Kızlar merhaba, 2 yıllık evliyim 9 aylık bebeğim var. Belki hatirlayan vardır bebeğim doğduğunda babamı kaybetmiştim bununla ilgili çok uzun bi yazı paylaşmıştım. Zaten 9 ay nasıl geldim bilmiyorum ite kalka bebeğime bakmaya çalıştım. Eşim bir süredir bebekle az ilgilenir oldu ve ne desem zamane anneleri tarzı soylemler yapıyor. Eşim kpss ye girmemi istiyor sallasan bile gir dene kendini diyor. Ders çalış al kitabi kalemi eline diyor. Kitap vs. O imkanı sağlar yani eminim. Ama gel gelelim ki benim buna gerçekten vaktim yok. Eşim herşeyi tam istiyor sanki, evde derli toplu otur her an biri gelecekmiş gibi, bebekle çok iyi ilgilen eğit, işten gelince benim enerjimi tavan istiyor yani anlicaginiz. Ben ona dün şey dedim hafta içi 2 gün işten gelince bebegimizle sen ilgilen uyuyana kadar 3 gün ben ilgilenirim , haftasonu zaten birlikte bakarız. Zamane anneler vs , yaptığın bi çocuk bakmak onu da seve seve yapmiyorsun falan filan işte. Mesela bebeğimizle ilgili bişey olsa hemen beni suçlayacagina eminim düzgün ilgilenmedin vs diye. Aslında eskiden çok yardımcı oluyordu bana ev bebek konusunda. Şimdi işten gelince 10 15 dakika sever sonra yemek yeriz kendisi bilgisayar başına geçer dizi izler. Beni de istiyor yanında dizi izlememi falan ama bazen bulunuyorum bazen evle ilgileniyorum bulaşık falan işte. Bebeğim akşam 8 gibi yatar 11 gibi kalkar 2 3 saat uyumaz. O sıralarda hep ben ilgilenirim oynarım, o da bilgisayarla oynar. Bana bebek bakımında yardımcı oluyor galiba bilmiyorum mesela işten gelince 1 2 defa altını değişir, bezleri toplar çok nadir mutfağa el atar ki eskiden çok fazla yardımcı olurdu. Başka düşünüyorum da ekstra bişey yapmaz yani bebek için. Haftasonu sabah kalkar mamasını yedirir sonra kahvaltı hazırlar gerisi komple bende olur. Hem temizlik hem bebek hem yemek yaparım. Ben sabah kalkıp gece 2 ye kadar resmen bebegimle vakit gecirince biraz bunalmış hissediyorum zaten babamı hala atlatamadım. Gündüz çok az uyur zaten. Bulaşık yıkamak benim için kaçış kendine vakit ayırma oldu resmen yads temizlik yapmak biraz bebegimden uzaklaşmak kendime vakit ayırma oldu sanki. Bi de bana psikolojik şiddet uyguladığını düşünüyorum. Yani bebek bakımı konusunda ne soylesem hemen zamane anneleri, git çalış neler var dünyada görürsün, bi tane bebek bakican onu da eziyet haline getiriyorsun bebek bakmak dünyanın en kolay işi gibi soylemlerde bulunuyor. Bazen düşünüyorum ben mi çok şey bekliyorum gerçekten, yoksa o mu eksik yapıyor.