+3 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (619 puan) tarafından
Bebek bakıcılığı yapmaya başladım hafta içi 3 gün sadece. Benim için saatleri uygun, ailesi çok tatlı insanlar. Bebişte alıştı bana gördüğünde gülmeye başlıyor. Kendi mesleğim var ama atanamadim, özelde de şartları çok ağır o yüzden benimde küçük çocuğum olduğu için çalışamıyorum. Gerçekten keyifle gidiyorum. Kendi işime asla böyle huzurlu gittiğimi hatırlamıyorum. Ama çevreme söylemeye çekiniyorum. Sadece annemler birde çok yakın 2 3 arkadaşım biliyor. Mesela eski kız arkadaşlarımla buluşmamız var ama söylemeyi düşünmüyorum. Siz olsanız söyler miydiniz acaba? Utanacak bir şey yok tabikide ama nedense bilmiyorum çekiniyorum. 

8 Cevaplar

+1 oy
(1,023 puan) tarafından

Mesleğin neydi ? Ben utanılacak bir şey görmedim bebek bakıcılığı ayrıca bir meslek gibi değil bir hobi gibi yani her yiğidin de harcı değildir Söylemek istemiyorsan sormuyorlarsa sende ses çıkarma ha konusu geçerse söyleyebilirsin hiç bir şey yok bunda. Ben de zevkle elbise tasarlayıp dikiyordum ama bak ev hanımlığı yapıyorum :)

-Reklam-
+1 oy
(1,617 puan) tarafından
Bunda çekinilecek hiçbir şey yok ki demekki işe ihtiyacınız vardı ve bu işi yapıyorsunuz asıl çevreniz size ekstra saygı duymalı çünkü eşinize destek oluyorsunuz bunu yapmayadabilirdiniz har vurup harman da savurabilirdiniz
(619 puan) tarafından
Evet durumlar sıkışık maalesef. Part time işlere bakıyordum ama onlar bile 6 gün çalıştırıyorlar. Çok iyi denk geldi gerçekten
(1,617 puan) tarafından
Bunun için çekinmene hiç gerek yok bunu yadırgayacak insanları hayatında tutma bence çünkü yaptığın iş her yiğidin harcı değil kimse kolay kolay yapamaz bu işi
+1 oy
(1,798 puan) tarafından
Bu işi severek yapıyorsan bebek mutlu olursa aile de mutlu olur. Nihayetinde çok kıymetli bir iş yapmış oluyorsunuz. Çalışan bir anne için bu ne kadar kıymetli bilemezsiniz. Siz memnunsaniz gururla söyleyin. Bende inş iyi bir bakıcı bulabilirim Allah hayırlı bir insan çıkarsın karşıma 
+1 oy
(2,317 puan) tarafından
Severek yapıyorsun helal para kazanıyorsun söyle ne olacak ki bunu yadırgayanlada işin olmasın zaten 
+1 oy
(2,826 puan) tarafından
Sormadiklari surece soyleme huzursuz olacaksan. Ama ben.llsam.soylerim, rahat.ol, ustunde yuk tasima. Ayip birsey degil ve severek yapiyorsun.
+1 oy
(18,181 puan) tarafından
Rabbim iyi bakıcıların sayısını arttırsın çalışan bir anne olarak böyle sevgi ile bahsetmeniz çok mutlu etti beni benimde oğlumun bakıcısı var ama anne anneye babaanneye bırakır gibi bir hisle bırakıyorum çok şükür arkadaşların öyle kendini üstten gören insnalar değilse hiç çekinme utanılacak değil saygı duyulacak bir iş yapiyorsun çoğu insan kendi çocuğuna bakamıyor 
0 oy
(13,062 puan) tarafından
namusuyla yapılan her iş kutsaldır. hele bebek bakımı, herkesin yapabileceği bşr iş de değil bana göre. keşke mesleğini yapabilme imkanın olsaydı ama belki de bu daha hayırlı olanı. 

gerçek arkadaşlarınsa onlar söylersin zaten 
0 oy
(2,548 puan) tarafından

Bence utandığın için değil nazardan korkacağın için söyleme :P Maşallah sana. Dünya nimeti dedikleri şeyin ilki huzurlu aile ikincisi de huzurla kazanılan helal para. Senin dünya nimetinin biri cebinde. Kim ne derse desin umurunda olmasın sen bol bol şükrünü et.

Yerinde olsam bilgi veririm insanlara. Çünkü bebek bakıcısı olmak muazzam bir iş. Bir bebeğin seni annesinin yerine koyması senin için büyük gurur olmalı. Sen böyle muazzam bir iş yaparken arkadaş dediğin kişiler olumsuz düşünecekse düşünsünler, vesile olur sana da çevrende kim sana iyi niyetli kim değil görmüş olursun. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 154 göst.
28 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Kizlarimmmm21 (1,313 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 268 göst.
4 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Zelihakuzey (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 110 göst.
14 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Circassian (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 562 göst.