0 oy
219 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (53 puan) tarafından
Kızlar bı çocuğunuza tuhaf gelecek belki ama.  Ben tekrar çocuk dogursam evde doğum yapmak istiyorum. Tabiki profesyonel bı ekiple ebeyle.  İki çocuğumu şehir hastahanesinde doğurdum resmen tramva . Hayatımızda en fazla 2 3 kere yaşayacağımız o an bana tramva oldu her hatırladığım da hâlâ gözlerim dolar.  Tekrar Rabbim nasip etse evde evimin konforunda sağlıkla doğum yapmak isterim.  Evde doğum yapan var mı ? Yapan çıkarsa çok şaşıririm.  Bu arada evde doğum yasal değil onun belli başlı prosedürleri var ama yine de bunu canı gönülden istiyorum. 

15 Cevaplar

+1 oy
(4,909 puan) tarafından
Canım bence kendine macera arama .Hem senin sağlığın hem bebeğinin sağlığı söz konusu sonuçta.ne olur ne olmaz .evde doğum yaparsan Allah korusun ya yolunda gitmeyen bir şey olsa ani bir müdahale gerekse ne biliyim.kendini ve bebeğini riske atma.Onceki doğumların kötü geçmişse başka hastaneye git özele git .o doğumların kötü geçti diye bu da kötü geçecek değil ya . Benim de bir oğlum var 2 buçuk yaşında.bende üniversite Hastanesi'nde doğum yaptım berbat geçmişti doğumum.bir daha hamile olsam o hastaneye gitmem başka hastaneye ya da güvendiğim bir özel hastaneye giderim asla evde doğum filan düşünmedim düşünmem de.Tamam eskiden evde doğum yapıyorlarmış annelerimiz filan ama o zamanla bu zaman bir değil .Bence iyi düşün taşın canım .
-Reklam-
+1 oy
(5,853 puan) tarafından
Ben olsam o riske girmem veririm özele para kendi paramla daha konforlu olurum. Hem riske atmam hem rahat ederim 

. Araştırıp hangisi iyi bir hastanyese oraya giderim 
+1 oy
(161 puan) tarafından
Bebek ve anne açısından herhangi bir komplikasyon olduğunda ne olacak? Ayrıca hijyeni sağlamak da çok zor. Hadi hepsine okey desek, bunun karşılığı maddi açıdan çok yüksektir..yanlış anlamayın ama travma oluşacak kadar şehir hastanesinde zor doğum yaşayıp, sonra ikinci çocuğu doğurmaya yine şehir Hastanesi'ne gidiyorsanız, maddi açıdan böyle seyleri karşılayacak ya durumunuz hiç yoktur ya da eşiniz veya siz kendinize hiç değer vermiyorsunuz demektir. 
0 oy
(5,672 puan) tarafından

29 gün önce doğum yaptım bu soruna şu şekilde cevap vermek istiyorum 29 gün önce beni doğurtan ebeyle nerde olursa olsun olur bana farketmez başka türlü asla istemem :D

(53 puan) tarafından
Maşallah canım senin adına çok sevindim ❤️ hangi hastahane acaba
(5,672 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim
Van bölge eğitim ve araştırma hastanesi
(5,672 puan) tarafından
Ama lütfen kendinizi tehlikeye atmayın hastahanede sürekli nts bağlıyız ve bebeğin kalp atışları sürekli kontrol altında evde öyle bir imkan yok
0 oy
(602 puan) tarafından
Yasak diye biliyorum ebelerin eve gelmesi, benim bulunduğum şehirde bile en son 15 yıl önce biri evde doğum yapmış onda da kadın bebeği ölmüş sonra ebeyi mahkeme vermiş , sonra araştırmışlar karnında ölmüş o yüzden kimse gitmez tantanalı işler, özel bir hastane bulursun eşinde senin yanında olur 
0 oy
(203 puan) tarafından
Mantık olarak o anki psikolojin önemli tabi ki ama son dk sana yada bebeğe bişey oldu sanırım normal doğum yapmışsın aniden bebeğin kalbi durdu diyelim doğuma el verisli değil yani napicaksn bence herşeyi kaba taslak değilde  detaylı düşünmek lazım son dk sezaryen olanlar var  ben kendimide bebeğinizde riske atamam 
0 oy
(1,888 puan) tarafından

Benim eltim binanın merdivenlerinde doğurdu geçerli mi:D

Onun ki mecburiyettendi ama

(51,567 puan) tarafından
masallah Allah herkese kolay dogum versin
(1,888 puan) tarafından
Amin amin canım.

Ben eltimin 3 doğumda da çıt sesi çıkardığını duymadım. 2 dk da ıhh diyip fırlatıyordu çocuklarını:))

Aşırı kolay yani
(51,567 puan) tarafından
bende sezeryan olmasa cikaramiyodum ☺️
(1,888 puan) tarafından
Olsun canım canıma sağ olsun bebişler iyi olsun her iki doğumda normal
(51,567 puan) tarafından
aynen normalde denendi bebek innedi falan ikisinide yasamis gibi oldum
(1,888 puan) tarafından
Bununla geçmiş olsun canım ☺️
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Bence riskli ters giden bir şey olsa n'olacak 
0 oy
(179 puan) tarafından
Aşırı riskli bir şey bu canım doğumda Allah korusun ters giden şeyler olabilir acil bir müdahale gerekebilir 

Bu sadece anne için değil bebek içinde geçerli 

Belki bebeğin doğduğu anda solunum sıkıntısı olucak böyle bir durumda ne yapmayı dusunuyosun peki ?
0 oy
(51,567 puan) tarafından
evde dogum icin konfor olmaz her yatak ti aletti hastanede ambulans kapısında bisey olsa baska hastaneye gitmek icin senin konfor dedigin ebe ve hemşirelerin cirkefligi ben ozelde doğum yaptim Allah razi olsun hepsinden cok iyi ilgilendiler evde yapmaya kalksam kizimda bende ölürduk
0 oy
(2,548 puan) tarafından
Kesinlikle tercih etmem. Allah esirgesin bebeğe veya sana acil müdahale gerekse ne yapacaksınız... Ayrıca eve özel ebe ve ekip getirmenin maliyeti > özel hastane doğumu. Gider iyi bir hastanzede doğurur gelirim. 
0 oy
(3,519 puan) tarafından
Bence evde dogum yapmak kendini riske atmaktir 

Acil mudahale gerekli olsa ne yapacaksin
0 oy
(631 puan) tarafından
En başarılı ekip ve profesyonel doktorlar ebeleri de tutsan steril bir ortam ve acil durumda gerekebilecek alet, ekipman yok. Hastanelerde bile çoğu zaman riskli olabiliyor. Hayatta o riski alamam. Kendi konforum için bebegimin hayatini riske atamam
0 oy
(13,062 puan) tarafından
zaten ilki sezaryen olduğu için evde doğum yapamam ama ilk doğumum yine bu şekilde olacak olsaydı evde doğurmaya kalksaydım hastaneye varana kadar bebeğim de ben de ölürdük 
0 oy
(961 puan) tarafından
İki çocuğunuzu vajinal doğumla hastanede doğurmuşsunuz Allah upuzun ömürler versin yavrularınıza ama 3. Doğumunuzun vajinal olmasına bir garanti yok son dakika dahi herşey değişebilir hastaneler evet çok sıkıntı ama emin olun evde özel bir ekiple doğum yapmak özel hastane ücreti kadar tutar yerinizde olsam ne kendimi ne çocuğumu riske atmaz özel bir hastanede doğururum. Asla hayati bir risk almam şu an 2. Ye hamileyim hastanede doğum yapacak olmama rağmen aklımdan ölüm çıkmıyor arkamda kalan çocuğuma kim bakar diye her riskten kaçmaya çalışıyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 387 göst.
0 oy
5 cevap 71 göst.
0 oy
7 cevap 234 göst.
+1 oy
3 cevap 59 göst.
27 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde est16 (663 puan) tarafından soruldu

409,795 soru

12,320,042 cevap