0 oy
76 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,665 puan) tarafından
Nasıl ilerlemem gerekiyor çocuk doktoru dedi kestirilcek açıkçası korktum biraz dokuz aylık bebeğim 

3 Cevaplar

0 oy
(4,144 puan) tarafından
Benim oğlum da 4 yaşında bizi çocuk diş hekimine yönlendirdi.  8 yaşında kesilecek dedi şimdi daha dişlerinin tam çıkması lazımmış.  Kesse bile ilerde yeniden oluşabilirmiş . Ondan dolayı 8 yaşını bekliycez.  Bende korkuyorum hiç de istemiyorum aslında kestirmek .
(4,535 puan) tarafından
Kestirmek zorunda değilsin canım. Doktor bana kestirmesenizde olur sadece estetik durmaz dedi 2 sn lik bir işlemmiş baymadan tık kesiyormuş hemen
(4,144 puan) tarafından
Ama ilerde dişleri açısından sorun yaratır dedi bana
(961 puan) tarafından
O her bebek için değil bazı bebeklerde beslenmeye engel olduğu için kesilmek zorunda kalınıyor, özellikle dış sağlığı ve çene yapısı için ayrık çıkan çocuklarda da öneriliyor
(4,144 puan) tarafından
8 yaşına kadar bende bekliyim de bakalım sonrasında durumlar nasıl gelişir.  Şimdi kesmenin anlami yok dedi çocuk diş hekimi çünkü tekrar cikabilir dedi
(4,535 puan) tarafından
Bebeklikte beslenmeye engel olsa 8 yaşı beklemezlerdi canım:) evet dişler ayrık oluyormuş estetik durmuyor doktor öyle söyledi. Bizim için sorun olmaz derseniz ellemeyin dedi
(4,144 puan) tarafından
Ön dişleri şu an ayrık canım..ilerde daha da açılabilir dedi . Beslenme konusunda problem yok ama estetik açıdan problem dedi
(4,535 puan) tarafından
Aynen bende kestirmeye düşünüyorum 1.5 yaşında muayenesi var bakalım ne diyecek
(961 puan) tarafından
Canım sen sadece estetik durmaz diyosun ya onun için diyorum bazı bebeklerde beslenmeye engel olup çene yapısını bozuyor. Konuşma bozukluğuna bazı seslerde pelteklige kadar yolu var sadece estetik değil yani. Benim kızımda da var 13 aylık. Beslenmeye engel olmadığı için bizde kestirmedik fakat doktor dişlerini döktükten sonra yenisi ayrık çıkarsa çene yapısı için kesilmeli dedi. Bende biliyorum 8 yaşında beslenme sorunu olsa mudahele edileceğini:) bu dediğin her bebek için geçerli değil yani yorumda da yazdığım gibi
(961 puan) tarafından
@hemdem ayrık çıktığında çene yapısı için özellikle bize de doktor keseriz dedi. Çok kısa bir islemmis 1 hafta bike bulmuyor iyileşmesi dedi
(4,535 puan) tarafından
Bende hanımefendinin yorumuna istinaden yazdım zaten kestirmek istemiyorum dediği için. Yoksa her rahatsızlığın her bebekte ki farklı etkisi olduğunu bilecek tercübedeyiz hepimiz :)
(961 puan) tarafından
Anladım yorumunuzdan ben yanlış anladım herhalde :)
(4,144 puan) tarafından
Bize hemen keselim gibi bir şey demedi o zaman bir sorun görmedi beslenme konusunda diyebiliriz dimi.  Zaten öyle olsa söylerdi herhalde.  Konuşmasında falan da bir problem yok . Diş hekimi çene cerrahisine gönderirse gidersiniz dedi.  Çocuk diş hekimi de 8 yaşından önce kesmek doğru değil çünkü yeniden bağ oluşabiliyor dedi
(961 puan) tarafından
Uzun ve kalın ise zaten konuşma sorunu olabiliyor onun harici her insanda olduğu gibi dış üstünde kısa ve ince ise zaten dişler ayrik çıkmıyor ve hiç mudahele edilmiyor. Sizinki ayrık sanırım, ileride çene yapısı bozulmasın diye kontrol ediyorlardir. Alınması için genelde üst köpek dişlerin çıkmasi bekleniyor dedikleri gibi tavsiye edilen 8-10 yaş ama beslenme problemi var ise anında kesiliyor sizinki zaten o dönemi geçmiş :) Ayrıca dış curugune sebep olduğunu da okumuştum erken kestirmemekle iyi yapmışsınız bizimde var ayrık dişler ikinci dişler çıkınca yine ayrık çıkarsa bir bakacagiz ona göre keseriz dedi
(4,144 puan) tarafından
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim ♡ geçmiş olsun hepimize
-Reklam-
0 oy
(4,535 puan) tarafından
Bizde de var 1.5 yaşına kadar kendiliğinden geçmezse kılan burun boğaza götürün dedi doktorumuz. Kesilmesede olurmuş ancak dişlere estetik açıdan etkisi çokmuş
0 oy
(961 puan) tarafından
İki saniyelik bir işlem bizde de var kesilmeye gerek yok dedi beslenmeye engel olmadığı için. Kesilmesi çok daha iyi bebekte beslenme sorunu çene yapısı bozukluğu konuşma bozukluğuna kadar yol açabiliyor. İyileşme süresi 1 haftayı bile bulmuyor dedi doktor bize. Benim kızda 13 aylık dişleri ayrık çıkti önler. Bunları döksün diğer dişler ayrik çıkarsa keseriz dedi doktor
(1,665 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 37 göst.
0 oy
4 cevap 164 göst.
0 oy
1 cevap 63 göst.
15 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (2,680 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.
12 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (2,680 puan) tarafından soruldu

410,135 soru

12,332,034 cevap

39,249 kullanıcı

Kategoriler

...