+4 oy
336 göst.
Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından
Hanımlar oğlum 2. sınıf ve ben bu eğitim sistemine anlam veremiyorum. Oğlum doğduğundan itibaren çok güzel ilgilendim  sürekli aktif bir hayatımız vardı evde oynardım dışarı cikarirdim dağ bayır gezerdik. Evde etkinlikler yapardık o da çok istekliydi. 

Eğlenceli bir hayatımız vardı. Dört beş yaşında bir sürü zeka setleri bitirdik ve baya iyiydi hemen bulurdu yapardı falan. Çocuğum birinci sınıfa başladı her şey farklılaşti sanki.. ilk.haftadan itibaren saçma sapan sayfalarca ödev verildi. Dile getirdiğimiz zaman çok sert tepkilerle karşılaştık. 

Görev olduğunu bildiği için sanırım hiç ödev yapmak istemedi. Haftada iki ses falan öğretildi koştur koştur okumaya geçtik. Neye uğradığımizi şaşırdık birinci sınıfın ara tatilinde okula yazma biliyorlardi ama biz o dönemi nasıl geçirdik bir ben bir Allah bilir.. normalde hiç böyle biri değilim ama sistemin kölesi olmuşuz hepimiz..

Neyse ikinci sınıfta bu sene .. ve problemler çözüyoruz çocuk bazen anlamıyor bir çok yoldan anlatmaya çalışıyorum bazen aşırı geriliyorum bu yaşta bu kadar yük normal mi soruyorum size. 

Salıversek olmuyor devam etsek sinir stres.. öğretmenlere de asla bir şey denmiyor..

Elimden geldiğince destekliyorum çocuğumu ama bu girdap çok farklı yaşayan bilir. Ve bunun ileriki sınıfları var daha bu sınıfta böyleyse ileriyi düşünemiyorum. Sınavlar puanlar yarış atı mübarek... Gençler mutlu değil ve bu çok üzücü..neyse Hanımlar ilkokul anneleri varsa benimle tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim 

14 Cevaplar

+1 oy
(133,756 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
post ciksin     
-Reklam-
+6 oy
(19,865 puan) tarafından
Sınıf öğretmeniyim. Haftada 2 ses normal bir hiz. Hatta son haftalarda günde 1 sese çıkar hiz. Çocuklar sistemi kavrarlar çünkü. Ve sadece o sesin ne olduğunu söylemek yeter. Ara tatil dediğin kasimdaki ara tatil mi sömestr tatili mi. Onu anlayamadim. Eğer kasimdaki ara tatilden bahsediyorsan ama evet hızlı olmuş. Genelde hedef sömestr tatilidir. Biz ilkokuldayken de sömestr da gecilirdi okumaya. 

Çocukların görev bilinci olmalı. Bazen mutlu olmasak da görev ve sorumluluklarımızı belli düzeylerde tamamlamak zorundayız. Örneğin ben de temizlik yapmayi sevmiyorum. Yemek yapmayı seviyorum. Hep yemek yapsam ama hiç temizlik yapmasam evin halı ne olur. Yapmanız gereken çocuğun etrafından celdiricileri kaldırmak. Ve günlük rutin oluşturmak. Mesela okuldan gelsin yarım saat dinlensin biseyler atistirsin. Sonra ödevlerinin başına otursun. Sen ödev yaparken başında bekleme ama. Hadi yavrum sen ödevini yap ben de mutfakta yemek yapayım. Ya da kitap okuyayım. Bitirince yemek yeriz ya da oyun oynarız gibi. Ödev yaparken kontrolü tamamen çocuğa bırakmak değil ara ara gidip gelip kontrol etmek doğru yapmış mi yapmamış mi söyle bir goz gezdirmek gerek. Hmm su harfi ne kadar güzel yapmışsın deyip onu kalp içine almak mesela. Bunlara benzet diğer harfleri diyerek heveslendirmek lazım. Ödev kontrolü muhakkak yapılmalı. Çocuğun anlamadığı bilmediği konular belirlenmeli. Sizin yardımcı olamayacaginiz bir duzeydeyse soru öğretmene bilgi verilmeli. Mesela hocam oğlum bu konuyu anlamamış gibi. 

Her çocuğun fitratiyla dünyaya geldiğini unutuyoruz bazen. Bazı çocuk kendinden motorludur. Kendi gider ilerler. Bazı çocuk biraz ittirmeyle gider. Bazısı da baya baya desteklemek gerekir. Hepimiz farklı farklıyız. Çocuğunun Zeki olması üşengec olmayacağı anlamına gelmez. Benim çocuğum öyle mesela. Gayet zeki bir çocuk. Ama çok üşengeç. Kuran kursuna gidiyor şuanda. Öğretmen okutmak istediğimde ya hocam ben onu evde okudum diyomus. Gülüyorum falan ama 1. Sınıfta beni de senden farklı günler beklemiyor ahdhdh. 

Bir de çocuğumuzun her an mutlu olması gerekmiyor. Hayat böyle bı yer değil çünkü. 
(19,865 puan) tarafından
Anaokulu öğretmeniyle görüştüğün zaman daha sağlıklı bilgi alırsın cocugunla ilgili. Ama bu durum normal
(119 puan) tarafından
Yazdıklarınızın bilincindeyim aynılarını da uyguluyorum ama sabır taşı değiliz. Eğitim sisteminin kölesi olmuş durumdayiz.. defalarca öğretmen ile konuştum beni tek anlayan rehberlik öğretmenimiz. Birinci sınıfta on sayfa ödev vermişti öğretmen ve bunu normalleştirmeye çalışıyorlardi. Bu asla normal değil.. ben de oğlumu tanıyorum hep orta yollu bir çizgiden giden biriyim ne çok sıkıp boğmaktan yanayım ne de tamamen serbest bırakmaktan.  Pekiştireç veririm, eğlenceli hale getiririm, sevdirmeye çalışırım ama çocukları yarış atına sokan sistemi hiçbir zaman anlamadım anlamicam sanırım.  Bu mücadele beni çok yoruyor umarım basaririz. Teşekkür ederim cevabınız icin
(19,865 puan) tarafından
Sistem mükemmel diyemiycem malesef. 10 sayfa ödev çok gibi görünüyor söyleyince. Ödev sayfalarının yoğunluğuna da bakmak lazım bu durumda. Bazı sayfalarda sadece işaretleme tik koyma ufak boyamalar olabiliyor. Ama yoğun bir odevse 10 sayfa 1 gün için ağır gelir çocuklara. Bir de 1. Sınıf çocuğu genel olarak yavaştır ve zorlanır. Anaokulunun serbestliği ve sorumluluğu olmayan hayatından sonra aniden sorumluluklar ve ödevlerin içine düşmek zorluyor çocukları. Zamanla alisirsiniz bu kadar zorlanmazsiniz. Bu sene daha iyidir muhtemelen geçen yıla göre. Çok fazla geliyorsa veli toplantısında tekrar konusun
(119 puan) tarafından
Evet bu sene daha iyi ve ben telaşlı değilim oğlumu biliyorum çünkü.. ilk sene biz de acemiydik ve öğretmenimizin çok sağolsun tüm sınıfa geride geride diyerek bizi çok rahatlattı (!) öğretmen faktörü de çok çok önemli. Allah işini layığıyla yapan öğretmenler ile karşılaştırsin hepimizin çocuklarıni. Size de kolaylıklar dilerim:)
(19,865 puan) tarafından
Aminn sağolasın. Ben şuan çalışmıyorum zaten evde çocuk büyütüyorum.
+2 oy
(82 puan) tarafından
1 sınıfiz dediğine katılıyorum öğretmen bı harfe geçiyor 3 sayfa ödev evde anne çalıştiriyo öğretiyor yani 2 günde başka harfe geçiliyor 

Hep bı tempo evet yorucu sürekli çalış çocuğum oku çocuğum bıktı artık oda okumadan diye iki kez okuyun mola çok yorucu v stresli gerçekten 

Biz okumaya geçtik sabah akşam okuma yapıyoruz
(119 puan) tarafından
Allah kolaylık versin.. bu devirde her şey gibi eğitim de zor
+2 oy
(4,181 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında bu postları okuyunca acaba bizi ne bekliyor düşünüyorum. Aslında ögretmenlerde suç yok eminim ögretmenlerde begenmiyordur ama bakanlık istediği için mecbur kalıyorlardı. Malesef eğitim ezberci ögretici değil... 
(101 puan) tarafından
İnşallah boşuna olur bide ben lise mezunuym diyorum acaba yetebilecek miyim
(2,055 puan) tarafından
Neyine yetmeyeceksin.
Çok yanlış düşünüyorsun.
Zaten ilkokul sadece harfler.
Şimdi ki sistem de genelde hep kitap alıyorlar oradan ödev yapıyorlar
Çok zor olmuyorlar.
(101 puan) tarafından
Ya bilmiyorum bir ödevi falan olursa yardımcı olamasam diye Türkçeyi çok severim her türlü yaparım matematik le aram sıfır ondan korkuyorum birazda
(119 puan) tarafından
Canım zor değil sadece sorumlulukları fazla onu anlatmaya çalışıyorum.
(101 puan) tarafından
Anladm sağolun
+2 oy
(2,023 puan) tarafından
Bizde 1. Sinifiz ve aynene degin gibi hayatımız tepe taklak oldu öğretmen bize baskı yapıyor biz çocuğa ne olacak bilmiyorum benim kızım daha okul acilali bı ay olmisken sınıfın en gerisi ilan etti 
(119 puan) tarafından
Bizim de öyleydi. Ben çocuğumdan eminim. İlk haftada gelmiş bana sınıfın en geride kalanlardan biri deyince şok oldum. Sonra işin ayrıntısını öğrenince rahatladım. Rehberlik öğretmeni sınıfa gelmiş öğrencilerden şekiller çizmesini istemiş oğlum da y*****yumuk çizmiş cetvel gibi cizemez ya.. ondan dolayı geriymis. Allah'ım sabır ver
+2 oy
(265 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ana problemin ne olduğunu söyleyeceğim ancak biliyorum ki yanlış anlaşılma da olacak . Belki her fikre aciksinizdir diye düşünerek yazıyorum . Herşey birlikte yapılıyor. Zeka setleri bitirdik , koştur koştur okumaya geçtik , dönem geçirdik, neye ugradigimizi şaşırdık, problemler çözüyoruz vs diye belirtmissiniz . Aslında bahsettiğiniz herşey şu an çocukların doğal akış hızında okul anlamında . Bu kadar bütün olmak çocuğu alttan desteklemek zaten onun bir el yardımı olmadan iş bitirmesini engeller . Biz kavramından cikmalisiniz. Çocukların kendi kendine zaten yapacağı herşeyi "biz" şeklinde yaparsanız zaten birlikte ilerlersiniz . Çocuğunuz değil . Önce sorumluluk bilinci . 
(119 puan) tarafından
Bilişsel çıraklık hakkında bilginiz vardır diye umuyorum. Çocuklar henüz küçük oldukları için ilk önce yardım ederiz sonrasında yavaş yavaş desteğimizi çekeriz ve kendi başlarına yapmaya devam ederler.. aynen bu şekilde yaptım her zaman.. ilk önce birlikte sonra tek başına ama şuan sistem bambaşka..hatta bir hocam vardı ders anlatırdı işte çocuk gelişimi şöyle böyle hocam sizin çocuğunuz çok şanslı derdik..yoook orda dur terzi kendi söküğünü dikemez derdi ve başlardı çocuğu ile olan problemi anlatmaya. Yani söylemek çok kolay her şeyi biliyoruz ama uygulama noktasında sıkıntı var. Hiçbir şey kolay değil ben sistemden şikayetciyim. Umarım bir şeyler düzelir
+1 oy
(4,531 puan) tarafından
Zaman ve şartlar neyi getirir bilmiyorum ama çocuğumu montessori okuluna göndermeyi istiyorum. Eğitim hayatını umarım üniversiteye kadar orada tamamlamasını sağlayacak imkanımız olur. Hayata dair şeylerin yanında gerçekçi bilgilerle ilerlemesini çok istiyorum. 
(119 puan) tarafından
Montessori eğitim hakkında biraz açıklama yapar mısınız Türkiye'de birkaç okulda var sanırım. Nasıl oluyor tam olarak
(4,531 puan) tarafından
Ben yaşadığım ülkedeki kurumlardan birkaç özellik vereyim. Çocuklara masa başında dersi çok az öğretiyorlar, genelde hayatın içinde öğretiyorlar. Deneyler, laboratuvar vs gibi. Bunun yanında haftanın 1 günü çiftlik günü oluyor diyeyim, orada ekme biçme, hayvanlarla ilgilenme ve bakma, yemleme vs gibi süt sağma, yumurta toplama, bitki yetiştime, orman yürüyüşleri gibi aktiviteler yapılıyor. Haftanın belirli zamanları atölyeleri var ve resim, müzik, tamir tadilat, yemek yapma gibi şeyler öğreniyorlar. Temel hayatta kalma becerileri yani. Belirli zamanlarda mutlaka spor ve yüzme aktiviteleri oluyor. Bilimsel şeyleri hem deneyimleyerek hem de elbette biraz da sınıfta öğreniyorlar. Biraz pahalı tabi, ama umarım üniversite hayatına kadar gönderme durumumuz olur. Şuan kreş çağında olduğu için daha tam içeriğini yaşamadım. Bunlar araştırmalarım sonucunda gördüklerim.
(119 puan) tarafından
Çoook güzel bayıldım tam istediğim  gibi keşke yaygın olsa hatta ülkenin eğitimi komple böyle olsa :( siz Türkiye de değil misiniz
(4,531 puan) tarafından
Yok değilim, avusturyadayım. Buradaki tüm okullar da böyle değil, tamam Türkiyeye göre çok daha iyi eğitim sistemleri ama bana göre buradaki de yeterli değil. Bu montessori okulları özel. Fiyatları da yüksek. Bakalım kısmet olursa ben de çok istiyorum oraya gitmesini.
0 oy
(922 puan) tarafından
Ben bu yüzden şimdiden sesleri çocuğuma öğretiyorum oyun oynayarak şuan neredeyse tüm sesleri ve birlestirmeleri biliyor asırya kacmiyorum devamını okulda öğrensin diye
(119 puan) tarafından
Oğlumun öğretmeni ilk zamanlar kızdı dedi ki okuma yazma öğreterek göndermeyin çocukları okula. İşte biliyorlar diye sıkılıyorlar sınıf seviyesi farklilasiyor falan..sonra o okuma yazma bilerek gelen öğrenciler hep önde oldu ne hikmetse.. yani bu bir yarış mi anlamıyorum ki nereye yetişmeye çalışıyoruz ;(
(922 puan) tarafından
Ya bosv er sen ben anaokulu öğretmeni bizzat öğret diyor çocuk geri kalıyor tempoya yetisemiyor ben sesleri ogretiyom en azından aşina hemen yazıyor birleştiriyor eve okuması hızlanır seneyede
0 oy
(4,406 puan) tarafından
Ne desem boş çünkü bir anlami yok o yüzden yorum yapmiycam ama sistemi begenmiyorum çok küçük yaşta sınav stresi yaşıyorlar kendilerine ayırdıkları bir vakit yok spor yok hobi yok robot gibiler aynı. 
(119 puan) tarafından
Şuan ikinci sınıfta oğlum ve ayda iki kez seviye belirleme sınavına giriyor diyeceklerim bu kadar. Nedeni ise ileriki yıllarda yapılacak sınavlara hazırlanması imiş Allah'ım aklımıza mukayet ol
(4,406 puan) tarafından
Aynen canjm bizimde öyle neden küçücük yaşta bu stresi yaşatıyorlar anlamıyorum bende. İleriki döneme güzel bir alt yapı hazirlasalar bunlara gerek kalmayacak
0 oy
(2,055 puan) tarafından
1.sınıf gidiyor kızım aynı sistem harfleri bitirdiler.

Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Öğretmen ödev veriyor gayet severek ve de ödevin bilincini bilerek yapıyor..

Okuma öğrendi. Sabırsızlanıyor okul gitmek için. Akşam ödevleri yapıyor.
(119 puan) tarafından
Oğlumun sınıfındaki kızların da çok problemi olmuyor. Erkekler de sıkıntı;)
0 oy
(51,567 puan) tarafından
evet cok yukleniyorlar mufredat agir bencede 
(119 puan) tarafından
Çocukları eğitime küstürmeden devam etseler keske
(51,567 puan) tarafından
ogretmenlerinde yapabilecegi bisey yok onlar uymak zorunda da işte bastakilerin yapmasi lazim
0 oy
(1,337 puan) tarafından
Katılıyorum valla çocuk ayrı biz ayrı yıpranıyoruz. 1. Sınıfta kızım. Şuan ödevi yetiştiremeden uyudu zaten salgınlar bitmiyor hasta hasta ödev stresi yaşıyorlar. Sabah uyandırabilirsem yaptıracağım kalanları. Eşim de ben de sinir hastası olduk çocuk da ayrı.. evet okuma yazmayı biliyor ama acımasızca ödev veriliyor. Veliler isyanda gruplarda. İsyan edenlere ayrı kızıyorlar falanca hoca daha çok ödev veriyor diye...
(119 puan) tarafından
Bazı veliler de öğretmenin çok üzerine gidiyor artık öyle bir üçgen var ki öğretmen öğrenci veli arasında kaos oluşuyor. Keşke böyle olmasa
0 oy
(1,132 puan) tarafından
Türkiye'de eğitim sistemi diye birşey yok 3 4 seneye bir değişen her gelen bakanın gövde gosterisi haline gelmiş saçmalıklar silsilesi var .hal boyleyken öğretmenlere dayatilan mufredatlar var bitirilmesi gereken .çocukların girmesi gereken sınavlar var başarması gereken görevler var .lgs yks kpss var varda var .bütün bunlar bile ülkemizde bir meslek sahibi olmaya yetmiyor ha olduda başarılı oldular kpss ile atandilar diyelim üç kuruş maaşa çalıştiriliyorlar .Ögretmenleri bunların sebebiymis gibi lanse etmeyin lutfen birşey denmiyor şöyle böyle .biz günah keçisi değiliz malesef burası TÜRKİYE .insanlarımızın biraz da var olan sisteme kabahat bulması gerekir diye düşünüyorum .Emin olun bizde mutlu değiliz bu sistemden . çocukları kosturmaktan .
(119 puan) tarafından
Yalnız ben de öğretmenim;)) Evet sistem ve müfredat aynı ama öğretmenlerin tutum, davranışları farklı değil mi? Mesela birinci sınıf öğretmeni oryantasyon döneminde daha sabırlı ve anlayışlı olmalı. Kestirip atmamali bize eğitim verirken böyle öğrettiler ama uygulamada sıkıntı var. Her öğretmen bir değil. Birşeyleri izah etmeye çalıştığınız bir öğretmen düşünün ve o hocanın at gözlüğü takip sizi dinlemedigini eleştiriye tamamen kapalı olduğunu düşünün veli olarak çok yıpratıcı oluyor. Ben de hem öğretmen hem veli olduğum için çift yönlü bakabiliyorum duruma. En başta eleştirdigim şey sistem zaten.
0 oy
(38 puan) tarafından
Kızım 4 yaşında ilkokula baslayacak yaşa geldiğinde ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum sistemin içinde bir eğitimci olarak..Lisede öğretmenlik yapıyorum ve şunu düşünüyorum ilkokulda bu kadar yüklenilen  çocuklar üst sınıflara geldiğinde merakını heyecanını kaybetmiş yeni bir şey öğrenmeye tahammülü kalmamış gençlere dönüşüyor.Uyukluyorlar ve arkadaşları ile sohbet etmek,sosyalleşmek eğlenmek  daha çok ilgilerini çekiyor dersler ikinci sırada oluyor. yazılacak çok şey var sistem düzeltilmeli ama tam tersi bir gidiş var
(119 puan) tarafından
Evet ben de eğitimciyim ve işin içinde olunca daha farkındalık oluyor. Ben hiçbir zaman sıkmak istemiyorum o yüzden okul dışında aktif oğlum çok şükür.. Lisedeki gençlere bakıldığında anlaşılıyor dediğiniz gibi durum içler acısı. Ve işin en kötü yanı hepimiz sisteme ayak uydurmak zorundayiz ne kadar eleştirsek de ..

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 131 göst.
+1 oy
6 cevap 64 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,022 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 11 göst.

409,793 soru

12,320,030 cevap

38,935 kullanıcı

Kategoriler