0 oy
75 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,665 puan) tarafından
Nasıl ilerlemem gerekiyor çocuk doktoru dedi kestirilcek açıkçası korktum biraz dokuz aylık bebeğim 

3 Cevaplar

0 oy
(4,144 puan) tarafından
Benim oğlum da 4 yaşında bizi çocuk diş hekimine yönlendirdi.  8 yaşında kesilecek dedi şimdi daha dişlerinin tam çıkması lazımmış.  Kesse bile ilerde yeniden oluşabilirmiş . Ondan dolayı 8 yaşını bekliycez.  Bende korkuyorum hiç de istemiyorum aslında kestirmek .
(4,531 puan) tarafından
Bende hanımefendinin yorumuna istinaden yazdım zaten kestirmek istemiyorum dediği için. Yoksa her rahatsızlığın her bebekte ki farklı etkisi olduğunu bilecek tercübedeyiz hepimiz :)
(959 puan) tarafından
Anladım yorumunuzdan ben yanlış anladım herhalde :)
(4,144 puan) tarafından
Bize hemen keselim gibi bir şey demedi o zaman bir sorun görmedi beslenme konusunda diyebiliriz dimi.  Zaten öyle olsa söylerdi herhalde.  Konuşmasında falan da bir problem yok . Diş hekimi çene cerrahisine gönderirse gidersiniz dedi.  Çocuk diş hekimi de 8 yaşından önce kesmek doğru değil çünkü yeniden bağ oluşabiliyor dedi
(959 puan) tarafından
Uzun ve kalın ise zaten konuşma sorunu olabiliyor onun harici her insanda olduğu gibi dış üstünde kısa ve ince ise zaten dişler ayrik çıkmıyor ve hiç mudahele edilmiyor. Sizinki ayrık sanırım, ileride çene yapısı bozulmasın diye kontrol ediyorlardir. Alınması için genelde üst köpek dişlerin çıkmasi bekleniyor dedikleri gibi tavsiye edilen 8-10 yaş ama beslenme problemi var ise anında kesiliyor sizinki zaten o dönemi geçmiş :) Ayrıca dış curugune sebep olduğunu da okumuştum erken kestirmemekle iyi yapmışsınız bizimde var ayrık dişler ikinci dişler çıkınca yine ayrık çıkarsa bir bakacagiz ona göre keseriz dedi
(4,144 puan) tarafından
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim ♡ geçmiş olsun hepimize
-Reklam-
0 oy
(4,531 puan) tarafından
Bizde de var 1.5 yaşına kadar kendiliğinden geçmezse kılan burun boğaza götürün dedi doktorumuz. Kesilmesede olurmuş ancak dişlere estetik açıdan etkisi çokmuş
0 oy
(959 puan) tarafından
İki saniyelik bir işlem bizde de var kesilmeye gerek yok dedi beslenmeye engel olmadığı için. Kesilmesi çok daha iyi bebekte beslenme sorunu çene yapısı bozukluğu konuşma bozukluğuna kadar yol açabiliyor. İyileşme süresi 1 haftayı bile bulmuyor dedi doktor bize. Benim kızda 13 aylık dişleri ayrık çıkti önler. Bunları döksün diğer dişler ayrik çıkarsa keseriz dedi doktor
(1,665 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 37 göst.
0 oy
4 cevap 164 göst.
0 oy
1 cevap 63 göst.
15 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (2,680 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.
12 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (2,680 puan) tarafından soruldu

410,105 soru

12,331,020 cevap

39,210 kullanıcı

Kategoriler

...