+3 oy
158 göst.
Diğer kategorisinde (117 puan) tarafından
Günün hangi saatinde temizlik yapıyorsunuz?

İki çocuklu olunca ev aşırı dağılıp karışıyor. Her dakika temizlik yapmak istemiyorum ama ister istemez elim işte oluyor. Bu döngüyü kirabilen var mı?

Ayak tabanlarım ağrıyo artık öyle aşırı titiz biri de değilim. Ama temizlik imandan sonuçta dağınık pis evde de oturulmaz yine de bu döngüyu kırmak ve günün birkaç saati sadece temizliğe vermek istiyorum. Zamanımı çok alıyor..

9 Cevaplar

+1 oy
(3,452 puan) tarafından
Benim tek çocuk eğer çocukların erken yatıyorsa yatmadan odanızı toplayıver sabah toplu görünce enerjik olursun. Beklentimi yüksek tutmam mesela süpürdüm temiz ama oğlanın oyuncakları ortada bundan rahatsız olmuyorum sadece yatarken ve yemek yerken topluyoruz yerde yediğimiz için. Her şeyi az az yapıyorum. Akşam bulaşıkları makineye atmıştım kahvaltı hazırlarken de topladım yatakları topladım her yeri süpürdüm şu an bir tek çamaşır katlamak kaldı. Böyle biriktirmeyince yarım saatte bitiyor. Gün içinde sürekli bir şeyler yendiği için mutfakla uğraşmakta normal ya. Evde çocuk var sonuçta tamamen bırakamayız. Fazla eşyam yok zaten büyük temizliğim de uzun sürmez. Ivır zıvır olunca işler de zorlaşıyor
önce (117 puan) tarafından
Benim de az eşya olmasına rağmen öyle dağılıyor ki bir iki gün salıverme şansımız yok. Her gün robot gibi işliyoruz mecburen. Artık böyle salıvermek istiyorum ;))  özellikle bazen mutfaktan çıkamıyoruz
-Reklam-
0 oy
(6,081 puan) tarafından
Geceden evi toplarım mutlaka oğlum uyudugu zaman sabah uyandığım  zaman kahvaltıdan önce evi süpürür silerim kahvaltıdan snr da toz alir banyoyu temizlerim  ogleden snr da yemeğimi yaparim 
(19,822 puan) tarafından
Peki sen süpürgeyi açınca çocuk uyanmiyor mu ? Ve komşu faktörü yok mu sizde. Erken vakitte süpürge açınca sorun olmuyor mu . Sistem çok iyi. Ama ben yapamam
önce (6,081 puan) tarafından
Oglum  sabah 9 da kalkıyor   uyusa da sese alışık  bebekliginde hep acdim sese alistirdim alt komşum  benden erken kalkiyo biliyorum  zaten alt komşum haziran gibi koye gidiyor  daha rahat oluyorum gece bile acdigim oluyor
0 oy
(159 puan) tarafından
Sabah kalkınca kahvaltı hazır olana kadar kızım odasından oyuncakları salona getirir döker. Kahvaltıdan sonra mutfağı toparlar kızıma oyuncaklarını toplaması gerektiğini evimizi temizlememiz gerektiğini söylerim. Evin işi bittikten sonra oyuncaklarla oynamak isterse odasına döküp oynaması gerektiğini her an misafir gelebileceğini anlatırım. Coğu zaman akşam yatmadan bir tür salona getirir döker yine ama olsun yatmadan ortaliği toparlar öyle yatarız ☺
(159 puan) tarafından
Normal süpürgeyi bi kez açar heryeri süpürürüm robot süpürgenin yatana kadar calıstığını bilmiyorum ☺
0 oy
(86 puan) tarafından
Benim de bı düzenim yok açıkçası ne zaman müsait kalırsam bazen saatlerce odasında oyun oynuyoruz çünkü hiç bişeye izin vermiyor. Günlük evi süpürürüm. Kızım uyuyunca da yemek ve banyoyu temizlerim. Uyandığında birlikte toz alirz. Ocagi hergun silemem mesela 
Ben de aynı şekilde bazen pilim bitiyor;((
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Ben her gün evi süpürüp silmek zorundayım 1.5 yaşında oğlum sağolsun her yeri kirletiyor ama tabi her gün yapamıyorum.Mesela bugün koltukları sildim yeri süpürdüm,perdeleri makineye attım koridoru süpürdüm öyle parça parça yapabiliyorum bebekle bu kadar oluyor maalesef her gün bir şey yapmaya çalışıyorum:)
Perdeleri en son birkaç ay önce yıkamış asmistim sıra gelmiyor benim büyük işlere ya ;)
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Oglum sabah uyurken uyumayi tercih ediyorum geceye kadsr zsten yoruluyorum once kahvaltiyi hallederiz sonra islere girisirim bazi günlerde oglumla.oynamayi tercih ediyorum esim gelmeden toparlayip supurup geciyorum 
Ben de bazen aşırı isteksiz oluyorm gün boyunca hiçbir şey yapmıyorm sonra enerjim gelince girişiyrm ise.
0 oy
(138 puan) tarafından
3 yaşında bir oğlum var gece yatmadan evi toplar yatarım bulaşık bırakmam asla sabah kalkınca zaten ev toplu oluyor kahvaltı yapar çıkan bulaşığı halleder çamaşır makinasını çalıştırır süpürür silerim tuvaleti yıkar biraz dinlenir yemeğimi yaparım arada tabi çocuğumla oyun oynarım hava güzelse biraz oğlumla yürüyüş yaparım mutfak dolaplarını üzerinden haftada bir gün mutlaka silerim kulplarını lekenen yerlerini her gün toz alırken cam önleri kapı kulplarını falan mutlaka silerim bu şekilde rutin oluşunca temizlik daha kolay oluyo bi kaç gün aksatırsam daha uzun ve yorucu oluyo yapması camlarımı ise oda oda silerim hepsini aynı günde silmeye çalışırsam bir sonraki silmeye gözümde çok büyüyor kısım kısım yapmak daha hoşuma gidiyo
Ben de bazen aşırı derecede isteksiz oluyorum mutfak kalıyor ve sabaha o dağınık mutfakta uyanmak çok kötü oluyor öğleye kadar zamanım orada geçiyor;(
0 oy
(957 puan) tarafından
Gece çocuğu eşim uyutuyor o sırada ben ortalığı topluyorum mutfak oturma odası vs dağınık yatmıyorum haliyle sabaha toplu bi eve kalkmış oluyoruz gün içinde evi en az bir kere tamamen süpürüyorum kızım kalkar kalkmaz mama dediği için hemen mutfağa gidiyoruz kahvaltı yapmaya kahvaltı bitince kızımı mama sandalyesinden indirip oyuncaklarının yanına gitmesini sağlıyorum ilk görüşü olduğundan uzun süre onu oyalıyor o sırada yemek yoksa hemen en azından bi çorba koyuyorum ocağa sonra diğer yemekleri yapıyorum yanıma gelip gittikçe eline atıştırmalık meyve vs veriyorum saklama kabı kepçe falan derken o sırada oyalanırken yemek işi bitiyor uslu duruyorsa evi süpürmeye geçiyorum uslu durmuyorsa onunla oyun oynuyorum o öğle uykusuna yattığında kapısını kapatıp süpürüyorum evi sonra dinleniyorum. Haftada bir toz alıp Vileda yapıyorum haftada en az 2 banyo tuvalet temizliyorum hafta içi çamaşır birikirse geceden makineyi ayarlıyorum sabah kalkınca çalıştırıyorum kızımla birlikte seriyoruz o seleden bana veriyor ben seriyorum mesela iş yaparken durmazsa bulaşık Makinesini birlikte boşaltıyoruz Vileda yaparken durmuyorsa eline ıslak mendil veriyorum kapıyı sil hadi diyorum öyle bitiriyorum bütün günü eşimin tatil günlerinde de sabah kahvaltıdan sonra o yapılacak işleri yapıyor o süpürge yapıyor eve ben bulaşıkları yerleştiriyorum mutfak dolapları çok yüksek sağolsun kirlendiyse onları siliyor ben çamaşırları hallediyorum işimiz bitince dışarı gezmeye gidiyoruz 
Bende genelde.nu şekildeym ama her gün her gün artık daral geldi sanırım;)
önce (957 puan) tarafından
Bana da oluyor arada bir hafta 10 gün falan dokunmuyorum hiç sonra tabi bakıyorum ortalık almış başını gidiyor bu seferde çok detaylı girmek zorunda kalıyorum :)) doğumum yakın o yüzden temizliği elden bırakmamaya çalışıyorum bu aralar ama öyle olmasaydı 10 gün Vileda yapılmadı diye kimse ölmezdi çok kasmamak lazım :))
0 oy
önce (1,559 puan) tarafından
Benimde 2 cocugum  var biri 2.5 yas biri 2 aylik. Oglum evi savas alanina ceviriyor. Dun masadab domatesleri almis oyuncak kamyonun kasasina koymus oyun oynuyor bunun gibi ornekler o yuzden yerlerde ne ararsaniz var. Az once bir saat kadar rutin temizlik yaptim. Islerim kolaylassin diye sarjli supurge aldim hergun 15 dk da evi surupuyorum hastada bir silme yapiyorum hergu  toz aliyorum enel duzen veriyorum

Mutfak cok dagiliyor oni da aksam yemekten sonra hallediyorum.  Detayli temizlik yapamiyorumm bir de cocuklarin uyku saati degisiyor farkli saatlerde yapiyorum
Evet ben de detaylı yapmaya vakit kalmıyor. Bazen dolap içlerini siliyorum camları mesela çok nadir silebiliyorum.. her gün döngüsel olarak temizlik yapmak zor gelmeye başladı bitmek tükenmek bilmeyen işler Allah yardımcımız olsun

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 187 göst.
2 gün önce Moda kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,082 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 163 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Minikii (700 puan) tarafından soruldu
+1 oy
36 cevap 559 göst.
9 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 437 göst.