+2 oy
122 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (158 puan) tarafından
Hanımlar oğlum 21 aylık. Çok hırçın bir çocuk. İstediği olmasın hemen bağırır kendini yerlere atar, gelir bana vurur. Sadece istediği olmadığında değil durduk yere bile ortada hiçbir şey yokken gelip benim saçımı çeker, topak halinde saçlarımı yolar, ısırır...  Gayet sakin bir şekilde uyarırım anneye vurulmaz , saçı çekilmez, bunlar kötü bir şey, bunları yapmıyoruz tamam mı annecim diyorum, uyarmam onu kesinlikle durdurmuyor gülerek tekrar devam ediyor yaptıklarına...

Sonra bu işe yaramayınca bende başka türlü unutturmayı denedim , vurmaya kalktığında hiç tepki vermeden oyuncaklarıyla dikkatini dağıtmaya çalışıyorum(tepki versem bu sefer yine gülerek devam edecek o yüzden bu sefer de tepki göstermeden denedim)   o an işe yarasa da biraz zaman geçtikten sonra yine gelip saçımı yolar veya ısırır. Eşime hiç böyle şeyler yapmıyor onu gidip öper bile şımarır ama bana gelince böyle yapıyor :(

Başka türlü nasıl unutturabilirim, ne yapmam gerekir?

6 Cevaplar

+1 oy
(1,582 puan) tarafından
Benim oğlumda 27 aylık şiddete çok meyilli neden böyle yapıyor bilmiyorum dediğiniz gibi uyarmamda işe yaramadı tepkisiz kalmamda yani tek bana yapmıyor herkse yapıyor çocuklu bir ortama girdik mi diken üstündeyim
(158 puan) tarafından
Aynen maalesef bende öyleyim, komşularla oturduğumuzda onun çocuklarına da aynı vuruyor, hatta komşumun saçını çektiği bile oldu:(  napıcaz bilmiyorum, umarım iyi bir tavsiyesi olan çıkar bakalım
(1,582 puan) tarafından
2 yaş sendromuna bağlıyorum inşallah o yüzdendir geçer
-Reklam-
+1 oy
(158 puan) tarafından
Post yukarı 
+1 oy
tarafından
Benim kızım da son 1 haftadır vuruyor dün babasının kafasına kumanda fırlattı yetmezmiş gibi defalarca vurdu anlamıyorum niye böyle bu çocuklar 
0 oy
(158 puan) tarafından
Post yukarı 

Tavsiyesi olan yok mu 
0 oy
(52 puan) tarafından
Benimde oglum oyle ya tokat atıyor remen bana babasına 
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Aslında oyuna çevirerek. Çocuk oyunla büyür. Vurma davranışı varsa eğer çocuğa vurmasını aktif edecek oyunlar alın. Mesela buz kıracağı.. çekiçle vuruyorsun. Tamir oyunları. Çivi cansın mesela. Toplara raketle vursun ritim oyunları yap mesela eliyle ritm tutsun. Yani sürekli vurmasını desteklicek oyunlar bulun. Bence bununla atlatır. Çocuk oyunla büyüyor belki ki oyin zannediyor ve gülüyor bı de böyle deneyin
(158 puan) tarafından
Öneriniz için çok teşekkür ederim, deneyeceğim, inşallah faydası olur

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 110 göst.
17 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tugba3101 (1,435 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 67 göst.

410,989 soru

12,368,361 cevap

42,207 kullanıcı

Kategoriler

...