+3 oy
168 göst.
Moda kategorisinde (919 puan) tarafından
Mr falan çekilip gerekli tetkikler yapılacak gerçekten als mi 

Başka biseymi benim uykularım kaçmaya başladı sabahlara kadar dusunuyom 

Allah kimseye vermesin ama böyle büyük bir hastalık rabbim verdiğinde gerçekten hiç isyan etmez Allah'tan geldi ne gelirse kabulum deyip hemen kabullenir misiniz insan hemen kabullenebilir mi ben mi sıkıntılıyim benim inancım çok mu düşük hergun ayrı bir neden sorusu açılıyor kafamda bana yardımcı olun 

5 Cevaplar

+3 oy
(2,527 puan) tarafından

Bazen güçlükler kampanya gibidir. Çünkü insan güçlüğe düşmeden duayı az eder, eksik eder. Ben güçlükte olduğumu düşünsem, çaresiz hissetsem yine bana kupon tanımlanmış gibi düşünürüm<3 Mesela şu sıralar benim de kendime göre güç durumlarım var, acaba neyi idrak etmem gerekiyor da bu dar zamanlardan geçiyorum diye düşünüyorum. Şu an cevabını alamam, ancak belki seneye belki 3 ay sonra taşlar oturacak ve "vay be, meğer Allah da bana bu güzel günleri yaşamam için o güçlükleri vermiş" diyeceğim.

Henüz teşhis koyulmamış anladığım kadarıyla. Stres olman kaygılanman elbette normal ama şu sonuç gelene kadar vaktini hep dua ederek geçir. Öncelikli duan eşinin ALS ya da başka bir hastalığının olmaması tabii ama varsa da şifa için dua. Metanet için dua.

Allah'tan gelme konusuna gelince, ne kadardır evlisin bilmiyorum ama eşin Allah'tan gelmedi mi. Şükrettiğin şeyler Allah'tan gelmedi mi. Hastalık da Allah'tan, fakat bunu bizim nasıl yorumladığımız önemli. "Lanet olsun böyle gelene, ele aleme neler geliyor bana anca hastalık" demek mi yoksa "dur bakalım bu da geçer var bunda da bana bir öğrenecek pay, bunun da arkasından gelecek bir güzellik vardır ama yaşayıp görelim" demek mi rahatlatır seni. İlki ise evet inanç zayıf olabilir :( Ara ara içlenmek, sormak elbette normal ama sorularına "vardır bir bildiği" diyebilmek gerek. 

Son olarak, sancı varsa doğum yakındır diye düşünürüm. Sancılı günlerdesin, Allah sabrını gücünü arttırsın inşallah ve ailenle yeniden doğmuş gibi güzel haberler alın. 

(919 puan) tarafından
Aslında ben herşeye agliyoum biz okadar güzel bir aileyiz ki kendi içimizde çocuklarımız biz ama o kadar acı cektikki 9 sene bir güzel gün geciremedik o sevgimiz o güzel ailemiz  hiç mutlu olmayı hak etmedimi
(2,527 puan) tarafından
Haklısın ama eşini de düşün, şu an onun en son ihtiyacı seni böyle görmek. Sen güzel düşün, senin enerjin inancın ona da geçsin
(919 puan) tarafından
Başına gelen herşeye geldi bana sarıldı üzülme bugünler geçecek dedi her sferinde bana üzülme dedi sarıldı geçecek dedi mutlu oldu içine attı kendini yedi
(2,527 puan) tarafından
Sen ona sarıl, hepsi geçecek ben varım de. Onun içi senden çok daha fazla yanıyordur. İmtihan var evet ama ben de aslan gibi yanındayım de eşine.
(919 puan) tarafından
Hep diyorum hep yanindayim Allah güç kuvvet versin sağol canım çok sagol
-Reklam-
+2 oy
(5,433 puan) tarafından
Hastalıkta bir imtihan canım Rabb'im taşıyamayacağımız hiç bır yükü vermesın senın bu imtihanı sabırla geçmen gerekiyor sakın ola ki isyan etme beterin beteri var deyip şükret ve hep dua et Yaa Şafii esmasını çek umutsuz olma lütfen 
(919 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun nice bebekelr var sma li dmd ki çocuklar en azından diyorum bak eşimin iki çocuğu oldu gördü gezdi yaşadı ya o masum çocuklar neler çekti

Sona diyorum yok değildir yaa yanlış demiştir kas erimesi ve güçsüzlükten başka hiçbir belirti yok bilmiyorum susmuyo
(5,433 puan) tarafından
Sen eşine destek ver canım üzülüp onuda üzme Rabbimin izniyle birşey çıkmaz inşaAllah sen isyan etme bacım sakın ola duâ olsun dilinde her zaman
(919 puan) tarafından
Hep var inşallah canım bakalım eşim bir oksrse hemen yanına gidiyorum noldu kolum agriyo diyo içime bişi oturyo yani noldu noldu sıkıştıriyorum tabi elimde degil
(5,433 puan) tarafından
Anlıyorum canım seni insanın yoldaşı sonuçta Allah'ım korktuğunuza uğratmasın
(919 puan) tarafından
Amin canım amin
+1 oy
(19,817 puan) tarafından
İnsan düşünür aklından herşey geçer. Ama bu düşünceleri kafanda çok buyutmemek gerek. Nedeni yok. Burası imtihan dünyası çünkü. Bizden önce yaşamış milyonlarca insan gibi biz de imtihana tabi tutuluyoruz. Tutlulacagiz da.  Bize bir hastalık ya da musibet isabet etmesi bizim gunahkarligimizdan , hatalarimizdan dolayı değil. Allah bizi farklı şekillerde imtihan ettiği için. Bakalım bu kulum bu musibet karşısında ne kadar bana sadık kalacak. Bakalım bu kulum isyana düşecek mi. Tüm insanlar imtihana tabi olduğu gibi peygamberler dahi imtihana tabi olmuşlar. Başlarına neler neler gelmiş. İnsanın uzulmesi çok çok normal. Ama sonunda tevekkül etmek bizim görevimiz. Neden diye sorabilirsin. Ama nedeni bu işte. Allahim korktuğuna ugratmasin. Eşine şifalar versin inşallah tez zamanda 
(919 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkür ederim
+1 oy
önce (919 puan) tarafından
Cevap kizlar
0 oy
önce (613 puan) tarafından
Rabbim kapıların en hayırlısını açsın Rabbim korktuğunuza uğratmasın inşallah. Allah büyüktür İnşallah hayırlı haber alırsınız
önce (919 puan) tarafından
İnşallah canim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 149 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Meleklerivar (919 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 450 göst.
+2 oy
9 cevap 332 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Meleklerivar (919 puan) tarafından soruldu
+1 oy