2 yaş tam bir karnaval ama 3 yaş ondan da şenlikli Oğlum 2 yaşındayken uyanmış, aklına bir fikir gelmiş ve o fikri bilemedim diye 50 dakika ağlamıştı... Bil anne bil diye bas bas bağırıyordu. Ben o an camdan mı atlasak ikimiz ya da doğalgaz borusunu kessem de sessiz sedasız mı gitsek diye düşünüyordum ama şu an aşırı komik geliyor
Onun yerine koy kalbini. Miniciksin, dünyan evden ibaret, vücudun durmaksızın hücre üretiyor ve beyninde her gün yeni bir sinir hücresi aktive oluyor. Bazı şeyler senin için çok değerli. Mesela annen, mesela biberonun. 2 yaşındaki bir bebek oturup annesiyle uzun uzun dertleşemeyecek elbette ağlayacak, bağıracak. Çünkü tek iletişimi bu. 3 yaşa gelince çenesi düşeceği için tartışarak ağlayacak, oralara hiç girmeyeyim Müsaade edin güzel güzel ağlasın, duygularını düzenlemeyi öğrensin. Sarılmanıza izin veriyorsa mutlaka sarılın. Ağlamanın dozu azalırsa ilgi çekecek bir şey anlatmaya başlayın. Mesela "ben 2 yaşındaydım anneannenle oyun oynarken en sevdiğim arabam kayboldu, aradım taradım aa bir de ne göreyim" gibi. Anladığım kadarıyla eşinizle fikir çatışmanız var. Eşinizin sakinleştirme yöntemleri doğru değilse onu o alandan uzak tutun.
Son olarak, biberonu tabii ki vermeyeceksiniz, tebrik ederim, doğru olanı yaptınız. 19 günlük iradeden sonra verseydiniz hooop başa saracaktınız ve kriz çıkarırsam biberon bile alırım diyen bir evladınız olacaktı