+2 oy
375 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (133 puan) tarafından
Kızlar az önce bir yazıda okudum doğum yardımı hiç bir kriter gözetmeksizin 2025 ten sonra doğacak her anneye verilecek diyor yani muhtaç olmasada. Ama 2025 ten sonra ki çocuklar yanlız sayılıyorsa haksızlık ve saçma olmuyor mu 

14 Cevaplar

+1 oy
(13,062 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
ülkemizdeki tek haksızlık bu olsa keşke. 5 bin nete yetecek ki
-Reklam-
+8 oy
(4,552 puan) tarafından
Merak etme bacım 5 verir herkese ama 15 alır
(1,545 puan) tarafından
+1
Cokkk arti
(133 puan) tarafından
+1
Haklısın valla bacım
(950 puan) tarafından
+1
Valla düşüncemi yazarken bile korkuyorum ama gerçekten doğru diyorsun
+6 oy
(55 puan) tarafından
Tatlım bu çocuk dopursınlar diye bir teşvik sadece elde olan çocuklara neden ödesin ;) 
(3,480 puan) tarafından
Doğru, nüfusu artırma politikası tamamen bu. :) var olan nüfustan memnun değiller, artalım diye gaza getiriyorlar. Elde olanın değil, olmayanın peşindeler. :D
+1 oy
(4,181 puan) tarafından
Ülke de ne adaletli bu adaletli olucak. Ayrıca verdikleri para nereye yetecek. Kimse bu para icin çocuk doğurmaz ki bez mama ve kıyafet fiyatları ortada. 
+1 oy
(29,187 puan) tarafından

Yani beş olsa ne yazar olmasa ne yazar  ona sebebmi cocuk dogacaklar yada o olmazssa çocuk mu doğmayacak insanlar .

Çok takılacak bir konu değil bence 

+1 oy
(663 puan) tarafından
2025 ten önce doğmuş olanlar hali hazırda olmuş zaten. Amaç bundan sonraki nüfusu arttırmaya teşvik etmek 
+1 oy
(963 puan) tarafından
Ya canım zaten normalde de doğum parası 600 liraydı doğum yapan kadın alıyordu herkes değil şimdi doğum parasını yukseltmisler sadece yani 
(827 puan) tarafından
Yok cnm aylık verilecek mis maaş gibi
+1 oy
(2,548 puan) tarafından

İyi de projenin amacı dar gelirliye yardım değil ki, doğum sayısını arttırmak :) Ayrıca hangi uygulama adil de buna takıldın :D

(133 puan) tarafından
Valla ozaman maaşa bu yıl hiç kimse baglanamicak sadece tek seferlik alicaklar üst üste dogururlarsa anca maaş alırlar ozaman da zam yapmazlar bu paranın bir değeri de yine kalmaz kandirildik resmen kız
(5,133 puan) tarafından
+1
1 artıda sana
0 oy
(7,793 puan) tarafından
2024 u kapsasa 2023 lü isteyecek bu böyle geriye doğru uzar gider. Haksızlık değil ama yeterli de değil 5 bin ücretli aşılarını karşılamaya bile yetmiyor 
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Bir kanun çıkıyorsa yürürlüğe giriş tarihinden sonrasını kapsar tabiki. Lafı edilecek uğruna çocuk yapılacak bir para da değil sonuçta 
(133 puan) tarafından
Aynen bide bu maaş şu an hiç kimseye baglanmicak dogum edenler tek seferlik alicak üst üste doguran olmese yetişir maaşa oda maaş denirse bu arada fakir fukaradan da kestiler aile desteği yani yoksullara bişey yok
0 oy
(10,061 puan) tarafından
Nasıl 2025 te doğanlar almiycak mi 2026 da mı verecekler 
0 oy
(629 puan) tarafından
Zaten öyle olsa haksızlıktır bacım çünkü 2025'ten sonra doğan çocuklar için veriliyorsa büyük bir haksızlık 5000 bu ülkede ne bir çocuk bakılabiliyor Nebi ihtiyaç giderebiliyor yani 5.000 ne ki diğer ülkelere kıyasla bizim ülkemizde hiçbir şey yok hatta bizden sümürülüyor
0 oy
(1,617 puan) tarafından
Ben asıl şimdi şunu anlamadım ilk çocuk 2023 de doğdu diyelim ikinci çocuk 2025 o zaman ikinci çocuk için sadece aylık 1500 mü veriyorlar yoksa 2025 de dünyaya geldi diye ilk sayıp mı 5000 veriyorlar orayı çözemedim 
(133 puan) tarafından
Benim iki çocuğum var bende 2025 te bir tane daha doğursam  aylık beş bin vericekler mi ama yapmam yinede beş bin için
(40 puan) tarafından
Aynen öyle. Ne hallerle cocuk büyütmeye calisiyoruz
(40 puan) tarafından
Evet bari geçen seneden yapsalardı 3 cocuk dogurdum iyi olurdu akmasada damlar
önce (1,617 puan) tarafından
Tek dertleri çocuk sayısını arttırmak
önce (40 puan) tarafından
Aynen öyle.
0 oy
(18 puan) tarafından
Bence doğurmaya teşvik için para verileceğine dolmuş çocuklara versinler. İki kurulu duyan cahi cühela doğuracak çocuk sonra ne eğitimine ne ahlakına bakmadan büyüyecek. Etrafta parayla bakılmış sapık hırsız insan dolaşacak. Herkez gücüne imkanına göre doğurdun çocuk. Devlette olan  çocuğa destek versin eğitimine yaşamaaona. Veya yaşamak için çırpınan yavrulara özel cocuklara. Cahil cühela dogurur durur artık

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 141 göst.
1 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Havin-6565 (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 300 göst.
12 Kasım 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Alyakus (2,518 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 425 göst.
13 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 574 göst.

409,789 soru

12,319,908 cevap

38,931 kullanıcı

Kategoriler

...