0 oy
225 göst.
Diğer kategorisinde (631 puan) tarafından
Kızlar çalıştığım iş yerine sokakta cins kedi bulmuş patron onu getirmiş. Doktor da bana kesinlikle kedilerden uzak duracaksın. Daha önce toksoplazma gecirmemissin bağışıklığın yok. Uzak durucaksin dedi. Kedileri çok severim sıkıntı değil mümkün olduğu kadar uzak duruyorum ama kedi çişini tuvalete yapiyor. Ben de hamileyim. Kullanmadan önce Domestos falan döküyorum ama yine de tehlikeli mi acaba? İç dış parazit aşılarını yaptırdık bu arada 

9 Cevaplar

0 oy
(29,187 puan) tarafından

Yani dikkat et dediiyse çok dikkat etmen gerekli sağlık konusu Allah muhafaza 

(631 puan) tarafından
İşte ben de yıkıyorum ama yeterli olacak mı emin değilim
-Reklam-
0 oy
(1,035 puan) tarafından
Nasıl yani kedinin kumu yok mu 
(856 puan) tarafından
KUMA YAPMIYORMUS bazi kediler tuvalete yapmasi icin egitilir gider insan gibi tuvalete yapar yani o kedi de KUMA YAPMIYORMUS tuvalete yapiyormus cisini kakasini .

@biranne93 kedilerden gecebilecek butun hastaliklar diskidan gecer cok dikkat etmelisin
(631 puan) tarafından
@bendemistim aynen öyle işte ben de dışkıdan geçiyor dışkıyı solumamak gerekiyor aşağıdan da enfeksiyon yapar mı diye de korkuyorum ben de her girişimde yikiyorum ama yeterli olur mu yada başka ne yapmak lazm acaba sirke falan mı doksem girmeden ama tuvalete sirke dökülmez ki carpilirim falan bide :)))
(631 puan) tarafından
@Fullmoon şimdi orası işyeri olduğu için sağa sola yapma ihtimalini göze alamiyorlar kum koyduk yuva sanıyor orayı bir iki defa girip yatmaya çalıştı başaramayınca bakmıyor bile şimdi kumuna :))
(1,035 puan) tarafından
Anladım canım bende evde kedi besliyorum alaturka tuvaleti olduğu gibi ona ayırdık.  Kumuda orda duruyor. Aynı yere yapma konusu çok sıkıntılı. Domestos da tehlikeli beyaz sirke falan kullan istersen
(631 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım denicem
0 oy
(344 puan) tarafından
Uzak duracaksın dediyse iş yerinde olması bile sıkıntı. Bu arada çamaşır suyu solumanız veya temas etmeniz de zararlı. Patronunuza söyleyin götürsün evinde baksın doğum iznine ayrılana kadar. 
(631 puan) tarafından
Söyledim ama aşılarını yaptırdım diyor o da
(344 puan) tarafından
O zaman doktorunuza danışın sıkıntı olur derse rapor yazdırın kediyle aynı ortamda bulunmamalı diye. Patron diretirse haklı fesih ve tazminat hakkı doğar
0 oy
(10,392 puan) tarafından
Neye şasircagimi bilemedim. 2.hamilelik geçirdim doktor bana hiç şu hayyvandan bu hayyvandan uzak dur demedi. Kedi nasıl olursa tuvalete çiş yapar nasıl alistirmjşlar değişik 
(879 puan) tarafından
Ciddi misin? Benide üzerine basa basa uyardı , sokak hayvanlarından uzak dur diye. Tabi bu toxoplazma sadece kedilerden değil sebze meyveden de bulaşıyor
(13,062 puan) tarafından
çime bile oturmayın der doktorlar bu toksaplazma yüzünden, annem ilk bebeğini bu yüzden kaybetmiş sene 82-83 yeni bir şey değil yani
(856 puan) tarafından
tuvaletin orta kismina bir iki defa kumunu koyuyorsun sonr o oraya yapmaya basliyor sonra kumu kaldiriyosun kedi gidip normal insanlar gibi tuvalete yapar cisini kakasini
(631 puan) tarafından
Ben çocukluğum boyunca sokak kendileriyle büyüdüm bir de onlarla yatıp kalktım. 14 tane kedim vardı. Nasıl gecirmemisim hayret dedim :) daha önce geçirmediğim için uzak durman gerek dedi doktor hamilelikte en tehlikeli virüslerden birisiymis toksoplazma
0 oy
(2,496 puan) tarafından
Dikkat etmen gerekir ya çamaşır suyu da sana zararlı durumu patrona söyle başka bir çözüm bulmaya çalışın bence 
(631 puan) tarafından
Evet çamaşır suyu daniyi değil işte beyaz sirke falan olur mu ki
0 oy
(1,461 puan) tarafından
Tuvaletten çıkarken ellerini güzelce yikaman yeterli çünkü ağız yoluyla bulaşıyor yani ellerini yıkamaz yemek yersen ya da bir sekilde ellerini agzina sokarsan bulaşır. 
(631 puan) tarafından
Havayı soluyunca da bulasiyormus ama. Birde alttan enfeksiyon yapar mı diye de korkuyorum
(1,461 puan) tarafından
Hayır hava yoluyla bulaşmiyor. Klozette çiş kalır siz de üstüne oturursanizbir ihtimal bulaşır bir peçeteye sabun döküp klozetin üstünden geçerseniz sorun olmaz zaten camasir suyu dokuyormussunuz camasir suyunda hiçbir bakteri yasayamiyormus
(631 puan) tarafından
Klozet de değil Allah'tan alaturka
0 oy
(13,062 puan) tarafından
başka bir yol bulun bence kedi köpek pisliğinden bulaşıyor toksaplazma 
(631 puan) tarafından
Öyle maalesef
0 oy
(976 puan) tarafından
Hangi tahlillere bakılıyor bu viirus için, kan tahlili yaptırdım ama daha doktora gösteremedim 
(631 puan) tarafından
Toksoplazma diye yazıyor sanırım hamileyim deyince yaptı doktor sağlık ocağındaki
0 oy
(81 puan) tarafından
Oturacağın yere kolonya sık hem dezenfekte olur hem de kokusuna kedi gelmez
(631 puan) tarafından
Kolonya ise yarar mı dersiniz? Klozet değil alaturka
(81 puan) tarafından
Yarar gibi kokusundan hoşlanmıyorlar

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,568 göst.
0 oy
6 cevap 154 göst.