+1 oy
108 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (33 puan) tarafından
Kızlar merhaba, 2 yıllık evliyim 9 aylık bebeğim var. Belki hatirlayan vardır bebeğim doğduğunda babamı kaybetmiştim bununla ilgili çok uzun bi yazı paylaşmıştım. Zaten 9 ay nasıl geldim bilmiyorum ite kalka bebeğime bakmaya çalıştım. Eşim bir süredir bebekle az ilgilenir oldu ve ne desem zamane anneleri tarzı soylemler yapıyor. Eşim kpss ye girmemi istiyor sallasan bile gir dene kendini diyor. Ders çalış al kitabi kalemi eline diyor. Kitap vs. O imkanı sağlar yani eminim. Ama gel gelelim ki benim buna gerçekten vaktim yok. Eşim herşeyi tam istiyor sanki, evde derli toplu otur her an biri gelecekmiş gibi, bebekle çok iyi ilgilen eğit, işten gelince benim enerjimi tavan istiyor yani anlicaginiz. Ben ona dün şey dedim hafta içi 2 gün işten gelince bebegimizle sen ilgilen uyuyana kadar 3 gün ben ilgilenirim , haftasonu zaten birlikte bakarız. Zamane anneler vs , yaptığın bi çocuk bakmak onu da seve seve yapmiyorsun falan filan işte. Mesela bebeğimizle ilgili bişey olsa hemen beni suçlayacagina eminim düzgün ilgilenmedin vs diye. Aslında eskiden çok yardımcı oluyordu bana ev bebek konusunda. Şimdi işten gelince 10 15 dakika sever sonra yemek yeriz kendisi bilgisayar başına geçer dizi izler. Beni de istiyor yanında dizi izlememi falan ama bazen bulunuyorum bazen evle ilgileniyorum bulaşık falan işte. Bebeğim akşam 8 gibi yatar 11 gibi kalkar 2 3 saat uyumaz. O sıralarda hep ben ilgilenirim oynarım, o da bilgisayarla oynar. Bana bebek bakımında yardımcı oluyor galiba bilmiyorum mesela işten gelince 1 2 defa altını değişir, bezleri toplar çok nadir mutfağa el atar ki eskiden çok fazla yardımcı olurdu. Başka düşünüyorum da ekstra bişey yapmaz yani bebek için. Haftasonu sabah kalkar mamasını yedirir sonra kahvaltı hazırlar gerisi komple bende olur. Hem temizlik hem bebek hem yemek yaparım. Ben sabah kalkıp gece 2 ye kadar resmen bebegimle vakit gecirince biraz bunalmış hissediyorum zaten babamı hala atlatamadım. Gündüz çok az uyur zaten. Bulaşık yıkamak benim için kaçış kendine vakit ayırma oldu resmen yads temizlik yapmak biraz bebegimden uzaklaşmak kendime vakit ayırma oldu sanki. Bi de bana psikolojik şiddet uyguladığını düşünüyorum. Yani bebek bakımı konusunda ne soylesem hemen zamane anneleri, git çalış neler var dünyada görürsün, bi tane bebek bakican onu da eziyet haline getiriyorsun bebek bakmak dünyanın en kolay işi gibi soylemlerde bulunuyor. Bazen düşünüyorum ben mi çok şey bekliyorum gerçekten, yoksa o mu eksik yapıyor. 

4 Cevaplar

+1 oy
(2,238 puan) tarafından
3 gün ben bakıyım 2 gün sen bak ne bu ya baba evinden getirdiğin çocuk mu? Derim bende. Hergun işten gelir bazen yemek olmaz ya kendi yapar yada yorgunum biz kızımla oynayayım sen yap der. Bugün hiçbir iş yapmadim çocuğum hasta uyuyor şimdi biraz evi topladım neşem yok bişey yapamadım dedim yaparsan küserim akşam kızımız uyuyunca beraber yapalım yemek de söylemis şimdi eve geldi siparişi. Gerçekten bu bazı kocalar niye böyle çocuk onun değil sanki. Sanki evde bir işin ucundan tutsalar ölürler. Beraber yaşıyorsanız her iş beraber olmalı. Bekarken hiçbir iş yaptırmazdım çalışıyor diye ama çocuk olunca mecburen yapacak bende insanım yani.
(33 puan) tarafından
Yemek konusunda ev dağınıklığı konusunda beni asla darlamaz ben kendim yapıyorum. 2 gun6sen bak 3 gün ben bakayım olayını ben teklif ettim bu arada o değil. Ben sadece biraz kendime vakit ayırmak istiyorum, yanlış mı bilmiyorum biraz bebegimden ayrı kalmak istiyorum kafa dağıtmak için. Bu ona yanlış geliyor sanırım. Ben mi çok şey istiyorum diye düşünüyorum bazen
(2,238 puan) tarafından
Ayy bu arada bekarken demişim çocuk yokken demek istedim bir yandan elim kolum aklım çocukta ondan bekarken yazmışım hahaha. Neyse evet haklısın anne dinlenecek ki bebeğine daha güzel baksın
-Reklam-
+1 oy
(161 puan) tarafından
Ben öğretmenlikten sınava hazırlanıyorum. Kpss adı değişti bizde. Ags oldu.. Türkçe mat tarih gibi deslerin yanında yönetmelikler , kanunlar , eğitim vs şeyler var. Ayriyetten alan sınavım var. Onda da yukarda saydıklarımdan ayrı 17 ders var. 

Açıkçası bebekle bu ders işini götürmek çok zor.. Benim temelim sağlam olduğu için hazırlanıyorum. Çocuğum uyanıkken sadece çocuğum ile ilgileniyorum. Dolayısıyla temeli olmayan birinin bebekle bu işi başarması çok zor. Bence bunun için biraz bekleyin. 
(33 puan) tarafından
Al oku sadece asılmana gerek yok dene kendini diyor. Mesela resim yapıyordum eskiden bebekten önce yine yap diyor, kilo ver diyor ama bunlar için bana vakit yaratılması gerekiyor ya onu yapmıyor. Yani çok şey istiyor ama hiç bişey yapmıyor gibi
+1 oy
(1,894 puan) tarafından
2 tane bebeğim var aralarında 11 ay var büyüğüm 16 aylık...o kadar gribin ki bu yazıyı yazarken dahi sümük akar...Dün eşim derse giddi kalkamadim sobayı o yakdi...ilçeye gidiyor ders için dün 8 de gönderdim 10 da yürüyerek ilceden köye kadar gelmiş izin aldım bebeklere tek bakamazsin dedim diyor.Velhasil diyeceğim özünde merhamet varsa er geç sizi farkedecekdir ✓
0 oy
(4,344 puan) tarafından
Yaridan sonra biraktim ama cocuk sadece seninmiste esine emanetmis gibi davranmayi birak oncelikle. Yapacak oyle 2 gun degil her gun. He sen dedigin gibi ders calisacak gun belirlersinde o zaman anlarim o da diger gunler dinlensin dersin. Sana tavsiyem asla cocugun sorumlulugunu tek basina ustune alma. Hem sen yipranirsin hemde her seferinde sana yikilir her is. Bir ikincisi de kpss ye girmeni esin istiyoda sen istiyomusun ? Esin amirin degil. Sen istersen tabiki desteklesin ama istemiyosan zorlamanin bi anlami yok. Bu onun tek basina verecegi bi karar degil. Anladigim kadariyla bu yogunluktan bunalmissin her anne gibi. Ayrica evet esin psikolojil siddet uyguluyo. Ne demek zamane anneleri? Eskiden anneler calisiyodu yipraniyodu iyi miydi? Benim annem genc yasinda kac kere hasta oldu. Evet para kazanmak guzel ama esinin dedigi gibi eski annelerde bu is ustlenmeyen babalar yuzunden hayati kacirdilar, hasta oldular. Esin oyle diyince ben kole degilim kusura bakma begenmiyosan koyunden alsaydin. Robotta degilim her zaman o enerjimde olmuyo. Senin gibi INSANIM de. Ben ilk oglumda senin gbi her bakimi ustlenmistim (sala.k gibi) hos esim diyince yapardi ama diyince. Onun harici cocuksuz gezmeye bile gitmiyodum. Ikinci olunca okulu da isine yakin yazdirdim. Dogurana kadar goturdugum yuzme derslerini de esime kitledim. (Onceden ben bunaliyorum beceremem diyip goturmezdi) adamlara is vericeksin tavizde vermeyeceksin. Anladiklari dil bu. Milyonda bir icinden gelerek yapan adam gorursun.
(33 puan) tarafından
Aslında kpss ye girmemi kendime gelmemi istediği için söylüyor. Ben güzel bi kariyer zirvesinde işimde tanınır biri olmuştum sonra babamin rahatsızlığı, evlilik bebek babamı kaybetmem kısa süre içinde olunca çöktüm psikolojikmen. Hiç bişey yapmak istemiyorum. Eşimin çalıştığı yerde çalışabilirim özel sektör ikimizde aynı okuldan bölümden mezunuz ama o memurluk rahat diye kpss dene diyor. Bana kalsa şuan herhangi bi iş dinlenme yeri de bebeğime de kıyamıyorum başkası baksın istemiyorum.
(4,344 puan) tarafından
Bunu esinle konusmalisin o yuzden. Suan girmen belki istedigin gbi sonuclanmayacak ve daha da hevesinin kacmasina neden olabilecek. Yani ozetle karar senin olmali. Tabiki dusunmesi guzel ama bazen o iyilik ve dusunme beklenilen sonuclari dogurmayadabilir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 274 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 199 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,853 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 587 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 587 göst.
30 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Damla berna (2,361 puan) tarafından soruldu

409,789 soru

12,319,905 cevap

38,930 kullanıcı

Kategoriler

...