+1 oy
112 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (105 puan) tarafından
Oglum 13 aylik. Gece sık uyaniyor emiyor sallanarak uyuyor. Bu alışkanlığından vazgeçirmek istiyorum. 1-1.5 yas arasında uyku eğitimi alan tecrübeli anneler var mi? Nasil yapabilirim aglatmadan? 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (3,024 puan) tarafından
Önce gece beslenmesini kesmelisin. Büyük ihtimalle emdiği için sık uyanıyor. 1 yaşından sonra cocuk acıktıgı için değil akışkanlik yaptığı için uyanir demisti doktor. 
Mama içiyordu iki üç kere uyanıyordu gece. Ama bitirmiyordu bile yaptigimi. Akşam yemegini yerdi gece 11 gibi yatardi o zamanlar yatarken mamasını verirdim ondan baska vermedim. Bir iki gece uyandi ama vermedim geri uyuttum yada su verdim suyu kabul etmedi. Iki geceden sonra uyanmadı
önce (105 puan) tarafından
Bende su verdigimda asla kabul etmiyor hatta suyu gördüğü zaman sinirleniyor. Peki ağlamadı mi? Nasil unuttunuz geri
2 sene gecti tam hatırlamıyorum ama zorlanmamistim sanki aglamadi diye aklima geliyor. Sallayip geri uyutmustum eşim cok vicdan yapmıştı hatta :)
önce (3,019 puan) tarafından
Katibe anne@gece huzur bulur doktor senin koynunda demiş. mesela ben gece emzirmiyorum . Buyuyunce beni sevmiycekmi?yani o huzuru alamadigi icin. Kafam karisti☹️
Yok olur mu sonucta her annenin sutu yok hiç emziremeyenler de var sizin evladiiz o tabi sever. Doktorumun dedigi şey emerken rahatliyor daha huzurlu uykuya dalıyor kendini güvende hissediyor anlamında.
-Reklam-
+1 oy
önce (12,695 puan) tarafından
Gece beslenmesi kesilince uyuyorlar genelde. Benim ikiside memeyi kesince akşam yatıp sabah kalkarlar
önce (2,464 puan) tarafından
Emen bebeği gece nasıl memeden kesiyorsunuz ozaman gündüz de emmez ki çocuk memeden kesince
önce (12,695 puan) tarafından
Yok kız niye emmesin. Ablam 11 aylıkken geceyi kesti. Gündüzüde 20 aylıkken kesti tamamen. Burda geçen bi arkadaş dedi hatta doktor tavsıyesiyle 2.5 aylıkken geceyi kesmiş. Hala emziriyo şuan gündüz. Geceyi kesmek büyük rahatlık çocugada anneyede
Nasıl kesiyorsunuz ya benimki de 3 aylık nasıl kesebilirim ki
Bende kesmek istiyorum gece
Daha 3 aylik ama sizin bebeginiz. Neden gece kesiyorsunuz.  3 aylik bebek acıkır ve anne sütüne suan cok ihtiyacı var. Ben 1 yas ustu bebekler için sordum bu soruyu. Çünkü 1 yaştan sonra gece beslenmesine ihtiyaç duymuyor deniyor doktorlar tarafından. Ama 3 aylik bi benegin ihtiyacı var. Boyle biseyi suan dusunmeyin
+1 oy
önce (6,096 puan) tarafından

bebekte degil annede biter is . bebek laf anlayana kadar 2 bucuk 3 yasinda cocuk olana kadar annenin sabri etken bence uyku egitiminde. bebek zaten ogrenecek ama anne kafayi yeyip cildirmalil olmayi goze alabiliyorsa.:) bence yani. basarabilene helal olsun

+1 oy
önce (66 puan) tarafından
Instagramda tunalı hayat diye bir sayfa var oradaki beste hanım ücretsiz yardımcı oluyot tavsiye ederim
Aaa oyle mi cok teşekkür ederim hemen bakiyorum
önce (66 puan) tarafından
Öne çıkanlarını inceleyin öne çıkanları bile yardımcı oluyor
+1 oy
önce (2,009 puan) tarafından
Aglatmadan çok zor çünkü çocuğun alıştığı bir düzen var ve siz onu değiştiriyorsunuz. İster istemez çocuk tepki verecek ama bu travmatik olmak zorunda değil tabii ki. 
+1 oy
önce (175 puan) tarafından
Benim bebeğimde 15 aylık 2 3 aydır hep kendisi uyuyor gecede uyanır su içer gene uyur memeden kestim ondan mı bilmiyorum ama 2 3 aydır gece uyanmıyor bence sende öyle uyumadan önce iyice doyur bazı bebekler memeye aldanıp yemek yemiyolar gece emzirmesini kesersen gece uyanmalarını da kesersin diye düşünüyorum
0 oy
önce (36 puan) tarafından
Işıkları kapat komple pişş piş sesi aç uyku saatinde biandan sarık yada elini ver tutsun bi süre sonra uyur inşallah benimki böyle alıştı park beşige veda ettik çok şükür 15 aylık oğlum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 42 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nisanur_ (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
+1 oy
1 cevap 56 göst.
0 oy
11 cevap 236 göst.
25 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Rumeysa0196 (1,536 puan) tarafından soruldu

409,570 soru

12,312,494 cevap

38,745 kullanıcı

Kategoriler

...