oy
(133,427 puan) tarafından
yaa onu bosverde bu tahliller icin kan veriyoz yaa hastane o kanlari nasi imha ediyo
(997 puan) tarafından
Bilmem :D
bi dusunsene sence nasi imha ediliyo bi suru kan
(997 puan) tarafından
İnsan yurt dışında olunca dertleri bu oluyor galiba hdjdjsjs şaka şaka
aklima geldi ☺️☺️☺️
(19,822 puan) tarafından
Kız lavaboya dokuyolardir shdhdgs. Hiç aklıma gelmemişti bu daha önce.
0 oy
(4,172 puan) tarafından
Bende senin gibi düşünüyorum, mental olarak ikinciye hazır değilim, neler yaşayacağım gözümün önüne geliyor bir film şeridi gibi. Artı herşey çok pahalı şuan çocuğuma yetiyoruz ama ikinci bir cocuk olsa ve oğlumun isteklerine ya yetemezsem korkusuda var. 
(997 puan) tarafından
Aşkım ben ikinci olursa zaten maddi anlamda yetişemem yani hadi rızkıyla geldi yok kafam yaşlandı beynim yaşlandı artık şimdi 2 yaşında mis gibi hayatım var tamam hani zorlukları varda bebek zor
(4,172 puan) tarafından
Maddi durum ikinici çocuk için çok iyi olmalı ben çok şaşırıyorum 3 4 yapanlara canim, 30 yaşındayım İdil, ama sorsan ruhen 40 yaşında hissediyorum bebek sabır gerektiyor, eski yaşamım yok artık özgürce çıkıp gezmeyi, alışveriş yapmayı, yemek yemeyi ve film izlemeyi özledim seni çok iyi anlıyorum
(997 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
0 oy
(1,916 puan) tarafından

Benimde tek bebeğim var, yorumlarınız beni  çok motive etti kızçeler, inşallah bu zor zamanları atlatırız benim bebeğimde büyür de hayırlısıyla ben de rahatlık görürüm biraz<3

(997 puan) tarafından
Ayy hiç endişe etme hepsi geçiyor hepsi ❤️
(1,916 puan) tarafından
İnşallah canım ❤️
0 oy
(2,389 puan) tarafından

Sen ben misin :D:D

(997 puan) tarafından
Evet :D
0 oy
(540 puan) tarafından
Çocuk olmadan önce 3 çocuk yaparız diyorduk şimdi 8 aylık ikinciyi düşünmüyorum eşim de kardeşi olsun diyor ama benim psikolojim ikinciyi kaldırmaz, 5-6 yıl sonra bu günleri unutursam belki olur
(997 puan) tarafından
Bende bir kızım bir oğlum olsun istiyordum ama yok yani

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 565 göst.
30 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 233 göst.
4 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Canannnn.1 (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 648 göst.
0 oy