+3 oy
192 göst.
Diğer kategorisinde (631 puan) tarafından
Ne rezil bir sağlık sisteminiz var ya. Evde doğurup gidecem 10 haftalık hamileyim hala kadın doğuma randevu bulamıyorum. Gittim rica ettim randevusuz da almadılar. Burası küçük yer özel 1 tane klinik vardı o da kapattı. Ne yapayım yani şimdi ben? Başka şehire mi gidip geleceğim kontrollere? Bir de malum şahıslar der ki "eskiden hastanede kuyruk olurdu" la.n kuyruk da olsa aynı gün muayene oluyordu insanlar. Ben kaç aydır sıra bekliyorum çıldıracağım. Sadece bu da değil diğer alanlarda da bulamiyorum. Kızlar ben nasıl randevu alıp bebişi kontrol ettireceğim?

12 Cevaplar

+3 oy
(7 puan) tarafından
Ben iki çocugumda da randevu bulamiyordum ama benim yasadigim yerde kadın doğum bölümünde her doktor 50 hastayi randevusuz bakiyordu sabah erkenden gidip sira aliyordum suan hala devam ediyormu bilmiyorum ama yani en azinda her yerde böyle bir sistem olsa biraz da olsa insan rahatlat
(5,041 puan) tarafından
Bence de şansını öyle dene,sabah erken gelip sıra alabilir miyim diye sor
(631 puan) tarafından
Gittim canım gittim almadılar ordan geri döndüm maalesef bakmiyorlarmis randevusuz
(5,041 puan) tarafından
Vitamin takviyesi felan da Alman gerekiyor acaba başka bi şehire mj gitsen bu seferlik,kalp atışı felan da dinlersin
(631 puan) tarafından
Sağlık ocağında yazdırdım vitamini çok şükür oraya gidebiliyorum en azından :)
-Reklam-
+3 oy
(602 puan) tarafından
Sabah 10 da yeni randevu açılıyor 10 da MHRS hazır bekle hemen bas 
+2 oy
(1,461 puan) tarafından
Turkiyede buna çok önem veriyor insanlar ama bu o kadar korkulacak bir şey değil aslında bir çok ülkede gebelik boyunca 3 ultrason hakkınız var 12. Haftadan önce ultrason acil bir kanama yoksa mümkün değil varsa da önce kan tahlili sonra ultrason. Bunu şunun için söylüyorum endişenizi anlıyorum ama randevu bulamadım diye üzülmeyin insanlar çok fazla gereksiz randevu aldığı için randevu kalmıyor malesef
(631 puan) tarafından
Bazı gebeliklerde yerleşme olmuyor, dış gebelik oluyor, kese boş oluyor, kürtaj gerekiyor. Her gebelik 12.haftaya kadar sağlıklı olmayabiliyor ama. Ben endişe etmiyorum şuan için. Ama bunlardan biri olsa, benim hayatı tehlikem olacak durum olsa mesela dış gebelik olsa. Ne olacak?
(1,461 puan) tarafından
Bunlar hayati tehlike oluşturacak şeyler olsa Amerika'daki kadınların çoğu ölürdü ya da bir isyan başlardı çünkü orada 16. Haftaya kadar ultrason yasak benim yaşadığım ülke olan fransada aynı şekilde kadınların çoğu ölürdü 12. Haftaya kadar ultrason yasak
+2 oy
(4,181 puan) tarafından
Malesef randevu bulmak çok zor, sabah 10 da randevu açılıyor ayrıca talep oluştur mesaj gelir hemen 
(2,597 puan) tarafından
Aynen, bende talep oluşturunca mesaj geldi öyle aldım randevu
(631 puan) tarafından
Talep açtım gelmiyor kaç haftadır. 10da da bakıyorum ama yok
(71 puan) tarafından
Talep sistemi de düzgün çalışmıyor 4 ay boyunca talep sisteminden kızıma randevu bekledim açılmadı en sonunda eşim sabah 10 da gir bak dedi öyle alabildim
+2 oy
(2,023 puan) tarafından
Ben 5 aydır yeşil alan açıldığı halde randevu bulamıyorum 

Hakkım zehir zıkkım olsun onlara 
+2 oy
(71 puan) tarafından
Her sabah saat tam 10 da gir mhrs ye bak 
+1 oy
(2,238 puan) tarafından
Malesef bende nerdeyse 2.5 - 3 saatlik uzaklıkta olan hastahaneye gidiyordum 
(631 puan) tarafından
Çalışıyorum işte calismasam gider gelirim işte her seferinde izin alıp o kadar yolu nasıl gidip gelicek nasıl bir sistem bu hastane var ama yok yani
+1 oy
(1,408 puan) tarafından
Maalesef bazı bölümlerden özellikle randevu almak çok zor ankara da kadın doğuma genelde buluyorsun ama iç hastalıkları kalp damar bu bölümlere bulmak çok zor oluyor inşallah bulursun biran önce 
(631 puan) tarafından
İnşallah ya teşekkür ederim. Bizim burda özellikle göz, cildiye falan imkanı yok. Eskiden kadın doğumdan iyi kötü alınırdı onlar da imkansız olmuş şaka gibi
(1,408 puan) tarafından
Allah yardım etsin maalesef sistem kötü randevu bulmak zor
(631 puan) tarafından
Amin hepimize inşallah
+1 oy
(1,919 puan) tarafından
Ben doğu gorevindeydim ikinci hamilelikte tayinimiz 6 aylık olunca çıktı. 6 ayda 2 kefe falan gittim herhalde kontrole. Hastane yok doktor yok 
(631 puan) tarafından
Ülkenin her tarafı doğu gibi oldu merak etmeyin :) özel hastane olan yerler kendini şanslı saysin
+1 oy
(944 puan) tarafından
Aa çok üzüldüm hangi şehirdesiniz? Ben Ankara, hamile olunca gebe polikliniği değil de kadın doğuma yanlış randevu almışım, gittik hastanede muayene oldum hemen hiç Zorluk çıkarmadılar. Sonra randevu almadan gittim hep baktılar 
(631 puan) tarafından
Konya'nın Ereğli ilçesindeyim. Merkezde olsam orda bulurum ama çalıştığım için de gidemiyorum pek. 2 saat gidiş 2 saat geliş. Her kontrolde izin almam lazım
+1 oy
(10,061 puan) tarafından
İnan bende tam 3 aydır hastane randevulari peşindeyim talep olusturum yok zırt pırt mhrsye girmekten bıktım şuan 13 haftalıgim yok randevu yok özel var hiç birşey yapmiyo sadece 5 dakika ultrason bakiyo 900 tlye
(631 puan) tarafından
İşte burda da aynı fiyatti kapattı ona da razıydım
(10,061 puan) tarafından
Burdaki özel kuyruktur sabahtan akşama bekliyon saate veriyo ama o kdr yoğun ki rezillik. Bende cumaya cinsiyeti için gidecem mecbur
+1 oy
(6,540 puan) tarafından
Cnm sabah 09.59da MHRS gir ta 10 olunca kadın doğuma bak alacaksındir
(631 puan) tarafından
Girdim kaç kere yine bulamadım calisiyorum bide mesela o saatte ya müşteri geliyor ya biri bişey diyor hergun bakılmıyor birkaç gün bekledim ama yine bulamadim

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 567 göst.
21 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Güneşş (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 467 göst.
2 Aralık 2019 Diğer kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,721 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 112 göst.
0 oy
5 cevap 264 göst.

409,789 soru