+1 oy
56 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (892 puan) tarafından
Eğer öyleyse ben yandım, yandım bittim. Oğlumu biberondan keseli 19 gün oldu ama bugün çok ağladı gerçeği tüm gün boyunca mızmızdi hep huysuzluk etti hep boş yere ağladı hicbirsey yemedi, yediği şeyi isirinca bozuluyor diye ağlama krizine girme huyu edinmiş ama gece mama diye tutturdu 40 dk kesintisiz soluksuz ağladı hep sabırlı olmaya çalıştım ne denediysem yok ki bu krize gece saat 11 de girdi 12 ye kadar anca sakinleşti yani bu 2 yaş sendromu ise ben b.oku yemiş oldum bugune kadar yaşadıklarım bir yana bu. Gece bir yana kriz geçirerek soluksuz ağladı 

Bu arada niye vermedin sakinlesseydi falan diyecek olanlar için arkadaşlar biberonu 19 gün oldu diye saklamistim kaldırmıştım susacak uyuyacak derken susmadı ayrıca 19 gün vermedim şimdi kendini yırttı diye versem daha beter olacak herşeyi kendini yırtarak öğrenecek 

Son olarak da bebeğim 19 gün boyunca bir zorluk cikarmamisti ben iş bitti diye sevinip kaldırdım asla böyle biseyim zerresini yapmamıştı bu aralar herşey bahane ve babası ile asla anlasamiyoruz çocuğu aşırı şımartıyor çocuk da her istediği şeyde huysuzluk yapmayı kafasını vurmayı öğrendi eşimle mücadele etmeye calismaktan saçlarım dokuluyor

3 Cevaplar

0 oy
(1,006 puan) tarafından

Oğlum 5 yaşında ve gece 2 gibi uyudu 4 gibi kalktı ağlamaktan içi şişti bu bir kaç gündür korkuyorum anne diyip uyanıp duruyor saat 6 oldu ve daha anca uyudu ve ben bugün işe gideceğim :(

Senin kaç aylık canım ? Belki de diş krizine girdi. Diş çıkarıyor olabilir 

(892 puan) tarafından
İki yaşına bir aydan az kaldı
-Reklam-
0 oy
(2,767 puan) tarafından

2 yaş tam bir karnaval ama 3 yaş ondan da şenlikli :) Oğlum 2 yaşındayken uyanmış, aklına bir fikir gelmiş ve o fikri bilemedim diye 50 dakika ağlamıştı... Bil anne bil diye bas bas bağırıyordu. Ben o an camdan mı atlasak ikimiz ya da doğalgaz borusunu kessem de sessiz sedasız mı gitsek diye düşünüyordum ama şu an aşırı komik geliyor :D

Onun yerine koy kalbini. Miniciksin, dünyan evden ibaret, vücudun durmaksızın hücre üretiyor ve beyninde her gün yeni bir sinir hücresi aktive oluyor. Bazı şeyler senin için çok değerli. Mesela annen, mesela biberonun. 2 yaşındaki bir bebek oturup annesiyle uzun uzun dertleşemeyecek elbette ağlayacak, bağıracak. Çünkü tek iletişimi bu. 3 yaşa gelince çenesi düşeceği için tartışarak ağlayacak, oralara hiç girmeyeyim :D Müsaade edin güzel güzel ağlasın, duygularını düzenlemeyi öğrensin. Sarılmanıza izin veriyorsa mutlaka sarılın. Ağlamanın dozu azalırsa ilgi çekecek bir şey anlatmaya başlayın. Mesela "ben 2 yaşındaydım anneannenle oyun oynarken en sevdiğim arabam kayboldu, aradım taradım aa bir de ne göreyim" gibi. Anladığım kadarıyla eşinizle fikir çatışmanız var. Eşinizin sakinleştirme yöntemleri doğru değilse onu o alandan uzak tutun.

Son olarak, biberonu tabii ki vermeyeceksiniz, tebrik ederim, doğru olanı yaptınız. 19 günlük iradeden sonra verseydiniz hooop başa saracaktınız ve kriz çıkarırsam biberon bile alırım diyen bir evladınız olacaktı :(

(892 puan) tarafından
Cevap için çok teşekkür ederim evet ben hep iradeli olmaya çalışıyorum çocuk tutarlılık ister kafa karışıklığı istemez netlik ister ama ne yazık ki eşimle de oğlumla da yalnız savaşıyorum ben sarılmak istedim elbette ama izin vermedi çok dikkatini çekecek şeyler söylemeyi denedim ve olmadı masal anlattim olmadı bazen tüm tuşlara basarsın ama olmaz aynen oyleydi
0 oy
(775 puan) tarafından
Kaç aylık canim belki biberonu bıraktığı için öyledir en sevdiği şeyden uzaklaştı 20 aylık benimkide 2 yaş sendromu galiba her şeye ağlıyor her şeye hep dediğim olsun istiyor çok zormuş gerçekten sakın bi anneyim benim kız 2 yaş sendromuna girmez saniyodum ama maalesef yaşıyorum vurmalar yirtmalar saç cekmelerde başladı 
(892 puan) tarafından
Benimki de iki yaşına 25 gün falan kaldı ama bugün de hep huysuz ve mızmızdi ama babbasi işte olduğu için idare edebiliyorum babası varsa benim işim daha da zorlaşıyor iki gözüm yollarda gelsin yüküm azalsın derken gelip işimi daha da zorlaştırıyor bu erkekler gerçekten çok zor benim dediğim bir şey mantıklı gelmez aynı şeyi başkasından duysa kafasına yatar ben araştıran okuyan bir anneyim üniversite de okuduum eşim ise astsubay olmasına rağmen ne yazık ki cahil kafasinda çocuğa karşı tutarlı sabırlı olmak lazım ağlayarak yaptirirsa bunu kullanır her istediği olursa ağzımıza s.car diyorum ama anlatamıyorum

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 90 göst.
0 oy
43 cevap 1,596 göst.
4 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Janya 6 (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 234 göst.
16 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Rozakayalp (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 261 göst.
12 Aralık 2022 Diğer kategorisinde clk38 (1,444 puan) tarafından soruldu