Bazen güçlükler kampanya gibidir. Çünkü insan güçlüğe düşmeden duayı az eder, eksik eder. Ben güçlükte olduğumu düşünsem, çaresiz hissetsem yine bana kupon tanımlanmış gibi düşünürüm Mesela şu sıralar benim de kendime göre güç durumlarım var, acaba neyi idrak etmem gerekiyor da bu dar zamanlardan geçiyorum diye düşünüyorum. Şu an cevabını alamam, ancak belki seneye belki 3 ay sonra taşlar oturacak ve "vay be, meğer Allah da bana bu güzel günleri yaşamam için o güçlükleri vermiş" diyeceğim.
Henüz teşhis koyulmamış anladığım kadarıyla. Stres olman kaygılanman elbette normal ama şu sonuç gelene kadar vaktini hep dua ederek geçir. Öncelikli duan eşinin ALS ya da başka bir hastalığının olmaması tabii ama varsa da şifa için dua. Metanet için dua.
Allah'tan gelme konusuna gelince, ne kadardır evlisin bilmiyorum ama eşin Allah'tan gelmedi mi. Şükrettiğin şeyler Allah'tan gelmedi mi. Hastalık da Allah'tan, fakat bunu bizim nasıl yorumladığımız önemli. "Lanet olsun böyle gelene, ele aleme neler geliyor bana anca hastalık" demek mi yoksa "dur bakalım bu da geçer var bunda da bana bir öğrenecek pay, bunun da arkasından gelecek bir güzellik vardır ama yaşayıp görelim" demek mi rahatlatır seni. İlki ise evet inanç zayıf olabilir Ara ara içlenmek, sormak elbette normal ama sorularına "vardır bir bildiği" diyebilmek gerek.
Son olarak, sancı varsa doğum yakındır diye düşünürüm. Sancılı günlerdesin, Allah sabrını gücünü arttırsın inşallah ve ailenle yeniden doğmuş gibi güzel haberler alın.