+3 oy
223 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (1,663 puan) tarafından
Kızlar iki çocuğum var mecbur sebze meyve düzenli alınıyor yumurta desen hiç yetmiyor bu ay on bin mutfağa gitmiş oda çoğu şey yok içinde borçta ödüyoruz nolcak böyle ya

14 Cevaplar

+1 oy
(2,238 puan) tarafından
Bizimde borcumuz var ama yaşamak için yememiz lazim kendimiz için çok alışveriş yapmasak da gıda için bizde kesmiyoruz. Genellikle organik alıyoruz süte kadar bebiş sağlıklı beslensin diye. Ama malesef başka şeylerden kısıyoruz malesef hiçbir şeye yetmiyor para tam anlamıyla bir kahve içmek lüks durumda şu an Allah herkesin yardımcısı olsun 
(1,663 puan) tarafından
Aminn canım gerçekten öyle ek gıda ya çok gidiyor bizimde hiç kendimize kıyafet bile almıyoruz
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Benimde iki çocuğum var vallah bizimde 10 bin 15 bin gidiyor eti sebzesi derken. Okula giden çocuk ta var mecbur okul beslenmesi hazırlıyorum gidiyor yani. Allah yardımcımız olsun. 
+1 oy
(114 puan) tarafından
Aynı bizde oyleyz yaa yetmiyor yetişmiyor malesf
+1 oy
(675 puan) tarafından
4 çocukla biz ne yapalım tam bilmiyorum eşimin dediği 20 bin gidiyor bizim aylık mutfak masrafı oda öyle lüks te değil yani
(1,663 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canım ya
+1 oy
(12,725 puan) tarafından
Valla çarşamba günü pazardan alışveriş yaptım salatalık domates kuzukulağı peynir zeytin balık nar çilek oğlan renkli pipet gördü illa istedi 2 tane ondan aldık kardeşinede 30 ona verdik. Başka bişey aldım mı hatırlamıyorum 2000 oldu sanırım. Peynir bitti bile mesela salatalık domates baya az kalmış. Dün meyve aldım marketten 300 verdim. Bikaç gün anca gider. Yumurta bizde aşırı aşırı gidiyo yoğurtta. Sürekli yumurta yoğurt ve su alıyoruz mesela. Kıyma tavuk balık zaten pahalı. 370 tl verdim balığa mesela 1 öğünlük işte 2 çocukla yedik. Yanında salata. E her hafta alıyorum. 300den desen 1200 balık eder. Yumurtada ortalama 150 desen 30lu haftalık yetmiyor bazen. 600de yumurta. Herşey pahalı yani sorun bizde değil bence. Ki aburcubur almıyoruz nerdeyse hiç aça onun yerine kuruyemiş ve meyve alıyoruz onlar daha pahalı. Dün canım istedi ekler aldım geldim eşimle bana kadar 300 tl
(1,663 puan) tarafından
Evet ya herşey pahalı bizde aburcubur çok almayız
+1 oy
(18,181 puan) tarafından
Hayat pahalı alım gücü düşük çok harcamıyorsun aslında temel ihtiyaçlar ama her şey çok pahalı olduğu için yetmiyor 
(1,663 puan) tarafından
Evet canım doğru diyorsun
+1 oy
(1,717 puan) tarafından
Bizim iki kişi olmamıza rağmen aylık 15 bin yeme içmeye mutfak masraflara ayırıyoruz ayda 2 kere en fazla dışarda yeriz ona rağmen hepsi bitiyor maalesef yağı pirinci özellikle deterjanlara fln çok zam gelmiş rabbim yardımcımız olsun 
(1,663 puan) tarafından
Biz hiç dışardan yemiyoruz canım aminn aminn
+1 oy
(7,073 puan) tarafından
Tek çocuğum var et balık sebze meyve süt ürünleri derken 16 17 bin gidiyor rahat 
+1 oy
(15,705 puan) tarafından
Yazdan mecburen derin dondurucuya bişeyler doldurduk ve ordan yapıyorum çoğu zaman yemekleri. Buna rağmen mutfak alişveriş ihtiyaci bitmiyor. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah. 
(1,663 puan) tarafından
Aminn aminn inşaallah
0 oy
(2,190 puan) tarafından
Aynı canım herkes aynı emin ol. Yumurta benim eve de yetmez 30 lu yumurta bazen 1 haftayı bile görmüyor.  

Kızım doğru düzgün hiç bişey yemez yediği şeyleri de mecburen eksik etmeyiz meyve kaşar bal kaymak vs vs. 

Pazara her hafta gitmememe rağmen 10 dan fazla gidiyor bizim aylık. 
(1,663 puan) tarafından
Evet ya valla hiç kabak patlıcan onları da almıyorum kışın ama yine de yetişmiyor
0 oy
(156 puan) tarafından
Çok şükür bir borcumuz yok benim de bir kız çocuğum var ya eşim iş çıkışında bütün alışverişi yapar taksi atlar gelir ya da kızıma babasına bırakırım rahat kafayla gidip kendim alışverişimi yapar gelirim yani market alışverişine de 6-7.000 gidiyor
(1,663 puan) tarafından
Anladım canım bizim niye o kadar çok oluyor ya burası mi pahalı anlamadım
(156 puan) tarafından
Şehirden şöyle fark var canım mesela ben yalova'dayım çok pahalı ama eşimi memleketi Muş kaynanamgillerle konuşuyorum diyor her şey ucuz şehirden şehire fark var
0 oy
(3,414 puan) tarafından
Maalesef ülkenin hali her şey ateş pahalı. Bende 8 ay önce Almanyaya taşındım burda gıda daha uygun 
0 oy
(18,046 puan) tarafından

Ikinci bebis gelince bez yetişmiyor :D günde 7 8 defa değişiyor şuan evde en çok bez bitiyor sonra yumurta 

0 oy
(791 puan) tarafından
Yetişmiyor ki bir şey alsak başka bir eksik çıkıyor . Allah millete yardım etsin inşallah 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 199 göst.
0 oy
17 cevap 487 göst.
17 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 157 göst.
0 oy
2 cevap 45 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Linanin annesi61 (27 puan) tarafından soruldu

409,741 soru