+1 oy
147 göst.
önce Diğer kategorisinde (86 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler. Bebeğim 20 ocakta 2 yaşına girecek ve 2 gündür gündüz uyumuyor. 2 yaşında öğlen uykusunu bırakan bebekleriniz var mı? Çok mu erken 11 aylıkken de tek uykuya düşmüştü. Dün 19.00 uyudu sabah 8.30 uyandı gece çok kez uyandı ama hep uyanır zaten. Bugün de biraz önce uyudu 

14 Cevaplar

+1 oy
önce (2,827 puan) tarafından
Benim oğlumda iki ay sonra iki yaşına girecek, bu iki gündür gündüz uykusunu bıraktı, akşam onda yatıyor sabah dokuzda kalkıyor 
önce (86 puan) tarafından
Bizimki gündüz uyumayinca 20.00 zor görüyor. Yoruluyor heralde
-Reklam-
+1 oy
önce (1,004 puan) tarafından
Neden uyuttun canım gece uyumaz ki bu şekilde 
Gece uyuyor ama hâlâ emiyor o yüzden geç uyusada kalkar emer uyur.
+1 oy
önce (277 puan) tarafından
Yeni iki yaşına girdi 23 aylıkken tek uykuya geçti o yüzden birşey diyemem bu konuda ama istemiyors zorlamayın 
İstemiyor yani deniyorum yok çok erken bıraktı gibi geliyor banada. Hava güzel olunca sabahtan parka götürüyorum yorulursa 14.00 gibi uyur yoksa uyumuyor
+1 oy
önce (12,704 puan) tarafından
Benimkide ay sonu 2 yaşına girecek arada gündüz uyutmuyorum ama akşam 9dan önce uyutmuyorum yoksa uyanıyor. Akşam 9dan sonra yatınca sabahta 9 9.5 gibi kalkıyor. Geçen kendisi uyuyakaldı 6.5da bu sefer 8.5da kalktı oturdu gece 1.5da uyudu geri
önce (565 puan) tarafından
Gece kesintisiz uyuyor mu acaba
önce (12,704 puan) tarafından
Ebet gece beslememiz falan yok. Akşam yatar sabah kalkar
Bizde de yok emrullah keseli 3 ay oldu ama hala gece çok uyanıyor gündüz yatırdam da aynı yatırmasamda aynı. Kaçta yatırsam da değişmiyor nedenn böyle acaba
+1 oy
Benim oğlumda 20 ocakta 2 yaşına giriyor kızz

Benim oğlan aoşam 8 de yatar sabah 6-7 gibi kalkar 9-10gibi ilk uykusuna yatar bir saat uyur. Sonra 2 gibi yatar bir buçuk saat uyur

Sabah uyutmamayı denedim ama dayanamıyor huzursuz oluyor ama bazen 8 gibi kalkıyor o zaman tek uyku yapıyorum ama mutlaka gün içinde bir kere de olsa uyutuyorum 

Benim oğlan gece 2saate bir uyanır ne yaparsam yapayım gece uykusu hep aynıo yüzden uyuyor gündüz sanırım

Her çocuk bir değil ama gündüz 1kere de olsa uyusa sağlığı için iyi olur ama uyumuyorsa yapacak bir şey yok gibi 
Bende biraz daha uyusun istiyorum ama yok uyumuyor 2 gündür heralde bırakacak.
0 oy
önce (13,680 puan) tarafından
7 uyuması için erken bi saat 2.5 yaşında kızım gündüz uykuyu bıraktı 28 aylık miydi hatırlamıyorum akşam 9 sabah 8 uyku saatleri. 7 de uyursa gene uyanır gece 
Sizin iyiymiş bizimki zor dayanıyor hem gündüz uyumak istemiyor hemde akşam 19.00 den sonra dayanamıyor
Gece de kalkar sürekli emer uyur
önce (13,680 puan) tarafından
Saat 4 5 gibi bi uyku çöküyor ama o zaman da ben uyutmuyorum bu süreçte çocuğun huyunu bilmek önemli doğdu doğalı uyku problemi yaşadım ben huysuzlaniyor ama yapacak bi şeyim yok ya gündüz uyutup gece uyanmasına göz yumcam ya da gündüz huysuzluguna katlanıp gece iyice dinlenicem. Ben 2. Seçeneği seçtim  :)
0 oy
önce (2,143 puan) tarafından
10 aylıkken tek uykuya geçti. 2 yaşında gündüz uykusunu bıraktı. Şimdi 2.5 yaşında.
Bizde 11 aylıktı tek uyku yapıyordu. Şimdi de gündüz uyumayı bırakacak sanirim. Sorun olmaz heralde her çocuk farklı genelde tek uykuda olsa yapıyor bu yaş grubu ama bizimki istemiyor.
Yeni doğduğu zamanlarda bile 7-8 saat uyanık kaldığını bilirim. Hicbir zaman uykuyu sevmedi. Bak mesela bugün uykum geldi diye yatağına gitti yattı 5 dakikada uyumuş hemen 1 saat önce kalktı geldi Sabahlarız artık
önce (1,236 puan) tarafından
Canım o ayda tek uyju normal mi
Doktor normal demişti
0 oy
önce tarafından
Doğdu doğalı gündüz hep tek uyku uyurdu. 18 aylıkken de gündüz uykusunu komple bıraktı. Doğduğundan beri uykuyu seven bir bebek değil. Şuan 3 yaşında. 3 ay önce 3 yaşına girdi
Sizinki baya erken bırakmış uykuyu. Çocuklar çok farklı gerçekten. 2 yaşında 2 uyku yapan da var hiç uyumayan da var.  Bu sorun olmuyor sanırım akşam uykusuna kaçta yatıyor
önce tarafından
Gündüz uyuyunxa benim için çok iyi oluyordu, gece de çok uyumadıgi için uykusuz kalıyordum, gündüz uyuyunxa bende uyuyordum. Şuan 3 yaşında gece bazen 12 de uyuyor bazen 1 de uyuyor. Sabah 10.30 gibi kalkıyor, geceleri bazen hâlâ ağlar uyutmaz hayattan soğudum yani anne olunca. Çok tatlı çok seviyorum canımı veririm onun için gözbebeğim o benim ama uykusuzluk hastalık getiriyor sürekli malesef. Aynen her çocuk farklı, erkek kardeşimin oğlu 4.5 yaşında çocuk doğdu doğalı uyurdu gece gündüz var mı yok mu belli değildi, şuan hâlâ gündüz uykusu uyuyor ben şok oluyorum :)) doğuştan geliyor bence ya uykuyu sevip sevmeme
0 oy
önce (4,850 puan) tarafından
Oğlum üç yaşında gündüz uykusu yapmadığı zaman 8 de uyur ama gündüz uykusu yaparsa biz ne zaman uyursak öyle uyur  çünkü gündüz uykusu da 2 buçuk saat kadar uyur uykusunu alır ama şöyle güzel bir yönü var oğlum hiç gece kalkmaz erkende yatsa geçte yatsa uyku problemi olmaz 
Gece kalkmamasi çok güzel gerçekten. Bizimki hâlâ emiyor belki o yüzden bilmiyorum bırakınca düzelir diye umuyorum.
0 oy
önce (193 puan) tarafından
Benimki bir daat lde olsa yatırıyorum cokmerien kalkıyor 6 da 9 gibi yatırıyorum  ikincisi 1 saat falan uyur 5 gibi 6 da kaldırıyorum ama gece çok şık uyanıyor 5/6 kez emziriyomsn
Kaç aylık çocuğunuz
0 oy
önce (617 puan) tarafından
Kızım 3 yaşına girecek 2 yaşında bıraktı gündüz uykusunu uyumuyor çok nadir uyir
Bizimkide öyle olacak heralde. Gelişimini etkiledi mi peki gündüz çok yorulmuyor mu
0 oy
önce (223 puan) tarafından
Elinden gülebildiğin ce uyutmaya çalış gündüzleri öğleden son ra falan çünkü büyümesine büyük etki ediyor sağlık açısından 
Evet uyutmaya çalışıyorum ama 15.00 den sonra kendi yorulsa da uyutmuyorum. 2 saat uyuyor çünkü gündüz 17.00 de kalkarsa gece yarısına kadar oturur bizle
0 oy
11 aylık tek uyku için küçük değl miudi benmkide erken birakmisgi gündz uyksunu 2 ci de de uyku problemi var gns gce çok zor uyuyo 2 saat ugrastrdi
Zaten 15 ayda tek uykuya kesin geçmiş olması lâzım diyor doktorlar 4 ay önce geçmiş oldu bizimki sıkıntı yok. Ama her çocuk aslında kendi belirliyor uyku düzenini. Şuan 2 yaşında ben istiyorum ki biraz daha öğlen uykusu uyusun.
Anladm canm ilkde hatrlamiyorm ama tek uykusnda baya erkendi biz bırakalı 2 yas di haliba10 aylık çok zorluyo gece uykusunda tek uykumu yapsam bilmiyorm bugün tek uyudu ama akşam çok ugrastrdi her sese kalkiyo
0 oy
önce (3,493 puan) tarafından
Benim kiz 17 aylık gündüz uyumuyor 

Su saat olmuş hala uyumam diye direniyor 

Gündüz de geç kalkiyor 12 1 gibi
Sizin uyku düzeni baya farklı. Hiç uyumamasi zor bide akşam da erken yatmiyorsa zor olur
önce (3,493 puan) tarafından
Neler çekiyorum valla uyu uyan kafam ağrıyor
Stresten adet bile görmedim
Bi eşten de zerre destek yok çok yoruldum

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 141 göst.
0 oy
13 cevap 357 göst.
18 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,473 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 170 göst.