+1 oy
137 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,196 puan) tarafından
Selam kızlar, nasılsınız? Nasıl gidiyor hayat?

Kızlar sorum şu; benim bebeğim 10 gün sonra 5 aylık olacak ve emzirmiyorum. Çalışmak istiyorum fakat çalışmak için henüz erken midir? Ne zaman çalışmak uygun olur. Bu konudaki avantaj ve dezavantajlardan bahseder misiniz?

12 Cevaplar

+1 oy
(2,052 puan) tarafından
Ben tam 1 yaşındayken çalışmaya başladım. Ruh sağlığım için iyi geldi ama haftada 3 gün çalışıyordum. Fazla yoğun olmadığım için iyi oldu ama yoğun olsaydi 2 yaşına kadar beklerdim. Kaç gün, günde kaç saat çalışacaksınız? 5 ay biraz erken olabilir. 
(1,196 puan) tarafından
Herhangi bir iş bulmadım daha. Büyük ihtimalle tam zamanlı olur. 6 gün , 10'ar saat.
(2,052 puan) tarafından
Bence fazla o zaman
-Reklam-
+1 oy
(2,652 puan) tarafından
Zorunluluk yoksa erken bence. En erken 10 aylık olmalı diye düşünüyorum
(1,196 puan) tarafından
Hayır,  herhangi bir zorunluluk yok. Sadece sene sonuna kadar çalışıp sonra kpss'ye hazırlanmak istiyorum. Bunun için bir bütçe ayırmam gerekiyor.
(2,652 puan) tarafından
Ek gıda işini oturtup başlamak daha mantıklı bence. O da 10.ayı falan buluyor.
+1 oy
(5,185 puan) tarafından
2 yıl ücretsiz izin aldım ve 2  yaşında başladım maddi imkanınız var ise acelesi yok 
0 oy
(4,871 puan) tarafından
Çok erken ablam bu hatayı yaptı inan annesinden belki daha çok iyi bakıyorduk emanet çocuk diye üstüne titriyorduk  sonra  bize alıştı annesinin kurallarını tanımadı eve giderken ağladı ben burda kalcam diye e haklı çocuk 4 ayllikken bıraktı annesi 5 yaşına kadar biz baktık annesi sadece hafta sonu vakit geçirdi işe giderken bırakıyordu uyuyordu çocuk işten geldiğinde de uyumuş oluyordu annesini nerdeyse hiç görmüyordu 
0 oy
(18,225 puan) tarafından
Ben dokuz aylıkken başladım o sene öğlen yemeği aram.full evde çocuk emzirme ile geçti imkanın varsa biraz daha bekle bence 
0 oy
(1,809 puan) tarafından
Benim ki 1 yaşına yaklasti bu aralar uyku düzeni değişti çalışılabilir diye düşünmeye başladım ramazan sonrası başlayabilirim. Oğlum da da 1 yaşına gelirken başlamıştım. Gece çok uyaniyorsa diş mevzuları derken anne çok yıpranabilir erken dönemde. Benim kızımda maalesef daha 2 diş var o konuda çok yolumuz var ama yarı zamanlı çalışacağım için o kadar zorlanmam inş 
0 oy
(4,457 puan) tarafından
2 hafta önce başladım oğlum 27 aylık. Tabiki kendim isterdim biraz daha büyütmeyi ama işime dönmek zorundaydım çünkü iznim bitti. Benim işim rahat açıkçası akşama kadar oturuyoruz çay kahve keyfi yapmakla geçiyor. O yüzden iş konusunda zorlanmadım aksine iş yerinde dinlenmiş oluyorum. Zor yanı bir düzenim yok oğluma annem bakıyor bazen annemler de kalıyorum bazen kendi evimde ister istemez iki evinde işi bana kalıyor annem yorulmasın diye sağolsun oğlumla ilgileniyor ve yemekleri hallediyor. 

Size gelirsek 5 ay benim için çok erken eğer mecburiyetiniz yoksa en az 2 yaşını doldurmasına bekleyin
0 oy
(668 puan) tarafından
Çalışan bir anneyim ...2 cocugumdada ücretsiz e ayrılamadım.maddiyattan ötürü...

Siz çalışırsanız cocuga kim bakacak aileniz mi...özelde calışacagım yazmışsınız bakan kişiye ücret verecekseniz hiç girmeyin...kpss hazırlancam yazmışsın kitap vs içinse birinden borç alıp evde calışsanda kpss ye...ilerde en kötü cocuk büyür kpssde calışmış olursun olmazsa işe girince borcunu ödersin....özel sektör calışma saatleri ağır bu kadar küçük cocugu bırakıp gitme...kimse gitmek istemez butarz kelimelere cok maruz kaldım ama...bakıcıya ücret verilecekse hiç girme..
0 oy
(2,868 puan) tarafından
5 aylık cocuk cok kucuk cnm, ihtiyacin yoksa 3 yasina akdar bekleme tataftariyim. O cocugun her ani cok kiymetli, sana en cok ihtiyac duydugu an. Ve inan o kdr hizli gecioki o zamanlar, yani acelw etme diyorum biraz cocugunun tadini cikar, anneliginin tadina var
0 oy
(2,860 puan) tarafından
Benin kizim 19 aylik olacak ınsaallah ben yeni yeni birakabilecek psikolojiye yaklaştım. İcim bir değişik oluyordu çocuğu bırakıp gitmeyi düşündükçe. Şimdi de kendi psikolojik sağlığım için çalışacağım insaallah. Çünkü artık çok sıkılmış ve bunalmış durumdayım 
0 oy
(51,686 puan) tarafından
kim bakacak bebegine
0 oy
(86 puan) tarafından
Canım yorumları okudum herangi bir zorunluluk yok diyorsun. 5 aylık bebek bırakılır mı hiç. En güzel zamanlar bı daha istesemde bebek olmayacak. Okula gidecek. İlk yürüdüğünü görmek. İlk konuşmasını duymak herşeyi seninle yaşaması o kadar güzel bişey ki. Benim kızım 24 aylık bende çalışmak istiyorum ama bu anları kaçırmak istemiyorum. Bebeğimi kendim büyütmek en değerli anlarında yanind olmak istiyorum. 3.5 yaşında falan kreşe başlarsa bende işe başlarım öyle bı düzenimiz olur. Sende bu günlerin tadını çıkar çok hızlı büyüyorlar ben anlamadım 2 sene nasıl geçti. 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 25 göst.
0 oy
13 cevap 100 göst.
0 oy
12 cevap 554 göst.

410,242 soru

12,337,143 cevap

39,433 kullanıcı

Kategoriler

...