+4 oy
266 göst.
Diğer kategorisinde (126 puan) tarafından
Yeğenim erkek 2 yaşayacak neredeyse.ama bu güne kadar hiç konuşmadı.herseyi biliyor anlıyor.ne isterse ihh ihhh diye istiyor.anne baba bile demiyor.henuz hastaneye goturmediler.iki yaşına kadar bekleyelim dediler.abim ve yengem kabul etmek istemiyor bir türlü.ama bizde aksi bir durum olmasından çok korkuyoruz.artik onlarda durumu açık bir dille anlattı.hic konuşmuyor herşeye ihh ihh diye gösteriyor dediler.herhangi bir gelişim sıkıntısı yok.cok sessiz bir bebek.oyle kolay kolay gülmez.hatta ablam halacim hala de falan yapmış.gozlerini kısıp başını eğerek ablamın ağzını kapatiyormus.konusamiyorum der gibi.cok ağladık o hareketine.gec konuşma normal mi ne gibi sıkıntılar olabilir.cevrenizde böyle olan çocuklar var mıydı.cok üzülüyorum.randevu aldılar doktora gidecekler artık ama içim içimi yiyor.dua edin lütfen bir sıkıntı olmasin

13 Cevaplar

+2 oy
(2,783 puan) tarafından
Ağzını kapatması ilginç. Muhtemelen çocuğa hem konuşması için baskı yapılmış hem de yanında "Ay bu da 2 yaşında hâlâ konuşamıyor" diye sürekli bahsi geçiyor. Çocuk kendisine dert etmiş resmen.

Ekran kullanımı konuşmayı ciddi anlamda olumsuz etkiler. Ekran izliyorsa kessinler.

Çocuk gün boyunca kimleri görüyorsa o kişiler sürekli ve güzel konuşsunlar. Maalesef güzel konuşmama da çok etkiler. Örneğin anne sürekli kısa cümlelerle ve emir kipiyle konuşuyorsa, kelimeleri düzgün telaffuz etmiyorsa çocuğun konuşması etkilenir.

Tüm bunlarda sıkıntı yoksa bir dil muyanesi de olsun, dil bağı ya da kelimeleri çıkarmasına engel başka bir fiziksel sıkıntı olabilir. 
(4,268 puan) tarafından
Yemek yedirirken bende şöyle bisey farkettim oğlumda tv karşısında ya da telefondan bisey izleyip yemek yiyorsa yemek yediğinin farkında olmuyo çok fazla yemek yese bile arası çok geçmeden acıktığını söylüyo çünkü beyin izlediği şeye odaklandığı için midesine giren şeyi farketmiyo bile. Gerçekten kendi beyniyle yanılgı yaşıyo
(2,783 puan) tarafından
Maalesef öyle. Evladınıza büyük kötülük ediyorsunuz aslında. Ben de kolay demiyorum ekransız büyütmek ama gayet de mümkün.
(4,268 puan) tarafından
Bi kaç kere öyle yaptığını farkedince artık telefon televizyonu bıraktım az yiyorsa da yesin sonra yine yediririm zaten yediğinin farkında bile değil ikisi de aynı şey
tarafından
Sayende bende denedim oyunla vs yiyorlar ya az yediğinde 1 saat sonra yine teklif ettim yine yedi imkansız değil. Hadi bakalım artık yemek yerken de açmıyoruz normalde şu an 35 40 dk izlemiş olurdu 1 dk bile izlemedikk
(2,783 puan) tarafından
Ayy çok sevindim gerçekten :))) Bu kutlu yolda ekran izletmemek inan çok yemek yemesinden çok daha mutluluk verici :D
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Yani her bebegin gelişimi farklı diyoruz evet doğru her bebeğin gelişimi farklı ama 2 yaşındaki çocuğun kelimesi olmalı. Belki kendi konuşmak istemiyordur. İnşallah Allah'ın izniyle biseyi yoktur. Benim kızım da 13 aylık yürüdü yaşından beri dikiliyordu. Ben bırakıp mutfağa gitmiştim yürüyor 1 yaşındaydı. Aaa annem yürüyor musun dedim hemen emeklemeye başladı ve kaç ay yürümedi. İstemeyince olmuyor işte. Herşey bebeklerin istediği gibi yani güzelim. O yüzden konuşur inşallah 
(126 puan) tarafından
İnşallah cnm teşekkür ederim yorumun icin
+1 oy
(15,824 puan) tarafından
Şimdiye kadar hiç mi çocuk doktoru görmedi bu çocuğu. Sağlık ocağındaki ebe bile soruyor kaç kelimesi var diye, ikili cümleye geçti mi diye. Yani detayli bir muayene edilmesi gerekiyor. Belkide duyma problemi bile olabilir çocuğun. Keşke bu kadar ihmal edilmeseymiş. Umarım bir problem çıkmaz. 
(126 puan) tarafından
Duyma problemi yok coksukur.konustugumuz zaman anlıyor.kalk gidelim falan diyince kalkıyor elini tutuyor.birseybistedigin zaman getiriyor
0 oy
(252 puan) tarafından
Yani yanlış anlamayın ama 2 yaşına kadar bu çocuk neden hiç doktora goturulmemi neyden yani korkmuşlar neyi kabullenmek istemiyorlar yani önlemi erkenden almaları gerekiyor vallahi ailede de hata var hiç kusura bakmayın çocuğu önceden götürmeleri gerekiyordu bu kadar beklemeleri bile hataymış yani İnşallah kötü bir şey yoktur inşallah konuşur Yavrucuk belki de kendi konuşmak  istemiyordur yani sizler bunun bilimcedeymissiniz  keşke sizler götürseydiniz
(126 puan) tarafından
Aslında hepimiz bilincindeyiz ama zamana biraktik.kemdisi konuşmak istemiyor olabilir mi.bir ara hala demiş .herkes sevinçten çığlık atmış ağlamış bı saat susmamis.ve depremden iki ay sonra doğdu.cok sıkıntı çektik hepimiz ev yok yer yok.zaten hala komtrynarda kalıyorlar.gec konuşacak belkindiye beklendi yani.abimde yengem de bazen konuşuyor diyor.ama biz hiç denk gelmiyoruz .yani bizim yanımızda da illaki konuşurdu.ihmal var kesinlikle haklısın.ama dediğim gibi biraz daha bekleyelim biraz daha bekleyelim diye çocuk iki yasadi
0 oy
(2,979 puan) tarafından
Oğlum 2 ay sonra iki yaşına girecek baba,kalk,mama,gel sadece bunları söylüyor cümlesi hiç yok, herşeyi anlıyor yapıyor ama konuşma yok, mesela baba gitti yerine ba gi diyor çoğu şeyin baş harflerini söylüyor,benim kızım iki buçuk yaşında, diğer oğlum nerdeyse üç yaşında konuştu bakalım küçük oğlum ne zaman konuşacak 
(126 puan) tarafından
Konuşmaması normal mi yani.diger bebeklerle kıyaslamaya girmek istemiyorum.belki geç konuşacak ama bir sıkıntı olmasından çok korkuyoruz.doktora gidecekelr inşallah bsey cikmaz
0 oy
(768 puan) tarafından
Canım göz teması varmı 2 3 yaş arası konuşmama olduğunda ilk akla otizim ihtimali gelir o yüzden sordum göz teması varsa dinliyorsa ismini söylediğinde bakıyorsa otizim belirtisi değil ozmn ağız yapısında bu sorunlu var yoksa beynin konuşma kısmında bu sorun mu var diye bakılır. Bide TV telefon çok bakıyormu o çok büyük sorun dil terapisi alan öğrencim vardı bu yüzden 3 buçuk yaşında aştık konuşma sorununu bide önce kelime değilde ****** sesi yada bi şarkı ritmi ile başlayabilirsiniz bişey istediğindi kesinlikle yapmayın güzelce konuşun su dersen vericem böyle anlamıyorum ne dediğini önce ağlar ortalığı yıkar ama sakince bekleyin konuşun demesi için cesaretlendiren bi süre bu şekilde deneyin derim bu işe yaramazsa bi doktora görünün 2 yaşında 2 kelime kullanması gerekir normal gelişim düzeyinde belki her istediğini hemen yaptıkları için konuşmaya ihtiyaç duymamıştır çocuk bunu bi süre deneyin derim
(1,661 puan) tarafından
Dil terapisti cocuklarla inatlaşmayın cocuga anlamıyorum bu ne demek yerine eliyle dahi gösterse verin ama verdiğinizin adını söyleyin dedi bize daha cok inat yapıp hırçınlaşabiliyo çünkü bende ilk sizin dediğiniz gibi yaptım ve cocugum anlatamadıgı için sinirden kendini yere vuruyodu bu cok cok eski ve kötü yöntem dedi.
(768 puan) tarafından
Sadece anlamıyorum diyip bırakırsak tabikide sıkıntı olur konuşma önemli yumuşak anlaşılır ses tonuyla konuşmak gerekir sakinleştirerek gösterdiği şeyleri ismini siz söyleyerek vermeniz alıcı dil döneminde kelime haznesinin gelişmesi için uygun 2 yaşında bir çocuğun ifade edici dile geçmiş olması gerekiyor normal gelişimde tek kelime yada sesi en azından çıkarmaya teşvik edilmesi gerekiyor taklit etmesi sağlanabilir tabiki sinir krizi geçiren çocuğa hayır söyliceksin yoksa asla vermem istediğini demek değil bu çocuğu sakinleştiricek şekilde konuşarak öğretilebilir, sizin dediğiniz yöntem tabiki daha iyi biraz daha uzun vadede işe yarayan yöntem
0 oy
(11,581 puan) tarafından
Arkadaşımın çocuğu 2.5 yaşında tam hiç kelimesi yok bişeyleri hııı demeyle anlatıyor en azından kelimesi olması gerekli dedim daha fazla bişey diyemedim üzülür diye. Benim kızımın iki yaşına 3 ay var iki kelimeli konuşuyor şuan 
0 oy
(237 puan) tarafından
Benım yegenımde 2 yaşında oda konuşmuyor anne nene aba tek diyor herşeyi anlıyor söylelenlerı yapiyor ama konuşmuyor durup yüzüne bakıyor bnde dedim götürün doktora diye  oda diger cocujlarda gec konuştu diyolar bakalım hayırlısı 
0 oy
(4,422 puan) tarafından
Yani telaslandirmak istemem ama pek normal bi durum degil ama duzelmicek bi durumda degil. Tabi her cocugun gelisimi farkli ama hic kelimesi olmamasi anormal. Cunku 1 yasinda en azindan anne baba denmesini istenir. 2 yasinda 2 kelimeli cumleler kuramasa da kelime haznesi genis olmali. Iki oglum var. Buyuk oglum 2 yasinda bir yetiskinle herseyi konusabilirdi. Kucugumde 20 aylik 3 4 tane 2li kelimesi 40 tane de kelimesi var anlayabildigim. Doktorla gorussunler konusma terapisine yonlendirirler muhtemelen.
0 oy
(294 puan) tarafından
Bebekler 1 yasinda en az 6 kelime söylemesi gerekiyor.2 yas ikili cümleler kurması gerekiyor.dpktora goturmenizde fayda var
0 oy
(899 puan) tarafından
yiğenim 3 yaşına girdi daha 1 ay oldu dediklerini anlayalı
0 oy
(4,080 puan) tarafından
Benim eşimin yeğeni 1.5 yaşında daha pek bi kelimesi yok. Babıldama var. Son çocuk ve abisiyle arasında çok az var. Abi çok yaramaz. Anne bitkin durumda. 1.5 yaşında olan doğduğundan beri tv görüyor. Bence bu aşırı etkiledi. Ayrıca çocukla abisi kadar ilgilenilemedi. Ama Allahtan çocuğa konuşmuyor falan diye denmiyor yanında bişey.  Anne babası çevresi utandırmasınlar. Gayet anlayacak yaşta şu an.

Kendi yaşındaki çocuklarla bir araya geliyor mu? Anne babası onunla sık sık muhabbet eder gibi konuşuyor mu? Nasıl olsa zararı yok sessiz kendi kendini eğlendirebiliyor diye çok sık tek bırakılan çocuk da dilde ilerleyemiyor.
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Valaha kızım iki yaşında su bile diyemiyordu sadece anne baba dede basit kelimelr derdi snra üç yaşında artık kelimeleri çoğaldı baya etkinlik yaptrdim bide resimli kartlar aldım her akşam öğrettim öyle öyle şuan 4 yaşında konusyor ama öyle uzun muhabbeti yok herşeyi syluyor bu yaz anaokula gondercem 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 206 göst.
+1 oy
6 cevap 155 göst.
0 oy
0 cevap 101 göst.
0 oy
4 cevap 107 göst.

411,059 soru

12,373,168 cevap

42,573 kullanıcı