+6 oy
428 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,435 puan) tarafından

Selamün aleyküm rahmetullahi ve berakatuhu kardeşlerim nasılsınız iyisinizdir inşallah neler yapıyorsunuz bahaalımmm :silly:

Yeni bir soru ile geldim sjsjsjsk :D

Çocukken en çok oynamayı sevdiğiniz oyun neydi sıralar mısınız? ;) 

Ben en çok seksek oynamayı körebe oynamayı saklambaç oynamayı ve ip atlamayı çok severdim :angel:peki ya sizler ☺️♥️

19 Cevaplar

+2 oy
önce (2,230 puan) tarafından
 Tuğlalari dizerdik topla vururduk. Karşı taraftan biri bize vurmadan topla dizmeye çalışırdık adı aklıma gelmiyor çok oynardık ya.
Bizim bide ayağımın altı 36 vardı
Erkekler kızlara gelip takım olmak istiyordu eller yukarıda çatı gibi birleştiriyorlardı sonda kalan erkeğe vuruyorduk kızı da alkisliyorduk şimdi bakıyorum da biraz çirkin bir oyunmuş kendi kızım oynasın istemezdim ama eskiden çocukluk vardı malesef şimdi yok
Kızlar reddedince de ayağını gösterip 36 derdi fjfnfnfj
önce (18,139 puan) tarafından
Bizde yedi kiremit derlerdi bu oyuna ay çocukluğuma gittim geldim resmen ❤️
önce (956 puan) tarafından
Biz 7 taş dizerdik
önce (4,300 puan) tarafından
White swan bizdede ayni oyunun adi dansa davetti sona kalan dayak yerdi
-Reklam-
+2 oy
önce (795 puan) tarafından
Benim babam dışarı cikmamiza izin vermezdi avlumuz kocaman amcamlar hepimiz aynı avlu icindeyiz kuzenlerimle 

İsim bitki hayvan 

Misket

Mangala 

Çelik çomak 

Saklambaç 

Elimsende 

Yerden yüksek oynardık çok eğlenceli di hele geceleri oynardık gündüz köy yeri hep işimiz olurdu daima imece usulü bugün bizim yarın amcamın öbür gün dedem gilin felan 
önce (4,435 puan) tarafından
Yaa ne güzel bizde geceleri eğlence amaçlı oynardık ama genelde yaz geceleri daha güzel olurdu
önce (795 puan) tarafından
Evetya şimdi kapı önüne çıkmak mahallede laf oluyor
Ne yazık ki öyle
+2 oy
önce (3,402 puan) tarafından
İple oynanan bütün oyunlar saklambaç oynardık bide eski kumaş parçalarından bebeklerimize elbise dikerdik 
Ayy bende bebeğime çok elbise dikerdim hatta annem çorapların teki nerede derdi sjsjsjsj
+2 oy
önce (3,427 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

image

Ve aleyküm selam rahmetullahi ve berekatuh güzel bacım❤️ 

Ben lastik oyunu severdim kız karşılıklı iki kişi don lastiğini bacaklarına takıyordu hanii. kaç gündür de tekerlemesi aklımda eşime konser veriyorum:D

Laleli bir içeriye gir ipten çık dışarıya kaç. Laleli iki ormandaki tilki tilkinin yarısı doktor beyin karısı bacak arası :)

Aaa o nasıl bir oyun bak merak ettim şimdi ☺️❤️
önce (3,427 puan) tarafından
Bak cano böyle işte yavaş yavaş yükseliyor lastik üstünden zıplıyosun değmemeye çalışıyorsun falan bişeyler yapılıyor işte :D
He he şimdi hatırladım gülüm ama oynamak hiç nasip olmadı
+2 oy
önce (1,916 puan) tarafından

İp atlamak:)o kadar çok atlardim ki bacak ağrısından annemin beni doktora götürdüğünü hatırlıyorum Doktor bana ip atlamayı yasaklamıştı:D

Ahahahah peki yasağı dinledin mi
önce (1,916 puan) tarafından
Dinlemedim diye hatırlıyorum:D
Ahahahah
+2 oy
önce (628 puan) tarafından
Evcilik oynamayı çok severdim 
Herkesin bir evi olurdu hayali kapı çalma ve çıkıt diye açma sesi sjsjsjsj
Hayali eşyalar falan ne meraklıymışız ana olmaya ya bu kadar sorumluluk gerektirdiğini bilsek oynar mıydık acaba :D
Her kız çocuğunun fıtratinda var yuva kurmak
+2 oy
önce (34 puan) tarafından

Tabikide saklambaç :D hiç bulamazlardi cunki :D

Ahahahah ustasın yani
Hemde ne usta :)))))
Ahahahah Allah iyiliğini versin inşallah
Aminnn cümlemizin :))))))
+2 oy
önce (2,344 puan) tarafından

Seksek,üçgen , saklambaç,kar savaşı,survivor bile yapardık sjsjs sonra 9 taş ,ip atlama ,sos, isim şehir ,ortaya sıçan, sıcak soguk, bi tane daha vardı onun ismini unuttum birseyler diyip taşın üstünden atlardik onu genelde köyde oynardık bizim mahalle çok kalabalıktı herkesin yaşıtı vardı baya oyunlar oynardık akşam 12 kadar kar zamanı ailelerimizde dahil olur ortalık senlik olurdu aynı ortam komşular halen duruyor ama eskisi gibi cıvil cıvıl değil herkes evlenip gitti sadece ailelerimiz o mahallede :'(

İyiki olmamışsın bacım suratımın ortasına şut yedim ben djjdndkd kaleye koysalar gol yiyorum ortada oynatsalar ayaklarına dolanıyorum sen kızsın kızlar kale diregi olur deyip beni direk yapıyorlardı oyna almasalar da aglıyordum çünkü djdkkdksmdm
Hatta bi kere oyuna almadılar diye çok aglamıştım süprisimiz var sus deyip havuza batırıp çıkarmışlardı :(((
Kusura bakma ama hak etmişsin ne diye agliyon al ağladın sonuç ne geçti sjsjsjsjs ben oyun çok severim kazanmak için elimden geleni yaparım o yüzden halen bile oyun oynayınca tüm gözler bende olur iyi oynuyorum diye eşimle kizmabirader oynuyorum çıldırıyor sjsjsjs kaynim görümce onlar toplaşıp oynuyoruz gene herkes benim.tasi yeme.pesinde sjssjjs
Ahahahahhaha bak bu kötü olmuş sjjsjsjs
O zaman su gibi akıp geçiyor ben bile O günleri çok özlüyorum ve bizim mahallede de kimse kalmadı ailemden başka :(
+2 oy
önce (5,408 puan) tarafından
Aleyküm selam canım 

En çok ip atlamayı çok severdim  gerçi bütün oyunlar başkaydı benım için doya doya oynadım her oyunu 

Körebe dokuz taş yakartop saklambaç Kurt baba

Dansa davet☺daha çook var çat çat kaynana hahha
O günleri özlemle anmak çok güzel  •́⁠ ⁠ ⁠‿⁠ ⁠,⁠•̀
+1 oy
önce (712 puan) tarafından
Yakar topmuydu o oyunun adı :)) onu severdin ortadada biri oluyo vurmaya çalışıyorsun
Ahahahah evet o da çok güzeldi yaa
+1 oy
önce (2,013 puan) tarafından
Eskiden taş  üstüne taş koyup oyun oynardık simdi derdi dert üstüne koyup ağlıyoruz 
Bugünde buna yakalım madem :(
Aga beee
+1 oy
önce (393 puan) tarafından
En sevdiğim oyun karanlık çökünce gruplu saklambaç oynardık kuzenlerim ablamlar abim kardeşim baya kalabalık olur gruplara ayrılır oynardık karanlık olduğu için çok maceralı olurdu
Bunu bizde yapardık çok güzel olurdu yaa valla
+1 oy
önce (657 puan) tarafından

Çizgi oynamayı ve ip atlamayı çok severdim çok güzel zamanlardı keske şuan da imkan ve çevre olsa da oynasak :'(

Ah ah keşke ama şuan evlatlarınla ve eşinle keyifli bir vakit olsun diye evde oynaya bilirsiniz canısı
önce (657 puan) tarafından
Hamileyim canım öyle ters bir hareket yapamıyorum ki
O da doğru yaa doğur oynarsın sjsjsj
+1 oy
önce (3,165 puan) tarafından
Aleyküm selam. Dalye saklambaç ve ip atlamayı seviyordum 
Çok güzel günlerdi dimi •́⁠ ⁠ ⁠‿⁠ ⁠,⁠•̀
+1 oy
önce (3,010 puan) tarafından

Abim motor olurdu ben kafasina binerdim beni gezdirrdi. Kafa direksiyon olurdu ben nereye cevirsem oraya giderdi .

Ahahahah şofördun yani
önce (3,010 puan) tarafından
Aynnen
+1 oy
önce (862 puan) tarafından
eski oyunlarımız ne varsa özlüyorum gece eve girmezdik annemler eve geldiğimde ağzıma ederdi lglgkgş yinede çok güzeldi 
Ahahahah benim annemde çok kızardı yaa
+1 oy
önce (1,565 puan) tarafından
Tombik yaaa birde yukarı adip renk söylerdik topu o birde dans hazırlar herkesin evinde oynardım.mallik gibi sondaki snsjsjs
Ahahahah dans da iyiymiş haa
+1 oy
önce (1,231 puan) tarafından
Evcilik 9 taş  saklambaç   hani iple uliynan bir oyun vardı laleli bir diyorduk işte o  oyun çok severdim
Evet ama laleliyi bilmiyorum ben :(
+1 oy
önce (1,399 puan) tarafından
Renkli istop oyunu
Evet evet o da vardı çok güzeldi

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 567 göst.
+1 oy
1 cevap 60 göst.